reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam was :-D!!!!!!!!

LUizka -u mnie to robia ktg na kazdej wizycie po 30tc

Ewelinka2106- dla mnie tez wanna wydaje sie teraz ciasnawa tak wiec biore prysznic a w te upaly glownie chlodny kilka razy dziennie

Andzia- powodzenia na usg

Marii79- udanej wizyty

Wuzulek- wszystko zrozumiale ze teraz jestes zajeta malenstwem ale widze ze dajesz sobie swietnie rade bo od ciebie plynie sam optymizm :-)

Ciamajdko- spokojnie wszytko zdazysz zrobic

Riba 1- to bede trzymac kciuki 27 CC napewno wszytko bedzie dobrze

a ja ws umie wstalam prze 7 rano zrobilam sniadanie pawlowi no i wzielam sie za mycie naczyn bo wczoraj niebylam wstanie przez upal potem tak mnie zmulilo ze mosialam sie polozyc i wlasnie niedawno wstalam ale coz czasem snu czasem potrzeba . Troszke popadalo na chwilke sie przyjemnie zrobilo ale znow czuje ze robi sie parno ale chociaz sonce nie swieci to juz cos ale cos czuje ze znow pojde sie troszke zdrzemnac . Czyzby dzien lenia ??????????????????????

a wlasnie dzis w sumie pierwszy raz dak obficie leciala mi siara ze mosialam chodzic w staniki z wkladkami normalnie bylo zolto biale tez tak was zalewa bo mnie z kazdym dniem coraz wiecej?/

Ostatnia edycja:
reklama
Zdjęcie-0194.jpgZdjęcie-0193.jpg

Ochhh dziewczynki jaka jestem szczęsliwa...siedze sobie w domku, a tu domofon. Kto tam??? a to mój teściu, kupił Alankowi matę edukacyjną i juz mu przywiózł, bo sie nie mógł doczekać, juuuuupi, jak sie cieszę, bo tak mi sie to marzyło!!!!
Teraz zjem loda z tej okazji:)))))

łoj, no co z tym ciśnieniem... ale powiem Wam że taka pogoda jest, że też na pewno ma to wpływ..

a teraz ide do wanienki z chłodną wodą i biore się za prasowanie:) nie wiem z czego sie cieszę.. tego są 4 sterty: suszarka, 2 pufy 1mx1m i fotel:p
Z prasowaniem zaczekaj lepiej do jutra,ma być chłodniej i tak przez najbliższy tydzień jak prognozują.Wreszcie bo ja ciągle się roztapiam a najgorzej ze spaniem jak nogi się pocą.

Zobacz załącznik 267569Zobacz załącznik 267568

Ochhh dziewczynki jaka jestem szczęsliwa...siedze sobie w domku, a tu domofon. Kto tam??? a to mój teściu, kupił Alankowi matę edukacyjną i juz mu przywiózł, bo sie nie mógł doczekać, juuuuupi, jak sie cieszę, bo tak mi sie to marzyło!!!!
Teraz zjem loda z tej okazji:)))))

mata edukacyjna to super sprawa tez juz mam :))))))))))))

chyba ide sie polozyc bo nadeszla burza i leje jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Navijka tak wykonywałam jak sie budziłam na siusiu bo wtedy czułam to swędzenie wtedy chlup stópki do wody lodowatej i miodzio :)

dziewczyny doradźcie mi bo ta dermatolog przepisała mi maść na sterydach. Ta moja wysypka nie schodzi i zastanawiam się czy mam wykupić tą maść bo ten żel to tylko złagodził mi opuchliznę natomiast wysypek nadal jest. Tylko, ze masc ta jest na sterydach i boje sie troche o małego.

Bombusia jeee kubus puchatek i klapouchy cudne:)) u mnie siostra małemu kupi bo chciała :)
Bogusia ja siare mam od 16 tc i leci ze mnie non stop :)

Bombusia, fajowa mata. :)

Zazdroszcze tym, ktore maja chlodniej. U mnie w cieniu 31*. Uhhhhh. Jutro ma deko popadac, ale tez ma byc wysoka temperatura. Ogolnie z tego co widzialam to na zachodzie maja najlepiej, bo przynjamniej 2 dni po 24*. Ja tez tak chche. A tak, najnizsza jaka zapowiadaja to 26 i znow zacznie rosnac. Takze monika, chyba ogladamy rozne kanaly, bo na tvn mowia, ze pare dni odpusci a pozniej kolejna powtorka z rozrywki. :p

