reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam!
Poczytalam was wczoraj ale nie poodpisywalam, wiec bedzie tylko tyle co pamietam...:zawstydzona/y:
Bogusia86 - fajnie ze siostra wybywa, na pewno bedziesz miala troche spokoju, no i niech siedzi tam najdluzej jak sie da:tak:Co do tescia - nie mam pytan doslownie - wyglada jakby na zlosc robil, jakbyscie chcieli sobie na wakacje pojechac gdzies poszalec to mozna by bylo czekac....ale dzidzia przeciez nie bedzie czekac az mu sie urlop skonczy:baffled:Jak sie nie da po dobroci to bierzcie ta opieke a on niech se radzi jakos!
Ciamajdko - hmmmm przytulanki.....ja to mam chcice jak 18-latka a moj M sie boi....czasem uzebram raz na 2 tygodnie....A pecherza nie przebijecie nie boj zaby. Jedyne co sie dzieje to sperma zawiera prostaglandyny - hormon ktory oddzialuje na szyjke macicy - rozmiekcza i szyjka sie skraca, dlatego od 38 tyg. nawet lekarz zaleca:-D Jak sie boicie rozmiekczenia to przeciez gumki sa:D
No wlasnie Ehtele, Bogusia - przytulanko, przytulanko zalecamy:tak::-D
Ewelinko - tak jak dziewczyny pisza, odejscie czopa wcale nie zwiastuje porodu w najblizszych dniach...Musisz jedynie bardziej uwazac, bo nie masz juz bariery ktora chronila przed bakteriami itp. Sa dziewczyny ktore chodza z rozwarciem 2 cm po pare tygodni i .......czekaja na porod....
Bombusiu - widze ze Adi w babincu wyladowal...hihihi.Najwazniejsze ze to dobra szkola i ze on jest zadowolony:tak:
Polianno - ja takiego spania jak teraz to nawet w I trymestrze nie mialam:szok:moj M smieje sie ze cala ciaze przespalam. Odpoczywaj wiec ile wlezie i na ile ci maluda pozwoli. Co do twego M...roumiem ze musisz sie wygadac - po to tu jestesmy, zeby wspierac i doradzic (ja tez gledze na tesciowa mam nadzieje ze nie macie mi za zle). Aaa i mysle ze dziewczyny maja racje - jakby zdradzal to by siedzial cicho jak mysz pod miotla. Ja mysle ze to podpucha taka bardziej - byle cie z rownowagi wyprowadzic, zebys byla zazdrosna i miala glowe pelna dziwnych mysli. Ja wiem ze wszelkie nerwy nie sa teraz wskazane, ale musicie sytuacje wyprostowac bo to koszmar jakis....samotnosc we dwoje....Co do studiow popieram - idz jak najbardziej, nigdy nie jest za pozno zeby sie ksztalcic. Mam nadzieje ze sie wszytsko uda fajnie zorganizowac.
oj Madziujka - bidulku, u Ciebie tez....ciagle cos...odpoczywaj i nie daj sie - to juz przeciez niedlugo:tak:

U mnie dzisiaj RAJ - w nocy spadlo 5 kropli deszczu:szok: byl wicher ze hej - wszystkie suche liscie leza, wyglada jak jesien hehe
Jest pochmurno i wietrznie - wytargalam wiec lapka przed dom i owiewa mnie milo jak do was pisze:-)
Moj M mowi ze przeklinam w nocy jak sie z boku na bok przewalam:szok::-DDziwi mnie coraz bardziej ze ja nie wstaje na siku. Czy ktos tak jeszcze ma?????Moze dlatego ze sie poce w nocy starszliwie i plyny inaczej wychodza...hmm
Mialam szyc ten przybornik - wszystko wykrojone i upiete szpileczkami tylko nie chce mi sie do maszyny siadac.Poczeka nie ucieknie:p

Ok - trzymam kciuki za wszystkie wizyty, wymazy, zakupy.
Duuuza buzka dla wszystkich brzuszkow :*****

reklama
Mam do Was pytanko a nie chce ne razie do gina dzwonic (w pon mam u niego wizyte). Od wczoraj pobolewa mnie brzuch tak nad pepkiem i w tym miejscu twardnieje. A do tego dzis co wstane z lozka pobolewa mnie tak jak w czasie @. Czy to sa jakies kurcze...

