reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć!
Pogoda dzisiaj już dopisuje, ale wcale mnie to nie cieszy-ja chcę chłód:blink: Sprzątałam wczoraj łazienkę do przed 23:szok: i spadł mi na nogę kafelek pod którym są wodomierze:no: Ale boli, noga jest stłuczona, nie spuchła, więc chyba wszystko w porządku:sorry2:
Jedziemy dzisiaj do Ikei kupić lustro, bo nie mam się w czym przeglądnąć (szafa z lustrem została wywieziona wczoraj);-)
Monika-ja brałam antybiotyk i później gin zrobił mi jeszcze jeden posiew-niestety gronkowiec pozostał tyle, że nieaktywny (i tak może zostać):sorry2: Nie wiem, co by zrobili jakbym urodziła sn, ale pewnie podaliby antybiotyk dzidziusiowi, ja miałam cc (co prawda nieplanowane), więc nie było takiej konieczności:tak:
Ehtele-widzę, że i Ty dzisiaj odwiedzisz Ikeę:tak: Trzymam kciuki za dobry wynik posiewu:happy2:
Bombusia-będzie miał co robić Twój syn w tej klasie;-):-D A tak na poważnie, to podoba mi się podejście dyrektora do spraw wychowawczych-jasno określa na samym początku reguły panujące w szkole i później je egzekwuje:tak: Współczuję nieprzespanej nocki:sorry2:
Ciamajdka-mi też nic nie pomagał ten Aspargin i przerzuciłam się na zwykły magnez-działa na mnie zdecydowanie lepiej:tak:
GSC-mnie w poprzedniej ciąży też tak bolał jeden bok, ale w zaawansowanej ciąży to podobno normalne:sorry2: Jednak jak Cię to niepokoi to skonsultuj z lekarzem:tak:
Aga_Natalia-fajnie, że dajesz nam znać, co u Was-widzę, że dziewczynki coraz lepiej już sobie radzą:tak:
Natka-jak Ci zazdroszczę tego wybudowanego domku:tak: My na razie jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę;-)
Anecia-wykorzystaj wolne męża, bo później ktoś inny będzie zaprzątał Twoją uwagę;-)
Lea-ja też jestem kibicka-wszystkie mecze oglądam:tak: Uważaj z kręgosłupem, a 25kg do noszenia to chyba rzeczywiście lekkie przegięcie:blink:
Bogusia-to odpoczniesz trochę od siostry-oby tylko ojciec nie odesłał jej znowu wcześniej:blink:
Ewelinka-gratuluję wizyty:tak:
Milusia-jak tam zastrzyk-bolało bardzo?:confused::sorry2:
Urszulka-ten facet to jakiś cham-a niestety takich wszędzie na pęczki:no:
SARKA-to moja Małgosia jest jeszcze mniejsza od Twojego szkraba, a lekarka powiedziała, że wszystko w normie i waga dobra:tak: W 33 tygodniu ważyła 1947g:blink:

reklama
riba Natka - o zdjeciu obraczki nie pomyslalabym, musze sie dowiedziec czy trzeba zdjac.

no ja przezd ostatnia cc zapomniałam, ściągnąć , a potem była nerwówka bo nie chciała mi zejść pierona , a lekarze czekali ,chcieli mi już ją ciąć , ale jakaś pielęgniarka przyleciała z wazeliną i poszło , kolczyki i pierścionki również do pudełeczka , lepiej zostawić wszystko w domku , do porodu najlepiej iść golutkim tak jak nas natura stworzyła , może czasami przesadzają w tych szpitalach , ale po co nam te nerwy potem

ewelinka 2106 czop hmmm wiesz niby poród może zacząć się za chwile , ale równie dobrze i za dwa tyg

kasia2506, ciamajdka, dziewczyny , a może ASMAG mnie ostatnio lekarz powiedział, że wg niego to jest najlepsze 3x dziennie po 2 tabletki

kasia2506 życze powodzenia z budową , ja już jestem nią BARDZO ZMĘCZONA, ale narzuciliśmy sobie zdecydowanie za szybkie tempo , tylko że nie ma innej opcji , musimy się wyprowadzać już z naszego dotychczasowego miejsca ,za ciasno no i to nie jest dobre miejsce do mieszkania z dzieciakami

Ostatnia edycja:
Witam sie z rana. Dopiero wstałam;-) Pozwoliłam sobie na troche leniuchowania:-)
I musze wam cos powiedziec..
Wstaje i lece do toalety jak zawsze. Wysiusiałam sie poźniej patrze a mi czop odchodzi:szok::szok: Od kilku dni tak mialam ale takie delikatne wiec uznałam za normalne. A dzisiaj to juz konkretnie- duzo, i była jedna niteczka krwi. Niewiem co mam teraz myslec. Troche to za wszczesnie nie? Niby lekarz powiedział ze wszytko ok tam, i tak mysle ze moze to badanie troche wszystko przyspieszyło:szok::szok: Co myslicie?

Kochana to, ze czop Ci odejdzie nie świadczy , ze zaraz zcazniesz rodzic mozesz i rodzic za 2 tygodnie;-)także spokojnie - u mnie od paru dni widze, ze jest mega mokro i zastanawiam sie czy mi tez własnie nie odchodzi, ale skontaktuj sie moze z lekarzem ja juz poczekam do wizyty bo to za 4 dni to nie bede cudowała :)

Starlet to prawda z tymi wynikami im dłuzej to oznacza, ze cos wyhodowali ja miałam wyniki po 4 dniach juz z wynikiem paciorka.

