reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

WItam sie popoludniowo:)

Wlasnie wrocilam z wyprzedazy, po dupsku powinnam dostac, 6h latania,ale teraz za to moge odpoczywac do konca ciazy:-D

Navijka -Nic sie nie martw dzieci sa chlonne jak gabki;-) Ja bede mowila do Victora po polsku moj M po francusku, a do przedszkola idzie angielskiego :tak:

Ehtele
- Super , ze pogodziliscie sie z Szymonem;-)

Milusia
- Super wiadomosci, szyjka znacznie sie skrocila no i juz jest rozwarcie.Oj dlugo kochana to Ty juz nie pochodzisz w dwupaczku;-)

Polianna- No to zaszlysmy w tym samym dniu w ciaze;-):zawstydzona/y:
U mnie data porodu tez juz sie tyle razy zmieniala, ze dalam sobie spokoj:-)

Pajka
- No widzisz, nie ma co sie na zapas martwic;-)

Dziewczyny wy sie eni wyglupiajcie i sobie porodow nie wrozcie w 34 lub 35TC, wtedy plucka nie sa jeszcze wyksztalcone:szok:

reklama
Witam sie :) U mnie ranek - wstala dzisiaj kolo 7 - zeby z mezem pobyc przed praca:))) bo tak malo czasu mamy na rozmowe- tylko wyrywki z ranka i wieczorka:tak:.
Moja mala miala wczoraj b. ciezki dzien- dostala takiego zatwardzenia - 3 dzien nie robila kupki-i caly dzien chodzila i plakala ze boli- probowala zrobic ale w rezultacie udalo sie dopiero o 1 w nocy- ech jak mi jej bylo szkoda- o malo sama z nia nie plakalam:-(.
Pozatym znow mamy sliczna pogode wiec pewno gdzies dzisiaj wypadniemy zeby bylo weselej- a juz mi sie marzy sobota - bo chce mi sie jechac nad jezioro- troche posiedziec na piasku:tak:.
Gratuluje dziewczyny zadawalajacych wizyt-ciesze sie razem z Wami ze wszystko w porzasiu- i fakt mamy juz lipiec wiec tylko bedziemy wypatrywac ktora pierwsza.

Pajka fajnie ze poszlas do lekarza i teraz jestes troche spokojniejsza.

WItam sie popoludniowo:)

Wlasnie wrocilam z wyprzedazy, po dupsku powinnam dostac, 6h latania,ale teraz za to moge odpoczywac do konca ciazy:-D

Navijka -Nic sie nie martw dzieci sa chlonne jak gabki;-) Ja bede mowila do Victora po polsku moj M po francusku, a do przedszkola idzie angielskiego :tak:

Ehtele
- Super , ze pogodziliscie sie z Szymonem;-)

Milusia
- Super wiadomosci, szyjka znacznie sie skrocila no i juz jest rozwarcie.Oj dlugo kochana to Ty juz nie pochodzisz w dwupaczku;-)

Polianna- No to zaszlysmy w tym samym dniu w ciaze;-):zawstydzona/y:
U mnie data porodu tez juz sie tyle razy zmieniala, ze dalam sobie spokoj:-)

Pajka
- No widzisz, nie ma co sie na zapas martwic;-)

Dziewczyny wy sie eni wyglupiajcie i sobie porodow nie wrozcie w 34 lub 35TC, wtedy plucka nie sa jeszcze wyksztalcone:szok:

Martitka u mnie nie ma juz tego problemu - mały miał sterydy w 29 tc wiec lekarz powwiedział, ze jak miał sterydy bedzie OK i w to wierze.:)

Hej dziewczyny!
Czytalam was wczoraj wieczorkiem jeszcze, ale bylam juz padowa i nie mialam za bardzo weny na odpisywanie.
Wczorajsze popoludnie uplynelo mi na mega skurczach jakichs polaczonych z bolem krzyza i podbrzusza jak na okres...:no:nie mam zadnej nospy ani innych takich bo pewno bym wziela od razu - najsmieszniejsze jest to ze nic takiego nie robilam w ciagu dnia...Nie wiem czy to tylko mi sie przytrafia czy tez tak macie ze przed wizyta jest ze mna wszystko ok, a pare dni po pojawiaja sie jakies dziwne rzeczy.Wogole mi nie przyszlo do glowy zeby z lek. o tym gadac a teraz jak sie bedzie powtarzalo to bede musiala dzownic i d... truc. Takie zycie. Dzisiaj jest juz troche lepiej, a dzien w sumie aktywny - rano latanie po urzedach z L4 popoludniu dentysta....brrr Zobaczymy co bedzie wieczorem. Z rana po prysznicu myslalam ze jednak nigdzie nie pojde bo juz mnie niezle lapalo.Teraz jak na razie cisza.