Dziekuje za trzymaie kciukow odnosnie dentysty. Niestety nie poszlam. Nie byylam w stanie zwlec sie z lozka. Nie dosc, ze mialam pobodke o 2, bo musialam psa wyprowadzic, zasnelam po 3, to o 6 obudziel mnie maz z prosba bym mu pomogla skpakowac rzeczy do jedzenia, bo juz byl spozniony. No wiec jak o 2 nie mialam wiekszych problemow ze wstaniem (miednica troche bolala, ale uszlo), tak o 6 jak mnie zgielo jak paragraf, to zanim doszlam do kuchni i sie wyprostowalam to maz juz sam zdolal i sie ubrac i wyszykowac z jedzeniem. Pozniej o 7.30 kolejna pobodna, bo do dentysty, ale znow to samo. Nie moglam nawet deko sie obrocic, bo tak bolalo. No i boli do tej pory. Chodze jak kaczka kiwajac sie na boki, ale przynajniej prostu a nie jak stara babcia zgieta w pol. :/ Normalnie to samo co 2 miesiace temu. Babcia wpadla o 9 rano i mowi, zebym pogotowie wzywala jak boli. ;) Na co ja, ze do tego i tak nie przjada i w szpitalu trzymac nie beda. ;) Ze juz tak mialam. Babcia na to, ze trzeba bylo chodzic sie ruszac to by mnie teraz nie bolalo, bo maly sie w kanal usadawia. Na co ja, ze to wlasnie od skakania mi sie to zrobilo (wczesniej mialam po skakaniu na weselu). No to babcia, ze w takim razie mam lezec i wypoczywac. Na co ja, ze wlasnie to teraz musze rozruszac, bo jak chwile pochodze to jest deko lzej. ;) I tak se pogadalysmy. ;) Oczywiscie wkurzona jest na swoich drugich wnukow, ktorzy i z iej i z dziadka robia idtiotow, nie zdajac sobie sprawy, ze to z siebie robia wiekszych imbecyli. No ale coz, tacy ludzie, tak wychowani.

O 11 bylam z psem u weta. Dostal zastrzyk z antybiotykiem. Jutro podaje mu sama, bo wet na urlopie. Mam nadzieje, ze trafie. :p A 2 sierpnia znow na oczyszczanie uszu i odrobaczanko i inne szcze[ienia przed narodzinami malego.

No i mnie deko panika ogarnia, bo jutro jest ten oslawiony 24 lipca, ktorego boje sie jak ognia piekielnego. Obym jutrzejszy dzien przezyla bez wiekszych problemow. Nie chce jeszcze rodzic.

Dobra, spadam do kliniki po recepte, bo mi sie leki koncza jutro a wizyta dopiero we wtorek. ;)

Nie rozpisujcie sie za bardzo. :p

martuska no Adrian był zadowolony ze Shreka, ale on nie być już dzieckiem:))) ....przykro mi, ze maszyna popsuta, kurcze człowiek sie nastawi, a tu doopa.....kontroluj to ciśnienie
luizka ja będe mieć dopiero pierwsze kTG robione 2 sierpnia
Kassia to ciekawe czego sie dowiesz w poniedz. na wizycie odnośnie porodu???
Bogusiu007 mnie nie leci siara, mam tylko na sutkach takie suche kuleczki jakby
Pajeczko tak własnie są postaci z Kubusia Puchatka i grzechoczą:)))no ciesze sie jakby to dla mnie było:))))
Co do maści to ja bym spróbowała choć raz przesmarować te nogi, bo wiesz żeby to nie skończyło sie na jakiś antybiotykach.... mogłaby sie Milusia wypowiedzieć na ten temat!

milusia, ehtele normalka z tym "dzikuskowaniem" - pod koniec ciąży po 9 miesiącach pytań "jak się czujesz?" "co będziesz miała?" "a gdzie rodzisz?" "a boisz się?" "a rzygasz?" a cośtamcośtamcośtam......................... już na prawdę ma się dosyć i kiedy samemu czeka się na finał to cżłowiek chce sobie oszczędzić pustej gadki o przenoszonych dzieciach i zielonych wodach.... ja jutro mam imprezkę rodzinną dużego kalibru (70 jubileusz babci...) i już się nie mogę doczekać... a jednak chłopiec? a żałujesz ze nie dziewczynka? oj szkoda że Olek nie będzie miał siostry, a jak się czujesz? bo chyba aż tak mocno nie przytyłaś... o jezu jaki masz już ten brzuch duży, pewnie ci cieżko............

pajeczko spokojnie kup maść - mi lekarz powiedział, bo mieszkam przy pasiece z pszczółkami a jestem uczulona że po 3 m-cu możnaby nawet w razie zagrożenia podać sterydy dożylnie mimo że się tego nie robi bo szkodzą dziecku bo istotne jest dobro matki. Także maść na pewno przyniesie Ci wielką ulgę i szybciej uporasz się z uczuleniem - a to lepsze niż męczarnia... poza tym upał i ostre słońce może spotęgować reakcję nawet do rozmiarów wstrząsu także wklepuj, nacieraj i tych kilka kropel maści sterydowej w twojej krwi na pewno sebulkowi nie zaszkodzi a Tobie przyniesie ulgę!

