reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Milusiu podziwiam Cię za te siłę, którą masz- ja jestem kompletny trup. Najchętniej to nie wstawałabym z łóżka, toczę się tylko po coś do zjedzenia, na siusiu i to koniec mojej aktywności- SPAAAĆ.
Rzeczywiście ruszyło jak z kopyta z tymi porodami- ja to myślę, że to wina tej pogody. Moja znajoma natomiadt mówiła mi, że urodziła 3 tygodnie przed terminem (i prawie wszystkie kobiety w szpitalu,któe z nią były w ciągu jednego dnia), bo spadło masakrycznie ciśnienie i wszystkie zaczęły się rozpakowywać ;)

Co do szpitala- jestem u mamy i mam tylko jeden do wyboru. Mój lekarz prowadzący jest tu ordynatorem, ale znając moje głupie szczęście jak się zacznie, to będzie na urlopie. Torbę mam spakowaną- wczoraj kupiłam sobie nawet takie wypasione maszynki do golenia precyzyjnego bikini :D wszystko już mam włącznie z wodą :) aaa nie- tantum rosa muszę dokupić :) no nic- idę dalej marudzić i narzekać mamie i babci

też się poryczałam po tej opowieści...

Ostatnia edycja:
Fiuuu no właśnie dobrze, że mi przypomniałaś - maszynki do golenia:D:D:D kurcze jakby przyszło co do czego to bym z chaszczanami jechała:D:D:D

Kochane ja uciekam, jejciu życzę wam wszystkim zdrówka i sił, oby nie puchły, oby nie dusiło, oby nie było za gorąco......

do mnie przyjezdża kuzynka, caly dzień będę coś robiła więc podczytywać was może i będę, ale już nie odpiszę. zabieram się za sprzątanie, cztery okna do umycia, podłoga w całym domu, pastowanie, łazienka echhh:D:D:D:d

całusy

No własnie maszynki;p Niby staram sie teraz w miare czesto golic w razie co ale kto wie przypadnie mi ze wezmie mnie w ten dzien w ktorym wlasnie bede miala zamiar i co ;p

Fiuuu no właśnie dobrze, że mi przypomniałaś - maszynki do golenia:D:D:D kurcze jakby przyszło co do czego to bym z chaszczanami jechała:D:D:D

Milusia to by Cie golneli :p my sie męczymy a one to w 5 minut robią ;P
mowie mojemu emkowi ostatnio kurde zacięłam sie a on gdzie a ja na myszce a on tgo czemu nie wołałas a ja bedziesz sie jeszcze musiał szkolic :p poki daje rade chce sama :p:-)

Co do opowiesci normalnie łzy w oczach :sorry2:piękna opowieść. Ciekawe jak tam Wuzelek i Martitka sie czują.

milusia83 no to miałaś farta z tymi policjantami - 500 zł w kieszeni :-) a Dr Housa lubię przede wszystkim za te jego uszczypliwości he he

fiuufiuu aha. a cóż to za magiczne maszynki kupiłaś?

ja pitole jak gorąco :baffled: w ndz ma spaść deszcz - oby. A w Fakcie niby jest, że od 1 sierpnia chłodniej

Milusiu, ale szczęście, ze uniknęłaś tego mandatu :-) Ale może faktycznie już nie jeździj, poród tuż tuż :-) A syndromu wicia gniazda zazdroszczę, bo ja jak narazie mam tylko syndrom lenia - kompletnie nic mi się nie chce... :-(

Pajko, mi się też nie podobają ciężarne z gołym brzuchem

Fiuufiuu, no to faktycznie przygotowana już jesteś :-) Ja Tantum Rosa (tez ostatni zakup) kupiłam wczoraj i tez już tylko czekam.. narazie na deszcz...

Luizka4don - 41 stopni??? O Matko.... :szok:

Ehtele, jak się czujesz?? Bo Cie od ranka chyba jeszcze nie było na BB...

Bogusia007, ja też! Ja też!

Riba, Nektarynka troche mnie przestraszyłyście z tymi wodami bo ja tez mam ich za mało:( tzn w dolnej granicy normy jak to okreslił mój gin (miedzy 5-6) ale o zadnym szpitalu nie było mowy.... tylko ze jest jeszcze w normie i ze mam sie nie martwic i obserwowac ruchy małego, jak bedzie duuuuzo mniej to na izbe leciec. A nastepna wizyte mam dopiero na 2 sierpnia i USG tez i wtedy jak bedzie wód jeszcze mniej to do szpitala na cc albo wywołanie porodu. I teraz to sie boje..... nie wiem co o tym myslec.... do tej pory miałam zaufanie do mojego ginka ale juz sama nie wiem.... stersa mam jak cholera:(((((( A co do łozyska to mam II stopien dojrzałosci, nie wiem czy to ma jakis zwiazek,ale jak by łożysko było niewydolne to i dzieciatko było mniejsze a u mnie jest o 10 dni do przodu:)
byc moze Twój lekarz nie chcial Cie stresowac.. chociaz ja wolałabym wiedziec.. w kazdym razie ja takze mam monitorowac ruchy i w razie braku ruchów do szpitala..
Czesc dziewczyny:-) czytam i przegladam Was juz ponad miesiac,ale jakos nigdy nie bylo okazji,zeby sie z Wami przywitac:zawstydzona/y: mam nadzieje,ze nie bedzie Wam przeszkadzac i ze przyjmniecie mnie do swego grona sierpniowych mamusiek:-)
o sobie moge napisac,ze jest to moja 2 ciaza mam 7 letniego syna Kacperka,a na 25.08 mam wyznaczony termin porodu 2 urwiska tym razem Miloszka:-) mam 31 lat.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z BB:-)
witaj
Nektarynko, jenny dlatego nie nastawiam sie, ze fiknął, najważniejsze aby był zdrowy, a reszta niech sie zajma lekarze, no we wtorek sie dowiem co i jak po uSG:-)
tzrymam kciuki chociaz za Ciebie zeby fiknął..
CZeść kochane,

