reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Pati Przegotowana woda do kąpieli to przesada, a oliwę z oliwek wlewało się kiedyś, ale okazało się że u wielu dzieci zatykała pory i dzieci dostawały strasznych potówko/wysypek.
Nam powiedzieli, że nie polecą nam jednej firmy bo każde dziecko jest inne jedno ma uczulenie na Johsona, a drugie na Hippa, a trzecie jest alegrikiem i musi stosować aptecznych drogich preparatów, ale ważne jest to, że szampon/mydło można wlać do wanienki i dziecko taką wodą obmywać i żeby myć dziecko gołą ręka, a nie tymi myjkami, bo Ona są za grube i nie myjemy faudek dzieciątka :-)
Można do wanienki wlewać zwykłą oliwkę, albo stosować Ją po kąpieli, ale nie jest to obowiązkowe bo wiele dzieci nie lubi oliwki tzn. ich skórka sie przez oliwke łuszczy.

Czekoladko Ja chyba zwarjuje do porodu budzę się co chwila w nocy jak nie na siku to jest za duszno, albo kotki miauczą, albo miednica boli, albo kręgosłup łupie :-( Ech... Chyba wolała bym już całkiem przestać spać ;-) Ale jeszcze kilka tygodni i będę miała maleńką :-)

Podobno tak czuje się skurcz, czyli pewnie masz te skurcze Braxtona czyli nic niepokojącego :-) Ale spytaj się ginka na wizycie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie wieczorowa pora:):):)

Od jutra zaczynam swoj macierzynski YOOPI, ciesze sie ogromnie, wkoncu bede miala wiecej czasu na przygotowanie wyprawki i pokoiku maluszka no i oczywiscie na bb;-)

Bombusiu- nic sie nie martw tak jak pisza dziewczyny Alanek zdazy sie jeszcze obrocic wiele razy zanim sie zdecyduje;-) Ja mam stresa bo Victor jeszcze tego nie zrobill(33tc) W poniedzialek mam usg kontrolne i jak dalej bedzie ulozony poprzecznie to lekarz na wszelki wypadek ustali termin cesarki:wściekła/y:
ale mimo tego jestem dobrej mysli:-)

Dziewczyny a dlaczego Aga-Natalia tak szybko miala cesarke?, gdzies przeoczylam ten watek:zawstydzona/y: Dziewczynki dostaly zastrzyk na rozwoj plucek(na pewno tak skoro cesarka byla zaplanowana i malenstwa oddychaja same)

Co do wentylatorow; klimatyzacji itp to ja polecam klimatyzator przenosny, do ktorego wlewa sie wode
"Klimator przenośny" - Sklep internetowy KDC.pl - Aktualna cena: 399.90 zł (cena rynkowa: 449.90 zł). Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin...

GSC- Ja rowniez mniewam takie bole jak przed miesiaczka, takie jakby ciagniecie brzucha, dlaczego nei wiem:baffled:

Ostatnia edycja:
Ciamajdko wymiatałaś na tej poczcie i prawidłowo:)
Wuzelku gratuluje wizyty ciesze sie, ze wsio dobrze.
ja jutro mam do odbioru wózek :p i jade na wizytę wiec pewnie odezwę się jak wrócę buziaczki:)

Pati982 -ja kąpałam w Oilatum i wodzie z kranu. Bez gotowania :) Gdy mała dostała alergii pokarmowej to zamieniłam na Emolium.

Czekoladko , ja nie mam takich bóli i chyba by mnie zaniepokoiły gdyby sie pojawiły...ne pamiętam też by były w poprzedniej ciąży.

Ciamajdko gratulacje odwagi, postawiłaś ich do pionu na tej poczcie:-) Gdyby wszystkie ciężatne miały tyle odwagi, może rzeczywiście ludzie by się trochę zmienili... Ja jak widzę te uciekające spojrzenia, ludzi udających, że nie widzą ciężarnej, pasuję... wiem, że to nasze prawo i powinnyśmy o nie walczyć, ale jak mam się użerać z jakimiś starymi babami (bo to najczęściej one okazują zero zrozumienia) to mi się po prostu odechciewa. Gdzieś, na jakimś forum czytałam, o tym, że jakiejś ciężarnej właśnie taki obiekt (wspomniana wcześniej "stara baba";-)) po zapytaniu czy ją wpuści odpowiedziała, że "jak jest się w ciązy to się siedzi w domu" Normalnie szczyt bezczelności...

Aga Natalia Wielkie gratulacje! Jaka to wspaniała wiadomość, że dziewczynki zdrowe i silne... Naprawdę daje nadzieję na przyszłość :-)

GFC ja też nie polecam klimatyzatorów, w szczególności na tak małych powierzchniach jak pokój w mieszkaniu. Mam w pracy na małej powierzchni biura klimatyzator i przeziębieniom u nas nie ma końca, a jak źle usiądziesz i wieje prosto na Ciebie, to i zawiać może... Ale jeśli się już zdecydujesz, to pamiętaj o regularnym czyszczeniu, bo ona bardzo szybko się zanieczyszcza i zapodaje powietrze z tym brudem. Widziałam ostatnio jaki syf (inaczej bym tego nie nazwała) czyścił serwisant, a przecież przychodzi co pół roku.

