reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Bombusia- a ja teraz zakupie mleko :) Małe opakowanie,ale niech będzie w domciu. Po powrocie ze szpitala córcia darła się z głodu, mleka mało, cycuchy podrażnione (aż krew leciała)-horror. Siedziałam z nią przy cycusiu i płakałam z bólu. Mąż pozasuwał do sklepu po mleko , a,że to była niedziela wieczór większość już pozamykana. Czekałam na to mleko jak na zbawienie. Teraz taka głupia nie będę. Wolę być przygotowana :) My kupujemy BEBILON :)
Milusia- ZWOLNIJ!!!!!! MIAŁAŚ ODPOCZYWAĆ!!!!!!!!!
Fiuufiuu- gratulacje :)

reklama
Dobra laseczki ja muszę już spadać...
opieka nad dzieckiem
potem wędrówkach po mamach
i pojawię się pewnie wieczorkiem albo z rańca
trzymajcie się:p

Marulka- ja właśnie ze względu na swoje sumienie do tej pory kupuję BEBILON. Duże kosztuje 37 zł(najtaniej). Jakoś nie mogę się przełamać i kupić tańszego:sorry:

pisze od mamci wiec tylko na chwilke wpadam :p

ja po dzisisjeszym egzaminie wpadła mi druga 5 w tej sesji. Czekam na jutro- idę się uczyć. Ehtele- gratuluję męża :)

ciamajdko- spokojnie to jeszcze 5 dni

gratuluje:)

fiuu kujonku nasz :D gratuluję. już bliżej niż dalej :)

ehtele a mogę prosić o linkę? pewnie już pokazywałaś ale mi-leniuszkowi nie chce się szukać.... ;P

madziujka, pajka ja mam do zestawu getry+tunika+ dziwne obiekcje że mi dupsko wystaje :D głupkowate - wiem no ale nie mogę z dyskomfortu... jakoś wolę w dżinsach... mieszczę się w jedne nie-ciążowe i w nich głównie śmigam zamiennie z drugimi szerokimi ciążowymi... póki jest zima to w miarę daję radę - latem będę się martwić :D poza tym dziewczyny - nie wiem jak Wy ale ja się czuję jak brontozaur.... wydaje mi się że wyglądam jak kula-szpiegula cokolwiek bym nie założyła na siebie.. już chyba czas się zaprzyjaźnić z wielkim brzucholem...

Z okazji dnia matki czytam sobie relacje z porodówek i powiem Wam, że wszystkie strachy mi odeszły - chcę znów rodzić bo to fajna przygoda ;D mam w planach podyskutować tym razem z położną o ochronie mego krocza w miarę możliwości - tak wymyśliłam :p

ja tez sie tak czuje jakbym miała pupe na wierzchu ale co mi tam :p mam zgrabną :p

Fiuu gratulacje:) 5 - no no mądra z ciebie babeczka:)
Ehtele no widzisz warto było czekać na kuriera:) tez myślałam o tym rogalu, ale ostatecznie wymyśliłam, że obędę się bez niego
Natka też myślałam już o praniu, kupiłam nawet płatki mydlane i proszek, ale nie wiem czy to nie za wcześnie?????
Marulka wow to mi się podoba, pozytywne nastawienie do porodu:) Jestem jak najbardziej ZA

Kobietki czy ja już jestem w 7 miesiącu:)))) ????

Tak 7 miesiac wg tych suwaczków zaczyna sie w 26 tyg i 6 dniu :)

Witam!Niedawno wróciłam od gin.Wszystko ok,ostatni raz na fotelu.Mam zrobić jeszcze bad. moczu za m-c nie wiem po co.Przytyłam według ich wago 3,5 kg-podobno trochę mało.USG podobno już nie potrzebne,szkoda.
A powiedzcie w którym tyg robiłyście glukozę na czczo bo teraz nic nie mówiła.

Gratuluje ja robilam w 25 tc

Bombusia- a ja teraz zakupie mleko :) Małe opakowanie,ale niech będzie w domciu. Po powrocie ze szpitala córcia darła się z głodu, mleka mało, cycuchy podrażnione (aż krew leciała)-horror. Siedziałam z nią przy cycusiu i płakałam z bólu. Mąż pozasuwał do sklepu po mleko , a,że to była niedziela wieczór większość już pozamykana. Czekałam na to mleko jak na zbawienie. Teraz taka głupia nie będę. Wolę być przygotowana :) My kupujemy BEBILON :)
Milusia- ZWOLNIJ!!!!!! MIAŁAŚ ODPOCZYWAĆ!!!!!!!!!
Fiuufiuu- gratulacje :)

