reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

witam sie po wizycie - lekarz bardzo fajny powiedział, zeby sie nie stresować paciorkiem przepisał mi globulki i powiedział, ze ewentualnie jak nie zadziałają podadzą rovamecynę - mocz mam idealny odebrałam dzisiaj wyniki mam tylko pic duzo wit. C bo mam PH 8.
Lekarz badał mnie na fotelu i.... mam mega krótką szyjkę i powiedział mi, ze sie nie zdziwi jak urodzę do 3 tygodni :szok: miałam ktg na razie wsio OK :) na wizyte mam isc do swojej lekarki i ktg mam miec juz przed każdą wizytą.

reklama
jak Wy amcie te ktg??
Ktg trwa 20 minut sesja..i wasi ginowie maja ktg??
ja musze do szpitala jechac jak chce ktg...

Pajko no prosze nie przejmuj sie będzie dobrze:-)

Bombusiu po pierwsze - 3 szkoła w mieście, to imponujący wynik, przecież wiesz:) gratuluje synkowi i Tobie, że mądrego go masz. I rzeczywiście - zabrakło szczęścia, ale może jakiś drugi etap, wolne miejsca będą albo co? Może - jeśli wciąż będzie chciał, będzie mógł się przenieść w trakcie?

Dziewczyny, czy któraś z Was wylądowała <paskudnie to brzmi, przepraszam> w szpitalu w ciąży ze względu na hemoglobinę niską? właśnie lekarz do mnie dzwonił <!?:0>, że znowu jest niska za bardzo i że mam po skierowanie jechać...więc Bombusiu, choć z różnych powodów, moja klawiatura też moknie - łączę się łzami <tuli>

dziewczyny, ciaza ma trwac 38-42 tygodnie i nie wypedzajcie swoich dzieci z brzucha w 34 tygodniu, to naprawde nie jest dla nich zdrowe...

wiem, ze jest ciezko ale bez przesady...strasznie sie do tego porodu spieszycie, a wszystko przyjdzie w swoim czasie, gwarantuje wam, ze kazda z nas urodzi ;-)

ja sie nie spiesze, ale mam pietra, ze zaczne rodzic bedac w domu, a nie ma nawet rodzicow, wiec bede sama. powiedzcie, ze to prawie niemozliwe zebym juz urodzila, pleeease.

madziujko, u mnie w gabinecie poloznej jest ktg, zrobi mi jak przyjade z wakacji (oczywiscie sie nie przyznalam ze wyjezdzam..)

Bombusiu , przykro mi!! Ale z drugiej strony faktycznie może nie będzie mial takiej niezdrowej presji nad sobą? Poza tym... Jak jest sumienny w nauce i lubi to, napewno maturę zda śpiewająco a wlaśnie ta matura jest najważniejsza. Nie aż tak dawno ją pisalam więc wiem :p Da sobie radę bz względu czy bedzie to pierwsze czy piąte liceum w mieście.
W Poznaniu króluje ósemka,"Marcinek" i Magdalenka oraz szóstka... takie cztery przodujące licea, z których większość to przyszli naukowcy,lekarze i prawnicy.
Koleżanka,ktora kończyła ową ósemkę klasę maturalną musiala skończyć na psychotropach, bo nerwica, niedospanie całkiem zbiło jej psychikę. Była chodzącym kłębkiem nerwów. "Marcinek" za to to elitarna szkoła,która zmieniła bardzo skromną,ułożoną,wręcz religijną dziewczynę w osobę, której nie chcialam więcej znać. Co drugie słowo przekleństwa, palnie papierosów, wciąganie jakichś świństw - bo to super wspomagacze. Czasem elitarne nie znaczy lepsze.

Czesc dziewczyny.Nie bylo mnie wczoraj bo mialam za duzo spraw do pozalatwiania a pozniej padlam bez sil.Udalo sie dostalam zwolnienie na 100% wiec od wczoraj juz nie pracuje hura:-D.Teraz musze pozalatwiac jeszcze sprawy zwiazane z kaska bo tutaj w takiej sytuacji nalezy mi sie dodatkowy miesiac macierzynskiego i 30.06 bede natym urlopie.Dostalam tez nowe leki na grzybka odpowiednik Clotrimazol ale w pojedynczej dawce zobaczymy moze pomoze,mam lez z Polski LaciBios femina wiec moze to pomoze utrzymac odpowiednia flore.
Czytalam cos o wyprzedazach tutaj tez sie zaczely wiec prawie codzinnie gdzies meza wyciagam co prawda nie moge sobie nic kupic bo nie wiem na jakim rozmiarze skoncze po porodzie wiec kupujemy dla synka:tak: tylko tak sie zastanawiam jak ja to wszystko do Polski zabiore.
Czytam Was dziewczyny i widze,ze po waszych wizytach mozna wnioskowac,ze godzina zero ;-) zbliza sie wielkimi krokami.Nie mam pojecia na jakim etapie jestem ja dlatego tez bardzo mnie cieszy,gdy moze poczytac o Was.
Mam duzo do nadrobienia wiec zaczne teraz.
Navijko mozesz miec racje z ta woda,co prawda ja nie mialam do tej pory takich problemow ale moze przez nia nie moge sie zaleczyc.Sama juz nie wiem mam nadzieje,ze po porodzie wroci wszystko do normy.

Bombusiu istnieje coś takiego jak odwołanie, już ja jestem ekspertem w pisaniu tego typu podań. Napiszcie żebrackie pismo z argumentacją, z sercem, nie sucho, ale tak, żeby wziąć na litość i będzie dobrze

jak Wy amcie te ktg??

Mój nie ma, a nawet dodatkowo nie można do szpitala podjechać na ktg - chyba, że coś niepokojącego się dzieje.
Jedyna opcja to prywatne ktg u jednej położnej.
Ja ze względu na cukrzycę powinnam mieć od 30 tc co 2 tygodnie ktg, a od 35 tc już co tydzień...wg zaleceń poradni. Nie miałam ani jednego :-p

Pajkaa będzie dobrze. Ja posiew będę miała dopiero w 38tc, więc nawet nie wiem czy zdążę poznać wynik, a przy córce w ogóle nie miałam ;)

witam sie po wizycie - lekarz bardzo fajny powiedział, zeby sie nie stresować paciorkiem przepisał mi globulki i powiedział, ze ewentualnie jak nie zadziałają podadzą rovamecynę - mocz mam idealny odebrałam dzisiaj wyniki mam tylko pic duzo wit. C bo mam PH 8.
Lekarz badał mnie na fotelu i.... mam mega krótką szyjkę i powiedział mi, ze sie nie zdziwi jak urodzę do 3 tygodni :szok: miałam ktg na razie wsio OK :) na wizyte mam isc do swojej lekarki i ktg mam miec juz przed każdą wizytą.
gratuluje wizyty :)
jak Wy amcie te ktg??

ja też ktg w szpitalu w gabinecie nie ma

reklama
jak Wy amcie te ktg??

Ogólnie ja chodze do przychodni prywatnej z zakładu pracy i nie płace za to i teraz ze względu na szyjke bede miała cały czas krótką i musze miec ktg a mam na miejscu zapis trwał 12 minut bo sie nic niepokojącego nie działo :)

a i mały jest główką w dół :)

Do góry