reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Dziewczyny, jestescie niemozliwe, za duzo piszecie;-)

Zanim zaczne Was nadrabiac chcialam sie tylko pochwlic, ze zaliczylam ostatnie usg , ktore oblicza wage urodzeniowa malenstwa.Victorek na dzien dzisiejszy wazy 2kg a przewidywana waga to 3400:-)Dodatkowo pan doktor przelaczyl na tryb 3d i poplakalam sie , malutki ma nosek po mamie i nawet bylo widac bujna czuprynke:szok:(szkoda tylko, ze nie wydrukowal mi tego zdjecia)

Navijka - wcale się nie dziwię że się rozklejasz na samo wspomnienie - ślicznie ci braciszek powiedział:tak: a ile ma teraz lat?
martitka - gratuluję usg, fajnie że mogłaś zobaczyć tak wyraźnie synka:-)

hej...

Bogusia007 no wiem co to za ból... chyba każda to ma, mam nadzieję:) bo ja mam... taniocha zakupki:)
Ehtele no ładna, co chcesz:) tu jest fajny przepis, ale polecam podwójna ilość składników Kruche z truskawkami - Przepis - Onet.pl Gotowanie
dodam zaraz ten wątek:) jak umiem... bo nigdy nie "przyklejałam":tak:
masz rację-nie zrobię tego wszystkiego, musiałam se pogadać, wiesz jak jest... na dole napiszę co i jak..
pulsowanie w dole to raczej czkawka:) skurcz to jak stoisz to nagle czujesz jak od boków do pepka spina Ci się brzuch i robi się twardy -nawet bez macania to wiesz... ja takie cos mam więc myslę że to to:tak: i to raczej mnie nie boli, po prostu takie odczucie jest...

DOBRZE ŻE NIE OGLĄDAŁAM DDTVN, WOLĘ NIE WIEDZIEĆ:no:

riba_1 łączę się z Toba w "miłości" do Turków... najgorszy naród świata... myslę, że gorsza mentalność niż samych cyganów... miałam z nimi do czynienia w Holandii wiele razy i nie mogę patrzeć na te gęby... niestety...
kolumnea nie bój się!!!!! dasz radę.. każda z nas drży na sama mysl, jak to będzie... przecież nawet te kobietki co będą mieć teraz drugie i kolejne dziecko zastanawiają się czy dadzą radę:) nie jestes sama...

JEZUU ILE TYCH POSTÓW! JA WIEM ŻE WSTAŁAM O 12 ALE BEZ PRZESADY:))))))))

Pajko ja mam 5 mniejszych podkładów i 3 większe.. albo 2.. nie wiem, nie pamietam:)
Bombusia znowu dostała prezenta:shocked2::-D:-D:-D młode dziewczyny to jeszcze rozumieją, bo same mogą albo dopiero były w ciąży.. oby szybko skończył sie remoncik i się udał.. ja zaczynam marzyć o pomalowaniu.. a jeszcze wczoraj oglądałam meble nowoczesne i mi szczęka opadła jakie piekne..:sorry2:
Pati oby Ci katar na dobre już przeszedł:tak:
Ewelinka2106 hej:) napisz na jakim etapie z zakupami jestes.. no troszkę Cię nie było.. przegapiłabyś że się rozpakowujemy, widzisz:-D
Martitka-26 oj ale Ci zazdroszczę, mój lekarz nie ma 3d więc sobie nie popatrzę, ale za to po porodzie będzie jak w teatrze, wszystko na zywo:) świetna waga:)
navijka masz świetnego brata...:) naprawdę..

Więc tak...
mój brat jakiś inny był w ten weekend, duzo ze mna rozmawiał, jak nigdy.. był w tym samym pokoju przez większość czasu, a to już szczyt szczytów w jego przypadku.. nawet z T. parę razy pogadał... fajnie było:) aż mi się żal zrobiło za wszystkie nasze osobne chwile i w ogóle.. jednak jestem kobieta i jakoś rodzinniej podchodzę..
wczoraj poszłam spać po 2, w zasadzie to dzisiaj, o 6 mnie obudził żebym go odwiozła bo on autobusu nie ma, i juz mnie to wytraciło na cały dzień.. T. chciał jechac ale powiedziałam "nie, sama pojadę"..

wróciłam do domu, rąbnęłam się na łózko, i spałam dokładnie do 12.45. T. wstał o 13.30... nawet nie zwalałam go z łózka, niech se robi co chce.. jak zobaczył że siedzę przy kompie to pościelił łózko, a teraz bez słowa poszedł zmywać..

