reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

kurde co za dzien! teraz mam stresa przed usg, ktore mam o 18:15, a potem jak wroce, to sie bede stresowac zapisami na specjalnosci, ktorych I tura trwa do 24:00, a potem druga tura, ale wybor tylko z tych, na ktore jest odpowiednia liczba osob. z moją neuro juz sie chyba moge pozegnac niestety, ale i tak zdecydowalam, ze ide na 2, bo sie za cholere nie moge zdecydowac, chyba bym osiwiała prędzej i zwariowała xD (wiec albo neuro + kliniczna albo psychoterapia i terapia sexualna+kliniczna). trzymajcie kciuki!

reklama
kurde co za dzien! teraz mam stresa przed usg, ktore mam o 18:15, a potem jak wroce, to sie bede stresowac zapisami na specjalnosci, ktorych I tura trwa do 24:00, a potem druga tura, ale wybor tylko z tych, na ktore jest odpowiednia liczba osob. z moją neuro juz sie chyba moge pozegnac niestety, ale i tak zdecydowalam, ze ide na 2, bo sie za cholere nie moge zdecydowac, chyba bym osiwiała prędzej i zwariowała xD (wiec albo neuro + kliniczna albo psychoterapia i terapia sexualna+kliniczna). trzymajcie kciuki!

Kciuki zaciśnięte:)
dobra ide sprzątac bo za godzine męża przyjedzie :p
ale wczesniej ide po serniczek :p

bombusiu ja robię według takiego przepisu, ale z warzywami to jest tak, że robisz tak jak masz ochotę a zawsze jest pyszne:)

pyszna sałatka brokułowo kalafiorowa z sosem czosnkowym
- brokuł i kalafior podzielić na niezbyt duże różyczki i obgotować osobno, po czym wrzucic do miski.
-ogórki i pomidory obrac (ale niekoniecznie) i pokroić w kostkę, wrzucić do miski z brokułem i kalafiorem.
-kukurydzę odsączyć i dodać do sałatki.
-jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w ósemki i również wrzucić do miski.
-przygotować sos:
-rzodkiewkę zetrzeć na tarce (wystarczą grube oczka).
-czosnek przecisnąć przez praskę.
-wszystkie składniki na sos połączyć, wymieszać i dodać do sałatki.​

bombusiu ja robię według takiego przepisu, ale z warzywami to jest tak, że robisz tak jak masz ochotę a zawsze jest pyszne:)

pyszna sałatka brokułowo kalafiorowa z sosem czosnkowym
- brokuł i kalafior podzielić na niezbyt duże różyczki i obgotować osobno, po czym wrzucic do miski.
-ogórki i pomidory obrac (ale niekoniecznie) i pokroić w kostkę, wrzucić do miski z brokułem i kalafiorem.
-kukurydzę odsączyć i dodać do sałatki.
-jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w ósemki i również wrzucić do miski.
-przygotować sos:
-rzodkiewkę zetrzeć na tarce (wystarczą grube oczka).
-czosnek przecisnąć przez praskę.
-wszystkie składniki na sos połączyć, wymieszać i dodać do sałatki.​

No swietna i prosta sałatka, czyli rozumię, ze sos bez żadnych jogurtów itp.???? tylko sama rzodkiewka i czosnek hmmmm, na pewno zrobie i dam znać, dziękuję:)

Pajka tak myślałam z tą galaretką, ze M nie lubi to łasuch he he najlepsze to co słodkie nie???? smacznego
Martuśka kciuki zaciśnięte i czekam na relacje z USG !!!!

