reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

No właśnie Pajka napisała to co wyżej pisze Ciamajdka czeka na USG i nie wie kiedy wyjdzie, kurcze teraz nerki jeszcze nam dochodzą??????? ja po małym sygnale piję duuuużo poprostu wlewam w siebie mnóstwo wody i zielonej herbaty.

Fiuu fiuu b.b.b. dziękuję

reklama
Fiuu, dobrze, że już wróciłaś.:tak: Mimo wszystko dobrze, że Polacy nie zawiedli i kupowali.:tak:
Co do bólu, to i ja czasem takie mam takie dziwne uczucie :tak:;-)

Saudades, hej hej :-)

Marulka, zgadzam się z Tobą, co do pogody i też się piszę na wyjazd do Afryki. :-p Widzę, że miałaś bardzo intensywny weekend.:tak: Co do meczów, to mój M. na szczęście nie fascynuje się sportem, więc mam luz blues :-D, ja także nie przepadam, ale za to moja mama to wielka miłośniczka sportu.:eek:
m-f22, hej hej :-)

Bogusia86, super, że miło spędziłaś niedzielę.:tak: Co do energii, to mi jej ostatnio brakuje, więc cieszę się, że Ciebie nie odpuszcza. :tak: Co do porodu kociaka, to ja co prawda nie brałam przy takim udziału, ale przy porodzie mojej suni i szynszylki byłam.:tak: Super sobie same poradziły, tylko przy 10 maluchu u suni musiałyśmy z mamą pomóc.:tak: Wydaje mi się, że zwierzaki doskonale wiedzą co mają robić.:tak: Bądź przy niej, to bardzo dużo dla niej będzie znaczyło. :tak:Oooo właśnie doczytuję, że się zaczęło.:-D:-D:-D
Starlet, hej, a co na ten ból powiedział lekarz?
Ola_, mmmm… żurek…:-p Co do czyszczenia, to jak mi na czajniku takie wychodzą, to biorę takie sreberko do czyszczenia (taka spiralka metalowa do garów) i delikatnymi okrężnymi ruchami schodzi, ale wystarczy troszkę mocniej docisnąć i mogą wyjść rysy, ja to robię na „czuja”.;-)
Niuunia, każda z Nas czasem ma taki wisielczy nastrój, więc nie przejmuj się. ;-) Jedź do urzędu, to szybciej wrócisz do domku, ale przy takiej pogodzie, to się nie dziwię, że się nie chce.:sorry2:
Pati1982, kurcze, ja nie brałam furaginu, to nie mam pojęcia, ale może rzeczywiście to od powoduje… hmmm…:dry:
Ciamajdko, hej. :-D Współczuję wizyt w wc nocnych, szczególnie z powodu sraczki. ;-) Co do golenia, to życzę powodzenia, u mnie to chyba już tylko kosiarka spalinowa dałaby radę.:-D:-p
Bombusiu, tak mi przykro.:-( Niestety to Nasza Poczta Polska. :wściekła/y: Co do prezentu na dzień dziecka, to hmmm… :dry:mam tylko doświadczenie przy kupowaniu takich prezentów dla 1-2-3-latków.;-)
Madziujka, i ja z tych, które się rozrosły w części dupnej. ;-)
Kasia2506, fajnie, że wczoraj spędziliście taki fajny dzień.:tak:
Czekoladko, u mnie póki co, to nie leci tak z sutków, ale to i tak zależy pewnie od organizmu. :tak: Co do skurczy, to spróbuj sobie pod nogi podkładać np. wałek, żeby mieć je lekko wyżej. Mi często pomaga.:tak:
Wuzelku, no fajne takie przygotowania, ale szczerze mówiąc, chcielibyśmy z M. mieć to za sobą. :sorry2: Współczuję tej alergii, rzeczywiście może lepiej jak pada, odetchniesz chociaż od niej trochę…:tak:
Panienko, powolutku sobie czytaj, to nadrobisz, chociaż pewnie następne strony dojdą, bo tydzień się zaczął. ;-)

Polianna, i ja przytulam.
Shiraa, hej :-)

Aga_Natalia, za piątek już zaciskam kciuki.:tak:

Black_Opal, hej hej :-)

Ufff, nadrobiłam dzisiejszy dzionek. Wieści od Pajki opisałam w gorącej lini :tak: A ja zaraz się za obiadek biorę, bo już po 12, a ja niedawno z łóżka zlazłam ;-)
Miłego dzionka życzę :-)

Dobra ta nasza Fiuufiuu... nie dość, że ma talent to jeszcze złote serce:))))

aha BOMBUSIA, mam parę pomysłów na Dzień Dziecka -zalezy ile kasy chcesz wydać...
1. Myszka do kompa jeśli ma stara i na nią narzeka...teraz sa takie bajeranckie co maja po 100 przycisków. T. sie tym zachwyca i sam sobie kupił... nie rozstaje sie z nią, wierz mi.. nawet teraz kompa w Katowicach nie ma ale myszke wziął:))
2. Książka- jesli lubi czytać.. na jakiś jego ulubiony temat, albo o jakiejś konkretnej tematyce (wiesz kryminał, horror, romans haha, albo jego ulubiony autor)-mój brat jest molem odkąd pamietam więc tak mi przyszło na myśl...
3. Nowy plecak do szkoły, jakaś bajera wiesz... mozna kupić tanio i fajne...
4. Może chciałby mp4? ale to już wydatek... no ze 100 zł trza liczyć..
5. Jeśli macie w pobliżu jakies pole do gry w Painball albo wspinaczki to możesz mu wykupić i dać karnet... świetna sprawa dla nastolatka:) ja bym się cieszyła... jakis park linowy , no wiesz...

no to tak podpowiedziałam ale nie wiem czy dobrze:)

Ostatnia edycja:
dzień dobry dwupaczki:tak:

Ja od wczoraj mam świetny humorek, dopisuje również dziś...z rańca miałam koleżankę z pracy na śniadanku, potem standard biedrona - kupiłam kwiatki:-D i grzechotkę dla Olka:-p
aaaaaa i w biedronie była kobitka z moim wózkiem BEXA B4 w tym kolorze co chcę!!!!!!! JEST BOSKI, wygląda fantastycznie, porządnie...oczywiście zatrzymałam ją i zapytałam jak się sprawuje i babeczka była w 100% zadowolona:-D
no i już oczekuję wizyty, Dziś 4 sierpniówki wizytują - trzymam kciuki i czekam na wiadomości:-)

JAK ROBICIE FASOLKĘ PO BRETOŃSKU??????
robię pierwszy raz fasola mi się po namoczeniu całonocnym gotuje - mimo małego ogania strasznie się pieni - czy to normalne???????:-):-):-):-):-) POMOCY!!!!!!!!!!!

fiuufiuu a miej gdzieś enerdowskich ludzi, to w Polsce zrobisz karierę:-p:-p:-p

marulka - Pani ogrodnik:-D no proszę nie chwaliłaś się, że planujesz remoncik ;-) Czekamy na efekty...

Bombusia to właśnie cała polska poczta - jedna, wielka masakra - współczuję:-(

Bogusia86 i jak tam poród kotki? Ja też w takim uczestniczyłam - nie otwieraj jajuszek, pozwól jej wylizać żeby kotek wyszedł, nie ucinaj pępowiny bo ona ją sobie odgryzie i prawdopodobnie będzie mieć ochotę na zjedzenie swojego łożyska - więc tego też lepiej jej nie zabraniać bo podobno zdrowe:-D

Gorzka_Słodka_Czekolada siarę miałam od 16 tyg. A teraz nic, a nic już się nie pojawia...:sorry2:

PAJECZKO TRZYMAM KCIUKI

Dobra ta nasza Fiuufiuu... nie dość, że ma talent to jeszcze złote serce:))))

Złote???? Platynowe można by rzec.

