reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

kassia181 olej szwagierkę. Trzeba było powiedzieć: owszem przytyłam, ale potem jaką będę mieć talie osy

jenny83 a czemu nie znasz? nie mówią Ci na usg?

roztapiam się.......

reklama
Niuunia tutaj mialam Usg plenatarne w 12 tyg i drugie w 20 na tym koniec.Do konca ciazy nie robia usg bo uwazaja,ze nie ma potrzeby.Mialam robione w 3D ale to w prywatnej klinice za co zaplacilam kupe kasy oczywiscie nie zaluje bo zobaczylismy Naszego szkraba ale zanim mi je wykonano musialam podpisac dokument,ze jest to Usg pokazowe a nie diagnostyczne wiec nic sie na nim tez nie dowiedzialam.Za tydzien mam wizyte u poloznej i mam zamiar troszke naklamac,ze maly lezy miednicowo bo ostatnio tez nie byla w stanie samym macaniem okreslic a wtedy jest szansa,ze da mi skierowanie na Usg.Tutaj Usg robia tylko w szpitalu na wniosek poloznej wiec jesli ona mi nie da to nie ma szans!!!Moja szwagierka jak tu rodzila tez nikt nic nie sprawdzal a maly wazyl prawie 4,5!

kassia181 - no faktycznie kochana szwagierka zle powiedziala... nie powinna tak mówić... ALE PORADZIMY SOBIE PO PORODZIE ZRZUCIMY TAK?:-)

Już mi troszke lepiej jest.. Znacie dobry domowy sposob na celullit? Podobno kawa z cynamonem jest idealna :-) Własnie sobie zrobiłam i powiem wam ze fajny efekt mieciutka skora jak pupcia niemowlecia! Mam zamiar robić ją dwa razy w tygodniu zobaczymy czy cos da hehe chociaz celulit mam mały..

Jenny83 - ja tez mam swedzenie pieczenie i lekarz mi przypisuje globulki troche pomagają no ale coż tak jak mowisz taki urok ciazy niektorych kobiet..

Polianna - no własnie w taki upał jeszcze wody nie było ehhh ale po 17 włączyli i mogłam pojsc sie kapac wstawiłam pranko pozmywałam.. i jest ok :-) a prądu tez sobie nie wyobrazam nie mieć :-(

zaraz mój T przyjdzie z pizza.. mniam ale jestem głodna normalnie!!

jenny83 o kurcze to faktycznie dooopa. A na prośbę nie da Ci skierowania na usg? jak nie to trzeba się ratować tak jak mówisz :p

Gorzka_Słodka_Czekolada właśnie kiedyś słyszłam o kawie na celullit, ale nie próbowałam. Choć teraz zaczyna mi się coś pojawiać wrr i powinnam coś robić ale nie mam koncepcji jak z nim działać. Chyba ostrą walkę wytoczę mu dopiero po porodzie :p

Niuunia no ja dziś własnie wyczytałam w internecie o tej kawie cynamonie .. zrobiłam i na prawde gładziutka skóra jest... masowałam pod prysznicem z 5minutek i tak zamierzam dwa razy no może trzy razy w tygodniu robić ciekawe jaki efekt będzie.. nie spotkałam się z negatywną opinia na ten temat wiec wierze ze celullit mały zniknie szybko

Normalnie bajka by była hehe :-)

Dziewczyny jak czytam o Waszych snach wniosek mi się jeden nasuwa-nie kładźcie się wcale:) Co za historie…:)
Gorąco znów, fakt, ale wiatrak wrócił na miejsce i jest ok:) Ogarniam mieszkanko po ostatnich akcjach… Obżeram się Bombusiowym ciastem z brzoskwiniami… Życie jest piękne:)

Koralowa gratuluję kolejnej wyremontowanej:) Duluxy są kiepskie, przekonywali nas w kilku sklepach i na szczęście posłuchaliśmy, na ścianach Dekoral i - tam, gdzie miał być lateks - Śnieżka Barwy Natury.

Pajeczko liczmy na to, że skoro Sebuś taki ruchliwy, to na czas odwróci się znów tak jak trzeba:) Kolejna haleczka no no…:)

Panienko dobrze, że już jesteś:)

GSC trzymaj się:)

Mama Aneta powinnaś dostać opieprz za takie szaleństwa! Dbaj o siebie:) Komentarz bezbłędny:)

Aneciu to fajnie, że już z górki, trzymam kciuki za obronę:)

Aga Natalia cudowna z Ciebie mamusia:) I dzielna bardzo:) Trzymaj się mocno, jak tylko Skarby będą blisko-będzie dobrze:)

Czekoladko a co twoj lekarz o tym mowi:confused:.Chodzi mi o wplyw na ciaze a najbardziej chodzi mi o porod bo obawiam sie,ze akurat bede miala swedziawki w momencie porodu.Czytalam,ze wowczas dziecko moze sie zarazić:-(

reklama
Jenny83 moj lekarz mowi ze to jest normalne w ciazy i bardzo duzo kobiet ma zapalenie grzybicze czy cos takiego... wiec sie nie przejmuje skoro lekarz o tym wie i jestem spokojna.. Rozmawiałam z kolezankami ktore byly w ciazy i tez miały zapalenie takie wiec jest ok :-) A to jakas chyba bzdura ze dziecko moze sie zarazić... nie przejmuj sie na prawde...

Do góry