reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Polianna no teraz to mnie nawet wystraszyłaś trochę ;/ Oby się udało bez tego specyfiku ;) A co tam UDA SIĘ !!! Trzeba sobie tak codziennie powtarzać to może zadziała ;D

reklama
Hejka!!!!

Niuunia no i jak sie dzisiaj czujesz????? lepiej??????
Koralowa ja też wczoraj słyszałam, ze planowali zabrać becikowe,:wściekła/y::wściekła/y: ale chyba tego nie zrobią??????? no mama nadzieję, że zdążymy my sierpniówki zgarnąc, bo mozna sie kuźwa wkurzyć nooo,:baffled: nie dość, ze na nasze dzieci państwo gówwwno daje to jeszcze i to chcą zabrać, marnego tysiaka, ale jak dla nas potrzebnego:tak:
dobraczarownica ochhh jak masz dobrze, ze umikniesz CC, mój upracuch wali nogami cuuudownie, ale po pecherzu:baffled::crazy:
Monika masz rację, ze 9 m-c ciązy to już mordęga, niby czuje sie dobrze, ale ciężko jest straszliwie i sapie i sapie:wściekła/y:
Lea no to życzę Ci duużo wypoczynku jak teściowa zejdzie z oczu:-D
Ciamajdko ja też nic nie wiem o tym, aby przepowiadające tak b. bolały, ale na porodówce jest totalny odlot boli jak skur....n, nie będe CIę kłamałac, bo rózowo nie jest i już....krzyżowe mnie dobiły tzn. chciałam żeby mnie w końcu dobili łopatą:baffled:.....powodzenia kochana;-)
Pati poowdzenia na kTG ja mam pierwsze w poniedz. rano
andziu przykro mi z powodu babci:((((...to bierz sie za sex kochana, aby Cię ruszyło
POlianno i jak fajne to krzesełeczko dla córci????podoba sie jej???:-)
agni80 gratuluję córeczki:happy2:
zielona właśnie obawiam sie, ze ten 3 chłopak u mnie to nadrobi za tych 2 i da czadu he he psiapiółka mi mówi ,ze nie moze być tak, ze mam tylko grzecznych chłopów musi mi 3ci dać popalić i sie śmieje:-D
Martitko ochhh co Ty piszesz o tych ochraniaczach??? :szok::szok:no popatrz to dziecko sie moze udusić!!!!!!!!!:szok: ..........słyszałam wczoraj o tej "waszej" pielegniarce w wiadomościach trąbili... koszmar...laktator elektryczny jest cudowny przyzwyczaisz do niego piersi, mnie pomagał bardzo, ręczny wcale.......buziaki dla Ciebie i synka:happy2:

Rano pobiegłam na ostatnie bodajże badnaie moczu i krewy deszcz padał,:tak: ale mnie to pasi, ja nie chcieć upałów wrrrr:wściekła/y::angry:
Potem pobiegłam na ryneczek i chyba przegięłam pałę,:baffled: bo zrobiłam ogrone zakupy i ledwo z nimi doszłam do domu i od razu padłam na łózko, wstał mój Adrian i mówi "wiesz co mamuń Ty nie masz dla siebie i Alanka litośc"!!!!! :szok::baffled:ale sie uśmiałam, ale on już idzie po resztę zakupów warzywa, owoce ...
Brzuch mnie tal bolał po tych zakupach, że myślałam że oszaleję,:angry:ale poleżałam i na szczęscie przeszło, ochhhh ja głupia za dobrze sie czuje noooo!!!!.....a M zadzwonił i pyta jak sie czuje, a ja mu na to , ze idealnie:((:)-D:-D:baffled:

madziujka tak Łubionowa...a Ty? z tych samych rejonów? Do jakiego lekarza chodzisz?

martitka-26 witaj kochana:-D Ojjjj dasz radę z karmieniem, pewnie to tylko kwestia czasu...

Bombusiu Ty nie szalej tak !!! Pamiętaj, że to nie tylko może wywołać poród, ale doprowadzić do odklejenia się łożyska, a to jest bardzo niebezpiecznie dla dzidzi :no:

Bombusiu - byla tylko krówka :) podoba się! Ogląda na nim bajeczki. Idealne dla jej wzrostu,bo może jeszcze główkę oprzeć. :)
Szkoda,że nie było juz tych zestawów z melaniny. Ale sie wkurzylam na tą wanienkę!! Że też nie wiedzialam wcześniej...

