reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam sie popoludniowo, rrrrany pol dnia mnie nie bylo a tu chyba z 15 stron naskrobane:tak:bede czytac i odpisywac bo inaczej nie wyrobie:-D
Ciamajdko - ja na tej stacji to obrocilam sie na piecie i poszlam do sklepu po wode, mialam takiego nerwa i pomyslalam lepiej niech M ta babe dusi niz ja:-pPytalas wczesniej o dzierganie....dzierga sie samo gdzies w siatce (chwilowy spade weny), ale hafty to pokaze tylko fotke musze cyknac :p. Powodzenia w akcjach remontowych no i trzymaj zgode z T.!!!
Ehtele - przedemna wybor karuzeli, wiec nie mam bladego pojecia. Moja kumpela kupowala jak jej synek mial dopiero 4 miesiace - wtedy takie rzeczy bardziej go juz interesowaly no i uczyla go saodzielnego usypiania z ta wlasnie karuzela. Z tego co pamietam moj brat chyba nie mial wogole...Twoja karuzela wydaje sie ok, pozostaje jedynie watpliwosc dot. melodyki i baterii bo nie ma nic gorszego jak smedzace gradelka co im sie bateria konczy!! Co do urlopu to moj M ma 2 tyg ustawowo w zwiazku z narodzinami dziecka (takze fajnie), a jak bedzie trzeba to sobie jeszcze 2 tyg wezmie bo ma do wybrania:) Z przytulankami wyjdzie w praniu. Rzeczywiscie dobra antykoncepcja to podstawa, no i trza sie ladnie zagoic w srodku i na zwenatrz brrr na sama mysl:eek:
Ciamajdko - moze te pianki klejem potraktowac poprostu? Pokoik jest caly dla dziecka, wiec nastepne tapetowanie itp. to nie tak szybko - no chyba ze lobuz pourywa i beda slady....hmmm A z zakupami wysylkowymi czasami tak bywa. Nie mam duzego doswiadczenia bo tu nie ma allegro ( na innych tez nic nie kupuje) - ja to sobie wole pomacac i przymierzyc. Ale jak da sie zwrocic to ok, tylko chyba tracisz bo musisz przesylke pokryc.A koszulka rzeczywiscie sexy:tak:to na teraz czy na pozniej??
Marulka - nooo taaaka karuzele to ja bym tez chciala. Generalnie jestem mega zla, bo wczoraj mielismy jechac do sklepu KidToKid i tam maja mnostwo takich rzeczy.....ostalo sie na nastepny raz znowu grrr. Powodzenia na wizycie jutro!!!
Starlet - duza juz ta Twoja dziewuszka, a co do przeterminowania to zadna z nas nie ma gwarancji nie?Ja tez juz sobie policzylam ze maksymalnie to w ciazy moge byc do 02.09 hehe a u Ciebie to praktycznie juz...tuz tuz:)
Kasia2506 - Wszystkiego Najnajnajnaj Z Okazji Urodzin!!!!!!Wspolczuje przepraw z Basia w nocy...Fajnie ze wizyta udana.Interwencja wskazana tylko bez zbednych nerwow.Baw sie dzisiaj dobrze bo to Twoj dzien, a torta to bym wciela nie powiem:-D
Andzia1987 - dzieki - ja tez zasysam Muzyke Bobasa:) co do czkawki to mam za soba pol nocy - a wlasciwie zaczelo sie tak na d ranem ok 4:30 i przy kazdym moim ruchu od nowa...spalam wiec bardzo lekkim snem praktycznie caly czas czujac ta czkawke!!!
Kiniusia - rrrrany 2 tygodnie to tez juz zaraz!!!:szok::-D
Black Opal - u nas takie dzwieki natury mam jak okno otwarte jest:cool2:
Bogusia86 - gratuluje zakupow i pakowania zreszta patrzac na Twoj suwaczek to swiety czas:)))) Co do bobu to ja zarlam doslownie kilogramami (bo juz sie sezon skonczyl) - jest to bogate zrodlo weglowodanow ale tych lekkich, witamin i blonnika!
Riba - jestes mega szczesciara moja mama i tesciowa to 2 odlegle planety. Swoja droga zastanawiam sie jak zachowa sie moja slynna tesciowa (z gotowaniem u niej kiepsko ostatnio - z jedzeniem za to niezle:eek:, ze sprzataniem tez nie bardzo, ciekawe co bedzie jak ja porosimy zeby z mala na godzinke zostala?!?) Moja mama nie przyjedzie, mooooze troche pozniej.
Rozyczka - witamy spowrotem, no i dziewczyno powoooooli z wszystkim.Na pewno masz duzo do roboty, ale jak mowia nie zajac!!!
Cayra - witamy z powrotem!Nie przejmuj sie ze nikt nie zauwazyl ze Cie nie bylo - tu produkcja taka para idzie ze ja pol dnia dzisiaj nadrabiam!!!No i najwazniejsze ze juz jestes i ze wszytsko ok z podroznikiem:)
Bogusia007 i inne zwolenniczki spirali - nie dajcie sobie tego swinstwa zalozyc.Mialam - stanowczo nie polecam, bole miesiaczkowe na maxa az mi sie ciemno przed oczami robilo, do tego okres wydluzony do 10 dni prawie, bol przy przytulankach no i mialo byc na 5 lat a po 3,5 wylazila juz sama. Dobrze ze wtedy w ciaze nie zaszlam przypadkiem boby niezle jaja byly:no:
Martitka - a moja mala nie znosi suszarki do wlosow:no:kazdy reaguje na cos innego
Jenny83 - witamy!!!
Milusia83 - to nie mysmy zle nalali tylko obsluga:wściekła/y:a z wodami to jest tak ze jak jest wielowodzie moze byc bardzo duzow wad plodu (od narzadow wewn. po opoznienia umyslowe) szkoda gadac.

Uff nadrobilam i odpisalam hehehe niezla jestem pewnie mega post wyszedl znowu.
Dziekuje Wam wszystkim za slowa pociechy wczoraj!!!Wieczorem zadzwonila moja ukochana mamcia i wyryczalam sie porzadnie w telefon. Oczywiscie mowi mi ze mam sie nie przejmowac i ze ona ze mna i z moim bratem to miala wod jak slonica a wcale nie jestesmy uposledzeni itp. Obiecuje nie czytac wiecej bzdur!!! Mala rosnie jak trzeba, z pomiarow wynika ze ma ciut za malutka glowke (28 cm w obwodzie to nie wydaje mi sie malo....ala juz mnie boli jak tylko pomysle), wszystki narzady ma na swoim miejscu, ginka tez mowila ze wszytsko ok tylko ja jakas paranoje zalapalam...
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki!!!Pewnie sie jescze odezwe.

PS:Bombusiu wrocilas juz???

reklama
Witam Mamuśki!!!!!!!!
Wróciłam do mojego skromnego "majątku" hurrra:-D:-D
Jak tylko zamówię i przywiozą łóżeczko to powstawiam fotki naszego nowego pokoju. Jak wcześniej pisałam maluszek bedzie na razie z nami, ale jest slicznie wszystko wyremontowane, jestem przeszczęsliwa :-D, M wziął dziś urlop o czym nie wiedziałam, bo wytrzepał i wyprał jeszcze dywan i z adim wychuchali mieszkanko. Więc jak wróciłam to byłam w 7 niebie i powiedziałam im, ze teraz to mogę spokojnie oczekiwać porodu i jechać na porodówkę, oczywiście w swoim czasie.:happy2:
Mój synek ukończył gimnazjum ze srednią 5,3 czyli z czerwonym paskiem i nagrodą ksiązkową teraz czekamy do 1 lipca czy dostał sie do wymarzonego liceum:eek:zobaczymy:)
Zamówiłam po cichu wieeelką pizze dla chłopaków, też zrobiłam im małą niespodziankę:tak:

Tyle o sobie teraz was poczytam choć troszkę, bo wszystkiego nie nadrobię, 70 stron:szok::szok: bez szans, produkcja szła jak w zakładach 3 zmianowych na szwalni he he:-)

Kasiu2506 zyczę Ci 100 lat w zdrowiu i slicznego różwego bobaska:cool2:
Ciamajdko zyczę Ci duuuuzo szczęscia z T i mam nadzieje, ze już jest wszystko dobrze, czytam, ze ryczysz tak jak ja, więc hormony górą;-)mnie też nie leci siara luzik:-)
Andzia muzyczka bardzo przyjemna dla ucha, moze maluszki będą sie przy niej uspokajać, warto wypróbować:tak:M ściągnie na Torrentach
Pati uśmiałam sie z Twojego wyczynu sernikowego,a swoją drogą chyba masz lekko popsutą tortownicę, bo jak przecieka to nie jest szczelna lub źle "zapięta" ja zawsze wylewam rzadką galarekę i nie przecieka, no ale najważniejsze, ze efekt końcowy był zadawalający:cool:
Pajka śliczną kupiłaś ta halkę sexi, no nieźle będziesz kusić M :-)biedaczek wykończysz go hi hi....dobrze, zę możesz oddać stanik
Czekoladka Ty śpioszku spałaś do południa ??? hmmm no nieźle:eek:
Ehtele ja po pierwszej ciązy po 5 tyg. poszalałam z sexikiem, bo czułam sie b. dobrze i tyle wytrzymałam, a mój M będzie miał 2 tyg. urlopu po moim porodzie, aby mi pomóc przy maluszku, w pracy już wiedzą, bo nie planował urlopu. Tacierzyński należy sie bez względu na macierzyński:tak:Antykoncepcja hmmm chyba nadal gumki:eek:????
Kiniusia spóźnione, ale najszczersze życzenia z okazji ślubu, samych słonecznych dni Wam zyczę, duuuzo kasiorki i ślicznego dzidziolka;-)
Fiuu jak oglądałam na Discovery "Ciąża z zaskoczenia" to te kobiety często po tych zastrzykach antykoncepcyjnych właśnie zachodziły w ciążę, o której nie wiedziały, :szok:ale oczywiście to nie reguła tylko tak Cię informuje.
Bogusia masz już torby spakowane w 100%:szok::szok:gratuluje, ja jeszcze nawet nie wyjęłam ich z pawlacza, :no:no cóż niedługo sie za to wezmę...
Ola i Mallaika ja też mam poród na koniec sierpnia tzn.... chyba, bo z OM na 19.08 ale z USG i moich wyliczeń na 28.08 więc jeszcze kawał czasu, marzę o tym 1 terminie:tak:
riba1 czytam, ze masz też b. dobre układy z mamami jak ja to naprawde wielkie szczęscie dla nas:happy2:
różyczko witam i ciesze sie, ze wróciłaś póki co w dwupaku, bo jeszcze jest czas na finał:-D
Cayra witaj mnie też dłuuugo nie było i próbuje powolutku nadrobić choć to niemozliwe:no::wściekła/y:
Martitka mój maluszek jak ostatnio usłyszał kosiarkę blisko mnie to też sie przestraszył bo brzuchol mi latał na boki:no:
Monisiu mam nadzieje, ze u taty nic złego sie nie dzieje i szybko wyjdzie ze szpitala:tak:czekam na relacje z koncertów!!!!!
AgaS hej hej;-)ja też będe miała zdejmowany szew, musze sie po 20.07 dowiedzieć od ginka kiedy:confused::confused:
Milusiu witam Cię czytam kochana, ze nadal pracujesz czyli juz tak zostanie do dnia porodu i z lapkiem pod paszką pobiegniesz na porodówke hi hi:-D:tak:
navijka hello już wróciłam powolutku będe klikać coraz częściej, aod poniedz. to już na bieżąco. Nie przejmuj sie pomiarami naprawde, bo np. na USG główka czy brzuszek mogą różnic się tygodniami, to są przeciętne pomiary i nie jedna z nas tu miała różnice w mierzeniu na USG. NIE CZTAJ NETA:no::wściekła/y:

Dziewczynki z góry przepraszam, jeśli którejś nie odniosłam sie do jej posta, ale kurcze siedze od ponad 2 godz. i nadrabiam ile moge, ale musze z M posiedzieć, bo mu będzie przykro, ze dopiero wróciłam i już KINOL w lapku.:eek::-(

Hej,
Daaaawno mnie tu nie było!!!!
Wypadłam całkiem z obiegu, ale tyle miałam różnych kłopotów na głowie, ze na siedzenie na forum nie miałam weny.
U mnie stara bida-nadal mam zagrożoną ciążę, biorę garści leków i mam leżeć.
Poczytam sobie moze troszke i ponadrabiam zaległości
Pozdrówka

Witaj jenny83,
dzidziulek może połykać wody płodowe, być może stąd te ruchy (czkawka jest najczęściej wtedy gdy maluch się nałyka) a co do ruchów oddechowych to maluszek jeszcze nie oddycha, tlen jest dostarczany przez pępowinkę:)

NAvijko wiem kochana, że to nie wy, tylko piszę jaka ja jestem chaotyczna....może kurcze
a co do wielowodzia, czy miałaś wykonywane USG genetyczne?

Bombusiu słońce Twój Adi to zdolniach, moja siostrzyczka tez tak pięknie kończyła gimnazjum, jako najlepsza w szkole, teraz liceum i jest przeszczęśliwa ze średnią 4,2 :D:D:D:D No i widzę, że urządzanie pokoiku będzie szło pełną parą:D będę czekała na zdjęciorki :)

odeszłam od lapka, zdążyłam wyprać pranie, powiesić, musiałam pościel wyprasować bo Darek ją wczoraj założył, ale nie była wyprasowana (nie cierpię:D:D:D) ale już sił nie miałam. Aktualnie stoję przy zlewie i wyzywam, że pierwszym naszym zakuperm powinna być zmywarka, nie cierpię zmywać, a garów tyle jakby stado słoni tu mieszkało, każde z nas tylko wyciąga i wyciąga:D a umyć nie ma komu:D

Witaj jenny83,
dzidziulek może połykać wody płodowe, być może stąd te ruchy (czkawka jest najczęściej wtedy gdy maluch się nałyka) a co do ruchów oddechowych to maluszek jeszcze nie oddycha, tlen jest dostarczany przez pępowinkę:)

NAvijko wiem kochana, że to nie wy, tylko piszę jaka ja jestem chaotyczna....może kurcze
a co do wielowodzia, czy miałaś wykonywane USG genetyczne?

Bombusiu słońce Twój Adi to zdolniach, moja siostrzyczka tez tak pięknie kończyła gimnazjum, jako najlepsza w szkole, teraz liceum i jest przeszczęśliwa ze średnią 4,2 :D:D:D:D No i widzę, że urządzanie pokoiku będzie szło pełną parą:D będę czekała na zdjęciorki :)

odeszłam od lapka, zdążyłam wyprać pranie, powiesić, musiałam pościel wyprasować bo Darek ją wczoraj założył, ale nie była wyprasowana (nie cierpię:D:D:D) ale już sił nie miałam. Aktualnie stoję przy zlewie i wyzywam, że pierwszym naszym zakuperm powinna być zmywarka, nie cierpię zmywać, a garów tyle jakby stado słoni tu mieszkało, każde z nas tylko wyciąga i wyciąga:D a umyć nie ma komu:D
Milusiu jak kupisz zmywarkę to możesz miec nastepny problem a mianowicie:)
Moja siostra nienawidzi zmywac i jak kupiła zmywarkę to jest przeszczęsliwa z tym, ze teraz marudzi, ze nie ma komu do tej zmywarki chowac brudów, nie mówiąc juz o wyjęciu wszystkich naczyń i pochowaniu do szafek he he he:):):) tak źle i tak niedobrze:)