kassia no właśnie ja się źle wyraziłam.... bo lekarz tylko powiedział że w razie czego nie ma stracha bo potniemy, wyjmiemy wielkoluda i już... a ogólnie plan jest taki że rodzę SN wtedy, kiedy natura o tym zdecyduje ;) a to że pisałam o wywoływaniu to mój wymysł :D poza tym Oluś też tak rósł jak oszalały a wagę urodzeniową miał całkiem normalną, wręcz małą. Nie martwię się nic a nic.. jedyne co mam to wytłumaczenie, dlaczego mi tak ciężko, dlaczego nie dosięgnę stópek, dlaczego ledwo siadam i wstaję.... po prostu skubaniec duży już jest a ja jestem na początku 9. miesiąca ;D

ciamajdka żebyś ty widziała jak ja szczam jak wyjdę z basenu - jak krowa normalnie (nie wiem czy widziałaś jak sika krowa na pastwisku)... też się wtedy schizuję że to wody na bank i że nie zauważę i dupa zbita będzie ;) bo mi dziecko do klozetu wypadnie ;)

bombusia mata boska - niektóre dzieci potrafią godzinami gapić się w te wisiorki a mamusie w tym czasie relaksik uprawiają albo sobie obrabiają dom - tego Ci życzę :D

Dziewczęta u mnie na wsi 22 stopnie i słonko schowane za chmurkami więc wpadajcie do ogrodu.... :D

wuzelek spróbuj spray z roztworem wody morskiej na ten Jaśkowy nosek... super że uczulenie poszło w siną dal.. wyobrażam sobie Twoje nerwy.. ale przyznaj, że jest coś metafizycznego w tym... byłaś dziewczyną w ciąży a teraz buch! jeden mały porodzik i jesteś wykwalifikowaną mamą od wszystkich awarii :D oczywiście życzę żeby awarii było jak najmniej. Ucałuj małe stópeczki bo na pewno są takie że achhhhh tylko całować :D

Wiecie co...

dołączam do grona ŻELAZNYCH MACIC:-p:-p:-p:-p
Na razie grupę tworzy STARLET I ja:-D:-D:-D:-D
Czy któraś chce się dopisać??? hehehehehhehe:-D:-D:-D

riba
- gratuluję wizytki. 27 CESARKA????:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: no nie wiedziałam, że tak szybko u Ciebie to będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jejciu boisz się??

wuzelek - czyli jednak frida nie gruszka:-D Więc dobry zakup zrobiłam...No Olek wychodź!!!!!

kasia2506 - nie no ale torbę to już wypada zapakować hiihih:-p:-p:-p Zmobilizuj się babeczko:-D

navijko - odpowiedzialność - to dobre ujęcie rodzicielstwa - no i takie męskie podejście...;-) Myślę, że świetnie do tego podszedł...

Ciamajdko no strasze:-) ja też miała zwichnięte biodro - zauważyli to później - podobno nózka krótsza była, chodziłam w jakiś żelaznych majtach:sorry2: no i jestem zupełnie zdrowa...

martuśka :-:)-( a ja liczyłam u Ciebie na jakieś rewelacje:-p A na samolocie Cię nie badał?

olu ja mam dokładnie tak samo - jest dzień tak spokojny że mam wrażenie że jeden pojedynczy ruch czuje, nie umiem go rozruszać i myślę o IP - a jest dzień kiedy spokoju mi nie daje...więc to chyba normalne...dziś Olek właśnie spokojniejszy:blink:

bogusia007 u mnie z siarą ciągle tak samo - co dzień tylko kryształki z rana wokól sutków:tak:Zero wkładek...

Bombusiu to jedna z śliczniejszych mat jakie widziałam!!!!!!!!!!!!!!! Jest piękna!!!!!!

pajko znając siebie pewnie bym nie wzięła:sorry2: Ale patrząc racjonalnie powinnaś...choć może zapytaj gienka czy nie widzi przeciwwskazań...ale skoro leku na który masz uczulenie już nie bierzesz to chyba samo powinno zejść:sorry2::sorry2: Nie sugeruj się mną, ale ja na tym punkcie trochę nienormalna jestem:dry:

reklama
Witam.
Ja po wizycie u gina,szyjka skrócona,ale nic po za tym.
W nocy miałam bolesne skurcze,ale fałszywy alarm jak zwykle ostatnio.
Pozdrówka!

Do góry