reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam Panie:)

Jasiu był i jest mój:) i jest mu miło, że pamiętacie.
Owszem, wystraszył się, ale Waszej produkcji - chłopak dwa etaty ciągnie (a tak, nie pisałam, że ma pracę:)) i nie wyrabia z naszym forum, zgubił się szybciutko, ale ode mnie się ciągle dowiaduje, co słychać. Pewnie teraz się odezwie:D
Fala we Wro przeszła, nie jest najgorzej, ale zawsze mogłoby być lepiej. Przykre, że pojawiło się sporo jednostek siejących zamęt i panikę oraz tych, co chcieli zarobić na ewentualnym nieszczęściu. Mam nadzieję, że to koniec większych wrażeń powodziowych.

Pozdrawiam!

reklama
Hura!!! Nadrobiłam Was :-) Ale się rozpisałyście wczoraj :-)

Fajnie weekend się zaczął Marcin na 6 do pracy, a moja mamusia przyniosła mi śniadanko do łózka o 8 :tak::tak::tak:

Martuśka Ale z Ciebie laska Ja nie byłam taka chuda przed ciążą :-(;-)

Ciamajda Czekamy na Ciebie :-)

Ehtele Ja planuje zrobić impreze przed narodzinami małej gdzieś na początku lipca jakiś grill z koleżankami, bez facetów :-)
Fajne pioseneczki :-) Niektóre dzieci mają talent :-)

Miłego dnia i weekendu :-)

Bombusiu- Ty również wymiatasz ze snami. Ale, że krasnoludki? Muszę zerknąć do sennika co to wszystko oznacza :D
O i się Małagoniu wyjaśniło :)
Mamo Aneto- z JAsiem ten problem, że piwa nie lubi, wódkę sączy- na jednym drinku poprzestaje więc jak mu wczoraj tłumaczyłam co to jest pępkowe (nie wiedział), to się mnie zapytał czy mi się osoby nie pomyliły i uciął rozmowę...

witam sie
u mnie piękna pogoda:)) słoneczko świeci niebo bezchmurne:)

ehtele z reguły faceci robią pepkowe, bo my kobietki w tym czasie z maleństwami w szpitalu a potem nie w głowie nam imprezy :-p

mnie coś kłuje w brzuchu ehh ;/ idę kąpu kąpu a potem obejrze jak ktoś wkońcu spierze Pudziana :tak: nie jest zły ale ostatnio za bardzo, że tak powiem cwaniakuje a bić sie nie potrafi, więc jego mina po przegranej może być bezcenna :-D
Do jutra brzuchatki. Śpijcie i śnijcie o niebieskich midałach :-)

Moj mąż na pewno będzie robił pępkowe jak bede w szpitalu :) jak sie go zapytałam to mi mowi tak, ale tylko jak Ty bedziesz w szpitalu a potem na drugi dzien wezme taksówke i pojade do Ciebie więc chyba bedzie sie działo :p

To prawda.
A z reszta jak urodziłam synka,to potem każdy przychodził(bliscy) w odwiedziny(oczywiście po jakims czasie) i juz tym byłam zmeczona,nawet jak posiedzieli tylko troszke na kawce i ciachu...
no i marzyłam o chwili spokoju.
Teraz jeszcze do tego w domu bedzie wszedobylski trzylatek,wie na jakies imprezowanie na pewno nie bede miała ochoty.;-)
a mąż "pepkowe" to pewnie bedzie miał jak wróce troszke do formy,bo bedzie musiał sie synkiem zajac.

ja zapowiedziałam nie chce wizyt domowych przez miesiąc od urodzenia dziecka - trudno obejdą sie - jedynie mamy jak bedą chciały pomóc, ale to też nie w taki sposób, ze wszyscy na raz. Harmonogram jest ustalony :p

Mój mąż terz wódki nie tknie ,ale mu zapowiedzieli już wszyscy ze nie darują nawet już opieke nad Kubą załatwiają wiec jestem ciekawa jak sie z tego wykreci :)

u mnie bedzie pewnie to samo dlatego wole, zeby to zrobił jak nas nie bedzie niż jak juz bedziemy z malym :)

Witam w piękną słoneczną sobotę:-)
Bombusia - :-D sen wymiata :rofl: jak czytałam opis twojego to mi się przypomniało że w moim dzisiejszym śnie były krokodyle:confused: ciekawe co to może znaczyć...:-)
Co do pępkowego to nie wiem jak to będzie, bo rodzinki tu mamy mało i nie tą najbliższą - chociaż jest 1 fajna ciocia która mojemu mężowi nie odpuści;-), ewentualnie są fajni znajomi którzy mieszkają dość blisko z którymi pewnie chciałby się spotkać. A tak jak będzie to zobaczymy, on pewnie też będzie wyczerpany po tych wszystkich emocjach:tak: a pępkowe z reguły jest właśnie wtedy zaraz po jak żona z maluchem jeszcze w szpitalu.
Chyba się zaraz zbiorę, odrobię "pańszczyznę" czyli jakieś zakupy i bryknę dziś na spacer nad morze. Jest tak ładnie że szkoda by było czekać aż mąż z pracy wróci:tak:

Witam :-)

U mnie też pogoda nawet, nawet... Chociaż chmurki też są...

Malagonia, fajnie, że nam wyjaśniłaś ;-)

Ehtele, ja uważam, że na babską imprezę nie będę mieć po prostu siły ani czasu. Mąż też raczej nie robi pępkowego, chociaż - kto go tam wie ;-):-D

Bombusia, Ty to masz sny... ;-) I jakie szczegóły pamiętasz ;-)

Miłego dnia życzę :-)

Bombusiu cyztaj uważnie
krasnoludek rychła zmiana w zyciu
Koń należy do symboli bardzo bogatych w znaczenia. Odzwierciedla on instynkty, popędy, namiętność, żądze, zmysłowość, świadomość własnego ciała i seksualność. Klacz symbolizuje ponadto kobiecość, łagodność i zmysłowość. koń wyścigowy : zacznij oszczędzać
jazda konna : szczęście, dobry znak
strój do jazdy konnej : jeśli go nosisz oznacza, że włożyłeś dużo trudu, aby uwolnić się z kłopotów, nie zamartwiaj się, masz więcej przyjaciół, niż Ci się wydaje
koń biegający luzem: symbolizuje wewnętrzną niezależność i pęd do wolności
ujrzeć w zagrodzie lub na pastwisku: niezależność
w stajni: dobrobyt
w uprzęży, ale bez jeźdźca: kariera
dosiadać spokojnego i jechać na nim: pomyślny, niczym nie zakłócony rozwój linii życia
wsiadać i jechać na niespokojnym, narowistym lub stającym dęba: widoki na piękne i trwałe sukcesy, ale dopiero po przezwyciężeniu przeszkód i pokonaniu wielu trudności
nie poradzić sobie z narowistym: nie osiągniesz celu
chcieć go dosiąść, ale bez skutku: jesteś pechowcem
zobaczyć przechodzącego obok: twoja egzystencja i dobrobyt są narażone na niebezpieczeństwo
jeśli cię poniesie, ale nie spadniesz z niego: wyjdziesz cało z nieszczęścia
przeskoczyć na nim groblę, rów lub inną przeszkodę: sprostasz wszelkim przeciwnościom losu
jeśli cię zrzuci: niebezpieczeństwo
widzieć kogoś spadającego z konia: poważne kłopoty życiowe
łaknący cukru albo chleba: masz wiernego przyjaciela lub kolegę
prowadzić go za uzdę: powinieneś starannie przemyśleć swoje przedsięwzięcie, a następnie zmierzać do celu powoli, rozważnie, lecz pewnie
jeśli prowadzony za uzdę staje dęba: sukces po wielu trudach
jeśli prowadzony za uzdę wyrywa się: mimo ostrożności i wielu wysiłków nie będzie ci dany sukces
jeśli na twoim koniu jedzie ktoś inny albo ktoś inny nim powozi: niewierność w rodzinie
ujrzeć go w prostej uprzęży, ciągnącego zwykły wóz: zwiastuje życie pełne znoju i pracy, które jednak w końcu będzie uwieńczone sukcesem
zobaczyć go w drogiej uprzęży, jak ciągnie elegancki powóz: zaszczyty i sława
jeśli ciągnąc wóz nagle się spłoszy: twoja egzystencja i stosunki rodzinne narażone są na niebezpieczeństwo, są zagrożone
jeśli się potknie i przewróci wóz: utrata podstaw egzystencji i szczęścia domowego
znaleźć się na przewróconym wozie: oznacza nieszczęśliwy koniec
patrzeć na tresowanego w cyrku: znajdziesz potężnego sponsora
rżenie konia : zły znak
ujrzeć źrebaka: szczęśliwe wydarzenie; Uwaga! Jeśli koń jest siwy – wymienione znaczenia potęgują się; konie karę przynoszą mniejsze szczęście w znaczeniach pozytywnych i większego pecha – w negatywnych: gryzący: przeżyjesz radość; szkapa: straty; obłaskawiać go i zaprzęgać: dowiesz się czegoś nowego.

