reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

WItam sie popoludniowo:)

Wlasnie wrocilam z wyprzedazy, po dupsku powinnam dostac, 6h latania,ale teraz za to moge odpoczywac do konca ciazy:-D

Navijka -Nic sie nie martw dzieci sa chlonne jak gabki;-) Ja bede mowila do Victora po polsku moj M po francusku, a do przedszkola idzie angielskiego :tak:

Ehtele
- Super , ze pogodziliscie sie z Szymonem;-)

Milusia
- Super wiadomosci, szyjka znacznie sie skrocila no i juz jest rozwarcie.Oj dlugo kochana to Ty juz nie pochodzisz w dwupaczku;-)

Polianna- No to zaszlysmy w tym samym dniu w ciaze;-):zawstydzona/y:
U mnie data porodu tez juz sie tyle razy zmieniala, ze dalam sobie spokoj:-)

Pajka
- No widzisz, nie ma co sie na zapas martwic;-)

Dziewczyny wy sie eni wyglupiajcie i sobie porodow nie wrozcie w 34 lub 35TC, wtedy plucka nie sa jeszcze wyksztalcone:szok:

reklama
Witam sie :) U mnie ranek - wstala dzisiaj kolo 7 - zeby z mezem pobyc przed praca:))) bo tak malo czasu mamy na rozmowe- tylko wyrywki z ranka i wieczorka:tak:.
Moja mala miala wczoraj b. ciezki dzien- dostala takiego zatwardzenia - 3 dzien nie robila kupki-i caly dzien chodzila i plakala ze boli- probowala zrobic ale w rezultacie udalo sie dopiero o 1 w nocy- ech jak mi jej bylo szkoda- o malo sama z nia nie plakalam:-(.
Pozatym znow mamy sliczna pogode wiec pewno gdzies dzisiaj wypadniemy zeby bylo weselej- a juz mi sie marzy sobota - bo chce mi sie jechac nad jezioro- troche posiedziec na piasku:tak:.
Gratuluje dziewczyny zadawalajacych wizyt-ciesze sie razem z Wami ze wszystko w porzasiu- i fakt mamy juz lipiec wiec tylko bedziemy wypatrywac ktora pierwsza.

Pajka fajnie ze poszlas do lekarza i teraz jestes troche spokojniejsza.

WItam sie popoludniowo:)

Wlasnie wrocilam z wyprzedazy, po dupsku powinnam dostac, 6h latania,ale teraz za to moge odpoczywac do konca ciazy:-D

Navijka -Nic sie nie martw dzieci sa chlonne jak gabki;-) Ja bede mowila do Victora po polsku moj M po francusku, a do przedszkola idzie angielskiego :tak:

Ehtele
- Super , ze pogodziliscie sie z Szymonem;-)

Milusia
- Super wiadomosci, szyjka znacznie sie skrocila no i juz jest rozwarcie.Oj dlugo kochana to Ty juz nie pochodzisz w dwupaczku;-)

Polianna- No to zaszlysmy w tym samym dniu w ciaze;-):zawstydzona/y:
U mnie data porodu tez juz sie tyle razy zmieniala, ze dalam sobie spokoj:-)

Pajka
- No widzisz, nie ma co sie na zapas martwic;-)

Dziewczyny wy sie eni wyglupiajcie i sobie porodow nie wrozcie w 34 lub 35TC, wtedy plucka nie sa jeszcze wyksztalcone:szok:

Martitka u mnie nie ma juz tego problemu - mały miał sterydy w 29 tc wiec lekarz powwiedział, ze jak miał sterydy bedzie OK i w to wierze.:)

Hej dziewczyny!
Czytalam was wczoraj wieczorkiem jeszcze, ale bylam juz padowa i nie mialam za bardzo weny na odpisywanie.
Wczorajsze popoludnie uplynelo mi na mega skurczach jakichs polaczonych z bolem krzyza i podbrzusza jak na okres...:no:nie mam zadnej nospy ani innych takich bo pewno bym wziela od razu - najsmieszniejsze jest to ze nic takiego nie robilam w ciagu dnia...Nie wiem czy to tylko mi sie przytrafia czy tez tak macie ze przed wizyta jest ze mna wszystko ok, a pare dni po pojawiaja sie jakies dziwne rzeczy.Wogole mi nie przyszlo do glowy zeby z lek. o tym gadac a teraz jak sie bedzie powtarzalo to bede musiala dzownic i d... truc. Takie zycie. Dzisiaj jest juz troche lepiej, a dzien w sumie aktywny - rano latanie po urzedach z L4 popoludniu dentysta....brrr Zobaczymy co bedzie wieczorem. Z rana po prysznicu myslalam ze jednak nigdzie nie pojde bo juz mnie niezle lapalo.Teraz jak na razie cisza.

