reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Wróciłam z wycieczki do zakładu pracy.
Jejku jak ja się b. cieszę, ze jestem na L-4,tym bardziej, ze lepiej z kasą na tym wychodzę leżąc w domku, a tam brrrrr... biurka zawalone papierzyskami dobrze, że koleżanki te same, nagadałymśmy się, ze ho ho:):tak:

Uroszulko ja miałam wczoraj badanie na TOXO tak to jest z krwi, zapłaciłam 40 zł, bo tego NFZ nie refunduje, wynik za tydzień.
Ciamajdko tulam Cię mocno,będzie mi brakowało cudownych buziaczków, ale mam nadzieję, ze czasami mi jakaś prześlesz;-)
Kiniusia,a co Ty dziewczynko się tak późno za obiad wizęłaś???? hi hi o 7.00 winien być już ugotowany ha ha:happy2:
Ehtele ja też zdecydowanie w sondzie Martuśki zagłosowałam na imię Kalina ładnie , oryginalnie, no wiecie, ze ja takie imiona lubie:)........opowiadanie śliczne:-)
Lea28 czy mam rozumieć, ze M dziś nie zje obiadu za karę??? ha ha b. pomysłowa kara, ale mój by wrąbał potem pół lodówki, tak, ze zostałoby potem tylko swiatło, więc mi sie to ekonomicznie nie opłaca hi hi:no:
Panienka i AgaNatalia hej hej witajcie znów wśród klikających
m-f22 teściowi przterzepać kark za te fajki, koniecznie niech M z nim o tym porozmawia wrrr okropności nooo:wściekła/y::wściekła/y:
Ola 100 zł w lumpku??? łoj no to poszalałaś kochaniutka:):szok::szok:
Shiraa mój M też trzyma urlop, aby być z nami jak wrócimy ze szpitala wiem, ze było mi to bardzo potrzenbe po 1 porodzie, jego obecność niezastąpiona:tak::-)

Dobrze, ze Pajka do nas wraca:)

reklama
Dziewczynki postaniowiłam sie wkoncu wziasc za liste zakupów i napisac co musze jeszcez kupic. Tylko ze napewno o czyms zapomne:zawstydzona/y: Jakiś czas temu gdzies tu wylukałam ze Pajka czy któraś z was taka liste tutaj gdzieś podala. Mozecie mi pomóc i podac link do tej listy? bardzo prosze!:blink: Ułatwicie mi bardzo sprawe :-)

Z okazji dnia dziecka zycze wszystkim maluszką w brzuszkach samych dobrych rzeczy, szybkiego i szczęsliwego porodu i duzo mleczka od mamusiek :-D

Ostatnia edycja:
Dziewczynki postaniowiłam sie wkoncu wziasc za liste zakupów i napisac co musze jeszcez kupic. Tylko ze napewno o czyms zapomne:zawstydzona/y: Jakiś czas temu gdzies tu wylukałam ze Pajka czy któraś z was taka liste tutaj gdzieś podala. Mozecie mi pomóc i podac link do tej listy? bardzo prosze!:blink: Ułatwicie mi bardzo sprawe :-)

Z okazji dnia dziecka zycze wszystkim maluszką w brzuszkach samych dobrych rzeczy, szybkiego i szczęsliwego porodu i duzo mleczka od mamusiek :-D
Ewelinko wejdź sobie w nasze tematy pt."LISTA ZAKUPÓW" przejrzyj to, tam jest sporo wykazów,a ja Ci przesłałam na PRIV co mam w "moich ulubionych"

