reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Pajkaa to uciekaj do łóżka raz raz i dbajcie o siebie oraz leniu****cie ile się da :-)

P.S. ha ha wygwiazdkowało mi całkiem normalny wyraz odnośnie lenistwa :-D

reklama
a my juz po spacerku i po obiadku :-) tez macie taką cudną pogode?
niestety Tatuś pojechal qmpla zawiezc na wesele i bedzie dopiero po 20, wiec cale popoludnie siedzimy same :-( na szczescie wieczorem jak wroci idziemy na koncercik ze znajomymi :happy:
no nic, i tak za nauke trzeba sie zabrac, ale choleeeernie nie cierpie siedziec sama

Maruśka85 u mnie też ślicznie jest:)))

Pajeczko odpoczywaj...:tak: jakie te bóle brzucha sa upierdliwe...

GSCzekolada witamy;-)

Dziewczyny jak byłam w szpitalu to tak te maluchy długoo spały, że te mamy to się nudziły wręcz... więc czas na prostownice by był, no ale nie przesadzajmy:-D jak to by wyglądało... może jeszcze zestaw do tipsów zabrać ze sobą i pazury w międzyczasie sobie kleić

byłam u babci ze 2 godzinki, wróciłam, pograłam w pasjansa i lezę... zjadłam kilo truskawek i mnie rozdeło.. normalnie się ruszyc nie mogę...
jestem sama w domku, i się nie zapowiada na jakąś zmianę w tym kierunku, chyba że psiapsióła przyjedzie.. bo ja już tyłka nie ruszam..

ja też sama gnije w domu i pękam z obrzarstwa :p Ciamajdko Ty dostałaś Aspargin?bo ja ost byłam na wizycie i mi przepisali choć na nic się nie narzekałam to mi to dali i mam wrażenie, że mam po nim twardy brzuszek

wuzelek- Ja mam szyjke badan dopochwowo, dzieki temu moge zobaczyc chociaz glowke malenstwa hahah

Z moim Remikiem juz wszytsko wporzadku, musi tylko jeszcze polezec kilka dnia na obserwacji UFFFFFF

Czytam o tym waszych twardniejacych brzuszkach i nie wiem czy lekarze w Polsce nei przesadzaja, zaraz szpital, kroplowki i lezenie plackiem .
Wiadomo , ze lekkie skurcze sa normalne na tym etapie ciazy, twardnienie brzucha wystepuje rowniez jak dzidzia sie rusza i nie jest grozne.
Ja od miesiaca wyluzowalam, juz nei wpycham sobie paluszkow zeby sprawdzic moja szyjke hahaha postanowilam zaufac mojemu lekarzowi i poloznej:)

ja też sama gnije w domu i pękam z obrzarstwa :p Ciamajdko Ty dostałaś Aspargin?bo ja ost byłam na wizycie i mi przepisali choć na nic się nie narzekałam to mi to dali i mam wrażenie, że mam po nim twardy brzuszek

Niuunia mam Aspargin, 3x2 tabl. Ale wiesz to jest własnie rozkurczające bo to magnez + potas bodajże.. więc jesli Ci twardnieje to na pewno nie po nim...:tak:
myślę, że teraz to już będzie standard, trochę upierdliwa dolegliwość ciążowa, ale jednak chyba nas do porodu nie opuści...
także obowiązkowo bierz ten aspargin (bez niego może Ci częściej twardnieć czy coś) no i czas sie przyzwyczaić:tak:

no pięknie coraz więcej dolegliwości he he. Nio ja mam dawke 2x1, więc mniejszą i do tego jeszcze żelazo. Idę obejrzeć nastoletnie matki czy nieletnie jakoś tak :p później będę :-)

Witajcie kobietki,

Black_Opal gratuluję obrony:)) no to teraz faktycznie możesz już spokojnie delektowac się stanem błogosławionym:) a co do ciuszków... są świetne:)

Bombusia pamiętam, że już kiedyś poruszałyśmy temat usg, i doszłyśmy do wniosku (po licznych artykułach), że nie jest udowodnione, aby było szkodliwe dla dziecka, zresztą pytałam też o to mojego lekarza i takiej innej lekarki i powiedzieli, że nie jest groźne ani dla dziecka ani dla matki, są to po prostu fale dźwiękowe.... ale..... wiadomo szkodliwe efekty czegokolwiek widać dopiero po latach... miejmy nadzieję, że usg jednak jest neutralne; ja mam na każdej wizycie, ale takie 5-10 minut, raz tylko miałam 40,,,

sierpień8 gratuluję zdanego prawka:)) no to teraz jestem mobilna mamuśka, czekamy tylko, aż Ehtele dołączy do naszego grona;)

Krzynka dobrze, ze jesteś już w domku kochana, odpoczywaj na wszelki wypadek i dbaj o siebie :)

Pajeczko ciuszki fantastyczne... no i fajnie, ze z teściówką się powoli dogadujesz;)
No i uważaj na siebie kochana... odpoczywaj lepiej, bo nie chcemy wiecej sierpniówek w maju w szpitalu...idź leżeć, ale co jakiś czas zajrzyj do nas;)

Polianna gratuluję udanej wizyty:) ale duża już Twoja córunia!!! Jak będzie pod 4kg to będziesz mieć cesarkę???

Ehtle ehhh ci faceci.. cały dzień go nie ma, z kumplami się umówi i jeszcze na rower... i jeszcze nie rozumie czemu chcesz, aby został w domu.. kobiety jedenak chyba są z Wenus, a faceci z Marsa... mam nadzieję, że szybko się pogodzicie... Bo szkoda czasu tracić na takie "pierdółki"; ja jak się pokłocę z P. to cięzko mi sie z nim pogodzić, ale jak sobie pomyślę, że mogłoby go zabraknąć to od razu mam motywację do działania... tylko dlaczego oni nie mogą nigdy zadziałac....
co do makijażu permamentnego to kiedyś myślałam o brwiach bo mam takie sobie, raczej rzadkie, ale jest to bardzo duży koszt a poza tym niech się takiej kosmetyczce ręką zatrzęsie i co.... będę straszyć przez dłuższy czas..
.
Alaa gratuluję 5:)) co do ciuszków to się okazało , że już też trochę tego mam, a niby nic szczególnego nie kupowa
łam:/

Saudades ehhh ale mi smaka narobiłaś tą sałatką z brokuła z tuńczykiem i pomidorem,, uwielbiam tego typu smaki mniam mniam

Marulka gratuluję udanej wizyty:)

Gorzka_Słodka_Czekolada witamy na forum sierpnióweczek:)

Wszystkim wizytującym w poniedziałek życzę powodzenia!!!

wow, chyba z pół godziny odpisywałam wam na posty, mam nadzieję ze się nie skasuje,
do nas dziś przychodzą znajomi, właściwie to za chwile bo o 6, robimy mięsko a la gyros, fryteczki + sałatkę grecką + jakieś przekaski, pogramy w scrabble pośmiejemy się jak zawsze a potem do łóżeczka; ostatnio jestem w łóżku o 8 nie spię, ale potrzebuję odpoczynku , poleżenia...
miłej sobotki kochanej i jutro niedzieli też
buziaki

Hej dziewczynki:-)
Jest cuuudnie, słoneczko świeci, cieplutko, aż chce się żyć;-) Mieliśmy dziś z mężem jechać pochodzić po sklepach (coś trzeba zacząć szukać odnośnie nowego mieszkania - póki ja jeszcze na chodzie;-)) ale tak się pięknie zrobiło że szkoda nam było łazić po zatłoczonych centrach. Skoczyliśmy sobie zobaczyć jak nasze mieszkanko się buduje a potem do Rewy. Cudne miejsce, taki piękny cypelek który idzie w morze więc jak spacerujecie to po obu stronach morze a dziś tam pełno młodych ludzi uprawiających kitesurfing i windsurfing, super to wygląda.
Sierpień8-gratuluję prawka:-)
Pajka - odpoczywaj:tak:
Gorzka_Słodka_Czekolada - hej hej;-)
Martitka26 - dobrze że z mężem już ok
Black_Opal - gratuluję pani magister:-D
Ola_ - miłego wieczorku ze znajomymi, scrabelki fajna sprawa:tak:
Odnośnie suszarki do włosów to położna polecała nam wykorzystać ją do (tylko się nie śmiejcie:zawstydzona/y:) suszenia krocza - podobno przyspiesza gojenie, czyli po umyciu wycieramy jednorazowym ręcznikiem papierowym i podsuszamy ciepłym powietrzem z suszarki. Ktoś słyszał o takim sposobie?:confused:
Ja też teraz sama w domku zostałam, po obiadku mąż do pracy pojechał ale na szczęście dziś nie długo, gorzej że jutro cały dzień pracuje, szkoda tak całą niedzielę przesiedzieć w domu zwłaszcza jeśli będzie tak ładnie. No ale cóż zrobić...

reklama
Pati owszem, poleca się suszyć krocze suszarką, ALE TYLKO ZIMNYM STRUMIENIEM POWIETRZA!! Absolutnie ciepłym, bo można się poparzyć ;-)

Do góry