reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Po przejściach z pierwszym porodem,baaardzo sie boje,ale staram sie o tym nie mysleć...

Piękne słonko za oknem,mąż w domku,zapowiada sie cudny dzien.
Ide robic obiadek,bo jak wybedziemy na zakupy,to potem siły nie ma na nic.
Chce skiknąc do 5.10.15 bo fajne bawełniane kocyki maja
:: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: sklep dla Twojego dziecka - NIEMOWLĘ
jakościowo dobre podobno.
Synek mój wstał dzis 5.30(a poszedł spac o 21.00-pewnie dzien se drzemke utnie),eh...takie życie mamy.spie sobie w najlepsze i słysze nad uchem "wstajemy juz?zrobisz mi kakao?"Mam nadzieje,że drugie maleństwo da mi dłużej pospać.Choc czuje ,że z braciszkiem sie jednoczy i bryka odkad oczy otworzyłam.:tak:

reklama
Witam nową sierpnióweczkę - ja też aplikowałam sobie te tabletki i fakt, strasznie piecze,
Sierpien gratuluję prawka.
Alaa trzymam kciuki za obronę.
Wuzelek cieszę się, że po wizycie się uspokoiłaś.

Ja też w poniedziałek mam wizytę - ale idę tylko na usg.

Miłego weekendu.

Rozalka, moja znajoma pracuje w 5-10-15. wczoraj jak byłam ją tam odwiedzić i pokazała jakie rzeczy mi odłożyła jako prezent dla Nadii. i między innymi był właśnie ten kocyk. powiem ci, że na sklepie już nie było tych wzorów w serduszka, tylko takie w paski, bardziej dla chłopca, ale też słodkie :tak:
Co do porodu, jako pierworódka za bardzo nie wiem co mnie czeka. I całe szczęście, bo najlepiej być w takiej aka błogiej nieświadomości :-D
w krakowie słońca narazie nie ma. ale cóż. Jak dla mnie może nawet padać :-p. Przynajmniej zmusiłoby mnie to do siedzenia w domu. Inaczej znów łaziłabym po mieście i wróciła ze skurczami....

Ostatnia edycja:
Witajcie sierpnioweczki:)

Sierpien- gratuluje prawka:)

Slodo-gorzka- Witaj na forum

Wezulek- Swietnie, ze z szyjka sie nei skraca(moja ma nieszczesne 18 mm,ale jest zamknieta)

Mam wrazenie, ze Wy bardzo czesto odwiedzacie swoich lekarzy.JA mam wizyty tylko raz w miesiacu i przewidziane 3 usg, ostatni raz widzialam Victora 06 kwietnia:(:(:(co kraj to obyczaj:):):)
A ja turlam sie miedzy praca a szpitalem,moj m mial komlikacje po operacji i dalej lezy w klinice:(:(:(

Milego weekendu

martitka - komplikacje? Coś poważnego?? :(

Slodko-gorzka - witaj! Kiedyś stosowałam globulki i też piekło. Jak skóra jest podrażniona to niestety reaguje. A porodu się boję :) bardziej niż pierwszego,bo wiem co mnie czeka. Ale jest to strach motywujący.

Pogoda za oknem cudna , co odczuwa mój nos i gardło- trawki postanowiły się porozmnażać ;) Kicham,smarkam i staram się nie trzeć oczu.
Dzisiaj zapowiada się dość nudny dziń. M wraca ok.15.00 i ... nic. Pewnie będziemy siedzieć w domu przed tv i komputerem. Może uda mi się chociaż tego lenia na plac zabaw wyciągnąć z córeczką.

witam,
u mnie pogoda niezbyt, ale nie pada
rano obudził mnie ból brzucha znowu i albo to bol sprawia mi mały, albo nie wiem co to moze byc bo trwa kilka minut i ucieka, ale napisze dzisiaj smsa do lekatki bo małego czuje normalnie.
Gorzka_Słodka_Czekolada witaj :)
ide umyć głowę i jade zamówic mebelki - moja lekarka przyjmuje dzisiaj do 20 wiec chyba sie do niej przejade

Pajka, myślę, że to nic poważnego, ale lepiej dmuchac na zimne i zadzwonić do lekarki. :tak: Trzymam kciuki!

