reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

milusia83- rogal mam juz zakupiony bez niego byloby gorzej dzis sen mialam lownie zarwany z terzech powodow niemoglam sie ulozyc po drugie niemam jeszcze rolet wiec mi lampa z ulicy swieci prosto w oczy i po trzecie moj kot caly czas mialczy niewiem co mu odwala

reklama
No to bidulko widocznie za dużo tych elementów do spokojnego snu. Może załóż sobie chociaż jakiś ręcznik na to okno na noc.... dzisiaj być może będzie lepiej

Hej dziewczynki miałam napisac wczoraj i ponadrabiac i tak dalej i tak dalej.. ale wrocilismy pozno z grila i jakos poszlam sie wykapac i od razu spioch :-D
Dziś zakupki udane.. 580zł wydane ale pościel kupiona i łózeczko to wazne :-)
Upał straszznyy niech troszke sie zachmurzy i bedzie chlodnoo błagam :wściekła/y:
A ja dziś na obiadek miałam fileta z kurczaka ziemniaczki młode i buraczki hehe:tak:
wiecie co tak mi strasznie wyszły "boczki" ze az wstyd:zawstydzona/y: Jak sie zobaczylam w lusterku w fajnej tunice ktora kupilam sobie to takie boczki ze masakra :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kiniusiiaa niech wraca!! Oby bylo wszystko dobrze
Milusia83 - nono bede pilnowala malutkiej hehe zeby jej nie zacałowali kiedy bedzie miała to body :-D chociaz podejzewam ze obedzie sie bez body jak bedzie wycałowana hehe
Rozalka - ja nie wiem co bym zrobila na twoim miejscu chyba tego psa......... i wlasciciela niezle ochrzaniła :szok:

Mialam tyle do niektorych napisac a pozapominalam kochane wybaczycie? :sorry2:

Niunia, przykro mi z powodu macierzynskiego. Kurcze, a kiedy Ciebie zwolniono? Bo w zasadzie kobiety w ciazy zwalniac nikt nie ma prawa, no chybaze firma oglasza upadlosc i jest ona ogloszona przez sad a nie, ze szef tak mowi. Musi pokazac dokument z sadu potwierdzajacy ten fakt.

Z rzeczy "spadkowych" to mam mase ciuszkow dla malego po chrzesniaku. Inni "oferuja" mi lozeczko. Ale ja co do lozeczka mam wymagania. Ma miec kolka i szuflade. Opuszczanym bokiem tez nie pogardze. No i idealne zlanazlam na all, ale cena 340 zl troche mnie doluje. Nosidelko obowiazkowo musze miec nowe. Wozek moglabym nawet takiego taniego "czolga" kupic, ale mialoby to sens, gdyby maly urodzil sie zima a nie latem. Prze wiosne bym go odchowala i moglabym sie przesiasc na lepsza spacerowke, ale tak to lipa. Na szczescie dzis dostalam paczke od rodzinki (normalnie ich za to po nogach do konca zycia bede calowac). Przeslali laktator elektryczny Aventu, podgrzewacz do butelek i sloiczkow, tez aventu, oraz aventu sterylizator do mikrofali. Maaaase ciuszkow, wiec w to juz jestem zaopatrzona na dobre pol roku, do 9 miesiecy. Dostalam jeszcze dwa kocyki i dwa reczniczki z rozkiem, myjki, butelki tomme tippe i niekapka od 4 miesiecy, wiec juz wczesnie bede mogla malego przyuczac do picia z niekapka. ;) Jak rozpakowywalam to wszystko to az maly podskakiwal, chyba z radosci. ;)
no to piękny prezent:)

koralowa zazdroszczę ci tych prezentów, ja to jestem daleko za murzynami z wyprawką zastanawiam sie czy zdąze:), chociaż nie moge powiedziec że nie mam nic:) wczoraj dzwoniła moja przyjaciółka która jest w irlandii, przyleciała do polski ale że ja byłam nad morzem to nie mogłysmy się spotkać, zostawiła mi u swojej siostry jakąś paczuszkę dla malucha:) kochana zawsze o mnie pamięta.

