reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Po przejściach z pierwszym porodem,baaardzo sie boje,ale staram sie o tym nie mysleć...

Piękne słonko za oknem,mąż w domku,zapowiada sie cudny dzien.
Ide robic obiadek,bo jak wybedziemy na zakupy,to potem siły nie ma na nic.
Chce skiknąc do 5.10.15 bo fajne bawełniane kocyki maja
:: 5 10 15 - ubranka dla dzieci :: sklep dla Twojego dziecka - NIEMOWLĘ
jakościowo dobre podobno.
Synek mój wstał dzis 5.30(a poszedł spac o 21.00-pewnie dzien se drzemke utnie),eh...takie życie mamy.spie sobie w najlepsze i słysze nad uchem "wstajemy juz?zrobisz mi kakao?"Mam nadzieje,że drugie maleństwo da mi dłużej pospać.Choc czuje ,że z braciszkiem sie jednoczy i bryka odkad oczy otworzyłam.:tak:

reklama
Witam nową sierpnióweczkę - ja też aplikowałam sobie te tabletki i fakt, strasznie piecze,
Sierpien gratuluję prawka.
Alaa trzymam kciuki za obronę.
Wuzelek cieszę się, że po wizycie się uspokoiłaś.

Ja też w poniedziałek mam wizytę - ale idę tylko na usg.

Miłego weekendu.

Rozalka, moja znajoma pracuje w 5-10-15. wczoraj jak byłam ją tam odwiedzić i pokazała jakie rzeczy mi odłożyła jako prezent dla Nadii. i między innymi był właśnie ten kocyk. powiem ci, że na sklepie już nie było tych wzorów w serduszka, tylko takie w paski, bardziej dla chłopca, ale też słodkie :tak:
Co do porodu, jako pierworódka za bardzo nie wiem co mnie czeka. I całe szczęście, bo najlepiej być w takiej aka błogiej nieświadomości :-D
w krakowie słońca narazie nie ma. ale cóż. Jak dla mnie może nawet padać :-p. Przynajmniej zmusiłoby mnie to do siedzenia w domu. Inaczej znów łaziłabym po mieście i wróciła ze skurczami....

Ostatnia edycja:
Witajcie sierpnioweczki:)

Sierpien- gratuluje prawka:)

Slodo-gorzka- Witaj na forum

Wezulek- Swietnie, ze z szyjka sie nei skraca(moja ma nieszczesne 18 mm,ale jest zamknieta)

Mam wrazenie, ze Wy bardzo czesto odwiedzacie swoich lekarzy.JA mam wizyty tylko raz w miesiacu i przewidziane 3 usg, ostatni raz widzialam Victora 06 kwietnia:(:(:(co kraj to obyczaj:):):)
A ja turlam sie miedzy praca a szpitalem,moj m mial komlikacje po operacji i dalej lezy w klinice:(:(:(

Milego weekendu

martitka - komplikacje? Coś poważnego?? :(

Slodko-gorzka - witaj! Kiedyś stosowałam globulki i też piekło. Jak skóra jest podrażniona to niestety reaguje. A porodu się boję :) bardziej niż pierwszego,bo wiem co mnie czeka. Ale jest to strach motywujący.

Pogoda za oknem cudna , co odczuwa mój nos i gardło- trawki postanowiły się porozmnażać ;) Kicham,smarkam i staram się nie trzeć oczu.
Dzisiaj zapowiada się dość nudny dziń. M wraca ok.15.00 i ... nic. Pewnie będziemy siedzieć w domu przed tv i komputerem. Może uda mi się chociaż tego lenia na plac zabaw wyciągnąć z córeczką.

witam,
u mnie pogoda niezbyt, ale nie pada
rano obudził mnie ból brzucha znowu i albo to bol sprawia mi mały, albo nie wiem co to moze byc bo trwa kilka minut i ucieka, ale napisze dzisiaj smsa do lekatki bo małego czuje normalnie.
Gorzka_Słodka_Czekolada witaj :)
ide umyć głowę i jade zamówic mebelki - moja lekarka przyjmuje dzisiaj do 20 wiec chyba sie do niej przejade

Pajka, myślę, że to nic poważnego, ale lepiej dmuchac na zimne i zadzwonić do lekarki. :tak: Trzymam kciuki!