wczoraj płakałam do 2 w nocy, było mi tak beznadziejnie i przykro, bo powiedział mi, że już go bardziej rozumie jego własna mama, z która kontaktu nie chciał mieć za bardzo ze względu na rozwód, na narzekania.. i wiele wiele innych spraw. Teraz sie okazuje że ona jest lepsza, że chce jego szczęścia, że jest jedyna osoba która go rozumie... powiedziałam żeby w takim razie sobie z nią życie ułożył.. i żeby przy okazji opisał jej swoje zachowanie, to może ona i mojego szczęścia będzie chciała, bo na razie to jest mi źle.. i tak sobie wyłam do poduchy, zasmarkałam się, i wszystko cichaczem robiłam, żeby czasem nie pomyslał że histeryzuje... nie odzywam się do niego, i jakby nie było wala mi hormony... ale mam to dziewczyny gdzieś... wczoraj go przytuliłam jak sie połozył, bo nawet w zamiarze miał spać na fotelu:szok: i jak zaczelismy gadać to okazało się, że wczoraj mu powiedziałam że czuję się źle, depresyjnie i przez to jestem taka nadęta i niezyczliwa do niego, a on przez to cierpi!!!

dzisiaj szkoła rodzenia, do biedronki po torbę nie idę, bo mam swoich z 10, kiedys pisałam:)
i chyba będę taka "rozwalona" cały dzień...

Ostatnia edycja:
Aga_Natalia
trzymaj się cieplutko nasza dzielna sierpniowa mamusiu :tak: Z dziewczynkami na pewno będzie wszystko dobrze, są objęte fachową opieką, więc nie może być inaczej! Gorąco Cię tulam :happy2:

Niuunia uważaj na siebie, jak masz wątpliwości to dzwoń do gina!

ehtele ja też nie mam żadnych skurczy przepowiadających, a przynajmniej nic takiego nie zauważyłam ;-)

Pajka
ja proponuję Ci zadzwonić do tego sklepu i upewnić się czy aby mają ten adapter... Bo wiesz, producent może być przekonany, że go zapakował, a wcale tak mogło nie być :tak:

Biustonosza to ja nie kupuję. Nawet któraś z dziewczyn tu pisała, że ją taki denerwował i wolała zwykłych używać. Ja zobaczę po porodzie, bo aż takie niezbędne to to nie jest ;-)

_Ramka_ witaj :-)

marulka też mam podobny kuferek, właśnie z pepco :-) Tylko w innym kolorze i mniejszy troszkę, bo ja go przeznaczam na taką a'la "kosmetyczkę", którą będę ciągać do łazienki :tak:

martitka ale cudownie sobie pooglądałaś swojego szkraba :-D I fajnie, że taką przybliżoną wagę wymierza :tak: Ciekawe do jakich rozmiarów mój chłopaczek urośnie :rolleyes:

Ja również zaliczyłam wizytę w biedronce i wróciłam z torbą :-D
Ja wybrałam zieloną - a właściwie dla mnie to jest kolor oliwkowy bardziej :-)
SUPER są - jeśli któraś się jeszcze zastanawia to naprawdę POLECAM :-)

navijka pięknie Ci ten braciszek powiedział ho ho, dobre dziecko wychowaliście:) no bo Ty sie też do tego przyczyniłaś w jakimś stopniu:)
Martitka gratuluję udanej wizyty, a a obraz 3 D niezastąpiony mój M miał łzy w oczach jak byliśmy, to jest niesamowite uczucie, wiem co przeżyłaś,wiesz mój też ma nosek po mnie,ale czy to będzie prawda przekonamy sie na żywo:)
Ciamajdko Ty spioszku jeden he he no i dobrze kochana, śpij teraz bo potem to nie będzie tak różowo nie to zebym straszyła absolutnie, ale papu na czas trza dać, przewinąć itd:) dobrze, ze z bratem spędziłaś miło zas:)

A ja dotarłam na rynek w końcu i co???
Zeżarłam już pół kg czereśni, a jeszcze truskawki sie do mnie uśmiechają "pachnąco":)
Obiadu nie musze robić, bo mam z wczoraj huuura, będe leżeć na kanapie:), bo w domku wszystko zrobione:) tylko w TV nic nie ma same powtórki buuuu:( dobrze, ze jest BB

Ostatnia edycja:
No a ja Was kochane zapraszam na ciasto z truskawkami, które wygląda sobie tak:

DSC_3813.jpgDSC_3814.jpg

:-D:-D:-D:-D

martitka-26 gratuluję wizyty - super 3,5 kg to w sam raz:-p:-D:-D:-D

Ciamajdka dziękuję za przepis ale już upiekłam;-)
A kochana podejdź do niego i przytul się - powiedz jak bardzo go kochasz i że go po prostu potrzebujesz;-):-) no i na szkołę rodzenia to razem idziecie??? J ide na 17.00 - będzie nauka oddychania:tak::tak:

Pajka ja też kupiłam staniki alles - polecam ten model - ładnie formuje piersi:-p
_____Biustonosz do KARMIENIA - ALLES Mama NEW 75 E (1045806051) - Aukcje internetowe Allegro

Aga _Natalia wszytsko napewnie bedzie dobrze- twoje coreczki sa silne i dadza sobie rade- na poczatku trzebaim pomoc ale bedzie dobrze. wszytskie kciuki trzymamy i za nie i za ciebie kochana:))))))))))))

ciamajdka przykro mi ze musisz to przezywac-to po prostu niedojrzaly facet- przepraszam ze tak mowie ale tak uwazam!!!!!!!!!!

S_A_R_K_A kciuki za wtorkowa wizyte zacisniete- bedzie dobrze. dziwci rosna z rozna predkowscia-wazne ze rosna:)))))))))

ethele ja dzis w biedronce zakupilam japonki za cale 9.99 zl i bede miala pod prysznic do szpitala:))) torba fajna ale powiem ci ze u nas nie bylo- przynajmniej nie widzialam.

kolumnea spokojnie. wszytskie sie tego boimy- to normalne. ja sobie powtarzam ze jesli tyle kobiet dalo rade to ja tez dam- a w czym jestem od nich gorsza? moja mala tez posladkowo jest ulozona i boje sie ze sie nie przekreci ale coz- wazne zeby byla zdrowa czy mialabym urodzin normalnie czy przez ciecie- to wszytsko dla niej:))))))))))GLOWA DO GORY

bombusia ja dzis tez bylam na poczcie i sluchajcie- przede mna ok 14 osob- dawno takiej kolejki nie widzialam. ale nic stanelam i stoje a pan przede mna mowi- niech pani podejdzie przecierz pania powinni bez kolejki obsluzyc. ja sie zmieszalam ale podeszlam i powiem wam ze wszyscy mnie przepuscili i nikt nie komentowal- bardzo milo mi bylo:)))))))))))
a klapki tez kupilam- fajne sa:)

martitka-26 gratulacje- tez bym sie poplakala:)))))) to musialo byc piekne- juz niedlugo bedziemy tulic nasze pociechy.

pajka ja kupie napewno jeden taki zwykly biustonosz do karmineia- w triumf za 30 zl a jeden taki lepszy ale jeszce nie wiem- te ktore pokazywalas sa super naprawde:)))))))))

nadrobilam. przygode na poczcie opisalam- naprawde dziewczyny milo mi bylo i bylam cala czerwona hehehehehe.
szkola rodzenia zaliczona na dzis- dostalismy kupony i mozemy odebrac w hurtowni smoczek i butelke tommee tippee takze super i sliniaczek do tego dostalismy- takze jest ok.
pogoda taka sobie- ale wole chyba taka niz upaly.

martitka-26 super, że mogłaś zobaczyć swoje maleństwo. U nas np jest ciągle np. ciekawe po kim będzie mieć nosek he he, bo mój ma duży a ja mały :-p

Black_Opal byłam w czwartek i mam aspargini no-spe oraz zalecenie dużo leżenia i nie dźwigania etc. Ale wiesz jak to my kobitki w ciąży ciągle przewarażliwione. Następna posiadaczka biedronkowej torby he he. Kurcze to tylko jeszcze ja zostałam :eek: po obiedzie podskocze- mam nadzieję, że zostało coś ciekawego.

ehtele mmm to ja poproszę kawałek :-)

reklama
Ehtele jak mogłaś pokazać to zdjęcie, JA CHCE CIASTO!!!!!!!!!!!!! buuuu
Kassia ja tez sobie zabiore te klapki do szpitala:)
Ale my się "pocztowe" dziewczynki zrobiłyśmy:)
Niuunia u mnie z nosami jest to samo, ja mam mały, tatus niekoniecznie taki sredni, Adi ma mój, ale zobaczymy za 2 m-ce he he!!! coś czuje, ze maluch bedzie zupełnie inny niż Adi !!!!!mógłby mieć piwne oczy po tacie, my z pierworodnym mamy błękitne.
Wypoczywaj!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry