reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Dzien dobry dziewczynki!!!

Zielona, Ciamajdka
- nocny dyzur :-D wspolczuje bo wiem jak wkurza jak sie spac nie da - ja ok 2 wylaczam kopa bo i tak nikogo na bb;-)
Andzia - gratuluje wizyty!!!
Riba - myslalam wczoraj o Tobie....ze za niecaly tydzien bedziesz juz mamusia...na pewno emocje sa inne niz przy czekaniu na porod sn:tak:Najgorsza pewie bedzie ostatnia noc - ciekawe czy oko zmruzysz???
Lea - zapewne to ten slynny czop...teoretycznie nic wiecej moze sie nie dziac...odszedl czop i tyle - dalej czekac trzeba.
Bogusia86 - wspolczuje nocki....
Fiuu - mi sie tez zdarza ze sie w nocy obudze, czuje ze chce siku ale jakos sie tak uloze ze mnie ni cisnie za bradzo....i usypiam (bywaja wiec noce ze nie wstaje:-p) za to rano masakra - doczolgac sie nie moge:wściekła/y:Niezle masz te sny - w zyciu mi sie cos takiego nie snilo:szok:
Pajka - wspolczuje....masz total przechlapane z akcjami skornymi - jak nie alergia na krem, lub lek to inne cholerstwo jakies...pozozstaje zyczyc zeby Sebus nie odziedziczyl po mamie!!!

U mnie mala dzisiaj tak w nocy nogi wyciagala - normalnie prostowala chyba - ze myslalam ze wylezie bokiem:szok: mialam wrazenie ze da sie zlapac ta nozke:-D Swoja droga ciekawe ile nasze dzieciaki maja zaslugi w przebiciu pecherza plodowego przez takie gimnastyki??? Aaa i mam pytanko - pewno durne - dziewczyny bierzecie do szpitakla jakis szlafrok (pewno cienki jak tak goraco)???Co by tak nie latac w samej koszuli???
Zdalam sobie sprawe z jeszcze jednej rzeczy hihihi jak sie rano w lustrze zobaczylam. Dopiero teraz zaluje ze nie mam dlugich wlosow...Wlosy sa za ucho, wiec jak rano wstaje do jakby piorun w sucha miotle strzelil - beda mieli ze mnie niezly ubaw w szpitalu:-DMoze to plytkie dla was...ale takie mam przemyslenia...w zyciu w szpitalu nie lezalam...