Przede wszystkim - Gratuluje udanych wizyt wczoraj (u ortopedy rowniez:p), pieknej wagi maluszkow, no i tak jak pisza Cayra i Polianna - jest lipiec wiec juz niedaleko
:))) Heh...porodowka czeka i wola z daleka....
Aj Polianno - na moim ostatnim usg lekarka to mi az pokazala jakie bujne wlosy ma moja mala :))) ja sie tez z czarna dluga czupryna urodzilam :p - teraz wiem skad te cholerne zgagi:-D
Ola - gratuluje udanej wizyty rowniez...co do wagi to nie bierz do glowy, bedziemy wszystkie potem zrzucac grupowo:tak:Zazdroszcze planu na porod w wodzie.Widzisz u mnie jest epidural za friko dla kazdego, a glupiej wanny do porodu nie maja:wściekła/y:
Ehtele - fajnie ze juz pogodzeni:tak:widze ze szalenstwo przedporodowe sie zaczyna:fryzjer, manicure, okna:szok::-)No ale jak juz reszta gotowa to co innego pozostaje. Jest nawet taki temat bodajze na czerwcowkach : "co zrobic z czasem czekajac na dziecko", ale nie czytalam wiec nie wiem co dziewczyny wymyslily.
Bogusia86 - jak czlowiek czyta takie rzeczy to normalnie rece opadaja:-:)-(Wiem jednak ze jestes silna i wytrwasz tam miedzy nimi dopoki sobie tego inaczej z Twoim M nie poukladacie....Wiem co przezywasz, bo taki ciagly dyskomfort psychiczny odbiera chec i radosc z zycia.Buzia duza na pocieszenie!!!
Wuzelku - gratuluje........kapci hehehe a to ze rozmiar wiekszy to dobrze, przed i w trakcie porodu wszystkie bedziemy mialy mega raciczki, a co za pozytek z za malych kapci?:-)
Milusia - :-)wszystko superrr - oby sie wyniki polepszyly!Rrrrrany nie moge nastepna do rozpakowania w lipcu!!!
Ciamajdko - niezla akcja w markecie, wyprobuje na nastepnych zakupach:tak: a odbiegajac od tematu - po co bedziesz myla podloge ktora bedziecie zrywac???szkoda czasu i potu:-p
Polianno - prawdziwy wyscig szczurow to co piszesz o pracy twojego M...nie martw sie na zapas (latwo sie mowi....)
Bombusiu - przykro, bo wiesz ze Adi na pewno zasluguje na te najlepsze liceum...no ale nie koniec swiata....z innego tez bedzie swiadectwa z paskiem przynosil i na dobre studia sie dostanie.Glowa do gory:tak:
Widze ze dziewczyny total anty rybne sa. Ja tez w Polszy malo jadlam, a tu....dieta srodziemnomorska czyli 1 posilek dziennie to ryba a 2 miesko (lancz i kolacja). Nie wyobrazam sobie juz inaczej:-)

Pajkaa - a widzisz!!! Spokojnie sie wszystko wyjasnilo. 3 tygodnie:szok:!?!?!? Ale jazda...
Jenny - fajnie ze juz na zwolnieniu, odpoczniesz dojdziesz do siebie no i BB nadrobisz:-D co do miliona rzeczy ktore kupujesz lub masz, tak z tydzien przed wyjazdem wyslij paczke do Polski. Mysmy 2x30 kg bambetli wysylali - nie jest to tania sprawa, ale o wiele taniej niz nadbagaz:tak::tak::tak:co innego jakbyscie autem jechali.
Malagonia - nie plakusiaj, przeciez idziesz tam dla dobra Twojego dzidziulka, na pewno nie jest fajnie bo to szpital jednak, ale podreperuja Cie a lepsze to niz transfuzja nie?
Monika8112 - moze ta komoda w koncu dotrze, tylko zeby ci ja do chalupy wniesli przynajmniej. Co do skrecania to tez bym pewnie nie wytrzymala:p lubie tego typu zabawy, ale jak nie dasz rady to wolasz szwagra:tak:
Martitko - dobre podejscie:tak:u mnie tez z data porodu jak z choragiewka....ehh jak bedzie gotowa to wyskoczy i tyle! Nie biore do glowy.

