reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Ależ Polianna sobie świetnie poradziła-GRATULACJE!!!!!
SARKA-byłam na Klinikach na Chałubińskiego:tak:
Ehtele-wiem co czułaś, bo mi raz też nie mogli znaleźć tętna Małgosi i cała się trzęsłam:-( Ale dziwne, że nie próbowali obudzić Olka-mi potrząsali brzuchem, jak Małgosia cały czas spała:sorry:

reklama
Ej no. Polianna jeszcze niedawno pisala a juz malutka ma przy sobie. Szok. Ale zazdroszcze takiego expresu. ;) Tylko gratulowac, co tez czynie. :)

Ano fakt dziewczyny, tak to jest jak sie chlopa slucha. W sprawie zakupow to jednak bede robic po swojemu. :p

Tym co juz wybieraja sie spac zycze spokojnej nocki- no chyba ze ktos chce rodzic to prosze bardzo trzymam kciuki.
Ja troche biore sie za domek- niedlugo maz wroci to moze wypadniemy jeszcze gdzies do sklepu.
Zagladne jeszcze pozniej do Was.
No i jeszcze raz Olbrzymie Gratulacje dla Wszystkich dzisiejszym mamusiek:))) a ile jutro bedzie rodzic???
a co z Milusia? moze ona nastepna...
Ethele szkoda ze mialas takiego stresa - kolejnego dla Ciebie i malenstwa- ech wlsnie tego cisgle sie boije jak dochodze coraz blizej terminu. Tylko fakytycxznie powinni sprobowac go obudzic , u mnie tez tak robia, maja nawet tak maszynke co przykladaja do brzuszka i to tak brzeczy. dzidzius zawsze po tym daje znak ze zyje.No ale najwazniejsze ze wszystko skonczylo sie w porzadku z malenstwem.

O i tak, goście poszli, M w pracy a ja znowu na bb. W miesiąc bycia z wami się uzależniłam. Chałupa się zawali jak będę tyle przed kompem siedzieć. Ale co tam.

andzia1987 oj współczuję tej teściowej. Moje też się szykuje za tydzień przyjechać, więc mam nadzieję że urodze w terminie jak ona z powrotem pojedzie do Wiednia. Byle nie musieć się z nią użerać w czasie i po porodzie. Także nie daj sobie wejść na łeb!

navijka a co to z M się podziało?

mona_82 spoko nie tylko Ty jak kopciuch. Uwierz mi!

inkaaa4 z mojej wiedzy jeszcze ze studiów to raczej przy porodzie nie możesz mieć żadnej biżuterii bo w razie gdyby trzeba było znieczulać, robić cc lub cokolwiek innego by się działo to musisz być przygotowana jak do operacji. Także wg mojej wiedzy radziłabym ściągnąć ten pierścień :-) Ale nie martw się ponoć lekarze umieją ściągać. Serio!

ehtele kochana wyobrażam sobie co przeszłaś. Stres pieroński! Ale najważniejsze że wszystko dobrze. Trzymam za Was kciuki!

Jeszcze raz GRATULACJE dla polianny! 3 godziny marzenie wszystkich z nas!

Dobrej nocki!

Ja tylko na chwilkę...
Super że Polianna ma już swoją córeczkę przy sobie.:-)
My późno wróciliśmy do domku, po zamówieniu mebelków do kuchni byliśmy jeszcze u kolegi który urządza mieszkanie blok obok naszego - fajnie to wszystko wygląda. Już się nie mogę doczekać naszego ale to jeszcze trochę czasu, przeprowadzka pewnie dopiero w październiku...
Dziś nastałam się przy kuchni ale mam obiad na parę dni, część zamroziłam i będzie na czarną godzinę:tak: czy dla męża jak będę w szpitalu, czy jak wrócimy do domku i nie będę miała siły gotować.
Ehtele - współczuję przeżyć, tulam mocno
weroneczka - ech czasem trzeba nic nie robić;-)
navijka - skąd te nerwy? eMek coś nabroił?
Dobrej nocki brzuchatki i następnych rozpakowań życzę :-)

Polianna urodziła i to tak błyskawicznie, normalnie pozazdrościć. Wspaniale, że wszystko w porządku i że już tuli swoją maleńką... Oby więcej z nas miało taki ekspresowy poród:-) Ponoć jednak pierworódki rodzą dłużej, więc nadzieja zostaje mamom powtórnym.

Ehtele współczuję przeżyć na KTG. Wiem co czułaś, mi kiedyś lekarz zasugerował po usg, że mały ma za dużą główkę... Tydzień nie spałam, do powtórnego Usg, gdzie wyszło, że wszystko gra... Masakra... Ja przed KTG teraz każdorazowo zjadam coś słodkiego, żeby mały trochę powariował, bo na początku było tak, że wariował w domu i po ktg, a jak tylko się położyłam na ktg to zasypiał :no: U mnie na ktg mogę przyjąć dowolną pozycję, zawsze kładę się na boku.

I cisza nastala na forum:) Wszystkie mamuski lulaja:) Mi sie jeszcze nie wybiera;p Ja jeszcze na laptopie posiedze pewnie do 3 i dopiero sie poloze. No ciekawa jestem czy ktoras moze w nocy nam sie rozpakuje....no i ta cisza u milusi hmm....??Jutro (w sumie juz dzis)moglabym urodzic dobry dzionek Mek jest w domu no i moja mama ma urodziny prezent by miala;p

ethele oj bidulko sie nastresowałaś.

Polianna ale expresowa.Dobrze,ze mała juz na świecie,ale klopsik z niej mały.Zazdroszczę,że juz po.

reklama
Witam sie brzuchatki z samego rana
Polianna - ogromne gratulacje:-)
Cosya - tak troszke na pocieszenie,moj pierwszy porod trwal 4 godziny,a niedawno urodzila kolezanka tez swoje pierwsze i jej porod dokladnie trwal 3 godz i 10 min takze jest szansa,ze pierworodki tez szybko rodza i zycze tego nam wszystkim:-) tym ktore rodza poraz 1 i tym ktore rodza kolejny:tak:
luizka4don - no fajna niespodzianka by byla dla mamy:-)
u mnie w sumie noc oki oczywiscie bol przy przewracaniu z boku na bok,lekkie skurczybyki.wczoraj bylam na wymazie(wyniki za tydzien) i polozno powiedziala,ze brzuch juz nisko ii jej zdniem urodze wczesniej niz 26:-) ojj dobrze by bylo,wszystko juz czeka na skarbusia naszego przedwczoraj lozeczko skladalismy z Mkiem i teraz teskno do niego zagladamy:-(
Pozdrawiam wszystkie dziewczynki,wizytujacym zycze udanych wizyt,rozpakowujacym szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu:tak:

Do góry