reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

ze mną jest to samo:-(w nocy nie mogę spać nie wiem czym to jest spowodowane:(
albo, że mnie brzuch w nocy boli i się budzę, albo nie wiem już sama:( mam dokładnie to samo dziwne uczucie...

reklama
o kurcze spanie to ja też mam takie że hej..... moje ulubione zajęcie potrafię zasnąć ok 23 i spać do 10 rano :-) jak mam na popołudnie hahaha:-D

Spanko jest piekne:tak:wlasnie mnie chec na spanie bierze bo jedzonku:tak:zmykam juz i odezwe sie pewnie jutro:tak:Wazny moment wreszcie USG:tak:Buziaki:*

fiuufiuu ladna bizuteria
jestes po jakiejs szkole artystycznej? fajnie gdyby obok byly ceny ....i wlasnie zobaczylam, ze sa ceny

wlasnie otworzylam pudelko sekacza w czekoladzie a rumem czuc na odleglosc, szkoda, taka mialam na niego ochote, ugryzlam tylko kawaleczek

fiufiu zupka z vifonu to klasa :-D tez dzisiaj o niej myslałam, ale nie znalazłam

no ja od wczoraj szukam tych nowych smaków ostro-kwasnej i 5 smaków i nie moge nigdzie dostać :/

Kasia nie rób smaka:D Też bym zjadła pasztetową:) Czytałam ostatnio, że pasztety odpadają dla kobiet w ciąży, tak samo jak:
- jaja na miękko, jajecznice
- surowe szynki,
- owoce morza
- wątróbka (ale to ze względu na dużą zawartość wit. A)

kurcze ja jem jaj sporo na miekko (bo tylko taką postać lubie) i nie sądze, by mogly mi zaszkodzic, bo są mocno ugotowane (tak półpłynnie, pół nie) i jem ze sprawdzonego źródła od kurek teściowej :p
za bardzo lubie, zeby rezygnowac, zwlaszcza, ze na tak niewiele rzeczy mam ochote ze juz naprawde nie moge z niczego zrezygnować

a i słysząłam, ze w ciazy nie mozna malin i wszystkiego co z mallin

a czemu nie?
jedyne owoce na jakie mam zawsze ogromną ochote ostatnio, mimo ze nigdy nie przepadałam. zwlaszcza, ze ciagle jestem podziebiona popijam malinowe soczki czasem i czesto jem malinowy dżemik z jogurtem albo serkiem.

a ja na wodę też nie mogę patrzeć już sama nie wiem nawet co pic, o jedzeniu nie wspominając

mam to samo :(
juz nie wiem co pic i jeść ;(

Kasiu ja też tak jeszcze do niedawna miałam, nawet woda odpadała, odwodniłam się niesamowicie, piłam taki biedny rosołek, to był mój jedyny płyn, prawie nie siusiałam i myslałam, że zwiędnę, ale spokojnie to na pewno minie, już piję herbatkę:) i oczywiście mleczko:) Pamiętajcie 4 chude szklanki mleka dziennie:) żeby ząbki nie psuły się:)

u mnie szklanka dziennie to maximum jakie jestem w stanie wdusić

ogolnie mówią, ze jak sie słodyczy nie jada to chłop a ak słodycze to dziewuszka a u mojej mamy w obu przypadkach dwie inne ciaze i dwie dziewuszki

a własnie błagam M ze jak bedzie jechal do domu niech mi babany kupi

hmm..ja na samą myśl o słodyczach mam odruch cofania. to samo na wiekszosc warzyw (zwlaszcza sokow warzywnych) i wędlin.

a pasztecik jem mimo ze piszecie ze szkodzi, ale nie taki z watróbki, tylko z różnych mięsek typu dzik, kaczka, gęś, roboty mojej przyszywanej cioci kucharki z zamilowania. jest pyszny, wiec mam nadzieje, ze nic mi po nim nie bedzie :))

a mięśnie i kondyche cholera mam tak słabe, że to samo zajmuje mi 2x dłuzej, a mimo to 2x bardziej męczy. mam nadzieje, ze jak piszą, przejdzie to w 4. m-cu

maliny, soki z malin, herbaty mozecie pic
tylko herbata z lisci malin nie jest zalecana bo moze powodowac skurcze

Uffffffff - przeczytałam !!!:-)
Ja piję póki co bardzo dużo - najchętniej wode niegazowaną - mogę pić litrami!! To chyba bardzo dobzre.
Poza tym mam okropną ochote na barszczyk kiszony - taki kwaaaśny, że hej. Aż sobie wczoraj nastawiłam 2 słoje i się kiszą - jeszcze jakieś kilka dłuugich dni (mam nadzieję, że mi do tej pory nie przejdzie).
Dostałam też butlę barszczyku od mamy i popijam :tak:
Poza tym nic innego. Może czasem mam na coś ochotę a jak zrobię to już mi przechodzi...
Jutro mam USG i wizytę. Pewnie założą mi karte ciąży. Skierowanie na badania dostałam na pierwszej wizycie (było wczesnie i lekarz kazał sie wstrzymać z USG - jutro będzie pierwsze)
Wyniki badań czekają na mnie w karcie - mam nadzieję, ze wszystko ok.

w pracy jeszcze nie mówiłam - póki co dobrze się czuję. Ale mam dość nerwową pracę, więc jak tylko będzie cos nie tak, to nie zawaham się wziąć L4 .

Aaaa - dzisiaj zjadłam wątróbkę w pracy na obiad - miałam ochotę. nie wiedziałam, ze nie można. Ale myślę, że po jednej porcji nie bedzie tak źle?

Dziwne,a nam położna(w pierwszej ciąży) mówiła na pewno,że nie mozna w ogóle soku malinowego,herbatek i tak dalej.Podobno na niektóre dziewczyny nie działa,ale u niektórych może powodowac skurcze.Ja tam wole nie ryzykowac.

o, to mnie pocieszyłaś :]

Uffffffff - przeczytałam !!!:-)
Ja piję póki co bardzo dużo - najchętniej wode niegazowaną - mogę pić litrami!! To chyba bardzo dobzre.
ze nie można. Ale myślę, że po jednej porcji nie bedzie tak źle?

dobrze, dobrze, tez piłam na tym etapie, a teraz ni cholery :/
pewnie, ze od 1 porcji nic sie nie stanie, luzik :))

reklama
Do góry