Dziewczyny, widzę, że nocnych Marków tutaj jak na lekarstwo. Czy to znaczy, że nie macie problemów z zasypianiem? Nie chodzi mi tutaj o pogodę, ale w ogóle - ja gdzieś tak od 5 miesiąca nie mogę tak, do 2:30, 3:00 zasnąć... Ostatnio już sobie podarowałam kładzenie się z M. bo nic tak nie wkurza jak patrzenie w sufit i myślenie o tym, że nie można usnąć... Teraz chodzę spać koło 2:00, no i oczywiśćie mam wielki problem ze wstawaniem, na szczęście jestem już na zwolnieniu więc mogę sobie pospać, co usprawiedliwiam sobie tym, że już niedługo pewnie będę się zrywać na nogi z samego rana :-)
Spokojnej nocki !:-)

Dziewczyny, widzę, że nocnych Marków tutaj jak na lekarstwo. Czy to znaczy, że nie macie problemów z zasypianiem? Nie chodzi mi tutaj o pogodę, ale w ogóle - ja gdzieś tak od 5 miesiąca nie mogę tak, do 2:30, 3:00 zasnąć... Ostatnio już sobie podarowałam kładzenie się z M. bo nic tak nie wkurza jak patrzenie w sufit i myślenie o tym, że nie można usnąć... Teraz chodzę spać koło 2:00, no i oczywiśćie mam wielki problem ze wstawaniem, na szczęście jestem już na zwolnieniu więc mogę sobie pospać, co usprawiedliwiam sobie tym, że już niedługo pewnie będę się zrywać na nogi z samego rana :-)
mój synek mnie budzi cos koło 6-7-00,a latajac cały dzien za trzylatkiem,to padam maks 22.00.
w nocy budze sie chyba co godzine na siku.
Bogusiu86 - jak wam radzili kąpać maluszka? tzn w czym, jakie środki pielęgnacyjne używać czy w ogóle unikać? bo już tyle różnych wariantów słyszałam że się gubię. Może inne doświadczone mamy też coś napiszą. Wiem ze pewnie ten temat się przewijał ale jak możecie skrobnijcie pare słów. Słyszałam np o tym żeby maluszka kąpać w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek i żadnych innych rzeczy nie używać. Gdzie indziej mówią zeby kąpać w przegotowanej wodzie... Sama już nie wiem...
Proponuje zadac takie pytanie na wątku o szkole rodzenia,tam sie ten ciekawy temat nie zgubi.
Wedle zaleceń ze szkoły rodzenia(chodziłam w pierwszej ciazy)i wiedzy doświadczonej mamy,bede kapac maluszka w normalnej wodzie z dodatkiem Oilatum lub linomag-olejek.Buzie na początku przecierałam wacikiem zwilżonym przegotowaną woda.
a jeszcze was dziewczyny zamecze pytaniem hehe
Bo od czasu do czasu mam bol taki jak przed miesiaczką.. to normalne?? macie tak?

Mnie by ten ból zaniepokoił.gin sie pyta o takie bóle,nie sa bezpieczne.

witjacie , niestety ta noc była straszna zero powietrza w domu , musiałam koło lóżka postawić wentylator,ale teraz głowa mnie boli a na dodatek psy pd sąsiadów szczekały całą noc , już od tygodnia sobie obiecuje że zadzwonie w tej sprawie na straż miejską ,ale z jendej strony nie chciałam robić afery , ale to jest nie do wytrzymania, przecież jest chyba jakiś obowiązek zamknięcia takich psiaków skoro tak się awanturuja całą noc , a ze okno mamy otwarte na maxa to słychać to strasznie

pati przegotowana woda to już chyba przesada , musimy dziecko przyzwyczajać do normalnych warunków , także woda z mydełkiem , z płynem których jest sporo na rynku jest w zupełności ok, wszytsko nam wyjdzie po jakimś czasie czy musimy zmieniać na coś innego , jeśli wystąpią jakieś uczulenia a na koniec oliwka przynajmniej ja tak robiłam , ale czytam że można już nawet do kąpieli dodać więc też spróbuje

miłego dnia , wezme prysznic może troche ból głowy przejdzie i się troszke obudze

reklama
Ciamajdko gratulacje odwagi, postawiłaś ich do pionu na tej poczcie:-) Gdyby wszystkie ciężatne miały tyle odwagi, może rzeczywiście ludzie by się trochę zmienili... Ja jak widzę te uciekające spojrzenia, ludzi udających, że nie widzą ciężarnej, pasuję... wiem, że to nasze prawo i powinnyśmy o nie walczyć, ale jak mam się użerać z jakimiś starymi babami (bo to najczęściej one okazują zero zrozumienia) to mi się po prostu odechciewa. Gdzieś, na jakimś forum czytałam, o tym, że jakiejś ciężarnej właśnie taki obiekt (wspomniana wcześniej "stara baba";-)) po zapytaniu czy ją wpuści odpowiedziała, że "jak jest się w ciązy to się siedzi w domu" Normalnie szczyt bezczelności...

Aga Natalia Wielkie gratulacje! Jaka to wspaniała wiadomość, że dziewczynki zdrowe i silne... Naprawdę daje nadzieję na przyszłość :-)

GFC ja też nie polecam klimatyzatorów, w szczególności na tak małych powierzchniach jak pokój w mieszkaniu. Mam w pracy na małej powierzchni biura klimatyzator i przeziębieniom u nas nie ma końca, a jak źle usiądziesz i wieje prosto na Ciebie, to i zawiać może... Ale jeśli się już zdecydujesz, to pamiętaj o regularnym czyszczeniu, bo ona bardzo szybko się zanieczyszcza i zapodaje powietrze z tym brudem. Widziałam ostatnio jaki syf (inaczej bym tego nie nazwała) czyścił serwisant, a przecież przychodzi co pół roku.

Cosya ja wod poczatku 6 miesiaca do konca 7 nie spalam codziennie od 2 do 5 po czym budzilam sie do pracy jak zombi, mialam tzw mrowki w nogach cz jak to nazwac:sorry2:Teraz budze sie na siusiu (okolo 7 razy) albo jak synek zacznie kopac;-)

Do góry