reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

marulka - zabilas mnie tekstem o libido:-):-):-)

Bombusia - kropelki na chrapanie owszem, ale efekt krotkotrwaly, a co do zatyczek do uszu to mam takie piekne gumowe na sznureczku zeby nie pogubic, wyobraz sobie ze ja wczoraj z tymi zatyczkami w uszach z tej sofy w salonie lobuza slyszalam:szok: przez zamnkniete drzwi sypialni....moze to ja powinnam sie leczyc :baffled:

A co do sukieneczek to same zobaczycie. W taki gorac to fajnie przewiew miedzy nogami miec, tylko radze Sudocrem do torebki wrzucic bo jak sie takie 2 udka w nieskonczonosc pocieraja to az iskry leca :p

reklama
m-f ja sobie wyobraziłam, że o żyły chodzi :p no ale w takim układzie ja też mam a'la zielone jabłuszko :D:D:D - do kolan, bo uda to raczej skórka pomarańczowa ;)

navijka nooo właśnie dlatego ja wolę mieć leginsy - żeby iskry nie szły :D

dziewczęta dziś mam ambitny plan: zrobić sobie frencha NA STOPACH :D:D biorę się do roboty :D będzie komedia ;) czuję, że skończę jak biedronka na plecach..

a'propo biedronki... czego wypatrujemy 14 czerwca? bo mi umknęło na co tak się rzucacie, a może też bym się rzuciła :p

Czesc dziewczynki..

byłam dzis na wizycie u lekarza.. niestety dzis Pani doktor miała jakis starszy sprzet i nie mogla mi pomiarów zrobić w sensie wagowym.. ale na nastepną wizyte ma mi porobic wsio.. poza tym dostałam kolejną porcje badan, mocz, morfologia, zelazo w osoczu i przeciwciała..
poza tym mały tak jak myslalam obrócił sie w tamtym tygodniu w dol a potem znow usiadł na pupie... wiec główke tym razem ma po prawej pod wątrobą.. no cóz jeszcze na chwilke czasu..
od przyszlego tygodnia mam zaczac liczy ruchy.. 3 razy dziennie rano, popoludniu i wieczorkiem..

szyjka długa brak rozwarcia wsio ok..

Marulka ja juz wczoraj w sukieneczke wskoczyłam... bo nie wyrabiam..

Ooo chyba w Łodzi pogoda się psuje jak fajnie :tak: Nie ma słońca i tak nie grzeje juhu :-)
A co do ubranek to ja chyba za pranko wezme się w lipcu bo i tak jeszcze dostane pare ciuszków od znajomej i kuzynki :-) i w pralce mam specjalną opcję ..:-) Pranie ciuszków dziecięcych hehe :-D Więc supeer jest ;-)
Czekoladka mój M własnie do mnie zadzwonił jest w paracy w Zgierzu dziś i własnie tam jest oberwanie chmury, LEJE i burza z piorunami:(:(

Marulka- te zielone nogi oznaczają nieopalone- wstyd pokazywać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ja piorę tak jak Ty. Czsami też wrzucam coś jasnego z białym jak wiem,że na 100% nic sie nie stanie;-)
Zielone nogi tekst powalający, super ujęte.
ja też piorę jasne kolory z białym, ale mam sporo te ciemniejszych róznych kolorów więc mnie wyszły 2 pralki.

marulka - zabilas mnie tekstem o libido:-):-):-)

Bombusia - kropelki na chrapanie owszem, ale efekt krotkotrwaly, a co do zatyczek do uszu to mam takie piekne gumowe na sznureczku zeby nie pogubic, wyobraz sobie ze ja wczoraj z tymi zatyczkami w uszach z tej sofy w salonie lobuza slyszalam:szok: przez zamnkniete drzwi sypialni....moze to ja powinnam sie leczyc :baffled:

A co do sukieneczek to same zobaczycie. W taki gorac to fajnie przewiew miedzy nogami miec, tylko radze Sudocrem do torebki wrzucic bo jak sie takie 2 udka w nieskonczonosc pocieraja to az iskry leca :p
Tak kropelki tylko na troche pomogły.
Następny tekst powalający " iskry lecą" no nie możliwe jesteście dziewczyny.
ALe racja w takie upały to sie można "zatrzeć" hi hi!!!!
Marulka tekst o libido odjechany!!!
Czatujemy na torby podróżne do szpitala, bo są w książeczce Biedrony i wyglądaja b. ciekawie !!!
Nektarynko gratuluje udanej wizyty choć czytam, ze mały nie bryknął na stałe w dół. MOże jeszcze skoczy!!!!Ja sie dowiem w piątek:)