Uff nadrobilam znowu, polezalam troszke (brzuszek spokojny), zaraz musze sie zbierac do dentysty.Totalnie mi sie nie chce w taaaaki upal, no ale coz wizyte zamowilam juz miesiac temu i szkoda by bylo bo jest dziursko w zebie:sorry2:
Jak tak piszecie to mysle ze mam farta:-Dbo u mnie mala ma nozki po lewej stronie - czyli nie zbieram kopniakow po zoladku i watrobie:tak:, choc nie powiem bo po tej lewej stronie to tez mi czasem niezle skore przetrzepie. Ajj jak ja bede te nozie calowac:-D!!!
Uciekam milej reszty dzionka moze jeszcze zajrze pozniej jak M nie bedzie kompa okupowal (zboj moj kochany:-p)!!!

komoda juz jest, wezmę się za nia jak wrócę ze szkoły rodzenia, cała noc przede mną:) pan powiedział że instrukcja jest i śrubokręty wszystko w kartonach,powiedział że jak mam czas to może uda mi się złożyć:)
to sie okaże ide sie szykować.jak wrócę to dam znać pa

Navijko wlasnie planujemy jakies paki poslac,znajomi beda tez jechac autem to wezma nam pare kg,moj maz chcial jechac autem ale i tak jestem przerazona powrotem z maluchem wiec stwierdzilam,ze wole 4 godz stresik w samolocie niz tyg podroz w tym 3 dni na promie.
Ogromnie sie ciesze z tego zwolnienia i masz racje bede mogla na biezaco z Wami pisac na BB bo teraz staram sie zerkac ale zawsze cos do roboty albo poprostu padam.Zwlaszcza,ze ostsnie dni wszystko mnie boli:szok: pachwiny krok i wogole wiec jak widzisz chyba wszystkie zaczniemy sie juz w kolejce ustawiac:-D.Ja chodze okrakiem bo tak mnie ciagnie a w dodatku macica staje ma bacznosc prawie non stop:baffled:co jest niezbyt komfortowe ale takie uroki.
Musze znowu zmykac papa

Bombusia wkońcu na podium też są 3 miejsca i każde medalowe, więc szkołda do której się dostał Twój syn jest jedną z najlepszych - to także powód do dumy. Masz zdolnego syna i jeszcze nie raz będziesz się nam chwalić o jego medalach, konkursach itp :-)

Pajkaa kurcze co się tam znowu u Ciebie dzieje :baffled: a co do wizyty super, że była udana no i musze to napisać (odnośnie paciorkowca) A NIE MÓWIŁYŚMY, ŻE BĘDZIE OKI :-p za 3 tygodnie poród :szok: no wiecie co to ja już się zaczynam bać co moja mi powie :-p

Shiraa złośliwośc rzeczy martwych skąd ja to znam ehhh. Nerwy zapewne są przed egzaminami stąd mogą być też te twardnienia, więc całkowita olewka i mamusai musi dużo leżeć. a co do nóg to nie jesteś sama - duża część z nas na nie narzeka. Ja wczoraj miałam podobnie jak Ty od góry do dołu bolało wszystko. A jak wstaje to stopy mnie parzą jakbym całą noc chodziła w szpilkach zamiast spać :baffled: rozstępy odpukać narazie mnie omijają tfu tfu, ale ciągle zerkam na brzuch czy coś się nie pojawiło

ehtele Ty to jesteś świruska jakich mało :-p Tobie udało się zrobisz placuszki?

urszulka202 przykro mi, że tak Cię potraktowała lekarka wrr :wściekła/y:wogóle Ty wizyty masz co 3 tyg?

monika8112 oj coś czuję, że w nocy będziesz składać komodę :-p

A tak wogóle to bardzo fajny film leci dziś na polsacie o 20 "W rytmie hip-hopu" polecam jak ktoś jeszcze nie oglądał :-)

Ostatnia edycja:
hejka, dziewczyny umieram dzisiaj. obudzilam sie o 4 i nie moglam zasnac do 6.30 - potem zasnelam na godzinke i caly dzien jestem nie do zycia wrr

kochane, ja bede rodzic kolo 24 sierpnia, nie lipca:)) takze spokojnie czekam sobie na sierpień:))