U mnie totalny SYNDROM WICIA GNIAZDA - przybyło mi sił po żelazie:D chyba i zasuwam jak perszing, pokój dokańczam, prasowanie dokańczam, załatwianie spraw dokańczam. Czuję się super oprócz tego uczucia ciężkości nóg, sił witalnych mnóstwo a nogi tragedia....
Przedwczoraj niedaleko osiedla Ehtele (Ty słonko będziesz wiedziała, tam przy stacji) po północy złapała mnie policja:D:D:D Jechałam sama samochodem, a za mną Darek samochodem i patrzyłam na niego czy jedziemy trasą czy miastem:D i się zapatrzyłam i wjechałam pod prąd (taka dziwna uliczka) i oczywiście musiała jechać policja, która chciała mi wlepić mandat 500 zł i 5 punktów, ale jak zobaczyli jak wyglądam bo kazali mi wysiąść to darowali i powiedzieli, że w tym stanie mam już nie jeździć:D no więc zastanawiam się czy to nie był jakiś znak z nieba:)
Oprócz tego roztapiam się wieczorami, topię się na amen:)

Jutro urządzamy parapetówę, ale ani ja ani Daru pić nie będziemy, ja z wiadomych względów, a on się boi, że jak cały czas nie pije nawet wina ze względu na mój stan to teraz jakby wypił to bym zaczęła rodzić:D ale dwie lampusie nic się nie stanie, a poród przecież trwa długo:)
dobrze ze nie wlepili Ci tego mandatu:-) czasem tak bywa ze człowiek sie zagapi.. ja na początku ciązy takze wjechalam w jednokierunkową.. a dobrze wiedzialam ze to jednokierunkowa.. jakies zacmienie chwilowe..
A co do spozywania duzej ilosci plynów to własnie pije duzo.. czasem zastanawiam sie czy nie za duzo, ale jak bedzie za duzo to wysiusiam:-)

Milusiu - co ty :) Ona jest niezniszczalna.
Współczuję akcji z policjantami ale dobrze,że chociaż wykazali się zrozumieniem :))) To co napisałaś ehtele aż mnie zmroziło! :p Ale u mnie się jakoś nie zanosi... wczoraj trochę skurczy, kilka bolesnych ale przeszło :/ Może popracuje troche w domu , syndrom wicia gniazda powinien dać o sobie znać właśnie teraz.

Fiuufiuu
- a skąd u Ciebie te wymioty? Upał i ucisk dziecka, czy coś się dzieje?
Bombusiu - bez Adiego chyba czujesz się zagubiona? :( Biedulko... Jednak synuś mamusi to synuś mamusi :) Ostatnio rozmawialam z moją mamą, że się nie nadaję na bycie matką chłopca. Chłopcy nie wywołują we mnie takich emocji co dziewczynki i wlaściwie było tak od zawsze i cóz... obarczam winą moją mamę :) która zawsze faworyzowała płeć piękną.
A to jest za to winą jej matki, która uwielbiała mówić "łeeeejejku, takie coś obrzydliwego im tam wisi..." :p haha naśmiałyśmy się. Cieszę się na córeczkę, cieszę na kolejną i mogłabym mieć chyba 10 córek i nie czułabym jakiegoś niedosytu.
A to takie moje luźne przemyślenia :) Chociaż jak czytam o Twoim Adrianie to taki inteligent pewnie obudził by we mnie uczucia macierzyńskie ;)

martuska - nooo, to trzymam kciuki!!

Teoretycznie ciąża donoszona jest od 38 tygodnia ale skonczonego?? Jeśli dziecko urodzi się w 37t1d to (pomijając już cechy wcześniacze i pomiary szpitalne) będzie to poród traktowany jak o czasie?? Skoro dziewczyny rodzą póki co wlaśnie mnij więcej na tym etapie (Wuzelek nawet kilka dni wcześniej) i już są w domu to dzieciątka nie zostały raczej zaliczone do wcześniaków,tak?

reklama
ja ostatnio chciałam sie napic Karmi, ale moj mąż wyczytał, ze tam jest 0,5 % alkoholu Boże jaki mi wykład strzelił, ze miałam takie poczucie winy,z e juz na karmi nie spojrzałam:-) boze leje sie ze mnie ide walnąc sie pod prysznic

Polianna to zależy bo jak dzidzia ma wage OK i dobrze sie czuje i wsio jest dobrze to wypuszczają po 3 dniach tak jak donoszona ciąże tylko wpisują, ze wczesniak.A jak nie ma wagi odpowiedniej to wtedy przetrzymują żeby tą wagę nabrał w szpitalu.Przynajmniej tak jest u mnie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry