reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

no i nie udało sie kupić klimatyzatora podobno same badziewia..ehh bede zdychała znowu w nocy ..
Słuchajcie co jest dobre na puchniecie stóp i łydek? Normalnie wygladam jak slonica a wiem ze ktos miał tez taki problem tylko nie pamietam kto :-( Masakra

Mi puchną.Duzo pic wody,ograniczać sól,trzymac nogi w górze podczas odpoczynku.

reklama
Bombusiu dzięki:) Powodzenia na tej poczcie w poniedziałek…:) A syn-no cóż, starszy brat, to brzmi dumnie:)))

Czekoladko nie puchnę, nie pomogę… A co do klimatyzatora - też kiedyś go dobrze znosiłam… a teraz… do pół godziny. Kto to widział-alergia na stare lata… :)

Wuzelek jestem pod wrażeniem;-);-) Pięknie załatwiłaś sprawę na poczcie - a tych stojących kobiet to mi żal - głupota do potęgi:no::no: Nie wpuściłyby Cię same - a kiedyś pewnie marudziły będąc w ciąży jakie to społeczeństwo mamy ehhh:baffled:
No ale koniec mojego zrzędzenia, cieszę się, że szyjka nie naruszona:-):-) Ciśnienie, ktg miodzio:-D:-D
A gin chciał zobaczyć te rozstępy na pupie hehehhe???:-p:-p
Ja już nie umiem doczekać się początku lipca i zakupów w DOZ;-)
A z tym kurierem coś nie tak - człowiek, u którego robiłaś zakupy trochę leci w kulki - kurier jest ZAWSZE następnego dnia!!!!!!!!!!!!! Po to płacimy taki duży koszt przesyłki żeby mieć to ekspresowo:angry:

Gorzka_Słodka_Czekolada klimatyzacja mieszkaniowa to totalna porażka!!! Nie kupuj!!! Po pierwsze musi być do czegoś podpięta w sensie wywiew i zazwyczaj sprowadza się to do okna a wiadomo, że jak ona pootwierane to klima nie spełnia swojej roli bo powinien być zamknięty obieg powietrza. Po drugie to siedlisko bakterii i kurzu - na pewno nie zdrowe dla dziecka - po trzecia ja pracuję przy klimie, też niby nie przeszakdza, ale po dłuuugim i systematycznym siedzeniu ból i problemy z gardłem murowane:no::no: Klima fajna na wakacjach, w aucie gdzie siedzi się krótko...

Natka no proszę to gratuluję..u mnie jeszcze parę rzeczy schnie i koniec. Jutro to poprasuję:-) A komarów rzeczywiście dużo jak nigdy..po urodzeniu koniecznie pójdzie w ruch OFF czy inne takie...bo teraz nie wiem czy to zdrowe????

Cześć dziewczyny dzisiaj miałam super dzień dzięki szkole rodzenia, bo mielismy pokaz pielęgnaci i bardzo dużo sie dowiedziałam :-)
Ale później z mamą na zakupy pojechałam, a w ten upał bardzo mi się chciało... Spędziłam pół dnia w aucie i jeszcze po Tesco musiałam biegać:-( Ech... Ale co tam dałam radę :-)

Aga-Natalia Kochana jesteś super dzielną kobitką, świetnie dałaś radę rodząc dwie cudowne istotki i na pewno dasz radę z dwójką maleńkich szkrabów, a My będziemy Cię za to podziwiały w końcu byłaś jedynym sierpniowym trójpaczkiem :-)

Ciamajda Ja też mam czasem takie dni, że po prostu siadam i ryczę i każdy powód jest w tedy dobry :-D Ale Tobi dobrze Ci powiedział i widać, że Cię bardzo kocha :-)

Ehtele Ja nie zabieram rożka, bo u mnie w szpitalu dają beciki i podobno przez szpitalne zamieszanie mogą takie rzeczy jak ciuszki i rożki się zgubić, więc wole nie ryzykować :-) A nektaryny wczoraj kupiłam też je uwielbiam:-)

Czekoladko Mi nigdy nie puchły ręce ani nogi, a od dwóch dni czyli od czasu tych mega upałów stopy mam strasznie spuchnięte, a pomimo wiatraka w pokoju budzę się w nocy 20 razy bo mi duszno :-( Ech ciężkie życie grubasków :-D

Ehtele dziękuję, dziękuję:) Szyjka co prawda jest już tak krótka, że niewiele mogłaby się jeszcze skrócić, ale niech tak zostanie. „Trwa i trwa mać” cytując klasyka, grunt, że nie jeszcze rodzę:) Gin nie dopytywał o te rozstępy…:) Zresztą pociążowe są na piersiach, na pupie mam tylko te z młodości:) A co do kuriera-to duży sklep, zamówiłam tam łóżeczko, pościel, poszewki i nie wiem, co jeszcze, masę rzeczy, mieli napisane, że wysyłka w ciągu 2-5 dni roboczych, ale myślałam, że tak tylko piszą… Mają czas do wtorku, środa rano awantura:)

Witam wieczorem-trochę chłodniej już:tak: W dzień usnęłam i obudziła mnie Basia, która właśnie wstała z drzemki, a ja nie wiedziałam co się dzieje-czy to dzień czy rano:cool2: Później bylo mi tak słabo, że zadzwoniłam po M, żeby przyjechał-myślałam, że zemdleję... Na szczęście nic takiego się nie stało:blink:
Wieczorem poszliśmy z małą na lody i miałam akcję z panem z piwami-stoimy w kolejce i otworzyli nową kasę-pani prosi żebyśmy przeszli, a pan z piwami urządził sobie wyścig ze mną i w ostatniej chwili mnie wyprzedził... No to mu powiedziałam, że mu bardzo dziękuję-oczywiście nawet nie zareagował-szkoda mi takich ludzi:no:
Ehtele-u nas rożki dają, ale pewnie na wyjście ze szpitala M przywiezie:tak:
Polianna-ja dzisiaj nic nie gotowałam-miałam z wczoraj kapustę młodą duszoną;-)
Ciamajdka-dałaś radę na poczcie-wyrazy uznania i tak trzymaj:tak:
Wuzelek-gratuluję udanej wizyty-super, że wszystko w porządku:-)
GSC-mi puchnie prawa noga-piję dużo i kupiłam sobie taki żel z Perfecta Mama-przynosi chwilową ulgę:tak:

Bogusiu86 - jak wam radzili kąpać maluszka? tzn w czym, jakie środki pielęgnacyjne używać czy w ogóle unikać? bo już tyle różnych wariantów słyszałam że się gubię. Może inne doświadczone mamy też coś napiszą. Wiem ze pewnie ten temat się przewijał ale jak możecie skrobnijcie pare słów. Słyszałam np o tym żeby maluszka kąpać w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek i żadnych innych rzeczy nie używać. Gdzie indziej mówią zeby kąpać w przegotowanej wodzie... Sama już nie wiem...

reklama
Do góry