Przede wszystkim - Gratuluje udanych wizyt wczoraj (u ortopedy rowniez:p), pieknej wagi maluszkow, no i tak jak pisza Cayra i Polianna - jest lipiec wiec juz niedaleko
:))) Heh...porodowka czeka i wola z daleka....
Aj Polianno - na moim ostatnim usg lekarka to mi az pokazala jakie bujne wlosy ma moja mala :))) ja sie tez z czarna dluga czupryna urodzilam :p - teraz wiem skad te cholerne zgagi:-D
Ola - gratuluje udanej wizyty rowniez...co do wagi to nie bierz do glowy, bedziemy wszystkie potem zrzucac grupowo:tak:Zazdroszcze planu na porod w wodzie.Widzisz u mnie jest epidural za friko dla kazdego, a glupiej wanny do porodu nie maja:wściekła/y:
Ehtele - fajnie ze juz pogodzeni:tak:widze ze szalenstwo przedporodowe sie zaczyna:fryzjer, manicure, okna:szok::-)No ale jak juz reszta gotowa to co innego pozostaje. Jest nawet taki temat bodajze na czerwcowkach : "co zrobic z czasem czekajac na dziecko", ale nie czytalam wiec nie wiem co dziewczyny wymyslily.
Bogusia86 - jak czlowiek czyta takie rzeczy to normalnie rece opadaja:-:)-(Wiem jednak ze jestes silna i wytrwasz tam miedzy nimi dopoki sobie tego inaczej z Twoim M nie poukladacie....Wiem co przezywasz, bo taki ciagly dyskomfort psychiczny odbiera chec i radosc z zycia.Buzia duza na pocieszenie!!!
Wuzelku - gratuluje........kapci hehehe a to ze rozmiar wiekszy to dobrze, przed i w trakcie porodu wszystkie bedziemy mialy mega raciczki, a co za pozytek z za malych kapci?:-)
Milusia - :-)wszystko superrr - oby sie wyniki polepszyly!Rrrrrany nie moge nastepna do rozpakowania w lipcu!!!
Ciamajdko - niezla akcja w markecie, wyprobuje na nastepnych zakupach:tak: a odbiegajac od tematu - po co bedziesz myla podloge ktora bedziecie zrywac???szkoda czasu i potu:-p
Polianno - prawdziwy wyscig szczurow to co piszesz o pracy twojego M...nie martw sie na zapas (latwo sie mowi....)
Bombusiu - przykro, bo wiesz ze Adi na pewno zasluguje na te najlepsze liceum...no ale nie koniec swiata....z innego tez bedzie swiadectwa z paskiem przynosil i na dobre studia sie dostanie.Glowa do gory:tak:
Widze ze dziewczyny total anty rybne sa. Ja tez w Polszy malo jadlam, a tu....dieta srodziemnomorska czyli 1 posilek dziennie to ryba a 2 miesko (lancz i kolacja). Nie wyobrazam sobie juz inaczej:-)

Pajkaa - a widzisz!!! Spokojnie sie wszystko wyjasnilo. 3 tygodnie:szok:!?!?!? Ale jazda...
Jenny - fajnie ze juz na zwolnieniu, odpoczniesz dojdziesz do siebie no i BB nadrobisz:-D co do miliona rzeczy ktore kupujesz lub masz, tak z tydzien przed wyjazdem wyslij paczke do Polski. Mysmy 2x30 kg bambetli wysylali - nie jest to tania sprawa, ale o wiele taniej niz nadbagaz:tak::tak::tak:co innego jakbyscie autem jechali.
Malagonia - nie plakusiaj, przeciez idziesz tam dla dobra Twojego dzidziulka, na pewno nie jest fajnie bo to szpital jednak, ale podreperuja Cie a lepsze to niz transfuzja nie?
Monika8112 - moze ta komoda w koncu dotrze, tylko zeby ci ja do chalupy wniesli przynajmniej. Co do skrecania to tez bym pewnie nie wytrzymala:p lubie tego typu zabawy, ale jak nie dasz rady to wolasz szwagra:tak:
Martitko - dobre podejscie:tak:u mnie tez z data porodu jak z choragiewka....ehh jak bedzie gotowa to wyskoczy i tyle! Nie biore do glowy.

