reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie babeczki,

Ja dziś również po ciężkiej nocy, a to z powodu kota teściowej, którym na weekend się opiekujemy - wył całą noc:no: Nie wiem czy z tęsknoty, ale na prawdę płakał tak, że myślałam, że za chwilę to ja zacznę z nim płakać...:sorry2:

Dziś na szczęście trochę chłodniej:tak: Całą noc okno na oścież otworzone i tak przyjemnie wiało po pleckach:tak:

Coś dla posiadających rozstępy: Kochane kupcie FISSAN, wiadomo na każdą z nas może działać inaczej, ale moje rozstępy zroiły się po nim bledziutkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Coś niesamowitego - używam go drugi tydzień!!!!!!!!!!!!!!Jestem pod wrażeniem... I PODKREŚLAM - jest tłusty, śmierdzący, fatalnie się rozsmarowuje:-p ALE DZIAŁA!!!!!!!!!!!! 100g - 25zł

no i oczywiście Wam przypominam o jutrzejszej wizycie w biedronce hehehhe:-):-):-) Mnie w ogóle czka intensywny tydzień - jutro szkoła rodzenia - wtorek jazdy, kosmetyczka - środa egzamin na prawko:dry: I powiem szczerze, że już mnie stres bierze - ale raz kozie śmierć!!!!!!!!!!

martitka-26 cieszę się, że w końcu jesteś na macierzyńskim:-):-) Gratuluję no i wypoczywaj za wsze czasy:-p:-pA co do Agi - Natali miała cholestaze - tzw. zatrucie ciążowe

Pajkaa no gratuluję udanej wizyty:tak::tak: Cieszę się, że z Sebastiankiem wszystko w porządku...i że ułożony już do wyjścia jest:-):-) no i odebrany wózeczek - WOW:-D:-D:-D Jak już się nim nacieszysz to zrób zdjęcia i zaprezentuj nam te cztery koła:tak:
A jakie to imprezki Cię czekają?

Ola_ jak tam prasowanko? :tak: U mnie zostało parę sztuk, które nie chciały się wysuszyć...:tak: Jutro wraz z kupieniem torby - zacznę pakowanie i można już czekać na rozwiązanie:-) A co do męża to jak dzisiaj? Już pogodzeni? Ci faceci to dają nam czasem w kość...mój też wczoraj mnie zdenerwował, ale nawet nie chce mi się przypominać - bo kłótnia o bzdurę - że moim zdaniem nie dokładnie sprząta hehehe tak mnie to jakoś zdenerwowało...:sorry2::sorry2: No trzymam za Was kciuki - mam nadzieję, że dziś sobie odbijecie:tak:

Ciamajdka i jak tam spotkanie z bratem? :-) Co do rozstępów - przeczytaj początek mojej wypowiedzi:-p:-p

Lea28 dokładnie - bliskie spotkania z lustrami w sklepach z ciuchami u mnie kończą się dokładnie tak samo:-p:-p Łzy - jak ja wyglądam - jaki ze mnie kulfon - choć są takie które wyszczuplają hehehhe:-D Ale głowa dogóry - po urodzeniu zaapikujemy NIVEA GOOD BAY CELLULIT - pomaga:tak::tak: Co do pań w sklepach - też mnie wkurzają - ale z drugiej strony mam świadomość, że w ciągu dnia spotykają tylu wkurzonych klientów - którzy wyżywają się na nich, że na prawdę rozumiem ich postawę!!!! Ja pracuje w banku i czasem klient tak potrafi wyprowadzić z równowagi że cały dzień dla pozostałych nie jestem miła:no::no: Więc ja rozumiem...

Gorzka_Słodka_Czekolada
rzeczywiście stópka spuchnięta na maxa:no: ja nigdy tak nie miałam - a może jeszcze:tak: Pewnie i nas dopadnie - tak jak pisały dziewczyny - dużo wody - nózki do góry i zimny prysznic;-) I nie przejmuj się bo każdą inne dolegliwości dopadają - mnie dziś w nocy zgaga prawie zabiła - paliło jak nie wiem....

Bombusia no z zakupami idziesz jak burza:-D Apteka - real - extra:-) U mnie za zakupy w aptece nazbierało się 250 zł:szok::szok::szok: Ale oprócz kosmetyków to mariemr (frida) i np. tantum rosa...ehhh nie wiem skąd taka duża suma:eek: A co kaftaników - to podobno na prawdę się nie przydają bo się zwijają mówiło mi to dużo mam i dlatego ja mam może 3 szt. Bo pod śpiochy dajesz po prostu body z długim rękawem...więc moim zdaniem to na prawdę zbędne...:tak: Co do pieluch to jak kupię jedną tylko paczkę dużą i jedną mniejszą do szpitala...przecież nasi mężczyźni będą nam na bieżąco kupować...nie trzeba robić zapasów

kassia181 i jak wczorajsza imprezka u siostry????

