reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ehtele koniecznie na laserówce, a papier jak na wizytówki:)

Ma dziewczyna rację, porodem nie straszcie, bo ja idę tuż za nią (30 tc z OM, 31 tc z usg) i ta szyjka krótka w tyle głowy mi siedzi... ja jeszcze 7-8 tygodni planuję!:)

reklama
Kurcze no ja wolałabym urodzić tak koło 15.08.
Różnicę mam sporą, bo z OM na 19 a z uSG na 28, ale z moich obliczeń to ta druga data bardziej prawdopodobna, bo dwa ostatnie miesiące miałam nieregularne miesiączki i sie co nie co rypnęło!

Ehtele no własnie widziałam tego tatę z tym maluszkiem:(:(

witam wieczorowo :)

Ciekawe te nasze wywody o karmieniu piersią, oto moje doświadczenia i punkt widzenia:
Ja osobiście podzielam Wasze zdanie - karmienie jest rzeczą ludzką i nie należy się tego wstydzić. Przyznacie, że widok kobiety z cyckiem na wierzchu na środku centrum handlowego jest rzadkością :) Po prostu mimo całego fizjologicznego wymiaru należy jednak zachować dozę intymności i raczej kobiety przestrzegają tego, ten "brak akceptacji ze strony otoczenia" to - jak mi się wydaje - raczej fikcja. Ogólnie jest cywilizacja w tym temacie, a przynajmniej ja nie zaznałam nigdy cierpienia jako mama karmiąca. W większości CH są pokoje dla mam karmiących - różnej jakości no ale ustronne miejsce przynajmniej jest. Co innego w parku na ławeczce, czy w samochodzie na parkingu. Stare babcie i nachalni obserwatorzy nam nie straszni bo jak wiadomo jest chusta, pieluszka tetrowa i inne akcesoria zapewniające to minimum intymności... Mi osobiście w restauracji zdarzyło się poprosić o zapewnienie miejsca do karmienia i panie okazały się wyrozumiałe :)

mam jeszcze jeden temacik w rękawi i tym razem wilka z lasu wywołała milusia ale o tym jutro przy porannej kawce Miłe Panie :D:D:D

Trzymam mocno kciuki za lipcówkę, 31 tydzień to wcześniak, ale wszystkie wiemy że szanse ma duże. TRZYMAM KCIUKI!

Polecam rodzenie w 38 tc :D:D tak urodził się mój Olo - bajecznie... niczego się nie spodziewałam, rachu-ciachu i po strachu :D Zmykam bo mężuć mi suszy łepek że nic tylko forum i forum... Do jutra dwupaczki!

reklama
Nektarynko- ale ty w to "pranie" dzisiaj wlazłaś ;p

Fiuu to wczoraj mój M prał w tych orzechach piorących (jesli o to chodzi)

dzis bylismy u mojej kuzynki, ma kruszynke 5cio tygodniową, sliczniutka Martynka:-)

wczoraj od sąsiadki dostałam duuuzy karton ciuszków po jej synku.. ponadto kombinezony 3.. becik (który w sam raz do wózka pasuje) i spiworek taki po bokach rozpinany.. jeszcze chce odkupic od niej krzeselko do karmienia

Ostatnia edycja:
Do góry