reklama
Bombusia
Fanka BB :)
riba_1 no nie mam za co Polecam się na przyszłość
Bombusia no właśnie sobie przygotowałam parę rzeczy do torby, które już mam... jeszcze ich nie wkładam - wietrzę torbę bo trochę śmierdzi A większośc to jeszcze do kupienia mi została... No i super, że remoncik zaczynacie..oprócz pokoju dla małego to coś generalnego się jeszcze szykuje?
Ehtele remont jej naszego pokoju, bo maluszek bedzie jakiś czas z nami, a ponieważ M wynosi meble do Adriana pokoju to nie mielibyśmy sie gdzie podziac,z reszta po co ja mu tutaj???? u mamci to ja sobie na ogrodzie posiedze, jak pogoda pozwoli, na górze domu mieszka siostra z mężem i córką, wiec tam będe biedać do neta i na ploty, a Adrian z Mileną są b. zżyci więc nie będą sie nudzić.Malujemy na zieleń tym razem, kupiłam szablon- kwiaty, ma być na łososiowo, nowy karnisz, nowe oświetlenie, nowe listwy, czekam jeszcze na zabudowę kaloryfera i parapetów.Adriana pokój będzie remontowany w przyszłym roku, meble będą w zabudowach porobione pod kątem dwójki dzieci, mam speca od lat od mebli, kóry mi wszystko w domu robi, więc zaufany facet, wiem,ze dobrze doradzi
No nie nadal leje jak z cebra wrrrrrr......ja chce na rynek!!!!!!!!
R
RiSiA
Gość
oto mój ekwipunek szpitalny (kalendarz dodałam żebyście mogły sobie porównać rozmiar)
Zobacz załącznik 255960
kuferek jest super pakowny, sztywny a torba bardzo szeroka i obecnie wypchana ubraniami moimi, Andrzeja i Olka z weekendu u cioci mały dowód na mojego dzisiejszego lenia
Ładny pakuneczek :0
dziewczyny a pytanie do Was jakie biustonosze do karmienia kupujecie??
marulka
mamcia wieloetatowa
nie wiem czy świeża, bo do tej pory nie śledziłam nowości w pepco - ostatnio byłam z Olkiem i postanowiłam się przejść po sklepie i mi się baaardzo spodobały i torba i kuferek.. z racji tego że urząd skarbowy wypłacił mi zwrot podatku (54 pln ) i że zbliżał się ten weekendowy wypad to postanowiłam zakupić bo mam dwie torby podróżne, z czego jedna jest wielka a druga już tak wymęczona że wyrzucę ją z dziką satysfakcją.
marulka
mamcia wieloetatowa
pajka ja zanotowałam sobie adres, który kiedyś podawała polianna: http://www.biustonoszedokarmienia.pl/index.php tam widziałam fajne fasony w rozsądnej cenie.. może coś ci się spodoba. W gazetach często widuję staniczki firmy Alles i teraz właśnie przeglądam : Sklep Alles.pl
Ostatnia edycja:
R
RiSiA
Gość
pajka ja zanotowałam sobie adres, który kiedyś podawała polianna: Biustonosze do karmienia - Bielizna ciążowa i poporodowa, staniki,koszulki dla kobiet karmiących tam widziałam fajne fasony w rozsądnej cenie.. może coś ci się spodoba. W gazetach często widuję staniczki firmy Alles i teraz właśnie przeglądam : Sklep Alles.pl
No ja własnie na allegro widziałam te alles sa tańsze
marulka
mamcia wieloetatowa
własnie mi chyba bardziej podchodzą fasony z tej stronki polianny... wiesz ja jak karmiłam Olka to miałam same takie namioty na cycki i to wygląda tragicznie... prędko cycki nie wracają do swojego rozmiaru i stare staniki nie wchodzą w grę, a taki do karmienia + wkładka to jakaś masakra... te ze str biustonoszedokarmienia.pl wydają się być najbardziej zbliżone do "normalnych i za ok 60 zl się już taki cycnik kupi..
R
RiSiA
Gość
własnie mi chyba bardziej podchodzą fasony z tej stronki polianny... wiesz ja jak karmiłam Olka to miałam same takie namioty na cycki i to wygląda tragicznie... prędko cycki nie wracają do swojego rozmiaru i stare staniki nie wchodzą w grę, a taki do karmienia + wkładka to jakaś masakra... te ze str biustonoszedokarmienia.pl wydają się być najbardziej zbliżone do "normalnych i za ok 60 zl się już taki cycnik kupi..
ja myslałam o takim,
BEZSZWOWY biustonosz do karmienia *DALAJA* 75 D (1068900355) - Aukcje internetowe Allegro
ten tez mi sie podoba http://www.allegro.pl/item1081148151_biustonosz_do_karmienia_alles_mama_dream_80_b.html
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
N
navijka
Gość
Dziendoberek!
Co do biustonosza nasuwa mi sie tylko 1 dylemat - jam mam zgadnac jaki bedzie rozmiar piersi po porodzie??? Teraz tez jeszcze rosna...Bedzie to chyba ostatnia rzecz jaka kupie.