Piszecie ze u Was upały.. A u mnie wkoncu chłodniej! Pada deszcz. A my dzisiaj z A idziemy do księdza na zapowiedzi dac. Bo zostały ostatnie dni. Jesli sie nie pojdzie minimum 3 miesiace przed planowana data slubu to później trzeba sie starac o pozowolenie od biskupa na slub:no: Tak ze juz lepiej to załatwic. I znów kasa pójdzie. Ci księża zarabiają nawet na przeczytaniu zapowiedzi:no:

Eschenbach kazdą z nas tak pobolewa. I raczej juz tak bedzie:tak: Spokojnie. Oczywiscie za wizycie powiedz o tym ginowi:tak:

Ostatnia edycja:
Mam do Was pytanko a nie chce ne razie do gina dzwonic (w pon mam u niego wizyte). Od wczoraj pobolewa mnie brzuch tak nad pepkiem i w tym miejscu twardnieje. A do tego dzis co wstane z lozka pobolewa mnie tak jak w czasie @. Czy to sa jakies kurcze...

postaraj sie wziąć nospe zobaczysz czy przejdzie - ogólnie mogą to byc skurcze, ale jak po nospie nie pzrejdzie ból skontaktowałabym sie z lekarzem bo teoretycznie przepowiadające powinny przejsc po nospie

Piszecie ze u Was upały.. A u mnie wkoncu chłodniej! Pada deszcz. A my dzisiaj z A idziemy do księdza na zapowiedzi dac. Bo zostały ostatnie dni. Jesli sie nie pojdzie minimum 3 miesiace przed planowana data slubu to później tzeba sie starac o pozowolenie od biskupa na slub:no: Tak ze juz lepiej to załatwic. I znów kasa pójdzie. Ci księża zarabiają nawet na przeczytaniu zapowiedzi:no:

Eschenbach kazdą z nas tak pobolewa. I raczej juz tak bedzie:tak: Spokojnie. Oczywiscie za wizycie powiedz o tym ginowi:tak:

u mnie chłodno wiatr wieje jest super:)

Esch nie twardniał Ci w ogóle?
dopiero teraz?
a sjurczyki bolesne?? czy takie odczuwalne tylko?
zawsze lepiej sprawdzić szczególnie jak jestes pierworódka..bo po prostu bardziej sie martwisz

Hej, ja już po zakupach, byłam na ryneczku i powoli robię obiad:) dziś bardziej dla męża niż dla mnie bo schabowy, ryż z przyprawami i mizeria (to ostatnie to dla mnie:))

ehtele mam nadzieję, że wyniki wyszły ok i zakupy się udały:)

natka ehh fajnie macie z tym domkiem, my tez powoli myślimy o budowie, ale to narazie tylko plany:/

Anecia1111 życzę miłych 3 dni wolengo z meżem:) też bym się tak cieszyła:))

Bombusia super, że Adiemu podoba się nowa szkoła i podobają mi się te "reguły" dyrektora... bo niestety dziś różnie to w szkołach bywa....

marulka mam nadzieję, ze dzisiejsza noc bedzie lepsza niz wczorajsza...

starlet hehe no to miłego ściskania z mężem:))

ewelinka2106 wow , to już niedługo w takim razie... mam nadzieje, że twoja torba juz spakowana:)

kasia2506 mam nadzieje, że z nogą już lepiej... uważaj na siebie

bogusia007 współczuję takich sąsiadów, ewidentnie są po prostu złośliwi.... mam nadzieję, że twój apel przyniesie rezultat...

kasia181 no nareszcie masz swój wózeczek, gratuluję udnego zakupu:) powodzenia na wizycie:)

navijka ja tez ostatnio sikam w nocy tylko raz...albo wcale, może dzidziusie jakoś inaczej się ułożyły...

eschenbach u nas na szkole rodzenia polozna mowila ze w pierwszej fazie porodu moga pojawic sie bole wlasnie podobne do miesiaczkowych; ale ja tez juz mialam takie bole w zeszlym tygodniu i przeszly..

Madziujka do tej pory nie twardnial wogole. A skurczyki takie odczuwalne i jak poleze chwile to przechodza i to twardnienie tez przechodzi...

eschenbach u nas na szkole rodzenia polozna mowila ze w pierwszej fazie porodu moga pojawic sie bole wlasnie podobne do miesiaczkowych; ale ja tez juz mialam takie bole w zeszlym tygodniu i przeszly..
Ola mam nadzieje ze mnie tez przejda bo jeszcze nie chcialabym wyladowac w szpitalu...

Esch wiesz u mnie twardnienie środnio jest czasem co 15-20 minut..i nawet na leżąco.. czasem tylko moze z 5 razy w ciagu dnia czasem non toper
i to juz jakis czas
gin mowi jak nie boli dokuczliwie to sie nie martwic
skurczyki @ tez mialam..ale tepe takie jakby miala co przyjsc... wiec sie tez jakos nie przejelam
wczoraj probowalam siegnac szyjki..zapomnij nie mam jej ..hihii polazla w gore i pewnie trzyma..pozytywnie mysle...
pewnie jakbym byla 1 raz w ciazy to by ginek wszystko wiedzial..

zadzwon jesli masz mozliwosc uspokoisz sie napewno:-)

reklama
Madziujka ja tez próbowałam szyjki sięgnac i niet nie dalo sie i nie wiem czy mam sie bac :-Dto chyba oznacza, ze krótka :-p

Do góry