Uff nadrobilam znowu, polezalam troszke (brzuszek spokojny), zaraz musze sie zbierac do dentysty.Totalnie mi sie nie chce w taaaaki upal, no ale coz wizyte zamowilam juz miesiac temu i szkoda by bylo bo jest dziursko w zebie:sorry2:
Jak tak piszecie to mysle ze mam farta:-Dbo u mnie mala ma nozki po lewej stronie - czyli nie zbieram kopniakow po zoladku i watrobie:tak:, choc nie powiem bo po tej lewej stronie to tez mi czasem niezle skore przetrzepie. Ajj jak ja bede te nozie calowac:-D!!!
Uciekam milej reszty dzionka moze jeszcze zajrze pozniej jak M nie bedzie kompa okupowal (zboj moj kochany:-p)!!!

komoda juz jest, wezmę się za nia jak wrócę ze szkoły rodzenia, cała noc przede mną:) pan powiedział że instrukcja jest i śrubokręty wszystko w kartonach,powiedział że jak mam czas to może uda mi się złożyć:)
to sie okaże ide sie szykować.jak wrócę to dam znać pa

Navijko wlasnie planujemy jakies paki poslac,znajomi beda tez jechac autem to wezma nam pare kg,moj maz chcial jechac autem ale i tak jestem przerazona powrotem z maluchem wiec stwierdzilam,ze wole 4 godz stresik w samolocie niz tyg podroz w tym 3 dni na promie.
Ogromnie sie ciesze z tego zwolnienia i masz racje bede mogla na biezaco z Wami pisac na BB bo teraz staram sie zerkac ale zawsze cos do roboty albo poprostu padam.Zwlaszcza,ze ostsnie dni wszystko mnie boli:szok: pachwiny krok i wogole wiec jak widzisz chyba wszystkie zaczniemy sie juz w kolejce ustawiac:-D.Ja chodze okrakiem bo tak mnie ciagnie a w dodatku macica staje ma bacznosc prawie non stop:baffled:co jest niezbyt komfortowe ale takie uroki.
Musze znowu zmykac papa

Bombusia wkońcu na podium też są 3 miejsca i każde medalowe, więc szkołda do której się dostał Twój syn jest jedną z najlepszych - to także powód do dumy. Masz zdolnego syna i jeszcze nie raz będziesz się nam chwalić o jego medalach, konkursach itp :-)

Pajkaa kurcze co się tam znowu u Ciebie dzieje :baffled: a co do wizyty super, że była udana no i musze to napisać (odnośnie paciorkowca) A NIE MÓWIŁYŚMY, ŻE BĘDZIE OKI :-p za 3 tygodnie poród :szok: no wiecie co to ja już się zaczynam bać co moja mi powie :-p

Shiraa złośliwośc rzeczy martwych skąd ja to znam ehhh. Nerwy zapewne są przed egzaminami stąd mogą być też te twardnienia, więc całkowita olewka i mamusai musi dużo leżeć. a co do nóg to nie jesteś sama - duża część z nas na nie narzeka. Ja wczoraj miałam podobnie jak Ty od góry do dołu bolało wszystko. A jak wstaje to stopy mnie parzą jakbym całą noc chodziła w szpilkach zamiast spać :baffled: rozstępy odpukać narazie mnie omijają tfu tfu, ale ciągle zerkam na brzuch czy coś się nie pojawiło

ehtele Ty to jesteś świruska jakich mało :-p Tobie udało się zrobisz placuszki?

urszulka202 przykro mi, że tak Cię potraktowała lekarka wrr :wściekła/y:wogóle Ty wizyty masz co 3 tyg?

monika8112 oj coś czuję, że w nocy będziesz składać komodę :-p

A tak wogóle to bardzo fajny film leci dziś na polsacie o 20 "W rytmie hip-hopu" polecam jak ktoś jeszcze nie oglądał :-)

Ostatnia edycja:
hejka, dziewczyny umieram dzisiaj. obudzilam sie o 4 i nie moglam zasnac do 6.30 - potem zasnelam na godzinke i caly dzien jestem nie do zycia wrr

kochane, ja bede rodzic kolo 24 sierpnia, nie lipca:)) takze spokojnie czekam sobie na sierpień:))