No właśnie ja raz miałam taką sytuację, że mały bardzo płakał w nocy, straszliwie, a byliśmy sami M poszedł na noc, ja płakałam razem z nim, strasznie się denerwowałam, bo nie weidziałam co robić, trwało to długo, przy cycu strasznie krzyczał, no nie mogłam sobie poradzić i wtedy podałam mu raz to mleko gotowe, zjadł od razu i spał pięknie. Co prawda później karmiłam piersią, ale miałam jakiś dół poprodowy wyłam z małym i nijak szło go nakarmić, więc ja na pewno zakupię 1 mleczko, bo przeważnie takie sytuacje zdarzają sie w nocy, poprostu ja tak z doświadczenia zrobię, ta jedna puszeczka moze sobie leżec, moze dla mojego swiętego spokoju???
Dziękuję dziewczynki za opinie:)

Bombusiu HA to hipoalergiczne, dla dzieci z grupy ryzyka alergii (po rodzicach...)-jeszcze nie lecznicze, ale już nie normalne.

Moja koleżanka podaje od urodzenia NUTRAMIGEN,mleko dostępne w aptekach ono chyba jest własnie dla alergików tak??? Pytam z ciekawości:)

Edit:) Chciałam się pochwalić, ze mój Adrian przyszedł ze szkoły z wielką czerwoną różą i z dużą paczką Rafaello i złożył mi życzenia z okazji dzisiejszego swięta:)
Kurcze on wie, ze Rafaello to dla mnie zguba, moze stać póki nie otworzę paczki, jak otworzę to już po mnie i po cukiereczkach ahhhh:)mmmniam

Ostatnia edycja:
Jesli chodzi o mleko to nie kupuje. Przy corci mialam problem z pokarmem - dlugo go nie mialam i juz w szpitalu musiala byc dokarmiana. Przy wypisie zapytalam wiec pediatre jakie mleko poleca zeby kupic na wypadek gdyby ten pokarm jednak sie nie pojawil i trzeba by bylo podawac modyfikowane. Polecil wowczas Enfamil, dostepne tylko w aptekach. Potem jak skonczylam karmic piersia przeszlismy na Bebilon, potem NAN Active i skonczylismy na Nestle Junior. Teraz corcia od niecalego roku pije juz krowie mleczko - jakos od jesieni.

Witam się laseczki :-)

Właśnie wróciłam z mamą dałam jej następujące prezenty:
*wizyta u kosmetyczki (maseczka odmładzająca, kwasy, regulacja brwi i wąsika)
*wizyta u fryzjera (farbowanie+ścięcie+modelowanie)
* zestaw kosmetyków wyszczuplających :-)

troszkę kaski wydałam ale było warto zwłaszcza, że sama też skorzystałam i zrobiłam sobie brewki, koloryzacje włosków i lekko zmieniłam image :-)

Mam nadzieję, że będzie tak jak napisała Ehtele i Nasi chłopcy przyjdą z kwiatkami bo nie każda z Nas ma duże dziecko tak jak Bombusia które samo przyniesie kwiatka :-)

witam! ja dopiero teraz ponieważ dość długo spałam 9.30:) i od razu jak się wyszykowałam to biegiem do mamuśki.
u nas pogoda piękna wszystkie pranie mamy na dworze, schnie w mig:)

fiuu gratuluję i trzymam kciuki za jutro:)
martuśka powodzenia na kolokwium:)
pajka
super śpiochy dla małego, a te mebelki to też rewelka jak będziemy mieli oddzielny pokój dla malucha to na pewno też o takich pomyślę!
milusia ty się na żadne wyjazxdy nie wybieraj tylko do lekarza, odpocznij wreszcie dziewczyno!
shiraa, monika cieszę się że na wizytach wszystko ok, i żę dzieciaczki rosną, Monika ja miałam krzywą cukrzycową robiona w 26 tyg.
a co do przewijaka to moja szwagierka powiedxziała że mi pożyczy to juz nie musze kupować a przyda się na pewno:)
kiniusia super że juz jesteś z nami:)
ciamajdko mam nadzieję że maj skończy się dla was dobrze i że rozwiążecie swoje problemy, trzymam kciuki!
ehtele
ale masz słodkiego tego męża:) mój nawet by na takie coś nie wpadł,a wogóle to tak go nie ma w domu. wczoraj to już mu przypominałam żeby zadzwonił do mamusiek z życzeniami!

Wam wszystkim życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki żębysmy miałay jak najmniej problemów z naszymi pociechami, i żebyśmy zawsze były szczęsliwe:)

nie wiem czy napisałam do wszystkich do których mialam napisać , ale tak naprodukowałyście od rana że ciężko było przeczytać to wszystko.

reklama
Czy wiecie, ze już się pojawiła pierwsza LUTÓWKA 2011r.:szok::szok:ło matuniu:-D:-D

U nas ładna słoneczna pogoda:)

No nic dziewczynki szykuję sie do teściowej na dzień matki, M ma tam przyjść prosto z pracy.... więc miłego wieczorku Wam życzę:happy2::cool:!!!! tylko w co by się ubrać hmmmm:eek::confused::wściekła/y:!!!!

Do góry