Bombusia myślę, że 3 LO w Łodzi to bardzo dobry wynik:) także pogratuluj Adrianowi, bo to przecież wielki sukces:)) a jeśli bardzo zależy mu na tym 1 to warto sprawdzić listę rezerwową lub napisać podanie

ehtele uważaj na siebie, zebys na porodówkę z guzami nie jechala;p; okna hihi widzę, ze chyba już bardzo chcesz się rozpakować:))

milusia wow, jestem pod ogromnym wrażeniem twojego lekarza, widać,że to porzadny specjalista:) Gratuluję udanej wizyty kochana:)
co do wizyt to ja już mam co 2 tygodnie, a w ostatnim miesiacu co tydzien, ale ceny chyba normalne:/ zbankrutuje...

Natka w większości szpitali lewatywa jest teraz na życzenie, ale jeśli np wiesz, że musisz kupic to u nas położne przestrzegają aby nie kupować takiej z apteki, bo one nie są dobre, tylko jakis tam worek do lewatywy:/

Pajkaa gratuluję udanej wizyty:)) pewnie kamień spadł ci z serca; co do tego plamienia to zadzwoń do swojej lekarki...

Malagonia ja też mam niską hemoglobinę, od miesiąca jem żelazo 2 razy dziennie, ale lekarz nie kazał iść do szpitala, w nastepnym tygodniu robię sobie badania i mam nadzieje ze morfologia mi sie poprawila:/

urszula ehhh, bardzo mi przykro, że twoja lekarka miala takie podejscie, nie dziwie sie, ze nie chcialabys jej w drugiej ciazy... ale nie martw sie bo na pewno wszystko jest ok

reklama
Wkurzyłam się-kupiłam na allegro zasłonki, w aukcji był jakiś dziwny opis,który źle zrozumiałam i zamówiłam dwie sztuki (bo potrzebuję dwóch zasłonek)... Zapłaciłam i przyszła jedna, do tego z dziurą na środku:no: Dodzwoniłam się do faceta i tłumaczę mu, że zaszła pomyłka-po dogłębnej analizie okazało się, że oni tą zasłonę sprzedają na metry, ale nie na szerokość tylko na długość i przesłali mi moje wylicytowane 2 metry (2 sztuki), mam sobie ją rozciąć i już... A tą uszkodzoną mam im odesłać... Tylko po co mi dwie zasłonki o długości 1m:confused::nerd: Mówię mu, że w takim razie chcę dokupić jeszcze metr i przyślą mi 3m, a ten, że będę musiała zapłacić za przesyłkę jeszcze jeden raz, na co ja-czy jeżeli nie zamówię dodatkowego metra to wyślą mi za darmo, bo przecież przesyłka uszkodzona, a on że tak:no: Czyli będę miała zasłonkę, której nie użyję, a na pewno nie zapłacę im dodatkowych 14 zł za przesyłkę i wystawię komentarz na allegro (na pewno nie będzie pozytywny):no::wściekła/y: Ale zamieszałam, mam nadzieję że nie zasnęłyście;-)
Black, Natka-ja też po cc puszczałam bąki-nie wiedziałam, ze to normalne, ale na każdym obchodzie lekarze się pytali o te bączki i o to czy się już wypróżniłam;-):cool2: To samo ze smółką malucha-zawsze trzeba o niej poinformować:blink:
Bombusia-widzę, że humorek już Ci się poprawił-to dobrze, musisz być dumna z syna i to mu pokazać-to ważniejsze niż najlepsze liceum i buduje u naszych dzieci wysokie poczucie własnej wartości:tak:
Pajkaa-widzisz-dobrze, ze poszłaś na tą wizytę-jesteś spokojniejsza:tak: Mam nadzieję, że te skurcze miną:sorry2:
Shiraa-przykro mi, ze tak wyszło z kredytem-spróbujcie w innym banku:blink: My też teraz będziemy się starać i już ten koszmar zaczyna mi się śnic po nocach:dry:
Malagonia-mam nadzieję, że jednak szpital Cię ominie:sorry2:
Ehtele-widzę, że miałaś dziś dzień z cyklu "złośliwość rzeczy martwych" i "wszystko jest przeciw mnie", ale dzielna z Ciebie kobitka i dałaś radę;-)

Do góry