milusia83 no cudowne wieści - pogratuluj Darkowi od nas:-p:-p:-p A jak robisz sama lody???? Takie z proszku hmmmm?????? Porządki skończone? Ja wczoraj też miała sajgon ze sprzątaniem bo przez prasowanie olałam porządki i syf taki, że wstyd:zawstydzona/y::tak::tak:

navijka ja kupowałam przewiajak sztywny, ale są też takie miękkie - moim zdaniem mniej praktyczne, ale oczywiście kto co woli:tak:

mallaika no to masz rzeczywiście niesamowitą koleżanke;-) Zazwyczaj takie wymiany to tylko w rodzinie funkcjonują

Cosya strasznie smutne to co piszesz...takie historie potem determinują ciążę...nie dziwię się, że o tym myślisz...ja też byłabym pełna obaw...ale cóż takie czasem okrutne bywa życie...przykre jet to, że straciłaś przyjaciółkę:-:)-:)-( Ale doskonale rozumiem jej decyzję, może po latach dacie radę się spotkać, moze jak ona już będzie mieć swoje dziecko...No nic najważniejsze, ze Twoj dziecina zdrowa:tak::-D

monika8112 no to gratulacje!!!! Pierwsze koty za płoty - teraz tylko z górki będzie:-):-) A co tam zakupiłaś????

Kasikz jeszcze tylko miesiąc - uważaj na siebie i wypoczywaj...trzymamy kciuki:-)

Anecia nadgorliwy wykładowca grrrr:wściekła/y: Cóż nie masz na to wplywu, ale szkoda....

Lea28 No to ja wysyłam kopa w dupkę:-D:-D Glowa do góry za chwilę nasze maleństwa nam wszystko wynagrodzą...nie ma co psuć sobie dnia tak od rana!!!!!!!!!!! Może jakiś spacerek z mężem...może jakieś lody w MacDomaldzie, albo zakupki dla maleństwa hmmm???:-D:-D Ciesz sie czasem oczekiwania...

ufff tylko wczoraj mnie nie było, a nadrabianie tyle zajęło....:tak::tak:

reklama
Ehtele ja zawsze czytam wszystkie wypowiedzi od dechy do dechy, więc Twoje też:tak: bo w wypowiedziach "dla innych" może zdarzyć się jakaś istotna informacja.. haha:) czasami cos umknie, wiadomo... albo się zapomni w trakcie pisania, ale czytam czytam:) spotkanie z bratem nadzwyczaj miłe... nawet siedział z nami w pokoju i gadał.. mówię z nami, bo on z T. mało rozmawia... nie toleruje go ze względu na wiarę.. a mój brat studiuje teologię i w ogóle zapalony katolik to wiecie, cięzkie działa czasami trzeba wytoczyć;)

ŚRODA DNIEM KALINKI!!!! ZDAJEMY Z NIĄ PRAWO JAZDY, KCIUKI OWIJAMY BANDAŻEM, ŻEBY NAM SIĘ DOBRZE TRZYMAŁY!!!

co do odpisywania to wiecie jak ja robię?
otwieram ostatnią przeczytana strone, w drugim oknie otwieram "odpowiedz".. i czytam sobie co naskrobałyście i odpisuję od razu:))))) to jest patent;)

Ostatnia edycja:
Hej
Ja się tylko przywitam bo dzisiaj jakoś nastroju brak:-(. Przeczytałam was ale nie mam siły pisać. Noc kolejna ciężka, do tego 2 razy skurcze:no:, dzisiaj chłodno, wieje, sennie i katar alergiczny. Mąż wraca późno w nocy i planów na dzisiaj brak. Sama nie wiem co ze sobą zrobić. Miłej niedzieli brzuchatki

Ciamajdko kuna no ale picha ten twoj golabek dzieki!!!!!!!;-)mniam,mniam a syyytyy ze mmmm!!!!!!!!

Bogusiu moj M pewnie to rozumie czasami to mi go naprawde jest zal ze ja taka wrdena jestem ale czasami to jest mi wszystko jedno:no: no najlepsze wyjscie to myslenie ze jeszcze troszke i bejbiki beda z nami!:tak:

Ehtele o kopniak super od razu mi lepiej ale tak jak pisalam jak juz sobie poplacze to mi przechodzi ( oj bije mi na glowke w tej ciazy bije...) :-D a spacerek z M odpada bo musi pracowac do 18, a zakupki w Dojczlandii w niedziele :no: e..e tutaj sklepy w niedziele pozamykane czasami wlasnie tego mi brakuje z Polski zeby sobie do sklepu skoczyc w niedziele..Ale na poprawe humoru wciagnelam sobie cwiarteczke arbuza i dzwonila sasiadka ze mamy wpasc wieczorem na grilla na mecz dzisiaj Niemcy graja hahha do ludzi wyjde ale jaja...
no to teraz musze wykombinowac co ze soba zabrac ( bo ja bez niczego nie lubie tak isc) a tu sklepy pozamykana :wściekła/y:

tak jest w srode trzymamy kciukasy za Kalinke co by mogla smigac nowym TITITEM!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cosya przykre to co piszesz o Twojej przyjaciólce, ale staraj się ją zrozumieć - myślę, że z biegiem czasu może jej przejdzie i będzie mogła na ten temat rozmawiać.
Ehtele wózeczek wkleiłam w odpowiedni wątek:)
Ehtele kciuki mozno zaciśnięte :)Tylko Ty może nie zaciskaj, zebyś mogła jechać :-pno i chyba zakupię ten krem bo mam te rozstępy na nogach:) no i muszę coś nba ten cellulit kupić bo moja dupa jak sito wygląda :-p
Ciamajdka i co zrobiłas mi smaka na gołąbaski i co ??:-p