klejnoty, błskotki, biżuteria- zgubić ukradziona itp... niespodziewane szczęście;

może być oazą spokoju albo niebezpieczny; przy interpretacji należy uwzględniać czynniki natury seksualnej i erotycznej
widzieć: gubisz się w szczegółach, nie potrafisz ogarnąć całości
skraj lasu: koniec jakiegoś związku, znajomości, przyjaźni.

a u mnie SŁOŃCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PIĘKNE NIEBO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CHCE SIĘ ŻYĆ - nareszcie - :-D:-D:-D:-D:-D

ja cały czas słucham wczorajszych piosenek dzieci...są na prawdę niesamowite...widzę, że nie wszystkie przesłuchały:-p

Bombusia sen na prawdę szał pał;-):-) Totalna metafizyka...krasnoludki heeh:-):-) no i ja w czerwonej kiecce...:-p

monika8112 ty to masz dobrze:-D:-D mój odsypia wczorajsze pępkowe:-) i sam musiałam śniadanie zjeść:blink:

Malagonia no proszę, tajemnica rozwiązana hehehe:-)

Ehtele, super piosenki :-) Daj jeszcze inne :-)

A ta druga, to chyba Arki Noego, bo znam skądś...

Arka Noego będzie w mojej miejscowości w czerwcu :-) Pójdę, to Szymuś sobie posłucha w brzuszku jeszcze :-D

reklama
Witam :)

Tak jak małżowinka szanowna napisała, nie przestraszyłem się Was - bo rozumiem wasze problemy i strasznie mi się podoba, co tu robicie, ale po prostu nie wyrabiam z czytaniem, zapamiętywaniem a tym bardziej z odpisywaniem. Na forum które śledzę od 10 lat wdaję się w dyskusję tylko wtedy, kiedy mam wolny dzień, jak dziś. I tak jak żona napisała, dostaję na bieżąco prasówkę stąd :)

Może jak skończę pracować na te dwa czy nawet więcej etatów, będę miał więcej czasu :D

A co do pępkowego o którym piszecie. Ja nie chcę nic robić, przynajmniej nie w dniu narodzin. Przecież znajomi poczekają ten miesiąc na przykład, czy tydzień. A doprowadzanie się do betonu (bo niestety umiarkowanie w piciu jak już piję to nie moja mocna strona) po to żeby okazać radość z narodzenia dziecka to nie dla mnie, wolę tą radość inaczej okazać :)

pozdrawiam

Do góry