Martitka, a długość szyjki miałaś sprawdzaną przez usg przezpochwowe? Pytam, bo takie usg jest najbardziej miarodajne, a lekarz ostatnio powiedział, że przez normalne usg i badanie na czuja na samolocie, szyjka zawsze wydaje się mniej więcej o połowę krótsza niż jest w rzeczywistości.
Jeśli chodzi o wizyty mam je co 2-3 tygodnie. Ale normalnie odbywają się one właśnie co miesiąc jeśli ciąża przebiega bezproblemowo.

witam w tą piękną słoneczna pogodę!

ja na nogach dziś od 5.30 nie mogę sobie znaleźć miejsca w łóżku ostatnio:(
a szłam spać o 1 w nocy, bo mój mądry mąz wrócił o 23 i zachciało mu sie pogaduszek nocnych , a później to chrapanie,wrrrr
dziś zajęcia ze szkoły rodzenia na 14, chyba ma być dalsza część o porodzie i o roli tatusiów na porodówce, bo obowiązkowo muszą być:)

martitka ja mam wizyty co 4 tyg. dopiero od następnej wizyty juz będzie co 3 tyg. usg mam na każdej, ja się o nie nie domagam gin sam mi robi, ale w końcu za coś bierze to 130 zł.
nie pamiętam która pisała że ma listę zakupów u sprzedawcy rodzyneczki, ja też wczoraj przyszła wypłata więc zaraz zabieram się za zamawianie:) ale na nas zarobią:)

życze wszystkim miłego weekendu!

Witam Was w ten piękny dzień:) Słoneczko, cieplutko…mmm:) Mężowi śniło się dziś, że się bawił z naszą dzidzią (ale płci nie pamięta…), taką malutką:)

Gorzka Słodka Czekolada witamy:) Ja o porodzie na razie nie myślę, raczej o tym, żeby nie zdarzył się za wcześnie:)

Rozalko i Polianno też czekam na kasę… Taką dodatkową, miała być do końca maja, więc liczę na ten poniedziałek… zamówiłabym łóżeczko… i inne rzeczy… Obyśmy się doczekały:)

Polianno łączę się w bólu i cierpieniu z powodu trawek… U mnie na szczęście aktywnie ścinają, zanim zakwitną, ale zawsze coś doleci-tylko te deszcze przynoszą trochę spokoju.

Martitka damy radę z tymi szyjkami-niech już tylko zostaną jakie są:) Co do wizyt u mnie były co 3, a teraz co 2 tyg. (na nfz), usg miałam do tej pory chyba 3-4, pewnie będzie jeszcze tylko jedno. Co kraj to obyczaj, najważniejsze, żeby się dzidziusie ładnie rozwijały:) Ale wiem, że się chce jak najczęściej-chyba każda z nas tak ma:) Mam nadzieję, że Twój M. szybko wyjdzie ze szpitala-trzymam kciuki:)

Pajeczko trzymaj się i dawaj znać-trzymam kciuki i wierzę, że to jakieś typowe pobolewania ciążowe:)

Monika8112 ja u „rodzyneczki” zamawiałam już dwa razy, i pewnie będzie jeszcze jeden (na raty, bo wiadomo, pieniążki:)). Polecam. Dziewczyny też już tam zamawiały, a wynalazła go Ehtele, o ile pamiętam:)

reklama
Ja na momencik....

Monisia trzymaj się mocno!!! bo fala idzie... stan wody może osiągnąc ponad 6 m , ale mam nadzieję, że Cie to ominie...

przepraszam, że tak pobieznie ale nawet jeszcze nie poczytałam, źle sie czuję... boli mnie głowa i pocę sie jakoś dziwnie mocno...

odezwe sie później..

Do góry