Dziewczynki potrzebuje porady pomozecie?????

zajrzalam do lodowki a tam nie bardzo jest cus na grilla akurat:no: zadynch skladnikow na jaks salatke nic no wiec z tego co mam to moge zabrac i zorbic :
- kielbaske slaska ( z Polski) pycha wiadomo!!! a znajomi do ktorych idziemy to parka mieszana (polka i niemiec wiec tak jakby pasuje co nie?)
- do tego myslalam zrobic maselko czosnkowe bo skladniki mam
- do tego zrobie sos tzaziki ( no tak zamiast salatki)
- moze zabiore ze soba jeszcze musztardke Polska ( niemiecka nie jast taka dobra hihiih)
- a no i mam ogoreczki malosolne wlasnej roboty ( niemcy nie znja tego samku..)

Czty lepiej nie brac nic?:confused:

Ciamajdko no to mamy ten sam patent, bo ja robię identycznie z odpisywaneim,:tak: czytam i od razu piszę, bo bym zapomniała tyle tu czasami jest produkcji, a bandaże na rękach mnie powaliły ha ha:-D
Ehtele wiesz ja kafatniki kupiłam, bo mojemu M wiem,ze sie będzie maluszka lepiej ubierało w kaftanik niz w body, a po co ma mi marudzić, nie?, ułatwię mu życie niech zapina maluszkowi guziczki,a body to mam chyba na 8 m-cy:szok::-D
No ja pamiętam o torbach, ciekawe jakie one będą rozmiarowo kurcze, czy takie dla nas??? zobaczymy jutro,a o Twoim prawku też pamiętam !!!!!! O KTÓREJ GODZINIE MASZ EGZAMIN????:eek:
Pati nie smutaj się Mamuśka, poklikaj z nami, już niedługo skończą nam sie samotne niedziele, także korzystaj kochana;-)
Lea widzisz humor Ci sie poprawi jak sobie pójdziesz do ludzi, a z tymi sklepami pozamykanymi to masz lichutko,:-( ja mam na swoim osiedlu w soboty i niedziele wielki bazar, Biedrone, małe Tesco i inne sklepiki pootwierane , jak dla mnie b. fajnie, bo w tyg. to za dużo z M nie chodze po sklepach, bo dośc długo pracuje, a w weekendy sobie chodzimy, bo mamy bliziutko, życzę udanego wieczoru:cool2:
Madziujka,ale robisz pyyyszny obiad jejkuś!!!!

U nas nawet chłodnawo sie zrobiło, poszłam na rynek w krótkim rekawku i chłodno mi było ,ale super, ze się ochłodziło.:happy2:
Kupiliśmy z M 2 kaftaniki i 1 białą koszulinkę i skarpetek nam sie udało tanio kupić dla maluszka. Wszędzie były po 3 i 4 zł, a patrzymy stoisko z bielizną i wystawiony kosz pełen nowych, malutkich skarpetek różnych kolorów po 1 zł!!!! :szok:więc od razu 10 szt. do torby. jak dobrze,ze nie pokupiłam tych po 4 zł np. a potem bym zobaczyła te po 1 zł to sie wtedy człowiek dopiero wkurza!!!!:wściekła/y:
Idę robić leczo dla Adiego zkawałkami mięsa drobiowego jak tu, któraś Mamuśka polecała, bo on się tym zajada.:tak:ale bedzie warzywa również kroił, nie ma lekko ha ha:-D

P.S. Lea Ty chcesz zabrać pyszności, pewnie że jak masz tylko ochotę to zabieraj te rarytasy, ja też nie lubię chodzić z "gołą reką"

Ostatnia edycja:
chcialam sie tylko przywitac. nie dam rady teraz was nadrobic- ale pozniej to nadrobie obiecuje:))))))))))
wlasnie moj tata i moj maz polozyli wykladzine w pokoju malej i przywiezlismy lozeczko ktore dostalam od kolezanki- jak wiele wiele roznych innych przydatnych rzeczy- bez niej to chyab bank musialabym obrabowac zeby to wszytsko kupic:)))))))))
a teraz szykuje sie bo jedziemy do tesciow takze bede dopiero poznym popoludniem i wtdy was nadrobie.
pogoda w koncu do zycia- chlodno i az chce sie zyc.
milej niedzieli

reklama
Do góry