Ostatnia edycja:
witam w południe:)\
trochę musiałam was nadrobić:) produkcja jakas czy cuś?

kiniusia nie zazdroszczę przeżyć w szpitalu:(
navijka mój M tez tak chrapie, kropelki nie pomagaja ja od ponad roku śpie w takich gumowych stoperach, ale też czasami to nic nie daje i wybywam na kanapę a ona jak się przebudzi to mnie po chacie szuka:) więc wiem co to za ból!

niunia ja mam parę par takiuch dłuższych spodenek na gumkach, jedne tylko zakupiłam teraz z firmy mathercare sa z regulowanymi gumkami takie pod brzuch więc mi się w tych upałach nie będzie brzuchol gotował.

ciamajdko ja też wszystkie kolorowe rzeczy piorę razem i osobno jasne.

ehtele to auto to ma być motywacja żebys zdała to prawko:) hi hi hi, trzymam kciuki za twój egzamin. a sny to macie super, mi się jeszcze ani razu poród nie śnił.

mf- zielone nogi , dobre! ja też mialam takie bladzizny ale teraz po weekendzie nad morzem nabrały trochę kolorów.

co do kapturków na sutki to na razie nie kupuję, słyszałam o tej metodzie smarowania własnym mlekiem jak nie poskutkuje to mąz będzie wysłany do apteki:)
pas poporodowy mam zamiar używać, szwagierka mi pozyczy więc zakup mam z głowy.

u mnie w nocy burza była i lało jak cholera a teraz 35 stopni i nie ma czym dychać:( łapska mam tak popuchnięte po nocy że nie mogę palców zginać, dziś wizyta więc muszę powiedzieć ginowi, nie mogę doczekać się juz spotkania z moim maluszkiem:) a to o 16.40 dzis będę trochę dłużej bo ktg też mam. przed godzina próbowałam doprowadzić sie do stanu używalności, lusterko poszło w ruch:) mąż miał mnie oglądnąć ale pojechał do nas na budowę walczyć z dachem więc musiałam sobie sama poradzić.

marulka samochód stoi pod blokiem więc nie będę robić zdjęć heheh:-D:-D:-D No ale jest to skoda octavia z 2008 roku:-) kolor granatowy i co najważniejsze są czujniki parkowania więc może go tak szybko nie zniszczę. Wygląda jak ta tylko granat;-)
Żebym tylko zdałam ten egzamin z palcem w: NOSIE CZY D...:-p:-p

1062143125_7.jpg1062143125.jpg1062143125_1.jpg

Niuunia hehhe moje zderzenie z garderobą również nie skończyło się dobrze - mam dwi pary spodenek z zeszłego roku w żadne nie wchodzę:-D:-D
Nie kupię żadnych spodenek, NIE BĘDĘ POKAZYWAĆ SWOICH BALONÓW (ciężko je nazwać łydeczkami:-p)

PS. Trzecia tura ciuszków kończy się prać:-):-)

HEJ:)

Umieram w ten gorąc...
Spałam chyba pierwszy raz nago i do tego nie przykryta... w nocy wstałam dziś 4 razy na siku... do tego ból bioder i co chwila przewracanie z boku na bok...
Nie wytrzymam tego lata...

Odniose się do osłonek na brodawki: nie kupuje, miałam taki zamiar, ale kiedyś tego nie było i kobiety sobie radę dawały, także wychodzę z założenia "nie przesadzaj Marcyśka".

Ehtele gratuluję bryczki:)))

Dziewczyny pytanie odnośnie prania ciuszków..
Macie tyle kolorów coby było zawsze na jedna pralkę? bo np. powiedzmy mam 10 niebieskich ciuszków to co mam pralke włączać?
ale mam głupie pytania.. ale myslę nad tym...

jeszcze podziwiam te co obiady gotują... a w życiu! wolę nie jeść... nie wyobrażam sobie stać w gorącej kuchni...:/

co do upałów, to T. przytachał mi zgrzewki wody, więc zapodaję sobie zaraz kroplóweczkę:)
co do zgagi - wczoraj nie piekła... ale mleko jakoś ostatnio zadziałało, więc T. mleko też przytachał...
i arbuza kupił...

i ide leżakować..:)

Ciamajdko ja dowalam nasze rzeczy do ciuszków i piorę w dzidziusiu :p a co tam niech koszule męża tez ładnie pachną :-p

Marulka- te zielone nogi oznaczają nieopalone- wstyd pokazywać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ja piorę tak jak Ty. Czsami też wrzucam coś jasnego z białym jak wiem,że na 100% nic sie nie stanie;-)

ja tam moje b;lade dzisiaj wywaliłam a co mi tak niech sie troszke opalą a w sobotę jak bedzie tak ładnie idziemy nad wodę:-)
Czesc dziewczynki..

byłam dzis na wizycie u lekarza.. niestety dzis Pani doktor miała jakis starszy sprzet i nie mogla mi pomiarów zrobić w sensie wagowym.. ale na nastepną wizyte ma mi porobic wsio.. poza tym dostałam kolejną porcje badan, mocz, morfologia, zelazo w osoczu i przeciwciała..
poza tym mały tak jak myslalam obrócił sie w tamtym tygodniu w dol a potem znow usiadł na pupie... wiec główke tym razem ma po prawej pod wątrobą.. no cóz jeszcze na chwilke czasu..
od przyszlego tygodnia mam zaczac liczy ruchy.. 3 razy dziennie rano, popoludniu i wieczorkiem..

szyjka długa brak rozwarcia wsio ok..

Marulka ja juz wczoraj w sukieneczke wskoczyłam... bo nie wyrabiam..

Gratuluję udanej wizyty:)

marulka samochód stoi pod blokiem więc nie będę robić zdjęć heheh:-D:-D:-D No ale jest to skoda octavia z 2008 roku:-) kolor granatowy i co najważniejsze są czujniki parkowania więc może go tak szybko nie zniszczę. Wygląda jak ta tylko granat;-)
Żebym tylko zdałam ten egzamin z palcem w: NOSIE CZY D...:-p:-p

Zobacz załącznik 254458Zobacz załącznik 254459Zobacz załącznik 254457

Niuunia hehhe moje zderzenie z garderobą również nie skończyło się dobrze - mam dwi pary spodenek z zeszłego roku w żadne nie wchodzę:-D:-D
Nie kupię żadnych spodenek, NIE BĘDĘ POKAZYWAĆ SWOICH BALONÓW (ciężko je nazwać łydeczkami:-p)

PS. Trzecia tura ciuszków kończy się prać:-):-)

no śliczne autko :-)

ja przeszłam sie do biedronki i na targ i normalnie umieralam teraz przy wentylatorku se siedze a co mi tam :p
kg truskawerk juz wcięłam :p

witam dziewczynki moje !!!!

jesteśmy zabiegani, ale cały czas czytam :) i wiem co u Was :)

odniosę się tylko do tematu brodawek - zrobiłam wywiad u podwójnych mam, bo Olek mi strasznie zmaltretował cycki i mówiły, że z drugim dzieckiem już tak nie było i ich zdaniem jest to kwestia wprawy w przystawianiu do piersi... także dziewuszki zamiast kolekcjonować kremy i hartować sutki bierzcie się za czytanie, oglądanie filmików i pracę nad psychiką, żeby najlepiej opanować teorię.. a do smarowania zranionej brodawki ja osobiście polecam odrobinkę własnego pokarmu - on ma właściwości bakteriobójcze i w ogóle to cudny nektar co goi w trymiga wszystkie rany ;) także klapki od staników w dół, cycki na powietrze i kropla mleczka - wygląda dość zabawnie, ale działa cuda :D Bephanten się bardzo przyda - do buźki dzidziolka, do brodawek, do blizny po nacięciu.... takie head&shoulders na wszystko :D
:p
Racja marulka.Mam nadzieję,że tym razem uda mi się karmic piersią i mała będzie chciała współpracować bo Olimpia tylko płakała. Chwytała za płytko, denerwowała się,że nie leci... :)

Ja dziś nigdzie nie wychodzę Adi zrobi mi zaraz zakupy w Biedronie, czekam na te torby dziewczynki czyli na 14.06 i pędzę je obejrzeć no i moze kupić.

Na stronie biedronki już można je zobaczyć w tej gazetce wakacyjnej.Wyglądają bardzo dobrze!! Tak więc 14 czerwca najazd na biedrony. Kupie dwie torby.Jedną dla mnie, drugą mężową żeby miał na jakieś wyjazdy.

Hej Dziewczyny!!
Ja dzisiaj juz wyspana - niestety znowu na sofie (w sumie to tak zle tam nie jest bo mnie nic nie boli).
Tatus chrapie patologicznie takze szturchanie nie dziala - no chyba ze kijem bejsbolowym:rofl2: musze mu wizyte u specjalisty zamowic. Tak sie zastanawiam jak dzidzia bedzie spala jak sie urodzi....ponoc dzieci przyzwyczajaja sie do dziwekow slyszanych w lonie matki. Tylko jak sie do takiego chrapania przyzwyczaic??

Dzisiaj przezylam pierwsza czkawke mojego dziecka....tak mi sie przynajmniej wydaje. A jak wasze skarbenki - czkaja juz czy nie?
Mam takze pare pytan co do waszych wizyt u lek., ale nie wiem czy moge w tym watku.

Pozdrawiam was wszystkie, jeny produkujecie te strony w tepie zabojczym, czlowiek w polowie zapomina co mial pisac - chyba przerzuce sie na metode Ehtele z cytowaniem i kasowaniem bo sie gubie na maxa!!!

PS.Dzis zaledwie 20 stopni i leje HURRRRA!!! Nogi mam jak modelka bo chlodniej hehehe

Czkawkę ma kilka razy dziennie :) Właśnie takie "pykanie" na dole.
Zazdroszczę ulewy chociaz podobno w Poznaniu również ma być. Tylko... boje sie burzy :-/ i panicznie wiatru. Co do chrapania - w ciąży jestem przewrażliwiona.Nie zasnę jak chrapie. Używam od początku codziennie zatyczek woskowych. Innej rady nie ma... ;-/

HEJ:)

Umieram w ten gorąc...
Spałam chyba pierwszy raz nago i do tego nie przykryta... w nocy wstałam dziś 4 razy na siku... do tego ból bioder i co chwila przewracanie z boku na bok...
Nie wytrzymam tego lata...

Dziewczyny pytanie odnośnie prania ciuszków..
Macie tyle kolorów coby było zawsze na jedna pralkę? bo np. powiedzmy mam 10 niebieskich ciuszków to co mam pralke włączać?
ale mam głupie pytania.. ale myslę nad tym...

jeszcze podziwiam te co obiady gotują... a w życiu! wolę nie jeść... nie wyobrażam sobie stać w gorącej kuchni...:/

co do upałów, to T. przytachał mi zgrzewki wody, więc zapodaję sobie zaraz kroplóweczkę:)
co do zgagi - wczoraj nie piekła... ale mleko jakoś ostatnio zadziałało, więc T. mleko też przytachał...
i arbuza kupił...

i ide leżakować..:)

A więc co do prania - ja wrzucam jasne (białe,jasno-różowe,błękitne) razem. Z kolorami to samo - nie ważne czy niebieskie,czy czarne idzie do jednego prania.

Kwestia bioder- zauważyłam,że wystarczy trochę pochodzić albo popracować w domu i nie daję rady z prawym biodrem. Boli potwornie,noga jest sztywna jakbym ją na temblaku trzymała... rady na to nie ma :(
Na zgagę nadal używam tylko Alugastrinu. Maleńki łyczek a spokój na całą noc.

Ech...dzisiejsza noc POTWORNA. Alergia mnie wykańcza. Dusiłam się jak astmatyk, zużyłam całą rolkę papieru toaletowego w celach oczyszczania nosa ... Teraz piorę pościele, kołdry, byle tylko je oczyscić z kurzu i pyłków. Oczywiście jak na złość z dwóch stron koszą trawy.Ekstra.

Zamówiłam już na allegro kolejny komplet pościeli z wkładem silikonowym.Nie mam pojęcia co to jest ale zabrzmiało ciekawie.

Mała siedzi napewno główką w dole i mocno uciska na pecherz bo aż wstyd przyznać, ale mam wiecznie mokrą wkładkę :/ kurde...
No i z kolejnych narzekań- ZAZDROSZCZĘ wam tych spodenek,spódniczek,sukienek. Cholerka. Paruję się pod pończochami i leginsami. noszę dwie warstwy na nogach i umieram. :/ A wieczorem to już ni wspomnę jak reaguję na upał. Pozostaje mi chyba siedzieć w domu do porodu.

reklama
m-f to ja też mam zielone aż do mnie nie podobne, no ale boję się stosować samoopalaczy lub balsamów brązujcych - słyszałam, że uczulają w ciąży

ehtele no bryka bomba (jedna z moich ulubionych) :p to kiedy zabierasz nas na wycieczkę? :-D a egzamin zdasz tylko wiesz tego palca to nie trzymaj ani w nosie ani w d... :-D

też mi umknął temat tych toreb z biedrony - muszę zerknąć na stronie jak wyglądają to może też najazd zrobie ;-D

Do góry