Ewelinko jak napisałaś o tym czopie to mnie zmobilizowało do zrobienia zakupów ostatnich na all i Doz...
hmm, spokojnie, no co tu duzo mówić.. i tak niedługo zaczniemy rodzić...

Riba_1 ale dlaczego skóra Cie swędzi? w ciązy to nie jest chyba normalne.. chyba przegapiłam jak o tym pisałas wczesniej...

ewelinko - tak jak dziewczyny mówią, mozesz urodzić rownie dobrze za 2 tygodnie :) Swoja drogą jak odróżnic czop od zwykłego śluzu szyjkowego???

Ja dzis wyjątkowo sennie. Nie dość,że nie mogłam sie dobudzić to jeszcze najchętniej spalabym dalej. Nigdy nie bylam śpiochem a teraz?? 5 minut i mnie nie ma.Zasypiam codziennie rozmyslajac o porodzie.

ewelinko - tak jak dziewczyny mówią, mozesz urodzić rownie dobrze za 2 tygodnie :) Swoja drogą jak odróżnic czop od zwykłego śluzu szyjkowego???

Ja dzis wyjątkowo sennie. Nie dość,że nie mogłam sie dobudzić to jeszcze najchętniej spalabym dalej. Nigdy nie bylam śpiochem a teraz?? 5 minut i mnie nie ma.Zasypiam codziennie rozmyslajac o porodzie.

ja znalazłam cos takiego

Odejście czopa śluzowego przed porodem
Ten „korek” przez całą ciążę chroni szyjkę macicy przed infekcją. Kiedy szyjka zaczyna się rozwierać – kilka dni lub godzin przed porodem – czop wypada. Często jest to lekko zakrwawiona masa śluzu, ale możesz też zauważyć zwiększoną ilość wydzieliny (od bezbarwnej, przez różową, do brązowej).

hej hej!!!!!

Monika 8112 - takie bole i ciagniecie w dol to mam juz codziennie glownie wieczorem to oznacza ze nie dlugo zobaczymy nasze malenstwa:-):-):-)

Ewelinka2106- S U P E R ,ze wizyta udana ;-)

Cayra1984- z tego co mi wiadomo to niemozna miec pazurkow wymalowanych

Bombusia- to Twoj Adi bedzie mial wesolo bardzo sie ciesze:-)

a u mnie jak zwykle ciezka noc jak sie przebudze na siku to juz godzine niespie , teraz jestem nawet jakas spiaca niewiem od jakiegos czasu czuje sie tak spiaca jak w pierwszym trymestrze... wczoraj sie z lekka wkurzylam bo nadole sasiadka wynajmuje mieszkanie studencikom ,ktorzy sa naprawde zlosliwi wczoraj w ciagu dnia zamkneli brame na zamek a u nas zawsze sie zamyka po 21 bo w ciagu dnia moze kazdy przyjsc listonosz czy jakis gosc a my niemamy domofonu. Wyobrazcie sobie zamkneli bo rower zostawili jak poszlam i im zwrocilam uwage to powedzieli ze juz niebeda a tu za godz moj pawel wraca i mowi ze brama zamknieta jak sie wkurzylam to myslalam ze ich rozniose pozniej znow sprawdzialm ta sama sytuacja a jak sie prosi aby zamknac brame na noc to wyobrazcie sobie brama oczywiscie otwarta szeroko.. cos okropnego ale jak my mielismy w bramie skuter to ciagle brame otwierali szeroko i jak z takimi sie dogadac .... jak bym byla zlosliwa to bym to zglosila do administracji gdyz sasiadka tak naprawde wynajmuje i nie placi podatku gdyz te mieszkaie jest komunalne ...ale jak by wyszlo na jaw to by miala przesrane a ja niechce byc az tak zlosliwa tylko tlumacze a jak np wezwe karetke a ktos brame zamknie tego sie boje a ciagle schodzic niemam sily i zamykac tak jak dzis w nocy zeszlam o 2 w nocy i zamykalam .... dzis napisze kartke i przybije z informacja i jak niepomorze to bedzie awantura.

dziewczyny a ja odebrałam wynik po 2 dniach i wyszedł ten cholerny gronkowiec więc nie wiem jak to jest:(

Monika bo to zależy ile tzreba hodowac bakterie :( przykro mi, ja z jednej strony sie cieszyłam, z enie gronkowiec tylko paciorkowiec - nie wiem dlaczego:baffled:

i jeszcze takie cosik znalazłam

Odejście czopu śluzowego

Przez całą ciążę ujście szyjki macicy zamyka warstwa gęstego, zbitego śluzu, która tworzy coś w rodzaju korka. Czop ten szczelnie chroni wnętrze macicy przed zanieczyszczeniami, bakteriami, wirusami. Kiedy szyjka macicy zaczyna się rozwierać, czop śluzowy odchodzi i zostaje wydalony na zewnątrz. Być może zauważysz kłaczek zbitego śluzu na bieliźnie albo poczujesz większą niż zwykle wilgotność w pochwie.
Odejście czopu, choć nastąpi na pewno, nie znaczy jednak, że poród jest blisko, bo może się to zdarzyć zarówno na kilka godzin przed rozwiązaniem, jak i kilka dni – nawet do 2 tygodni.
Uwaga: śluz zamykający szyjkę zwykle jest bezbarwny, ale może być też brunatny, podbarwiony krwią. Nie jest to powód do obaw.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a ja dopiero bede miala robiony wymaz 21 bo moj ginekolog jest na urlopie mam nadzieje ze zdaze przed porodem a niepowiem troszke sie boje aby wszytko bylo oki tymbardziej ze ciagle mialam jakies infekcje

Do góry