reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie dziewczynki.
Jakos nie mam weny :( juz jestem na skraju wytrzymania nerwowego. Juz chce urodzic. a tu jak narazie sie naczej na to nie zapowiada. Czytam was cały dzien ale na pisanie jakos nie mam ochoty. Chyba rozumiecie. Odniose sie tylko tak z grubsza do waszych postów.
Hm ciekawe jak tam Bombusia w szpitalu?! Nic nie pisała?
GSC- ale kruszynka. Śliczna dziewczynka! Gratuluje!
navijka- fajna przygoda z tym pokrowcem na stołek. Tez bym sie przeraziła. Co do skóry to u mnie tez luźna
Pajko trzymam kciuki za jutrzejsze badania. Co do "odpoczynku" od BB to dokładnie cie rozumie. Tez jakos nie mam nastroju na pisanie.. Czytam i sie nakręcam. A zagladam sprawdzac kto sie rozpakował i tak sie zastanawiam kiedy ja z Igorkiem sie znajdziemy na "liście rozpakowanych" hmm
fiuufiuu- moze Ty bedziesz kolejna? My juz prawie na terminie(i po) zostajemy wyprzedzane.
polianno- gratuluje wizity. Ja tez zaczynam brodawki molestowac. Troszke to daje- bo brzuszek mi sie stawia i mam nieleguralne skurcze- jak na poczatek to jest dobrze. Niestety seksik u nas nie działa. Życze rowinięcia sie akcji! i finiszu na podorówce!
bogusia007- gratuluje wizyty
ehtele- gartuluje odejscia czopa. I pochwal sie tymi swoimi pazurkami. I trzymam kciuki za KTG!
marulka- mialam sen! A w nim własnie TY! śniło sie mi ze urodziłaś
monika8112- Tobie tez gratuluje wizyty!
Ola_- dziekuje! obys miała racje!
Ciamajdko- narobiłas mi ochote na krówki OSZ TY! i co ja mam teraz ze sobą zrobic?? musze osc do sklepu. Co do spraw organizacyjnych i osób umieszczanych na "liscie rozpakowanych" to sie z Toba zgadzam.
Lea28- serdecznie gratuluje kochana!!
luizka- z duzego przescieradła dwa małe?? Ale takie zwykłe czy z gumką? Zaciekawiłas mnie.
S_A_R_K_A- gratuluje pozbycia sie paciorkowca!

U mnie po staremu CZEKANIE.. ale jeszcze jestem spokojna. Gorzej bedzie jak sie przeterminuje.. Oszaleje..

Jak zaczełam pisac tego posta była cisza.. skonczyłam a tu takie wiesci:szok: POLIANNO trzymaj sie słonce! Zazdroszcze

Ostatnia edycja:
reklama
ewelinka -Tak kupilam jedno duze 160/200 i przecielam na pol i wyszlo akurtat (bez gumki) jak sie wlozy boki pod materacyk to malenstwo nawet nie rozkopie . A oszczednosc bo jedno male jest w cenie duzego :)

nimue a ja mocz ok, ciśnienie oki, więc mogę to tylko zgonić na zatrzymanie wody w organizmie przed porodem i mam nadzieję, że zniknie po

fiuufiuu
Ty nam o innych a Ty jak się czujesz?

Wogóle coś czuję, że milusia i polianna dziś będą rozpakowane, no i jeszcze ta cisza ehtele.....

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moze faktycznie to masowanie brodawek jest tak skuteczne?? Polianna pisała ze zaczyna masowac i co? Jedzie na porodówke.. Ja tez dzis troszke masowała i brzuch sie cały czas stawia. Lekarz mi tez polecał na przyspieszenie :tak:

o mamuniu :szok: właśnie wyczytałam w gazecie, że kobieta urodziła córeczkę, która miała ponad 4 promile we krwi. Bidulka ma uszkodzony mózg - straszne :-(

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
My się jeszcze nie znamy, ale też mam zostać sierpniową mamą:-)
Postanowiłam napisać, bo mam wiadomości od Brejki, a wiem, że udzielała się na forum:)

Dzisiaj o 12:10 urodzila Lenkę-waga 4670, miara 60cm!
Uwaga-urodzila silami natury!!!!!!!!!!!:szok:

Porod byl bardzo ciezki i z komplikacjami-coreczka dostala na początek 7 punktow, a potem 10 i teraz wszystko z nią ok:-)

reklama
No to dzieję się na gorącej linii. Poliannę wzięło że hohohoh.

navijka kobito Ty to jesteś udana. Wody stołkowe normalnie czad!

GSC córeńka cudna! Jeszcze raz gratulacje!

marulka wiedżę że odwlekasz kochana... odwlekasz :-D

Pajkaa trochę się z Tobą zgadzam że na bb trochę się nakręcamy. Ale ja właśnie mam swój sposób, mam nadzieję że się kobietki nie obrażą, ale nie zwracam zbyt dużej uwagi na skurcze czy jakieś dolegliwości piszących na bb. Owszem jak coś poważnego to tak, ale jak piszą że "mam twardy brzuch" to się nie ma co dziwić i porównywać bo w końcu jesteśmy w 9 miesiącu i każdej coś dolega. Myślę że nie ma potrzeby nakręcania się i szczerze to lepiej byłoby gdybyśmy pisały co ciekawego się u nas dzieje bo nie wierzę że wszystkie siedzą i czekają bezczynnie na poród. A jak któraś napisze że pomalowała paznokcie lub zrobiła sobie koktajl to druga może się natchnie i też sobie zrobi np koktajl. No ale zagmatwałam, ale mam nadzieję że mnie rozumiecie.

Ciamajdka ja na Karmii chętnie, ale wiesz co moje znajome twierdzą, że nawet Karmii nie mogę pić i nie piłam, a tak mi ślina cieknie? Czy Ty piłaś? Myslisz że można bez obaw? Jeśli tak to ja zaraz zapylam do sklepu. Odpisz bo mi jęzor wisi!

Lea28 jeszcze raz gratulacje. Super że już w domku, na pewno będzie wszystko super. Zdrówka kochana!

nimue czyżby wszystkie Dzidziory tak reagowały na kino?! Na wczorajszym seansie mój mały szalał okrutnie, jak nigdy, myslałam że mi skórę rozedrze!

Jeśli chodzi o to malowanie paznokci to napisałam Wam to bo kiedyś jak pisałam pracę magisterską to czytałam taki artykuł na ten temat. Kto chce niech sobie weźmie do serca, a kto nie to trudno. Zresztą myślę że w razie czego położne mają zmywacz...:-):tak::-p

Do góry