ola mogę cie pocieszyć tak jak mnie pocieszył mój gin:) powiedział że tak jak dzieciaczki kopia nas w nocy to najczęściej o tych samych porach będą nas budziły na karmienie jak sie urodzą:) czyli nie będziemy mieś za wesoło! bo mój też tak szaleje 4-5 i ok,23-24
też slyszałam takie zdanie o dzieciach. Moja koleżanka miala tak, ze maly ją kopał glównie po nocach a się okazało, ze maly wstaje na jesc o 23 w nocy i 4 rano. Więc to się chyba tak nie do końca sprawdza aczkolwiek mój Sebuś kopie o 23 a potem o 6 rano więc bym się nie obraziła :p

Dzięki dziewuszki za słówka otuchy - kochane jesteście :* i już tłumaczę otóż: mój szef prowadził działalność i zatrudniał 2 osoby w tym mnie, ale teraz wyszła kicha, nic się nie dzieje, więc zawiesił działalność (może za rok albo dwa uruchomi znów), a co za tym idzie nie może mieć zatrudnionych pracowników, więc wymówienia. I tu jest paradoks, bo pracowników nie może mieć a mnie zwolnić nie może :confused: jednak dostałam świadectwo i jest zawieszenie i pani w zus-ie powiedziała, że zasiłek chorobowy oczywiście do dnia porodu mam, ale potem macierzyńskiego nie. Właśnie co innego gdyby zlikwidował całkowicie to wtedy bez lipy, że tak powiem :-p i pani z zs-u powiedziała, że mam go namówić do zmiany świadectwa. No ale on chyba skłamać nie może mi na świadectwie, że zlikwidował działalność sama nie wiem, bo to najlepssze dla mnie rozwiązanie by było.

a poza tym to męczące słonce ehh choć dziś trochę wiatr ratuje

to witam w klubie ostatnio miałam takie 2 nocki :-( a ten ucisk w klatce okropny - zawsze mam wrażenie, że to stanik uciska ale rozpinam i to samo ale to chyba wina naszego rosnącego brzuszka

Fiuu trzymam kciuki za wizytę u dentysty :-)

Ehtele wracaj szybciutko do zdrówka :-) a leki tak jak mówisz spróbuj 2 dni jak nic nie pomoże to lepiej unikać

a teraz tak z innej beczki: w ten dł weekend trochę ciuszków kupiłam i teraz móżdze o kosmetykach ale nie wiem jakiej firmy tzn myśle nad Hipp albo Nivea jakie są wasze opinie? (wiem wiem nie raz już było to poruszane, ale w takim tempie skrobiecie, że odszukanie tego zajęłoby mi wieki :-p)

ja kupiłam Oilatum i Linomag.

Dzis mam dzień pełen stresu.
A więc od początku.Byłam z synkiem na zakupach(siorka i jej córcią),wyszłam ze sklepu i mój synek zażyczył sobie paróweczkę(jakos mało sniadania zjadł),więc mu zdjełam folię i dałam.Wróciłam,by wyrzucic folie do smietnika i rzucił sie na mnie pies(gdzieś do uda mi sięgał):szok:,kasał mnie po nogach i ciagnoł za nogawkę,masakra,tak sie wystraszyłam,dzidzia zaczęła az wierzgac.Chyyba z dobra minute próbowałam sie od niego opędzić,szok.W końcu jakichs mały chłopak(lat może z 9,widac właściciel)rzucil sie na niego i przytrzymał.w efekcie nad kolanem mam siniaka i obślinione spodnie.Strach pomysleć jakby rzucił sie na mojego synka:no:
Ale tych atrakcji nie koniec,pies został obezwładniony,a ja przystanełam,ro biłam długie wdechy i trzymajac sie za brzuch próbowałam opanować emocje,niby normalne co...
a jakas baba na mnie krzyczy "niech pani za brzuch sie nie trzyma,bo jak ja sie przestraszyłam,to trzymałam sie za brzuch,toooo..." i nie dałm jej skończyć tylko wykrzyczałam,że nie chce słuchac zabobonów,a ta swoje,więc ja na to " niech juz Pani nic do mnie nie mówi..."i szybkim krokiem odeszłam,ufff...
Będzie mnie tu babsko straszyc ,jakbym mało stresu miała przez to zwierzę.
A potem zlał nas deszcz:no:
Niech ten dzien juz sie skończy.

no to współczuję przeżyć.