Czytam Was co jakiś czas, ale jestem tak bardzo gdzies zmęczona, ze nawet nie myślę... byłam w międzyczasie w sklepie... dziewczyny powiedzcie mi, jak Wy to robicie? porządki, zakupy, bieganie tu i tam, gotowanie:szok: zmiłujcie się.. ja mam ledwo siłę leżeć:-D
co do przedszkoli to nie wypowiadam się, bo nie mam zdania na ten temat wcale a wcale..jeśli chodzi o biustonosze to nie planuję na arzie kupować, albo i wcale, ja nienawidzę cyckonoszy...

urszulka202 czyli toxo masz głowy:-) ZUS był łaskawy widzę...:) ja czekam na US.
pati1982 no i jak? nie przegonili Was w tym szpitalu?:-D
Pajko błagam, daj mi trochę tego sernika...:tak::tak:
martuska85 powodzenia na USG:sorry2:
Aga_Natalia wiem, że sam wczesniejszy poród może być stresem, tyle rzeczy się nie zrobiło, i człowiek się martwi o zdrowie maleństw.. ale proszę daj nam znać, jesli tylko masz ochotę jak to wszystko się działo i co czujesz...:sorry2: bądź dobrej mysli...
polianno dzisiaj mi lepiej...dzięki:tak:
wiesz... ja standardowo, nie chcę oceniać Twojego męża... on sie po prostu przyzwyczaił, tak mu jest dobrze, że pomarudzisz, sama zrobisz, a on to przeczeka..
APEL: NIE WYCHOWUJMY TAK SYNÓW... NIE RÓBMY Z NICH TAKICH LUDZI! uważam że takie podejście faceta do życia to tylko i wyłącznie wina matki ... ojciec z reguły jest tak samo wychowany we wczesniejszym pokoleniu, więc również nic dobrego synowi nie przekazuje...
polianno ciesz się, że masz córeczki (jedna w brzusiu) bo maja z kogo brać przykład-jestes aniołem jaki może wymarzyć sobie facet, piękna, dobra i wrażliwa... i chyba niedoceniana...:-(

u mnie truskawki po 3,50-4 zł...kilogram.. więc zakupiłam 2:)

Black_Opal wiesz co? może to dziwne odczucie ale jestes chyba jedyna na forum która cos takiego czuje.. zostałas wybrana:tak: ciekawe jak to słyszysz... poczytałam z tego forum co linka podesłalas i widzę że to fakt jest, to strzelanie... więc nie masz się czym martwić:)

navijka widzę, że teściową to masz wygodnicką...:dry:
Niuunia trzymaj się!!!:sorry2: będzie dobrze, musi być...
ewelinka2106 ja bym się nawet nie zastanawiała czy iśc do szpitala... nic na własna rekę... !!!!!!:no: gorąca to już nie ma od dwóch dni chyba... i żadna się tak na puchnięcie nie skarży oprócz GSC więc myślę, że lekarz na pewno ma rację..
Ehtele Ty nasza kuchareczko.. jaką masz fajna sentencję w tytule bloga:-D wow...
Tobi jeszcze nie dzwonił więc został w tej pracy co miał na 10:) ta mu bardziej odpowiadała od początku... nie chcę przesądzać ale będzie prowadził sklep internetowy jednego ze sklepów muzycznych w Polsce, będzie zajmował się cała oprawą graficzną, reklamą i sprzedażą... tyle wiem:tak: bo o projektowaniach w róznych językach internetowych nie mam pojęcia, a o to też chodzi..
druga praca to była czysta praca fizyczna na produkcji sprzętu AGD.
NADAL TRZYMAMY KCIUKI!:)

Co do T.. bo opisywałyście zachowanie swoich facetów odnośnie zachowania męża naszej kochanej polianny...
T. jest typowo ścislym umysłem, ciężko zmienić jego zachowanie, ma wpojone swoje "widzimisię" w pewnych kwestiach i basta...
i narzekam czasami na niego jak jasna chole**ra, to fakt...
i szczególnie to się zaczęło w ciązy, więc pewnie ma związek z moim organizmem i innym patrzeniem na świat przez pryzmat ciązy..
ale jest naprawdę dobrym facetem, stara się, ciągle mówi że mnie kocha, zasypia z ręką na brzuszku i rano zawsze głaszcze, zmywa czy go o to poprosze czy nie, zawsze robi zakupy, zawsze je nosi sam, jest dla mnie wyrozumiały, jesli poproszę to poodkurza, nawet umyje podłogi lub zetrze kurze, nauczył sie nawet wstawiac pranie bez poproszenia z segregacją kolorów:szok:
więc wiem, ze mam w nim pewne oparcie, a jeszcze gdaczę, że wielu rzeczy nie robi sam z siebie tylko sie naprosić muszę...ehh, co za baba ze mnie..
ale czasami to mnie do takiego szału doprowadza, szczególnie z "miłością" do komputera i wszystkich pochodnych tego sprzętu, że mam ochotę wyrwać mu wszystkie włosy z głowy.. same wiecie, jak czasami się tu wyżywam słowami, żeby mu krzywdy nie zrobić:-D

