reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Mi lekarka przepisała progesteron doustnie z powodu krwawienia.
Progesteron:
-hamuję samoistną czynność skurczową macicy
-działa na gruczoł sutkowy, pobudza wzrost gruczołów i nabłonka, umożliwia laktację
-hamuję reakcję immunologiczną matki na antygen płodu
Ja idę w czwartek na 1-wszą wiztę do ginekologa. Jak to jest ze zwolnieniem? Bardzo bym chciała, żeby mi przedłużyła ( poprzednie zwolnienie dała mi inna lekarka) bo zupełnie nie nadaję się do pracy. Jak to z tym jest?

reklama
Witam Was wieczorowo kobitki!!!

Moja dzisiejsza wizyta u gin została odwołana:-( zadzwonili rano że nie ma lekarki ehhh. Umówiłam się na piątek i już z USG :-) , mam nadzieję że ten czas szybko zleci.

Wiecie co zauważyłam, że po dupfastonie gorzej się czuję i go odostawiłam, nie mam żadnych plamień to może już go nie potrzebuję.....

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt u lekarzy i zdjęć dzidziolków !!!

też bym chciała to L4 i nie wiem jak powiedzieć o tym lekarce :-) a ile dni teraz przysługuje nam tego L4?

hej dziewczyny...
nie mam siły nadrobić... leci ze mnie górą i dołem, naprawdę nie dam rady tego wytrzymać.
Dziś narobiłam sobie wstydu: zwymiotowałam przy ludziach na ulicy, nie mogłam wytrzymać... i nikt się mnie nawet nie zapytał co mi jest... boże, straszne, ale tak już się czułam że w tym momencie było mi wszystko jedno. Dzień w pracy stracony przez mdłości i zawroty głowy.

Ide leżeć...

hej dziewczyny...
nie mam siły nadrobić... leci ze mnie górą i dołem, naprawdę nie dam rady tego wytrzymać.
Dziś narobiłam sobie wstydu: zwymiotowałam przy ludziach na ulicy, nie mogłam wytrzymać... i nikt się mnie nawet nie zapytał co mi jest... boże, straszne, ale tak już się czułam że w tym momencie było mi wszystko jedno. Dzień w pracy stracony przez mdłości i zawroty głowy.

Ide leżeć...

o kurde, biedaku <głaszcze>
ludzie są czasem okropni :-(

hej dziewczyny...

Ide leżeć...

Ehhh, wiem co to znaczy :-( najgorsze, że nie ma na to lekarstwa. Może weż sobie zwolnienie, odpocznij. ja siedze na zwolnieniu bo nie dałabym rady pracować

Czesc, Dziewczynki, muszę się Wam pochwalić :)

Byłam dziś u lekarza, i mam dwa nowiutkie zdjęcia Mojego Maleństwa, które mierzy juz całe 5,1 cm :):) A najwspanialej było zobaczyc maleńkie, bijące serduszko... :)

Gratulacje :-D

Pajkaadokładnie tak jak piszesz każdy ma swój rozum i nie każdy lekarzj jest taki sam
Ja pomimo tego że moja lekarz jest super, ma rewelacyjny sprzęt i bardzo dobrze zna sie na usg akurat tych nie zrobiłabym u niej chociażby dlatego zeby mieć pogląd innego lekarza. Poza tym ona sama kieruje mnie do innego na te usg

Wiesz ja na tyle znam swoją lekarkę, ze gdyby miała jakies obawy czy by nie była czegos pewna skierowałaby mnie do innego lekarza z odpowiednim certyfikatem. Równie dobrze mozna tez powiedziec, ze skoro lekarz bez certyfikatu robi zwykłe usg to tez moze Ci bzdyur nagadać i tez sie naczytałam takich historii wiec moim zdaniem jeżeli lekarz jest w stosunku do Ciebie fair i mowi, ze sie na tym nie zna to OK. Ja nigdy nie wnikałam czy moja lekarka ma ten certyfikat a tez nie jestem na tyle "beszczelna", ze sie jej nie zapytam, "Przepraszam, a ma pani certyfikat taki a taki bo jak nie to ja nie chce tego usg" no dla mnie to takie troche dziwne podejscie.

No i własnie doczytałam, ze moja lekarka ma specjalnosc diagnostyki prenatalnej chyba wiec wie cos na ten temat
Mi lekarka przepisała progesteron doustnie z powodu krwawienia.
Progesteron:
-hamuję samoistną czynność skurczową macicy
-działa na gruczoł sutkowy, pobudza wzrost gruczołów i nabłonka, umożliwia laktację
-hamuję reakcję immunologiczną matki na antygen płodu
Ja idę w czwartek na 1-wszą wiztę do ginekologa. Jak to jest ze zwolnieniem? Bardzo bym chciała, żeby mi przedłużyła ( poprzednie zwolnienie dała mi inna lekarka) bo zupełnie nie nadaję się do pracy. Jak to z tym jest?
z tego co wiem kontynuację l4 mogą wypisac do 3 dni wstecz nawet jak miałas od innego lekarza to chyba nie ma znaczenia.

Pajkaa, bardzo się cieszę, że plamień brak :-) Co do wymiotów, to powiem Ci, że mi mdłości przeszły, a teraz od czasu do czasu przychodzą wymioty. U Ciebie tak samo może być kolejny etap, a tak samo może to być po rafaello ;-) Mam nadzieję, że i te Ci odpuszczą :tak:
kasikz, nie martw się, na pewno wszystko jest ok :-)
monika373, w końcu nie zrozumiałam, czy ten wiek Twój na liście, to wpisałam Ci dobry czy błędny :baffled:
Raczej nie ma większego problemu i zawsze mogę zmienić...
A z miesiącami, nie chodziło mi o to, żeby wpisywać wiek: ilość lat+miesiące, tylko, niektóre dziewczyny podawały już wiek, który ma zostać podany i czasem już wiek z tego roku, a czasem o zmianę wieku poproszą np. w 2 połowie roku. Ja wpisywałam z danych, które zostały mi podane...:tak:więc mogę zmienić na prośbę :tak:
Ja się nie gniewam z tym wiekiem na liście,może być dla mnie rocznikowo.Tylko nie wiem czemu niektóre dziewczyny nie chcą się przyznać że rocznikowo wiek mają o rok starszy niż w zeszłym roku jak podawały do listy

reklama
Witajcie Kobitki :-)
Ale się rozpisałyście... Zaraz będę nadrabiać.

Mnie strasznie mordowało w niedzielę wieczorem...ale to może przez pizzę na którą się wybraliśmy :-) i od dwóch dni mam straszne wzdęcia (brzuch jak 9msc).
Byliśmy wczoraj w kinie na Ciachu :-) ktoś prosił o opinię, więc ja polecam jak ktoś nie liczy na dobre kino tylko na dużą dawkę śmiechu!
Cofam się kilka stron i czytam co u Was słychować.
Miłego dnia!

Do góry