mam kryzys... jest mi słabo i nie mam siły na nic. Jasio nas pakuje, a mi się płakać chce, że nie dam rady z niczym- mam ogólnie jakiegoś doła. Pogoda dobijająca- duszno tak, że siekierę można w powietrzu zawiesić i mam wrażenie,że się zaraz uduszę. Poza tym pierdzielone PKP zdjęło mi bezpośredni pociąg i muszę jechać do domu z 2 przesiadkami. Nic tylko siedzieć i płakać...

Bombusiu my jak mieszkaliśmy z Darkiem u jego mamy to się podzieliliśmy Darek wrzuca ja wyjmuję:D:D:D

Fiu kochana wierzę CI mam nadzieję, że to wszystko jakoś pójdzie do przodu.... echh te pkp - normalnie wszystkich mają w nosie.

navijka - kochana nie martw sie i nie mysl o takich rzeczach. wiem, ze to nie latwe, ale wiele z nas ma pewnie takie mysli - czy wszystko bedzie w porzadku. musimy wierzyc:tak::tak::tak:

Bombusiu - fajnie, ze juz jestes :-):-):-) mam nadzieje, ze odpoczelas i dalas sie rozpieszczac mamusi:tak::tak::tak: nalezy sie nam czasami ;-);-) a chlopcow masz rewelacyjnych. gratuluje sredniej:-)

fiuufiuu - poplacz sobie - moze potem bedzie lepiej??:tak:chyba powoli juz wymiekamy, denerwuje nas wszystko i wszyscy. ja tez teraz leze w bieliznie na chlodnej poscieli, bo juz nie wiem co mam robic, tak cieplo jest.

Witajcie dziewuszki:-) Jestem z wami dopiero teraz. Cały dzien miałam urwanie głowy. Zaczne od poczatku. Wczoraj wieczorem zaczął mnie bolec brzuch- ból jak przy okresie. A jeszcze wczesniej sobie myslałm ze mnie to jakos nie dotyczy. Bo Wy tutaj nazekałyscie na ten ból. No więc długo sie nie nacieszyłam. Pojawił sie i u mnie. Wziełam no-spe i sie połozyłam. Noc maiałm cieżką ból był delikatny ale był. Jeszcze do tego maiałam cholerna zgage musiałam sie co chwile podnosic:no: I oczywiscie sikac z 6 razy byłam:wściekła/y: dopiero nad ranem cos mi sie przysnelo- raczej z wykonczenia. A dzis czekała mnie rejestracia w urzędzie pracy. Spędziłam tam 3 godziny. z bólem głowy i brzucha. Okropienstwo Nie zycze nikomu. Po powrocie czekało juz na mnie łóżeczko małego. Kurier przywiózł. Troszke dzieki temu poprawił mi sie humor. Tatuś skecił a ja ubrałam:-) Niestety nie na długo miałam ten dobry humorek. Poszłam do toalety i zauwazyłam krew w kale:no::no: Zupełnie niewiem dlaczego. Wiecie cos na ten temat? Mam sie martwic? Ten ból- teraz to. Zupełnie niewiem co mam o tym myslec. Wizyte u lekarza mam dopiero 6.07. Chyba bede musiała pójsc wczesniej:no:

A teraz na pocieszenie jem arbuza buuu:tak:
Ide teraz was poczytac bo jestem do tyłu:-(

reklama
dziewczynki ja juz dzisiaj z Wami nie posiedze bo cały czas mam te ciągnięcia brzucha i boli jakos dziwnie:eek: moze przejdzie po nospie, najlepiej jest jak leze a najgorzej jak chodze :-(
Bombusiu ciesze sie, ze wróciłas;-)
Dobranoc wszystkim

Do góry