Odnosnie toreb: u mnie doradzaja zeby do szpitala wziac 2 mniejsze torby - 1 dla maluszka a 2 dla nas. W sumie chyba logiczniej niz jedna wielka waliza, a pozatym rzeczy nie mieszaja sie i jest wygodniej.
Podklady kupilam, ale takie dla dzidziusia - do przewiniecia lub pod przescieradelko - jak sie zdarzy jakas niespodzianka nie trzeba prac calego materacyka...co do porodowych to nikt u mnie nic na ten temat nie mowi...a i ja sobie wymyslilam ze sobie taki podklad pod przescieradlo wloze na ostatni miesiac - jak mi co odplynie to ma gdzie wsiakac
Ehtele -skurcze H-B to takie twardnienie brzuszka - od dolu i po bokach, ale jak od gory dotkniesz to cala macica sjest twarda, nie boli ale malo to przyjemne - zastanawiam sie jaka jest roznica miedzy stawianiem sie brzucha??? A takie pykanie tam w dole to mam jak mi sie zachce male conieco z moim M ))
Bombusiu - pewnie sie powtarzam, ale fajne te twoje chlopaki. Co do roznicy wieku to zobaczycie jak bedzie fajnie - bedziesz mogla poslac Adiego na spacer z Alankiem - bo jest na tyle dorosly - a wy bedziecie mieli chwile swietego spokoju. U mnie bardzo fajnie bylo. Nie mieszkalam juz w tedy z mama i ojczymem ale mlodym zajmowalam sie non stop do 3 roku zycia - nie straszne mi sa kupki kaszki zabki kapiele pieluchy butelki itp. Wprawdzie minelo juz 10 lat od tego czasu ale wielu rzecy sie nie zapomina. Moj brat byl bardzo pogodnym dzieckiem a teraz jest cudownym malym czlowiekiem. Zycze wszystkim takich dzieci.
Podczas Bozego Nar. w Polsce jak powiedzielismy mu ze bedzie wujkiem, przytulil sie do mojego brzucha i mowi tak: puk, puk, a tu mieszka ktos bardzo specjalny, mi to lzy od razu ciurkiem a on na to : nie placz siostra - teraz to juz nigdy nie bedziesz sama...Normalnie w zyciu takiego opadu szczeny nie mialam!!!
Ok ide dalej chalupe ogarniac bo na chwile wpadlam doczytac i sie znowu rozklikalam i rozkleilam na samo wspomnienie
Milego dzionka wszystkim brzuchatkom!!! Na pewno jeszcze zajrze popoludniu lub wieczorkiem.
Co do biustonosza nasuwa mi sie tylko 1 dylemat - jam mam zgadnac jaki bedzie rozmiar piersi po porodzie??? Teraz tez jeszcze rosna...Bedzie to chyba ostatnia rzecz jaka kupie.
Odnosnie toreb: u mnie doradzaja zeby do szpitala wziac 2 mniejsze torby - 1 dla maluszka a 2 dla nas. W sumie chyba logiczniej niz jedna wielka waliza, a pozatym rzeczy nie mieszaja sie i jest wygodniej.
Podklady kupilam, ale takie dla dzidziusia - do przewiniecia lub pod przescieradelko - jak sie zdarzy jakas niespodzianka nie trzeba prac calego materacyka...co do porodowych to nikt u mnie nic na ten temat nie mowi...a i ja sobie wymyslilam ze sobie taki podklad pod przescieradlo wloze na ostatni miesiac - jak mi co odplynie to ma gdzie wsiakac
Ehtele -skurcze H-B to takie twardnienie brzuszka - od dolu i po bokach, ale jak od gory dotkniesz to cala macica sjest twarda, nie boli ale malo to przyjemne - zastanawiam sie jaka jest roznica miedzy stawianiem sie brzucha??? A takie pykanie tam w dole to mam jak mi sie zachce male conieco z moim M ))
Bombusiu - pewnie sie powtarzam, ale fajne te twoje chlopaki. Co do roznicy wieku to zobaczycie jak bedzie fajnie - bedziesz mogla poslac Adiego na spacer z Alankiem - bo jest na tyle dorosly - a wy bedziecie mieli chwile swietego spokoju. U mnie bardzo fajnie bylo. Nie mieszkalam juz w tedy z mama i ojczymem ale mlodym zajmowalam sie non stop do 3 roku zycia - nie straszne mi sa kupki kaszki zabki kapiele pieluchy butelki itp. Wprawdzie minelo juz 10 lat od tego czasu ale wielu rzecy sie nie zapomina. Moj brat byl bardzo pogodnym dzieckiem a teraz jest cudownym malym czlowiekiem. Zycze wszystkim takich dzieci.
Podczas Bozego Nar. w Polsce jak powiedzielismy mu ze bedzie wujkiem, przytulil sie do mojego brzucha i mowi tak: puk, puk, a tu mieszka ktos bardzo specjalny, mi to lzy od razu ciurkiem a on na to : nie placz siostra - teraz to juz nigdy nie bedziesz sama...Normalnie w zyciu takiego opadu szczeny nie mialam!!!
Ok ide dalej chalupe ogarniac bo na chwile wpadlam doczytac i sie znowu rozklikalam i rozkleilam na samo wspomnienie
Milego dzionka wszystkim brzuchatkom!!! Na pewno jeszcze zajrze popoludniu lub wieczorkiem.