Martitka, a długość szyjki miałaś sprawdzaną przez usg przezpochwowe? Pytam, bo takie usg jest najbardziej miarodajne, a lekarz ostatnio powiedział, że przez normalne usg i badanie na czuja na samolocie, szyjka zawsze wydaje się mniej więcej o połowę krótsza niż jest w rzeczywistości.
Jeśli chodzi o wizyty mam je co 2-3 tygodnie. Ale normalnie odbywają się one właśnie co miesiąc jeśli ciąża przebiega bezproblemowo.

witam w tą piękną słoneczna pogodę!

ja na nogach dziś od 5.30 nie mogę sobie znaleźć miejsca w łóżku ostatnio:(
a szłam spać o 1 w nocy, bo mój mądry mąz wrócił o 23 i zachciało mu sie pogaduszek nocnych , a później to chrapanie,wrrrr
dziś zajęcia ze szkoły rodzenia na 14, chyba ma być dalsza część o porodzie i o roli tatusiów na porodówce, bo obowiązkowo muszą być:)

martitka ja mam wizyty co 4 tyg. dopiero od następnej wizyty juz będzie co 3 tyg. usg mam na każdej, ja się o nie nie domagam gin sam mi robi, ale w końcu za coś bierze to 130 zł.
nie pamiętam która pisała że ma listę zakupów u sprzedawcy rodzyneczki, ja też wczoraj przyszła wypłata więc zaraz zabieram się za zamawianie:) ale na nas zarobią:)

życze wszystkim miłego weekendu!

Witam Was w ten piękny dzień:) Słoneczko, cieplutko…mmm:) Mężowi śniło się dziś, że się bawił z naszą dzidzią (ale płci nie pamięta…), taką malutką:)

Gorzka Słodka Czekolada witamy:) Ja o porodzie na razie nie myślę, raczej o tym, żeby nie zdarzył się za wcześnie:)

Rozalko i Polianno też czekam na kasę… Taką dodatkową, miała być do końca maja, więc liczę na ten poniedziałek… zamówiłabym łóżeczko… i inne rzeczy… Obyśmy się doczekały:)

Polianno łączę się w bólu i cierpieniu z powodu trawek… U mnie na szczęście aktywnie ścinają, zanim zakwitną, ale zawsze coś doleci-tylko te deszcze przynoszą trochę spokoju.

Martitka damy radę z tymi szyjkami-niech już tylko zostaną jakie są:) Co do wizyt u mnie były co 3, a teraz co 2 tyg. (na nfz), usg miałam do tej pory chyba 3-4, pewnie będzie jeszcze tylko jedno. Co kraj to obyczaj, najważniejsze, żeby się dzidziusie ładnie rozwijały:) Ale wiem, że się chce jak najczęściej-chyba każda z nas tak ma:) Mam nadzieję, że Twój M. szybko wyjdzie ze szpitala-trzymam kciuki:)

Pajeczko trzymaj się i dawaj znać-trzymam kciuki i wierzę, że to jakieś typowe pobolewania ciążowe:)

Monika8112 ja u „rodzyneczki” zamawiałam już dwa razy, i pewnie będzie jeszcze jeden (na raty, bo wiadomo, pieniążki:)). Polecam. Dziewczyny też już tam zamawiały, a wynalazła go Ehtele, o ile pamiętam:)

reklama
Ja na momencik....

Monisia trzymaj się mocno!!! bo fala idzie... stan wody może osiągnąc ponad 6 m , ale mam nadzieję, że Cie to ominie...

przepraszam, że tak pobieznie ale nawet jeszcze nie poczytałam, źle sie czuję... boli mnie głowa i pocę sie jakoś dziwnie mocno...

odezwe sie później..

Do góry