własnie zadzwonił..
a więc praca polega na projektowaniu stron internetowych, prowadzeniu sklepu internetowego, tłumaczeniu korespondencji z firmami amerykańskimi w sprawie towarów, korespondencja z prasą... itp...
zatrudniony!!!!!!!

Bomusia ja daję jeszcze pół małego jogurtu naturalnego

Ciamajdko gratlujacje dla T.:) a praca wydaje się być bardzo ciekawa
:))

Ostatnia edycja:
Kasia181 tak, w tej aptece jest taniej jak się zamawia przez neta, ja większość zamówień mam juz nastęnego dnia, chyba że czegoś brakuje to wtedy przychodzi wiadomośc że w ciągu 48h będzie do odbioru.
Ehtele cytat rozbrajający:-) ja też lubię pichcić i na pewno nie omieszkam wykorzystać twoje przepisy.
Ciamajdko gratuluje twojemu T, fajnie brzmi ta praca, no i mam nadzieję że zarobki przyzwoite.
Polianno niestety pokazujesz mężowi że wiele rzeczy możesz robić sama ale żeby nosić dwlatkę na rękach, o zgrozo:shocked2:
Kurcze tyle sierpniówek w szpitalu, aż strach czytać. Dziewczyny obyśccie szybko wracały do domku jeszcze w dwupaczku;-)

Bombusiu ja mam bardzo szybki przepis na brokuły :-)

*Brokuły obgotować i podzielić na różyczki
*płatki migdałów prażyć chwilę na suchej patelnie (ok3-5min)
*fer feta pokroić w kostkę
*sos czosnkowy ( mały jogurt naturalny+ 2-3 łyzki majonezu+ kilka ząbków czosnku + pieprz)

Kładziemy na duży spodek różyczki brokuła, polewamy sosem czosnkowym, posypujemy kostkami sera feta i płatkami migdałów.
czas przygotowania 15-20 min :-) Ale w tym czas pracy max 5min :-D

Ciamajda To super będzie robi to co lubi czyli całymi dniami przy kompie siedział :-D Mam nadzieje, że kasa też fajna, bo praca naprawdę super interesująca :-)

Ewelinko Idź do szpitala lepiej mieć pewność, że wszystko jest ok i być pod kontrolą specjalistów :-)

A dzisiaj do mnie doszedł wózek :-) Pajeczko Wcale nie było ciężko go rozłożyć, te metalowe rurki w gondoli wymagały troszeczkę siły, ale daliśmy radę :-) I koła miałam zapakowane osobno więc wózek wcale nie smierdzi :-) Widocznie to kwestia sprzedawcy :-)

A w szkole rodzenia mój M dał sobie radę :-) Wykąpał laleczkę bez zawahania, wcale się nie bał. Nawet położna go pochwaliła, że taki zdolny tatuś :-)

reklama
Wynagrodzenie bym powiedziała, że na początek satysfakcjonujące... no pisać nie będę ile, ale w rejonach mojej pensji...:tak:
ponieważ T. nie skończył studiów informatycznych (ma tylko 2 lata) i w wiekszości spraw douczał się sam (m.in. angielski, czy projektowanie stron), więc nie można spodziewać sie kokosów z nieba... natomiast jego te zarobki cieszą.. i mnie po części też:)))) miec a nie mieć to jest róznica niebagatelna..

jak ja lubię sałatkę z brokułów! mmm.. pychota..
ja już dzisiaj nigdzie nie wychodzę a mam smaka przez Pajeczke na ten sernik... jak T. wróci o 20 to go jeszcze do sklepu podeślę...:)) i mu zrobię w nagrodę:p

Bogusia86 oby mu tak świetnie szło na żywym "eksponacie":)))))))))))))

Do góry