No Pajeczko widzę, że już kończysz zakupki:) no to cudownie...nic tylko czekać na małego Sebusia:)

:)

Milusiu bardzo chętnie poczekam na Seusia ale jakies 6 tygodni jeszcze :p

a ja zjadłam kg truskawek :p

milusia83 a nie ucieli Ci 25% chorobowego za ten dzień spóźnienia? bo oni to lubią sobie zgarniać kaskę za nic.

Pajkaa no jedyna porządna odpowiedziała :-p dziękuje za info :tak:

a u mnie obiadek się szykuje właśnie, bo mój wraca około 19 dopiero z pracy. dziś w men: pyrki z pałeczkami z kurczaczka i oczywiście mizeria :-)

Niunia kurcze wspolczuje z praca....czyli prawnie zawieszenie dzialalnosci powoduje, ze mozna zwolnic ciezarna?

rozalko masakra!

Aga_Natalia - jejku...trzymam kciuki!!! Niech dziewczynki jeszcze poczekają kilka tygodni .Zdrówka dla Ciebie!!!!!!!
Bogusiu - z tym spaniem chcialabym pomóc ale wiem co przeżywasz :-/ Katorga. Lubię spać na płasko (cienka poduszka,itd.) ale obecnie poprostu mi słabo. A jak podłożę coś więcej pod głowę to kręgosłup boli i tak w kółko. Żałuję,że nie zainwestowałam jednak w tego rogala :-/ Zawsze były "ważniejsze" wydatki a teraz cierpię.

Co do zakupów...mam zamiar wybrać się z mężem na codiznne domowe zakupy ale postanowiłam sobie,że za każdym takim wypadem kupię drobiazg dla Lilianki. NIe wiem co- oliwkę, krem, nożyczki..zależy co będzie w sklepie. Zawsze to już "coś". ;) Aaaa... i na dniach,moze jutro (tylko kupie odpowiedni proszek) wypiorę i wyprasuję ubranka. Zdałam sobie sprawę z tego,że później, w upałach już napewno nie dam rady stać tyle czasu nad żelazkiem. Ojj nie.
Przy okazji uporządkuję te ubrania bo póki co są wrzucone na jedną półkę w całkowitym nieładzie. Nie mam tylko pomysłu w co włożyć zabawki,które mam po Olimpii a przydadzą sie Liliance,te grzechoczące. Nie będziemy mieli osobnego pokoju ani też osobnej komody dla małej. Na początku łózeczko będzie w sypialni i jedna mała półka na kosmetyki/pieluchy/zapasowe body... reszta będzie w pokoju obok w Olimpii szafie. Hmm... Muszę się przejechać do Ikei i popatrzeć.

W Poznaniu dziś idealna pogoda.Była chwila deszczu i burzy ale teraz jest taaaak przyjemnie. Temperatura optymalna.

a w Gdańsku leje i jest burza- a ja zupe ugotowalam- mam nadzieje ze nie skwasnieje:)

zupka ugotowana, kompocik sie gotuje, mieszkanko wysptrzatane i pranie zrobione i teraz odpoczywam przy herbatce z cytrynka i ciasteczkach i czekam na hydraulika bo znowu cieknie spod prysznica- normalnie mam juz dosc.

milusia a gdzie dokladnie nad morze jedziecie?
aga_natalia trzymam kciuki- niech cie poobserwuja i wypuszczaja:)))))))

reklama
Witam ze szpitala!
Zostawili mnie na obserwacje zd wzgledu na cisnienie. Wieczorem druga dawka sterydow,to dowiem sie czy wyjde.Dam znac.Pozdrawiam

to odpoczywaj i wracaj do zdrówka.
a ciśnienie az takie wysokie?Pytam,bo biore leki i tez mi grozi hospitalizacja jak tylko ciśnienie podskoczy.

A z tym psem to narawde masakra,ochrzaniłabym własciciela,ale okazał sie nim mały chłopiec,bardziej przerazony niz ja.Ze wzgledu na synka i tę babe,co mnie wkurzyła,to sie szybko zmyłam z pod tego sklepu.

Do góry