Kobieta zmienną jest:-D
poprawił mi się humor za sprawą wizyty...
a więc:
1. pan doktor dzisiaj baaaardzo miły... zrobiłam listę pytań, na wszystkie skrupulatnie odpowiedział, nawet mi się obiło o uszy " a może jeszcze cos by Pani chciała wiedzieć? prosze śmiało pytać":szok: (chyba zrozumiał że mimo ksiazkowej ciąży moge miec problemy i wziął sobie do serca mój pobyt w szpitalu) - więc juz po tym wstepie siedziałam jak w skowronkach..
2. USG będzie za 3 tyg (więc będą czestsze wizyty już). Dokładne, z wagą, pomiarami itd. super...;-)
3. Zrobił takie ciut ciut USG żeby znowu mnie utwierdzić że dziewczynka... mówi do mnie" no chyba juz Pani wie co będzie:-)", a ja "wiem, ale kupiłam dużo kiecek dla niej i muszę wiedziec czy mam je przerabiac na spodenki", uśmiał się i sprawdził... mam córcię:-D
4. Serducho wali, i Konwalia (a juz będe mówic po imieniu ale i tak zmienimy chyba) pokazała gienkowi jaką ma siłę w kopaniu po brzuchu...:sorry2:
5. Szyjka zamknięta, macica wysoko...
6. Przybyło mi 0,5 kg (więc wage mam zepsutą u babci-co już mi babcia 100 razy mówiła)....
on w szoku, pyta "co Pani je?", a ja " no wszystko, w zasadzie to cały czas jem, ale za to siedzę w ubikacji często"... a on "aaaaa, no to ma Pani super wagę, jestem pod wrażeniem, wszystko idzie w ciążę:tak:"... (od początku ciąży przytyłam 5,5 kg, po schudnięciu od wymiotów - 8 kg)
7. najlepsze było pytanie "gdzie zostawiła Pani męża? przeciez ja juz sie przyzwyczaiłem do wspólnych wizyt, na nastepnej bez męża nie przyjmuje:-p" (on wie, że T. to narzeczony, ale zawsze mówi mąż)
8. zamówiłam se pizze z tego wszystkiego, a co!!!!!!! podwójny ser, szynka i pieczarki... zapraszam!

9. Tobi bardzo zadowolony, od rana już rozmawialiśmy ze 4 razy... długie rozmowy... aaa, najbardziej cieszy się z mojej wagi, bo obstawiał 7 kg:szok: pffff;-)

dzwoniłam od razu po wszystkich się pochwalić, T. szczęśliwy, babcia wniebowzięta, psiapsióła chwali wagę... a mama mówi, że oszalała na punkcie swojej wnusi i że jej bije w dekiel.. że o tacie nie wspomnę...

ehhh:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Ciamajdko b.b. się cieszę, ze malutka fika zdrowiutko!!!!!!!i że miłą wizytę miałaś suuuper:-):-D
Ale Ty mało przytyłaś kochana łoj zazdroszczu Ci.:tak:;-)

A ja wcinam truskawki są mniamcium pyyyszne:-p

ojoj doczytałam...
dzisiaj miałam kolejną bitwę w sądzie...mam nadzieje, że mój stary szybko fiknie w kalendarz... chętnie zatańczę cza-czę na jego grobie!

Poczytałam i zapomniałam co napisać. ..
Gratuluję dziewczynom ich wizyt :) moja już jutro:)
Cieszę się, że wiekszości z Was humorki dopisują.

od dwóch dni napier****** mnie dolna lewa ósemka...no i pewnie w piątek skoczę do dentysty na wyrwanie..a niech rwie, byleby już nie bolało..na moim zadupiu szybciej tego nie załątwię... więc generalnie wczuwam się w poliannę sprzed kilku tygodni... masakra jakaś, nie mógł ten ząb tych dwóch miesięcy jeszcze odczekać...cholera :(

Ciamajdka- super, że wizyta sie udała :), waga godna pozazdroszczenia. Trzymam ciągle kciuki za rozwiązanie Twoich spraw. aa ii szkoda niewygranej aukcji, wiem co to za ból, nie znoszę jak ktoś mnie przebija w osttaniej chwili

Ethele- prosze podaj ten przepis na fasolkę, bo ja robiłam jakis czas temu i zaupełnie mi nie wyszła. Więc z chęcią skorzystam z Twojego :) Opowiadanie bardzoo fajne, dało mi trochę do myślenia.
I czekam na fotki łóżeczka.

Anecia- daj znać co tam z Twoim cukrem, mi rozpoznali cukrzyce, ale ja miałam robione odrazu obciążenie 75g.

reklama
Ciamajdka gratuluję udanej wizyty.

Mam pytanko. Jakiś czas wcześniej, któraś z Was pisała o witaminach bez kwasu foliowego, ale za cholerę nie mogę znaleźć... POMOCY ;)

Do góry