Witajcie kochane brzuchatki,

Przede wszystkim jeszcze raz wam dziękuję - za wszystko.....trzymanie kciuków, myślenie itp....
Zacznę tak egoistycznie i zaraz wezmę się za wasze nadrabianie:
Jak widać jestem tu z wami, a to oznacza, że nie rodzę, a na IP mnie ujrzą dopiero wtedy jak Darek będzie mnie musiał znieść do samochodu.
1. Jestem interesującym przypadkiem dla wszystkich lekarzy i położnych, wszyscy się zastanawiają dlaczego przy tak silnych skurczach i regularnych nie rozkręca się akcja porodowa - chodzi o to, że szyjka się nie rozwiera, a skurcze nie stają się dłuższe...
2. Położna zrobiła mi wczoraj ponad godzinne KTG bo nie wierzyła, że skurcze mam co 12 min na siłę 80% i nic się dalej nie dzieje, niech ktoś mi powie, że przepowiadające są nieregularne....
3. Mój lekarz prowadzący powiedział, że wierzy, że poród będzie przynajmniej lekki i mam zbierać siły na to, że tak będzie nawet przez kilka dni jak samo nie pójdzie to on mnie na siłę do szpitala wyciągnie bo martwi się, ze za często męczą dzidziusia, mam zwracać uwagę na ruchy.

No to tyle kochane, dzisiaj była pierwsza noc od 4 dni kiedy nie płakałam w nocy z bólu, zwykłe stawiania z pobolewaniem krzyża, teraz jest naprawdę super, tylko twardnienie macicy....zabieram się słonka za nadrabianie....

Troszkę się przespałam ale mnie obudzili :wściekła/y: bólu brzucha już takiego mocnego nie mam, ale chyba przeszedł na krzyż, bo doskwiera ale da się żyć.

Ciamajdka Ty nasza sójko chyba wkońcu się wybrałaś. Czekamy na jakiekolwiek informacje - kciuki zaciśnięte. Ale Twój ból chyba jest większy od mojego. Ja miesiączki miałam bardzo bolesne a te bóle to mam tak w 80% podobne. A stękam jak mam się przewrócić albo wstać i to nie za każdym razem. Zawsze stosowałam metodę wychłodzenia organizmu i to mi pomaga - chyba na porodówce poproszę o wentylator i skrzynkę z lodem :-p

pati1982 uff to nie tylko ja mam problemy z rozpoznaniem tych wrednych skurczybyków:baffled: czekamy na info z ktg :tak:

fiuufiuu widzę, że nie tylko ja jetsem taki bąkarz :-pciekawe dlaczego tak hmm:baffled:

Lionne86 wszystko się ułoży :-)

andzia1987 przykro mi z powodu babci :sorry2: to witam w klubie wymęczonych bólami @. Ale u mnie tak jest przeważnie 3 dni super samopoczucia a potem trach w nocy bezszczelnie dopadają :-(

ehtele
no właśnie taki ciągły ból ciężko nazwać skurczem, bo niby jak tu odliczyć od jednego do drugiego jak ciągle tak samo wku*** boli :baffled:

martitka-26 o kurcze to wrażenia po laktatorze paskudne :baffled: aż się boję jak to będzie. Dobrze, że zajrzałaś do malucha. W kołysce chyba wogóle mniej miejsca niż w łóżeczku. A u mnie uspokoiło się. Mam nadzieję, że jeszcze tydzień będziemy w dwupaku

Bombusia dziękuje kochana za troskę już lepiej uff. Ale Ty klaspiory powinnaś dostać za te zakupy, w dodatku żeby dziecko CIę do porządku przywoływało :-p

milusia oby natura wynagrodziła CI te cierpnienia szybkim porodem

Ostatnia edycja:
Black dzięki, no wiem kochana i już jak bone done nie zrobię juz takiej głupoty, człowiek nie pomyśli..wariatka ze mnie, rżnę twardzielkę, a nie jestem, jakby mój M to wiedział, to przrąbane gadał by ze 3 dni!!!!!!!!

Milusiu naprawde jesteś twarda sztuka, kiedy Ty sie nam w końcu rozpakujesz???
Ehtele Ty chyba na odwrót???? czujesz sie cudownie i żadnych skurczy????
Niuunia paplasiam:((((

EDIT:
Polianno fajne te krzesełka mnie sie b.podobały i M wczoraj chciał leciec kupować,a le go powstrzymałam, bo my mamy czas na takie "zabawki" a wanienki fakt teraz są i to tez pierwszy raz chyba dopiero!!!!

Ostatnia edycja:
Witam was kochane, u nas dziś znowu pada, ale nie narzekam, jest ok. Noc taka sobie, źle się czułam, bo za późno zjadłam kolację, ale maż wyciągnąl mnie na zakupy do reala i wróciliśmy prawie o 22, a kolacje zazwyczaj jem o 18:/ no to potem spać nie mogłam… grrr

Dziś wybieramy się na wizytę i jestem ciekawa czy coś tam się powoli zaczyna ruszać czy nie,… pewnie nie. Ostatnio lekarza powiedział mi, żebym się jeszcze nie szykowala. Ale to było 2 tygodnie i dwa wesela temuJ … zobaczymy

Malagonia też myślę, że lepiej sprawdzić w szpitalu niż jakby miało się coś stać… dasz radę kobietko!

Martuśka85 oj widzę, że cię straszny humor dopadł… zrelaksuj się i nie myśl ciągle o porodzie i ciąży… może jakaś fajna książka??? PS. Choć ja przyznam, ze ostatnio w ogole nie mam ochoty na książki brr

Bogusia007 chyba oglądałam ten sam program co ty na dwójce o wychowaniu dzieciaków…J to już chyba drugi odcinek był

Luizka4don no i jak tam u ciebie??? Coś się rozkręciło? Przeszło krwawienie?

Ewelinka2106 ja będę prać w dziecięcym przez pierwsze 3-4 miesiące, potem spróbuję jakiś proszek sensitive dla wrażliwców … i tak zawsze muszę taki używać, bo sama często mam uczulenia..

Navijka gratuluję udanej wizytyJ

Mallaika oj kochana współczuję takiej wizyty, no i takiej lekarki… grr wredny babsztyl…. Ale nie stresuj się bo szkoda nerwów...

bombusia ale ty masz kochanego tego męża, tak o ciebie dba jak mało kto !; no i należy ci się mały opr… nie noś sama tyle zakupów!!!

Fiuu oj chyba teraz to pójdzie szybko… coś mi się wydaje, że będziesz kolejną rozpakowaną sierpniówką… ból… hmmm … nie mamy innego wyjścia trzeba przeżyć… powodzenia…!

Kasia2506 kochana moja mała też jest malutka, i z badań usg wychodzi 2 tygodnie do tyłu! Martwiłam się tym oczywiście ale lekarz powiedział, że wszystko jest w normie, przecież są większe i mniejsze dzieci – jeden rodzi się 3kg a inny 5…. Ale przyznam szczerze, ze dzis mam wizyte i stresuje się czy mała jednak może troche nadrobiła…

Polianna bardzo dobrze, ze zdecydowałaś się na rozmowę z m….. myślę, ze to dobre posunięcie…wiadomo jaki jest, ale może w końcu coś do niego dotrze…

Ciamajdko o jejciu, przykro mi ze się tak meczylas cala noc, lepiej weź torbe do szpitala… bo kto wie.. czy to nie poczatek porodu….powodzenia!

Dobraczarownica fajnie, ze mala się obróciła!

Monika8112 oj pocieszę cię tylko tym, że już niewiele ci zostałoJ za niedługo nie będziemy prawie pamiętać o wszelkich niedogodnościach ciąży…

Marulka bardzo dobra postawa – walcz ze smutkamiJ może czekoladka pomoże???

Lionne86 dobrze, że u was wszystko ok.:) a ssać się pewnie nauczy…tego wam zyczę

Andzia1987 współczuję problemów z babcią, może jeszcze jest nadzieja... czasem lekarze źle wróżą, ale pacjenci dają sobie radę … trzeba wierzyć że będzie dobrze!

Agni80 gratuluję!

Panienka powodzenia na wizycie!

Martika26 witaj kochanaJDziękujemy za rady i prosimy o więcejJ a ja nawet nie mam kremu ochronnegon na sutki… chyba dziś zakupię maltan…

Milusia… hmm ciekawy przypadek, kochanie mam nadzieję, że jednak nie będziesz męczyła się tyle dni i coś w końcu ruszy (wiem wiem powtarzam się) ale tego naprawdę ci życzę! Dobrze,że dzisiejsza noc była nieco lżejsza…

Ehtele jak tam samopoczucie?

Wszystkim sierpniówkom życzę miłego dzionka!!!

reklama
Do góry