reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Hej dziewczyny :-) Wczoraj ciągle poza domem, więc nie byłam z Wami. Z grubsza przeleciałam posty, ale nikt się nie rozpakował, albo coś ominęłam. Wczoraj byłam na usg ostatnim i pipka dalej jest pipka :-) Ma ok 49 cm i waży ok 2800. Ta waga mnie trochę martwi :baffled: że za malutka ta moja kruszynka. No i wg usg przesunął mi się termin o 4 dni do przodu :wściekła/y: no ale na to i tak nie ma reguły.

riba, duralex trzymamy kciuki i czekamy na Was z maleństwami :-)

kasia to uciekaj już na tą IP i czekamy na info. Kciuki oczywiście zaciśniętę :-)

Niuunia, lepiej nieco mniejsze dziecko niz za wielkie ;-)
poza tym ma jeszcze ponad 2 tygodnie, pewnie do 3kg dobije, spokojnie :tak:
tez bym chciala miec jeszcze usg ale nic z tego :/ mam nadzieje, ze chociaz sprzet naprawią do piatku i ktg uda mi sie zrobic

Witam się z rana:tak:
Niestety nie wywiało mnie na porodówkę tylko sobie pieknie do 8.30 spałam:-) Będę nudna i podkreślę, że to kolejna spokojna noc i ja po prostu żadnych skurczy nie mam:szok: Żadnego budzenia się nic...

a jak dziś u Was - Polianno - Rozalko - Starlet i Milusiu????:tak::tak:

duralex i riba - czekam na info, że już tulicie maleństwa i że możemy zacząć wpisy w wątku gratulacyjnym:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ZAZDROSZCZĘ:-p

polianna dziękuję:tak: Mnie też imię się podoba, bo nigdy nie było popularne i Kalinek po prostu nie ma:-)

Natka. witamy Cię serdecznie i czekamy na opowieść z porodówki:tak:

kasia2506 no to dziś zrób protest i nie gotuj:-D

monika8112 no super, że zakupy takie udane:-D Ja staram się lumpki omijać, choć może z nudów powinnam wyjść z domu i poszperać:tak:

Bogusia86 oczywiście trzymam kciuki za szybki powrót do formy:-) I na prawdę piękne to co piszesz...aż tęsknota mnie ogarnia za moim Olkiem....:blink: Czekam kochana na Twoją relację z porodówki

cayra1984 tak trzymać!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja dziś mam w planach zakupy i też nie będę stać w kolejce!!!! Będę walczyć o miejsce:-p:-p

Lea28 no proszę - teściowa poza zasięgiem - mamusia Lea szczęśliwa:-p:-p

Ola_ podziwiam - serio dałaś kobieto radę i w dodatku wyszalałaś się za wsze czasy:-):-) Super kochana - to na pewno tańce ułatwiły dzieciaczkowi wejście w kanał rodny i dlatego brzuszek opadł:tak::tak: A samalczyk to u mnie również nr. 1

kassia181 to jest straszne!!!!!!!!!!! Powiedz mi tylko jakie są konsekwencje wilowodzia i makrosomii???? Bo z tego co poczytałam to po prostu powinni Ci wywołać poród!!!! Czy można w jakiś inny sposób to leczyć??? Polskie szpitale są poniżej jakiejkolwiek normy!!! Współczuję kochana stresów - oczywiście wszystkimi siłami trzymam za Was kciuki - słońce głowa do góry...

Cosya gratuluję udanej wizyty:-)

Bombusia witaj kochana - cieszę się, że wczorajsze spotkanie udane:-)

witam

ciekawe jak Pajkaa..jakieś wieści macie??

Kasia wiesz w głowie sie nei mieści ich podejście..matko... w zasadzie aż taaak duża Malutka nie jest..przecież teraz 4 kg to zaczyna być norma..ale te wody na pewno Cię męczą..aj takich lekarzy to ubić..wszystko zalezy na jaką zmianę trafisz i jaki humor, Bedzie dobrze

Bombusia a Ty sie nie spiesz jeszcze;-)

Maruska..wszystko zależy od podejścia mamy..ja jeste po cc na zimno i te 12 godzin bez córy byly dla mnie straszne wyłąm za nia..jak nie wiem..jakby mi ja zabrali..straszne to bylo...ale fakt z opowiadań dziewczyn cc (łatwe cc wiadomo o co chodzi) to krzywda dla matki ..i fizyczna i psychiczna..
wszystko zależy od podejścia emocji i w ogole..:-)

Starlet no widzisz moj sie stawia juz ok 15 tygodni mimo mrowienia ginowi twierdził ze ok..wiec i ja ze ok..az w końcu twardniał co 5 minut mocno plus ciągniecie dołu..hihi...a jak u Ciebie dopiero zaczął wiec moze moze....
;-) nie martw sie będziesz przede mna;-)

Niunia nie martw sie wazne ze wsio ok..a waga..zobaczysz jak takie maluchy sa silne i szybko odrabiaja straty:-) a jak sie ma łożysko?

Ostatnia edycja:
Chciałam się przywitać..:)
i dalej ide spać.. wpadnę chyba popołudniu...
samopoczucie (fizyczne) to mam tragiczne.

miłego dnia!

madziujka a łożysko przysłaniało małą i ciężko było dokładnie ją obejrzeć :baffled: Jest jeszcze w 2 stopniu, więc jest ok

Ale nie martw sie wagą przecież jerst dobra !!!! Jeszcze podtuczysz maluszka do porodu.

Jejku można zwariować Mamuśki jadne dzieci niby za duze, drugie za małe,a prawda jest taka,ze dzieci rodzą sie z różną wagą i wzrostem więc proszę o spokój.

Madziujka ja sie jeszcze nie wybieram na porodówkę nieee nieee mam czas:)))
To śpij dalej Ciamajdko!!!!

reklama
Do góry