Kiniusia tekst z kosiarką spalinową wymiata, no leżę i rżę ha ha:)

Ehtele ja też dziś w Biedronce kupiłam dla dzidzi szczotkę do butelek i gryzaczka, grzebałyśmy w tych samych cudeńkach pewnie, bo grzechotki też były i sa body po 3 szt. pakowane!
A fasolka??? Nigdy mi się nie pieniła tym bardziej na wolnym ogniu???!!!

Ostatnia edycja:
Bombusia jeszcze wyżej napisałam Ci odnośnie Dnia Dziecka, bo edytowałam i może nie widziałaś... :)

oto moje zdobycze z all od jednej sprzedającej, sa w naprawdę zachwycającym stanie, aż mi się micha śmieje. Dałam za to wszystko 35 zł +17 zł paczka.

8f0df7a999f65bd1med.jpg32ab9d93bbf1ada8med.jpg657d6d5eb732ec45med.jpgf0280c6d0b240827med.jpg0899baa7000b6bd5med.jpg78ccfebcd519b48dmed.jpg116014af8017dda1med.jpgf787056fc9b58d9bmed.jpg2f32b9f9aa97f9e7med.jpgdb72f19e06bbb452med.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
Bombusiu, to z kosiarką spalinową to szczera prawda, w tych "warunkach" to tylko ona da radę ;-) Ciamajdka Ci super pomysły podrzuciła na prezent na dzień dziecka :tak: Mnie się szczególnie punkt 5 podoba :-)
Ehtele, super, że humorek dopisuje :-D Co do fasolki po bretońsku, to ani razu w życiu osobiście jeszcze nie robiłam :zawstydzona/y: Ale podrzuciłaś mi dobry pomysł na danie w weekend. Nie mam pojęcia czy powinna się pienić czy nie :zawstydzona/y:

Wróciłam taaaaaaaaadammmmmmmmmmm :-D

Więc w ZUS-ie nie było źle, bo dalej jak nic nie wiedziałam to nie wiem :-D no no świrki były pracodawca musi dostarczyć im świadectwo pracy i potwierdznie kiedy dostał moje ostatnie zwolnienie i powinno być ok, ale wiecie jak to w ZUS-ie. Np w czw właśnie przyniosłam im zwolnienie a babka, że mam wysłać do pracodawcy a dziś babka mówi, że nie musiałam wysyłać trzeba było zostawić. A takie nerwy wtedy w czw miałam przez to ehhh. Oczywiście odpowiedziałam jej, że jeden urząd a każdy mówi co innego. Pieniądze oczywiście hugo wie kiedy zobacze - taaaaaaa to sobie zkaupy porobiłam u la la.

A tak z innej beczki to właśnie przeczytałam w gazecie: pijana lekarka raniła dziecko. Robiła kobiecie cesarke i zraniła maleństwo na policzku skalpelem - blizna 2 cm no wiecie co ręce opadają, ale mało tego okazało się, że "szanowna" pani dr była pod wpływem % - polska służba zdrowia ehhh.

Ehtele mnie również sie nie pieniła nigdy fasola, może za duży ogień masz, albo po prostu trafiłaś na jakąś dziwną fasolę....
no i co, zrobiłam żurek.... ale juz go nie chcę, chcę fasolkę po bretońsku:eek:

reklama
Niuunia, no niestety, czasem się trafia na takie babki w zusie, ze nie raz ja się zastanawiałam, czy one tam powinny w ogóle pracować :dry:Moja siostra raz miała sytuację, jak 2 babki się zaczęły kłócić (pracownice zusu), bo każda miała swoją "teorię" na zadane przez siostrę pytanie :eek::sorry:
Co do tej lekarki co tego noworodka raniła, to :szok::no: :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nic więcej nie powiem...

Ehtele mnie również sie nie pieniła nigdy fasola, może za duży ogień masz, albo po prostu trafiłaś na jakąś dziwną fasolę....
no i co, zrobiłam żurek.... ale juz go nie chcę, chcę fasolkę po bretońsku:eek:

Jak go Olu nie chcesz, to ja mogę zjeść :-p:-p:-p;-)

Ostatnia edycja:
Do góry