reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ewelinko no to będzie szał, jak zamieszkacie razem, to od razu głęboka woda, Wy razem 24 h, dziecko z Wami, nowa sytuacja.. ulalala, ino powodzenia życzyć:tak:
Ehtele pomyślę nad tym, ale w felietonach to bym się sprawdziła myślę:-D nie znam "nowej sierpnióweczki" ale dziś założyła nowy temat na naszym forum i już go musiałam skasować ze względów kilku, więc pewnie nawet go nie zauważyłyście i naskrobałam miłe pw co by się z nami na wątku głównym przywitała:tak:
Fiuu na razie gadamy o tych posiewach, bo dopiero zaczynamy je robić... niektóre zrobiły, niektóre będą dopiero miały, a niektóre jeszcze o tym nie myslą... więc zapytaj gina czy będziesz miała.. a kiedy masz wizyte następną?:sorry2: aha, Fiuu zdjęcia sie nie pokazuja na brzuszkach, poprawisz?

Ostatnia edycja:
reklama
Melduje się po USG
Wojtuś jest nadal chłopcem także nie wierze już w moje sny, ma się dobrze, ułożony głowką w dół czego sie nie spodziewałam bo dawał znaki po całym brzuszku. Wszystkie parametry w normie na 32-33 tydz., niestety nie wiem ile waży ale to nieistotne;-)Fajnie bo nic nie placiłam a tak jak się zapisałam prywatnie to 150 zł by mnie to kosztowało.
Położna powiedziała że łożysko na tylnej ścianie czyli będzie bolalo i że mam nisko brzuch. Teraz tylko czekać na poród:-)

gratuluję udanej wizyty:)

Ja rowniez jestem siepniowa mamusia. to moja piersza ciaza i juz sie nie moge doczekac kiedy przytule moje malestwo do siebie.
Nie moge w to uwierzyc jak mozna tak dlugo spac. wiecznie jestem zmeczona i spiaca.
ale teraz najwazniejsze jest aby porod sie udal i zeby wszytko bylo w porzadku. pozdrawiam sierpniowe mamusie.

witaj wśród sierpniówek :)

Przyłączam się do pytania o łożysko na tylnej ścianie- o co kaman?
Ciamajdko jak nadal potrzebujesz "porady prawnej" to pisz
Wizytującym gratuluję wizyt :)
I moje pytanie: Wszystkie macie te badanie paciorkowca, a ja NIE MAM ;/ mój lekarz zalecił mi brac co 2,3 dzien feminellę vagi C, a z badań tylko morfologię i mocz- może mam się do niego odezwać, że mną się nie zajmuje?

Zgaga mnie tylko czasami dopada i działa na mnie jogurt naturalny.

Znowu mam zalatany dzień- w weekend intensywnie pracuję, mam imprezę plenerową i muszę ogarnąć stoisko, a Jasia nie ma, bo się na weselu będzie bawił... :)

Dziękuję za życzenia!

pogadaj z lekarzem, zeby zrobił tak na wszelki wypadek

fiufiu dobrze by było żeby ci ten posiew zrobił to trzeba do 37tyg.zbadać, jakby ci sie cos przypałętało to może wywołać wcześniej poród lub możesz później zarazić dziecko, ja niestety tak mam, właśnie zaczęłam antybiotyk co by sie cholerstwa pozbyć:(

pociesze Cie gronkowiec to takie samo dziadostwo jak paciorkowiec trudno to wytępić - moj mąż ma gronkowca od wielu lat leczony wieloma antybiotykami i niestety nic nie daje :-( a lekarz co Ci powiedział na tego gronkowca w sencie gdyby sie go nie udało do porodu wyleczyc?

Sama nie wiem o co chodzi z tym położeniem na tylnej ścianie, na pewno jest dobrze ale dlaczego ma boleć nie dopytałam. Nie ma się co martwić.
A jeśli chodzi o posiew to lepiej zapytac lekarza bo moja nawet nie raczyła gęby otworzyć, sama ją zagadnełam i na następnej wizycie ma pobrać wymaz.
Dobranoc wszystkim brzuszkom, spokojnej nocki bez zgag i skurczyków i innych bólów (choc to raczej już niemożliwe;-)). Wizytującym jutro życzę powodzonka:-)

To znów ja, zanikająca ciężarówka :p
Mam już wyznaczony termin cesarki, za 2 tygodnie nasz Aleks pojawi się na świecie :)
Ciągle mam ciążę wysokiego ryzyka i ginekolog nie chce czekać na wlaściwy termin. W miarę możliwości (rzadko) zaglądam na forum, ale niestety wypadłam już z obiegu. Opieka nad synkiem, i złe samopoczucie dość mocno ograniczają moje możliwości siedzenia przy kompie. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.:-)

to ja tez uciekam, bo się zasiedziałam...
teraz laptusia dosiądzie T:-D

do jutra kochane:-)
z rana będzie u mnie babcia, także trzymajcie kciuki za jak najmniejszą liczbę uszczypliwych komentarzy z jej strony dot. bałaganu, remontu itd.:sorry2:
obiecuję jutro nie narzekać tak jak przez ostatnie 2 dni:-D

a ja po kosmetyczce i zakupach :-):-):-) twarzyczka odswiezona:-) i gladka jak pupka Olivierka:-D - powiedzmy:tak: zapasy w lodowce zrobione.
polianna - dobrze, ze wyniki wyszly w miare oki. :-)

Ciamajdka - no to fajny i ciekawy maratonik zaliczylas :-):-) pewnie niezle musialas wygladac :-D:-D:-D no i dalas rade - szacuneczek:tak::tak::tak:
urszulka 202 - gratuluje udanej wizyty :tak: i ja tez nie bardzo kumam o co chodzi z tym lozyskiem?? aaa, juz doczytalam.
ewelinka 2106 - przepraszam, ze pytalam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: szkoda, ze nie macie i nie mieliscie tej mozliwosci przed slubem i przed dzidzia. czeka Was niezla szkola, ale napewno dacie rade:-):-):-) trzymam kciuki.

ja juz ide do lozeczka. jutro ciezki dzien, duzo jezdzenia autkiem - mam nadzieje ze szafne. dobranoc kochane.... :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
A mnie od rana tak dziwnie ciągnie w pachwinach i czuję niezbyt mocne (ale czuję :() bóle podbrzusza. No spa za bardzo nie pomaga. I nie wiem czy mam się martwić czy jeszcze poczekać. Czy któraś z Was tak ma lub miała?
Jak do jutra nie przejdzie do M. będzie mnie musiał chyba do szpitala zawieźć, bo moja gin. na urlopie :/

Trzymajcie się ciepło!

Do góry