reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie kochane z rana,

Nadrobiłam Was słonka, ale nie potrafię odpisać - wybaczcie -
Wczoraj na KTG skurcze regularne ale małe procentowo - rozwarcie 2 cm - szyjki brak - główka w kanale - wg lekarza się zaczyna - ale wiecie jak to jest, to może trwać jeszcze tydzień a w czw. już poród będzie wywoływany...
jestem bardzo wymęczona - właśnie wykręcił mnie mega skurcz więc muszę się położyć bo za chwilę zwymiotuję wszystko to co zjadłam...
Boli jak cholera - regularność w nocy była ale z rano sie rozregulowało...ale skurcze cały czas są...tylko to chyba przepowiadające:(

nie będę smęcić - jutro moja pierwsza rocznica ślubu...więc może będzie prezent...

jak urodzę napiszę...

ps. Macie serdecznie pozdrowienia do Shiry:)

reklama
HEJ!!!!!

dziewczynki ja mam od wczoraj cały czas skurcze, cała noc i dziś też, są niektóre b. silne, cały krzyż mi rozrywa i pod brzuchem bardzo, ale nieregularne. Brałam w nocy nospe forte i potem rano!!!!! Co ja nie biore leków!!!! I jestem głupia, bo nie wiem sama czy to sa skurcze już do porodu czy tylko takie przepowadające. Nie śmiejcie sie ze mnie,ale przy Adrianie miałam poród wywoływany i nie wiem jakie są bóle od początku naturalne, więc jestem b. skołowana. Ledwo syna odwiozłam na autokar, ale oczywiście sie uparłam i prawie tam zeszłam na dworcu!!!!!!

Wczoraj przy badaniu ordynator powiedział, ze szyjka skrócona więc może po zdjęciu tego szwa coś zaczyna puszczać, a boli momentami jak skur....n, ...ide wziąść prysznic, zobaczymy co dalej!!!!
M jest ze mna na szczęście, ale musi wyjść na 2 godz. i juz panikuje, ja na razie jestem opanowana, moze to nic takiego, ale w nocy były bóle cały czas w odstępach !!!!!!

Bombusiu spokojnie, może akurat się coś rozkręci i zostaniesz szczęśliwą mamą za niedługo. Odpoczywaj i licz skurcze. Ponoć jak ma się skurcze porodowe to na nie no-spa nie pomaga. Obserwuj akcję i jakby co to dawaj nam znać. Ciumek

Czesc Dziewczynki.. w końcu mnie wypuścili.. dzieki dziewczynmi za troske.. wybaczcie ze nie poczytam ale nie mam sił..

w środe zjawiłam się na oddziale tak jak ginka zaleciła.. zrobiono mi od razu ktg, badanie na fotelu i potem poszłam juz na sale i miałam czekać na usg.. we wtorek u ginki wyszło ze mam wód płodowych AFI-8 a w szpitalu wyszło raz 13,7 a drugi raz 12,8 (za jednym badaniem) zaniepokoiło mnie to ze w 36t1d ginka mierzyła mełego i wyszło 2,5kg a w środe w 37t2d wyszło 2,237kg i zgłupiałam, fakt w szpitalu mają starszy sprzęt ale nie mam pojecia od czego to zalezy.. dostałam jakies leki w piątek mi je odstawili, 2 razy codziennie miałam ktg i dziś miałam kolejne badanie usg i na koźle, szyjka dalej zamknięta, wody ok i mnie wypisali.. mam czekać aż się zacznie coś dziać, czyli skurcze co najwyżej co 15 minut przez 2h lub dłuzej lub odejście wód płodowych.. we wtorek znow ide do swojej ginki i poprosze aby mi zmierzyła malego bo troszke mnie to niepokoi ta jego waga..
jesli chodzi o skurcze.. hmmm płaska linia.. nic sie nie działo dopiero na dzisiejszym ktg wyszły dwa malenkie na 25-30 ale to nic nie zapowiada.. takze jak sie zacznie w terminie lub po to bedzie dobrze..

Juz po zakupkach ...ale zmokłam jak kura;p Ryneczek ,rossman i kaufland zaliczony....Zaraz biore sie za gyros mniam;p;p Oczywiscie po olejek juz nie poszlam bo za daleko do apteki juz nie mialam sił bo brzuch mnie sprowadzał do ziemi i pobolewa wiec wolalam nie przesadzac .Byłam sama wiec lipa jak by cos mnie na ulicy wzieło....Pomimo ze jestm zmoczona to jest mi tak duszno i goraco ze nie wyrobie normalnie...Mek dalej odsypia słuzbe.....Wstanie to musimy jechac do mojej mam:)

hej mamuśki

dzisiaj jestem nie do życia. wczoraj strasznie zabiegany dzień, potem jeszcze sprzątanie i wieczorem goście. obudziłam się cała obolała, krocze to myślałam, że mi pęknie :/ do tego lekko opuchnięte stopy, jak wstałam rano do wc to myslałam, że chodzę na poduszkach :/

wczoraj mały mi jeszcze stracha napędził. 15-16 to jego godziny hiperaktywności. Wystarczy, że położę się na boku a brzuch lata. A wczoraj nic...dopiero jak go tam posmyrałam i pouciskałam to się ruszył po godzinie...uff. sporo chodziłam, wykołysało go to może porządnie zasnął. za to dzisiaj szaleje niemiłosiernie...

idę na drzemkę...na nic nie mam ochoty :/ dół trwa dalej...

pozdrawiam

Bombusiu spokojnie, może akurat się coś rozkręci i zostaniesz szczęśliwą mamą za niedługo. Odpoczywaj i licz skurcze. Ponoć jak ma się skurcze porodowe to na nie no-spa nie pomaga. Obserwuj akcję i jakby co to dawaj nam znać. Ciumek

Właśnie no-spa nic mi nie pomogła, skurcze mam co 8 a i co 4 min. krzyzowe razem z brzuchem i niektóre mega bolesne. Trają od 20 do 30 sec..........strach sie bać:((((

bombusiu dasz radę, kto jak nie Ty. Poza tym pomyśl że większa część tego forum Ci zazdrości :tak: Może zadzwoń do swojego lekarza, albo na wszelki wypadek zbieraj się pomału do szpitala. No chyba że się po kościach rozejdzie. Trzymam za Ciebie kciuki!