Bombusia myślę, że 3 LO w Łodzi to bardzo dobry wynik:) także pogratuluj Adrianowi, bo to przecież wielki sukces:)) a jeśli bardzo zależy mu na tym 1 to warto sprawdzić listę rezerwową lub napisać podanie

ehtele uważaj na siebie, zebys na porodówkę z guzami nie jechala;p; okna hihi widzę, ze chyba już bardzo chcesz się rozpakować:))

milusia wow, jestem pod ogromnym wrażeniem twojego lekarza, widać,że to porzadny specjalista:) Gratuluję udanej wizyty kochana:)
co do wizyt to ja już mam co 2 tygodnie, a w ostatnim miesiacu co tydzien, ale ceny chyba normalne:/ zbankrutuje...

Natka w większości szpitali lewatywa jest teraz na życzenie, ale jeśli np wiesz, że musisz kupic to u nas położne przestrzegają aby nie kupować takiej z apteki, bo one nie są dobre, tylko jakis tam worek do lewatywy:/

Pajkaa gratuluję udanej wizyty:)) pewnie kamień spadł ci z serca; co do tego plamienia to zadzwoń do swojej lekarki...

Malagonia ja też mam niską hemoglobinę, od miesiąca jem żelazo 2 razy dziennie, ale lekarz nie kazał iść do szpitala, w nastepnym tygodniu robię sobie badania i mam nadzieje ze morfologia mi sie poprawila:/

urszula ehhh, bardzo mi przykro, że twoja lekarka miala takie podejscie, nie dziwie sie, ze nie chcialabys jej w drugiej ciazy... ale nie martw sie bo na pewno wszystko jest ok

reklama
Wkurzyłam się-kupiłam na allegro zasłonki, w aukcji był jakiś dziwny opis,który źle zrozumiałam i zamówiłam dwie sztuki (bo potrzebuję dwóch zasłonek)... Zapłaciłam i przyszła jedna, do tego z dziurą na środku:no: Dodzwoniłam się do faceta i tłumaczę mu, że zaszła pomyłka-po dogłębnej analizie okazało się, że oni tą zasłonę sprzedają na metry, ale nie na szerokość tylko na długość i przesłali mi moje wylicytowane 2 metry (2 sztuki), mam sobie ją rozciąć i już... A tą uszkodzoną mam im odesłać... Tylko po co mi dwie zasłonki o długości 1m:confused::nerd: Mówię mu, że w takim razie chcę dokupić jeszcze metr i przyślą mi 3m, a ten, że będę musiała zapłacić za przesyłkę jeszcze jeden raz, na co ja-czy jeżeli nie zamówię dodatkowego metra to wyślą mi za darmo, bo przecież przesyłka uszkodzona, a on że tak:no: Czyli będę miała zasłonkę, której nie użyję, a na pewno nie zapłacę im dodatkowych 14 zł za przesyłkę i wystawię komentarz na allegro (na pewno nie będzie pozytywny):no::wściekła/y: Ale zamieszałam, mam nadzieję że nie zasnęłyście;-)
Black, Natka-ja też po cc puszczałam bąki-nie wiedziałam, ze to normalne, ale na każdym obchodzie lekarze się pytali o te bączki i o to czy się już wypróżniłam;-):cool2: To samo ze smółką malucha-zawsze trzeba o niej poinformować:blink:
Bombusia-widzę, że humorek już Ci się poprawił-to dobrze, musisz być dumna z syna i to mu pokazać-to ważniejsze niż najlepsze liceum i buduje u naszych dzieci wysokie poczucie własnej wartości:tak:
Pajkaa-widzisz-dobrze, ze poszłaś na tą wizytę-jesteś spokojniejsza:tak: Mam nadzieję, że te skurcze miną:sorry2:
Shiraa-przykro mi, ze tak wyszło z kredytem-spróbujcie w innym banku:blink: My też teraz będziemy się starać i już ten koszmar zaczyna mi się śnic po nocach:dry:
Malagonia-mam nadzieję, że jednak szpital Cię ominie:sorry2:
Ehtele-widzę, że miałaś dziś dzień z cyklu "złośliwość rzeczy martwych" i "wszystko jest przeciw mnie", ale dzielna z Ciebie kobitka i dałaś radę;-)

Do góry