Aga_Natalia
Fanka BB :)
Wuzelek super, ze szyjka się trzyma. Tak dalej!!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dzięki dziewczyny...
rozbroił mnie jego komentarz:
- nie będę całe dni siedział w domu tak jak ty przy komputerze -
Ps. Właśnie doszła do mnie wypłata. Lepiej później niż wcale, ojjj porobię teraz zaplanowane zakupy
Ja mam dopiero w przyszły piątek, ale w poniedziałek będę trzymać kciuki za wizytujące.
Na wizycie moje skarby dostaną sterydy na płucka, więc to bardzo ważna wizyta dla mnie.
Uff…szalone Ale nadrobiłam
Perla gratulacje Kruszynka prześliczna, niech rośnie zdrowo
Ehtele dzięki za kciuki Jak u mnie ze zdjęciami, to już powszechnie wiadomo… Ale wyobraź sobie poborowego… (wiem, nie ma już takich)… żartuję, włoski mają ze 2,5 cm Co do męża- nie smuć się już, zrób sobie jakąś duuużą przyjemność O właśnie, zakupy A fryteczki-przynoś! Ja zawsze zjem wszystko, co nie jest mięsem
Ciamajdko zgadzam się, że szpitale wolą dmuchać na zimne i czasem zostawiają na oddziale bez potrzeby, ale w sumie nie dziwię się lekarzom, bo z ciężarnymi (jak z pszczołami w Kubusiu Puchatku) nigdy nic nie wiadomo… O nadreaktywności dobrze piszesz Mam z tym wątpliwą przyjemność od 7 tygodni…
Marulko gratulacje)) Wiadomo, czego!!!
Bombusiu gratuluję wizyty Nie daj się tym nerkom! Co do autyzmu-trochę mam z tym do czynienia w pracy, niestety nie ma tak łatwo, że częste usg jest przyczyną, bo wtedy byśmy byli mądrzy i zapobiegali… Ja bym raczej powiedziała, że to inna zależność-częste usg wykonuje się raczej w ciąży, która nie przebiega prawidłowo, bo wiadomo, że w prawidłowej nie robią go za każdym razem. I może stąd wniosek lekarza, że potem ta ciąża kończy się chorobą czy zaburzeniem… statystycznie częściej, niż prawidłowa… ale nie usg jest tego przyczyną…
Black Opal świętuję Twoją obronę kubeczkiem mleczka Gratulacje pani mgr
Sierpień8 gratuluję prawka!
Krzynko dobrze, że już jesteś
Pajeczko zakupki cudne
Polianno gratuluję wizyty-super, że córcia rośnie
Alaa fajnie, że kończysz już z pracą-daj znać o terminie obrony A ciuszkami się nie przejmuj-podobno od przybytku głowa nie boli…
Ja dziś miałam wizytę kontrolną w związku z numerem, jaki odstawiła moja szyjka w zeszłym tygodniu. Dziękuję za trzymanie kciuków, dziś przyniosło zdecydowanie lepszy efekt Ale od początku-potwierdzono, że wszystkie wyniki ok, od ostatniego tygodnia nie przytyłam (czyli wciąż 4,5 kg na plusie), ciśnienie super. Położnej zamarzyło się ktg, choć miało być za 2 tyg. , wyszło podobno bardzo ładnie (ja się nie znam). A gin bardzo zadowolony, bo szyjka się dalej nie skraca, a w dodatku-uwaga-„ znacznie się zmniejszyła albo i całkiem ustała” moja nadreaktywność skurczowa macicy!!!)) Potwierdzone zarówno podczas badania, jak i ktg. To ona spowodowała skrócenie się szyjki, więc jest szansa, że jeśli ustała, albo choć się zmniejszyła, to szyjka też już dalej nie pójdzie. W związku z tym zostaję na luteinie (2x1) plus magnez i nospa (i tu wyszła zabawna sytuacja, do tej pory brałam 1x dziennie, bo tak mi napisała pani w aptece, dobrze, że go dopytałam, bo mam brać 2-lepiej dowiedzieć się późno niż wcale…), kontrola za 2 tyg., oczywiście oszczędzamy się (a co ja innego robię?), bo zagrożenie przedwczesnym porodem nadal jest, ale uspokoiłam się