Zmykam cos robić, bo mi sobota umknie. Wstałam z wielkim zapałem do pracy, a do tej godziny siedze przed kompem. wrrrrrr... znów noc mnie zastanie.
Ściskam mocno do zobaczenia!

reklama
Melduje sie zywa po kabanosach:-D!!!

Bombusiu - witamy w swiecie boli @:baffled:mnie dzis w nocy tak rypalo ze najgorszy bol @ ze spiralka ktoras mialam to w porownaniu z tym byl pikus (co to bedzie potem:szok:)
Fakt moja mamci przeszla sama siebie - dzisiaj rano dzwonila jeszcze i dostalam opieprz ze mam jej nie wyliczac co ile kosztowalo, bo ona wie co to sa promocje i wyprzedaze:-D Moj M to napalony na porod jak szczerbaty na sucharek i co rusz pyta czy baterie w aparacie naladowane:laugh2:
Aga_Natalia - wreszcie jakies wiesci od Was! Super ze jedna corunia juz w domu, a druga niebawem do niej dolaczy - wtedy to sie niezly mlyn zacznie:tak:Fajnie ze znajdujesz czas zeby sie odezwac!!!
Kasia2506 - no to zyczyc tylko zeby zelazna szyja poszla po rozum do glowy i zaczela kolaboracje:-p!!!
Niuunia - lacze sie w cirepieniu:eek: u mnie to samo....
Ciamajdko - cos felerna ta nocka - zycze udanych lowow - jedzcie do wozkowych, a spozywke moze sam T. zalatwic z kartka w rece!!!!:tak:
Rozalko - zawsze co jednak do przodu (marna pociecha wiem...)
Bogusia86 - hehehe Wiki szantazystka:-D oby to byl jednorazowy wyskok bo potem to juz tylko spanie we 3 przez lata:rofl2:
Panienko - milego dnia i Tobie!
Pati - heheh chyba u wszystkich sobota to dzien swiatelka w lodowce:-D
Bogusia007 - gratuluje wytrwalosci u dentysty!!!
Starlet - fajnie ze u Was wszystko w porzadku!!! A nami sie nie przejmuj bedzie czas to wszystko napiszesz:tak:
Fiuu - co to za czarnomyslenie z rana?!He?? Wiele z nas tak mysli a potem au, au skurcz, porodowka , pyk i po krzyku (ale szybka wizja:-p) Ten olej rycynowy to Black Opal testowala, tyle ze u niej to juz sie akcja chyba z lekka krecila wtedy.
MagdaWu - na pewno nerwy sa.... ale i tak jak piszesz czekanie na sn tez wykancz psychicznie. Bedziem trzymac kciuki w poniedzialek!!!
Weroneczka - dobre podejscie - jak sie czlowiek konkretnie zajmie to mu czas leci jak z bicza strzelil:tak:a i dom korzysta:-D Ja dzisiaj po lekku - jest weekend i tesciowa udaje ze cos tam robi:-p ale zawsze mam cos w zanadrzu do roboty (robotki reczne hehehe)
Ehtele - a nie mowilam ze Olo na rocznice czeka!!!Jak szyja zgladzona i jest 2 cm to jednak rusza sie cos do przodu, to jednak proces indywidualny u jednych idzie wolniej troche....Tulam mocno, bo wiem ze boli....

Bombusiu - moze ruszylo i u Ciebie....cos mi sie widzi ze sie nam rozpakujesz mamuska:-DAlanek na darmo nie fiknal - otwarli mu droge na swiat to sie pcha!!!
Informuj nas koniecznie!!!
Nektarynka - witamy spowrotem! Czemu od razu o ta wage nie pytalas??? Moze maly byl opity wodami, wyszedl inny obwod brzuszka - to waga tez inna. U mnie podobnie na ktg nic, ale brzunio cwiczy wiem swoje.
Andzia - lacze sie w nie do zycia dniu. Cos nam humorki znowu uciekly...
Weroneczko - zrob z nami porzadek!!!

Bombusiu - dzwon do gienka (jak masz taka mozliwosc), bo takie gdybanie w domciu nic nie wyjasni...albo jedzcie na ktg - wtedy zobacza co to za skurcze i czy sie co nie otwiera dalej. Trzymamy kciuki!!!!:tak::tak:

Pajka - na wizycie i obiadku....pewnie da znac wieczorkiem:tak:
Anecia - baw sie ile wlezie na weselu:tak:

A ja nie wiem za co ale sie za cos zabiore zaraz. Dzisiaj bedzie malo wyczynowo bo juz 30 stopni na dworze i stopki jak baloniki od rana. Na poczatek prysznic, potem musze gdzies powciskac te rzeczy z paczki i mam zalegla robotke na drutach:rofl2:
M spi jak susel jeszcze, bo w nocy taka chica ze sie nie da.
MIlego dzionka babeczki!!!
:*:*:*

Do góry