Trzymam kciuki za wizyty!!!
Do pozniej :*

reklama
Hej!!!
Kurcze na chwilę człowiek nie zaglada, a tu tyle stron!!!! No nic czytam, bo mam dziś takiego powera, ze:szok::szok:
Ciamajdka no prosze kwiaty dostajesz!!!! No kuźwa będzie dym w domu jak nic!!!! :angry:ja też chce hi hi:))):-)
Zanetka no u mnie z ruchami jest na odwrót mój maluszek daje mi ciagle popalić, az skóra na brzuchu mnie boli, choć jak były ostatnio te upały to też mało sie w dzień ruszał, tylko czkawki słyszałam, takze nie martw sie:happy2:
Niuunia to może zaprezentujesz nam swój opuszczony brzuszek na fotce???;-)
navijka śwtenie, ze już macie pojazd dla Matyldy, gratuluje zakupu....ochhh jak dobrze, ze mam nie za wielkie cycolki-film odlotowy:baffled:...biorę cieniutki szlafroczek do szpitala...dziewczyny pokupiły takie grubasy frotte i ja im współczuje, bo tego nie da sie założyć latem, mówiłam!!!!
Ehtele świetnie, ze wykorzystujesz M do przyspieszenia porodu ........przeciez sport to zdrowie:rofl2:
Pajko mam nadzieję , ze lek pomoże na wysypkę!!!!! nie drap sie:-)
różyczko to wypoczywaj więcej, ochhh następna pakuje torbę hmmm:dry:
zielona współczuje tej niemocy co do spania, ja dziś nie spałam od 4.00 do 5.00 ale mały znów tak dał czadu:baffled:, ze mnie wybudził
starlet ja też mam sporo śluzu, bez wkładek nie daje rady:wściekła/y:
Fiuu czytam, ze Ty też już masz ochotę pozbyć się brzuszka??? no ale jeszcze trochę Mamuśka...choć nie znamy dnia ani godziny:tak:
Bogusiu007 jak tam po wizycie???? ok:happy2:
Monika trzymam kciuki za Twoją wizyte, zdaj relacje!!!!;-)
madziujka a Ty czemu będziesz sobie robiła zastrzyki??? brrr:no:
Lea to chyba odszedł Ci już czop Mamuśka??? no ale to jeszcze dośc wcześnie co???wypoczywaj!!!:tak:i obserwuj sie
sarka za mną też ostatnimi czasy chodzi kawka mmmniammm:happy2:
Nektarynko a kiedy Ty sie dowiesz jak Twój maluszek lezy w brzuszku???;-)
Bogusia86 oj to współczuję tej STRASZNEJ nocy, może rzeczywiście jakaś niestrawność??? bo głowa lubi przy tym boleć hmmm zamiast bóle porodowe to głowa, buziam:happy2:
Riba ochhh Ty juz prawie jestes kochana na mecie i dzidziuś będzie z Wami....tylko pozostało odliczać!!!:-D
Kasia2506 gratuluje postępów w nocnym buszowaniu po WC he he:-D
;-) gratuluje udanej wizyty
Czekoladka jejku to niedobrze kochana z Tobą, wypoczywaj jak najwięcej, masz rację:tak:
martuśka ja tez nie wyobrażam sobie, abym wstrzymała sikanie nocne, jak nie idę boli nie całe podbrzusze okropniaście!!!!:angry::no:

Ja dziś zabiegana !!!!
Rano lekarz no więc kochane Mamuśki, mój mały Misiek, który miesza w brzuszku nie zrobił fikołka:angry::wściekła/y::no:, lekarz zbadał mi dziś dokładnie brzuch rękami (bez USG) i powiedział, ze czuje malutkie nóżki na samym dole i mam sie szykowąc na CESARKE!!!!
ale Mamuski jestem z siebie dumna......bo nie płakusiałam wcale:szok::szok:i nie będe :szok:poprostu przyjęłam to do wiadomości i już:tak:.
Lekarz powiedział, ze raczej już sie nie pzrekręci, no chyba, że cud sie stanie, a ja w cuda nie wierzę, rodziłam 16 lat temu i macica juz mu raczej nie pomoze zrobić fikołka i mam sie nie martwić umówią mi cesarkę!!!!!!
Posłuchał tętna, waliło dziś serducho na pół szpitala.
I tak 02 sierpnia mam KTG i wizytę u nowej dr tzn. ona juz wiele lat pracuje w moim szpitalu (pożegnałam sie z moim lekarzem, odchodzi dlatego, ze dostał awans w innym szpitalu i będzie zarządzał Oddziałem, ale niestety nie w Łodzi:baffled: więc nie ma sie co dziwić, ze bryka stąd) i już ta nowa dr zadecyduje co dalej ze mną, może nawet nie pójde na zdjęcie szewka osobno, tylko jak na cesarkę będe szykowana to wtedy zdejmą dzień czy 2 dni wcześniej. Termin mam na 19.08 wg OM więc może za m-c maluszek już będzie daaawno z nami:)))))
Poród SN to było coś o czym marzyłam od początku ciązy, nie raz tu pisząc, ale nie można mieć wszystkiego, najważniejsze,aby maluch był zdrowy, M będzie z nami 2 tyg. po porodzie to jakoś dojde do siebie....mam nadzieję:-p
Ciesze sie, że Kiniusia ma jutro CC w moim szpitalu to zadzwonie do niej za jakiś czas i wszystko wypytam jak było, jak przezyli itp.
Ale nie jestem załamana:no:, mam dziś powera, :-D:-Dprzychodzi do mnie późnym popołudniem moja psiapsółka i będziemy plotkować. Chce sie odstesowac od 2 małych dzieci ( M zostaje) więc kupiłam i chłodzę piwko, wino, będe ja raczyć aby sie odstesowała:-D:-)ja rąbnę soczek i git:rofl2:

Miłego dnia Brzuchatki:happy:

navijka u nas w szpotalu trzeba miec szlafrok- ja kupilam takie dosc cienki bowiadomo na odziale i w sali odwiedzin jest goraco.

bombusiu cesarka to nie koniec swiata a dojdziesz do siebie napewno. najwazn iejsze zeby bylo bezpiecznie dla Ciebie i Alanka!!!!!!!!! i jestem z ciebie dumna ze nie plakalas!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Navijka ja szlafroka nie biore, bo poprostu nie cierpie chodzic w szlafroku nie mam nawet takiego ja do szpitala biore jakas bluze albo jeszcze mam taka fajna cieniutka pelerynke czy jak to nazwac ale szlafrok nie nie:no:

Bombusiu no i super ze Alankiem wszystko dobrze, no a jesli chodzi o fikolka to kochana najlepsze podejscie do sytuacji jakie wlasnie masz nie zalamywac sie i tak trzymaj!!!!:tak: tulam mocno tak ma byc i koniec, a M bedzie po porodzie z Toba to pomoze!!!!!

Ostatnia edycja:
Bmbusia Współczuje CC ale dobrze, że się tym nie martwisz przecież to nie koniec świata, zresztą dużo kobiet dużo by dało żeby mieć CC ;-)

Dziewczyny nie chce zapeszać ale chyba u mnie się zaczyna mam od 10 regularne skurcze co 10 min jak na @ i krzyżowe... Wziełam prysznic i nawet w czasie masażu prysznicem się pojawiały... Na razie czekam na rozwój akcji, bo bóle są cały czas takie same nie są mocniejsze, więc może to jednak fałszywy alarm... jak coś M dojedzie do domu w ciągu godziny, nie chce go na razie straszyć :-)

Ehtele Jak coś to do Ciebie będę pisała :-) Może jak u mnie się ruszy to Olek też się zarazi :-D

Monika8112 powodzenia na wizycie. Ja mam od 2 miesiecy strasznie nogi spuchniete a nigdy białka w moczu nie było, więc to wcale nie musi być przyczyna.
Ehtele ja jutro ostatni raz idę do laboratorium i cieszę się z tego niezmiernie. A co do textów ze brzuszek urósł to olej to. Przecież wiadomo, że w ciązy nie zmaleje :p. Mnie strasznie wnerwia jak ktos mi mówi "duzy masz brzuch jak na ten tydzien" to ja zawsze mówie, że mam w sam raz i że dziecko ma wygodnie.
Ciamajdka o Matko! Ale z Ciebie "szwacjarski zegarek z budzikiem" miałaś T. obudzić i co:p a On Ci wczoraj kwiaty przyniósł. Ta książka to chyba usypiajaca
Lea28 współczuję nocnych przeżyć. To napewno czop odchodzi ale jak masz się denerwować to lepiej to sprawdz.
Riba 1 masz rację niedługo nasze zycie zmieni sie o 360 st. I bardzo mnie to cieszy, bo my tak czekamy na to Dziecko:)
Andzia super wieści z rana! Od razu zycze powodzenia na piątkowym usg.
navijka ja szlafrok biorę, ale cienki, bawełniany. Chociaz wątpię, że się przyda przez najblizsze 2 tyg temperatura ma sięgac koło 30 a wiadomo jak "zimno " jest w szpitalu. Ale na wszelki wypadek spakowałam.
Bombusiu bardzo dobre masz podejście. Po cesarce wcale nie musisz czuć się fatalnie i dłużej do siebie dochodzić. Najważniejszy jest zdrowy Alanek a to jakim sposobem przyjdzie na świat to juz sparaw drugorzędna. Niektóre kobietki od razu "łatwią" cesarkę. No i jest jeszcze jeden plus. Będziesz wiedziała kiedy nastąpi poród:)

Ja pospałam trochę rano i od razu inaczej się czuję. Mialam dziś nic nie robic ale mam ochotę wziąć się za jakąś robotkę. Jakaś energia mnie od wewnątrz rozpiera.

reklama
Do góry