reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dziewczyny u mnie HIV obowiazkowo i to 2 razy - na pocztaku i na koncu:tak:

Monika - teraz jestesmy na Forum»Ciaza...»Przyszle Mamy»Sierpien, a potem bedziemy na Forum»Dzieci urodzone w 2010 i tam opdpowiednio miesiacami.

Riba, duralex - zycze spokojnej nocki! Jutro calym serduchem jestem z Wami!!!!!!!!

Ciekawe jak tam Pajka i Kasia - mam nadzieje ze wszystko ok bez zbednych przebojow.

Heheh czuje czkawke w samej pipce:-DMala dopiero teraz odzyla, wczesniej to sie w brzuchu podgotowywala chyba:baffled:

Idacym spac dobrej nocy zycze. Nocnym Markom jakiegos zajecia....niekoniecznie produktywnego:-D

reklama
Doczytałam w końcu ale chyba nie dam rady odnieść się do wszystkich. Byłam prawie cały dzień poza domem i zajrzałam na chwilę rano a od tej pory zdążyłyście naprodukować ponad 14 str :szok::tak: macie tempo laski :-)
Pajko, Kassiu - trzymam kciuki, trzymajcie się w tym szpitalu
Riba, Duralex - powodzenia jutro i trzymam kciuki,
cayra - gratuluję akcji w auchan :tak:
bogusiu86 - witaj w domu :tak:
navijka - współczuję temp :nerd: i samopoczucia, oby szybko przeszło
martuśka - polecam True Blood - warto się wciągnąć ;-) tym bardziej że sezony mają tylko po 12 odc, właśnie leci w Stanach 3 sezon czyli nie jest tak źle :-)
nektarynka - u nas też zaczęło się od paru seriali a teraz jest ich dużo więcej, ale dzięki temu czasami jest w ogóle co oglądać:tak: np. teraz w wakacje tv w ogóle nie włączam bo nic nie ma a seriale ciągniem i jest fajnie :happy:, ostatnio było na tapecie "V" - mężowi się mega podobało

Kasia trzym sie cieplutko i uwazaj na Was..

Aga bedzie dobrze te 3 tygodnie zlecą bardzo szybciutko.. ja dzis na wizycie myslalam ze lekarka mi powie ze juz sie powoli zaczyna i ze za 2 tyg urodze a tu duuuupa.. wsio pozamykane na 4 spusty.. no nic pozostaje nam czekać..

Pati wiesz mojemu M cos nie podszedł ten serial V... ale podejrzewam ze sama zaczne go ogladac bo juz nie mam co jak jestem sama w domu.. bo np on nie ogladal monka, dwóch i pół oraz fringe'a a tak sobie cosik poogladam.. a w tv racja teraz to nic nie ma niestety..

chciałam nadrobić dzisiejsze wpisy, ale padam ze zmęczenia...ogólnie czujemy się ok, chociaż czuje jak mały smyra i wciska się główką tam na samym dole i lekko jakby mnie kilka razy coś kuło...to chyba szyjka...czopa ani śladu...
przejrzałam kilka ostatnich stron i już czuję się pogubiona:/ oj brzuchatki, niezłe z was generatorki postów...

powodzenia wszystkim jutrzejszym wizytującym
riba, duralex - 3mam kciuki! dacie radę mamuśki!
natka - he he :D Gabryś ? to tak jak nasz :D tylko, że u nas to się wymyśliło zanim zobaczyliśmy dwie kreseczki :)

no i oczywiście
pozdrowienia dla małych uparciuchów co nie chcą wyjść z brzuchów

jeszcze raz dziękujemy za życzenia. mam nadzieję, że mój dzidzorek posłucha mamy i taty, i szybko, bezboleśnie wykluje się ;)

Ostatnia edycja:
Ja tez jestem serialowa raczej. Horrory to nie bardzo bo sie mega boje a M cieszy gebe jak podskakuje ze strachu:-D Ale "Shutter Island" to sobie zaraz poszukam:tak:
Z seriali polecam "One Tree Hill" moze ktoras ogladala, chociaz nie wiem czy w Polsce lecial - taki total babski na samotne dzionki akurat. No i jest chyba z 6 sezonow wlasnie!

Ps.Samopoczucie juz lepsze - chociaz M juz tzrasl portkami ze sie mala na swiat zaczyna szykowac. I kto tu panikuje w koncu:-D:-D:-D

hej kobietki, melduję się po poprawinach poprawin wesela:))
wczoraj byliśmy na tym drugim dniu, wróciliśmy po pólnocy i pierwszą rzecza jaką zauważyłam z mężem było to, że mi brzuch nieco opadł......... tzn na pewno opadł, jest niżej... no ale nic,,, przecież może opaść dużo przed porodem...
dziś były imieniny teściowej więc pojechaliśmy do niej 60km... rano i zostaliśmy do popołudnia a ... potem szybiutko do domku bo znajomi (nowożeńcy) zaprosili nas jeszcze dzisiaj na kolejny dzień poprawin... no i tak właśnie niedawno wróciliśmy,.. znowu się wytańczyliśmy i było fajnie, pośmialiśmy się... dużo już nie jedliśmy bo nie daliśmy rady:/
a najśmieszniejsze jest to, że hitem tego wesela dla mnie nie były wszystkie rarytasy tylko zwykły chlebek ze smalczykiem z wiejskiego stołu;ppp

i ... spodziewałam się, że jak tu zajrzę, to na pewno będziesz ktoś rozpakowany... no ale macie rację pełnia JEST PRZEREKLAMOWANA!!!!

poczytałam was a jutro odpiszę:)))

buziaki

Witam. Ja niedwno wrocilam z dzialeczki :) Po dzisiejszym Ktg lekarz powiedzial ze dobry zapis chodz moglby byc lepszy zadnych dzis skurczkow nie wykazalo:( I powiedzial ze dobrze by bylo jakbym przyjechla za 2 dni na zapis...A tak ogolnie czuje sie w miare dobrze bo pogoda super brzuch teraz zaczal twardniec az boli allll.....W piatek dzwonie do mojej gin zeby umowic sie na wtorek na wizyte lipa bo Mek od piatku do pracy i bedzie mial sluzby 24h (24h w pracy 24h w domu ) a jak zacznie sie jak bedzie w pracy to nie da rady zeby go zwolnili (wojsko)Boje sie ze nie bedzie przy porodzie a tak bardzo chce i on to samo:( Mały by mogl sie wyrobic do piatku i zrobic niespodzianke rodzica:)

Bombusia- No wlasnie nie wiem dzis za to zadnego skurczybyka nie wykazalo ktg:(
No tak to jest kazdy mowi co innego moze akurat mały fiknie koziolka heh

Anecia- nie martw sie mi tez nie robia za kazdym razem usg chodz chodze prywatnie
to wlacza tylko zeby sprawdzic tetno i tylko to wiec nie wiem ile moj maly
wazy bo ostatnie mialam w 34 tyg.I ja tak samo czuje duzo ruchow na dole a on
poprostu tak glowa majta mi na dole

Nektarynka
-No to super ze wizyta sie udała:)Zycze zeby dzidzia sie odwrocila:)

bogusia007-No to dobrze ze zadnego robala nie wychodowli;p

Ciamajdko
-Rzeczywiscie troche przerazajace te sny....

zielona26-Grtuluje udanej wizytki. No wiekszosc z nas tez juz by chcial rodzic ale
niestety to nasze szkraby zadecyduja kiedy wyjsc;p

Bogusia86-Witamy ponownie. Ale masz fajnie juz po wszystkim:p A my tu dalej zmeczone
i marudzimy na przemian;p

Riba i Duralex
-życze wam powodzenia!!!

dzieki za wspoarcie dziewczyny!!!!!!!!!!
dzis na ip spedzilam 4 godziny- ktg, potem badanie gin i usg. wiec wod jest za duzo a mala wedlug niego jednak przybrala i wazy 4200 g. ale mnie dzis nie przyjeli . ale od poczatku. najpierw dostalam opieprz ze na nocny dyzur i w ogole i ze nie mam usg ktore moj lekarz mi dzis zrobil- a co ja na to poradze kazali przyjechac, nastraszyli to pojechalam. potem wysmiewal sie troche ze waga 3800 g to nie makrosomia i pewnie wcale nie mam za duzo wod bo kierowal mnie lekarz mlody i ze on niedoswiadczony i w ogole. ale mina mu zrzedla jak robil mi usg- wszytsko sie potwierdzilo- a nawet waga malej wieksza to sie pzrejal troche. nie przyjeli mnie dzis bo dla mojego porzypadku nie ma oczywiscie miejsca- to szpital w ktorym ja pracuje!!!!!!!!!!! mowie wam cyrk na kolkach!!!!!!!!!!
mam jutro przyjechac i oni laskawie zadecyduja czy mnie przyjma czy nie- bo nie jest powiedziane ze przyjma. maz mnie jutro zawiezie i zostawi z tymi torbami a co ja zrobie jak mnie nie prrzyjma to nie wiem. mowie wam mam juz dosc. i jutro znowu to bede wszytsko przezywala.

Tak to jest z tymi cholernymi szpitalami jak oni moga takie cos powiedziec ,,nie mamy miejsca`` do jasnej cholerki az nerwy biora a co dopiero ciebie normalnie szczyt wszystkiego!!!

reklama
Kassia181 - oj rzeczywiscie czlowiek musialby miec nerwy ze stali na takie akcje....Ale jak to???To Ty tam pracujesz i robia Ci takie numery????Nie poznali Cie czy co???Jak masz obawy ze Cie jutro nie przyjma to moze lepiej najpierw zadzwonic niz jechac....ryzyko tylko takie ze przez telefon latwiej splawic....poracha. Tulam mocno i nie denerwuj sie - jakby bylo jakies duuuze zagrozenie to na bank by Cie zostawili.

PS. Po usilnych namowach M torba przepakowana (dotarl do mnie argument ze lepiej pozno wieczorem niz z odchodzacymi w nocy wodami na przyklad:-D)

Do góry