reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja śpię na boku,jak zwykle no i w późniejszym okresie to też najlepsza pozycja. Gdy brzuch był już duży budziłam się na plecach z dusznościami. O spaniu na brzuchu nie ma mowy :p

A tym czasem walczę z mdłościami i zachciankami. Już miałam wysyła męża po fasolkę po bretońsku gdy nagle mnie tak zemdliło,że porzuciłam swój niecny plan.;)

reklama
Krzynka ja tez uwielbiałam spac na brzuchu , ale lekarze ogólnie nie zalecają spania juz od wczesnej ciąży wiec ja mimo, ze zle spie unikam spania na brzuszku bo to podobno moze zaszkodzic bo wtedy brzusio ugniatasz

To prawda,znajoma położna też tak mówi.A wyjątki byc może sie zdarzają.Ja uwielbiam spac na brzuchu,ale jakos bez problemu sie przestawiłam na bok i jest OK,wysypiam sie.Mi już brzuszek troszke wystaje i jak pomyślę,że mogłabym gnieśc dzidziulka,to od razu na boczek sie przekręcam.;-)

Krzynka ja tez uwielbiałam spac na brzuchu , ale lekarze ogólnie nie zalecają spania juz od wczesnej ciąży wiec ja mimo, ze zle spie unikam spania na brzuszku bo to podobno moze zaszkodzic bo wtedy brzusio ugniatasz
Pajkaa ales mnie wystraszyla tym... najgorsze ze ja nie umiem inaczej niz na brzuchu - szczegolnie zasypiac nie potrafie :-:)szok:
Od dzis chyba bede musiala zaczac sie przestawiac.... bedzie ciezko :baffled:

Ostatnia edycja:
Hallo:tak:
Troche mnie nie bylo, od wczoraj wrocilam do pr i juz masa rzeczy do zrobienia i nie wiem czy to byl najlepszy pomysl:confused:ale pozyjemy - zobaczymy:-)
Qwas nie przejmuj sie ze Ci tak lekarka pow, na pewno nie chciala zebys to zle odebrala. Mi tez czasem sie wydaje, ze moj mnie zlewa troche. Jak bylam na 1 Usg (u mnie bylo podejrzenie, ze jestem dluzej w ciazy bo w poprzednim miesiacu tez nie mialam okresu tylko plamienia) bylo tylko widac zgrubienie blony i wtedy mi pow, ze ma sie nie cieszyc jeszcze bo nic nie wiadomo. Zrobilam 2 testy i na pewniaka juz do niego poszlam. Dalej mowil, ze testy lubia klamac, ale zrobil Usg i pbyl pecherzyk, ale zarodka nie bylo widac( Usg przez powloki brzuszne):-(Pow, ze mam sie nie martwic bo nastepnym razem na pewno bd juz widac, ze czasem zdarzaja sie puste pecherzyki, ale bardzo rzadko i mam sie tym nie przejmowac. Lekarzowi ufam choc moze sprzet ma nie najnowszy. Duzo moich kolezanek zaczelo do Niego chodzic i sa zadowolone. Teraz czekam na to Usg - omal jaja nie zniose:-p
A co do spania to na polbrzuchu lubie. Ponoc lekarze nie odradzaja tak tego bo dziecko chronia wody plodowe i moze jak brzusio juz by byl wiekszy to wtedy unikac. Powinno sie unikac spania na prawym boku i na plecach bo obciaza serce i moze dojsc do niedotleninia plodu. Niewiem jak to jest do konca, ale wychodzi, ze chyba zadna zostaje az lewy bok:-)Wydaje mi sie ze dzidzia da znac jak bd jej zle, posle jakiegos kopniaka jak juz bd umiala:tak:Zauwazylam tylko, ze teraz jak spie to musze czesto zmieniac pozycje bo bardzo dretwieja mi rece:szok:nigdy tak nie mialam:confused:
Sie rozpisalam:-puciekam zaraz szykowac sie do pr:dry:Spokojniego dnia Mamunie:tak:

Witam!
Tak się wczoraj cieszyłam, że rano mdłości nie było-przyszły po przejażdżce samochodem i już nie minęły do wieczora:no: Następna osoba powiedziała mi, że marnie wyglądam-zmęczona, oczy podkrążone i taka bez wyrazu... A moja córeczka cały czas się pyta-"Mamusiu dlaczego jesteś taka smutna?":sorry2: A ja bym cały dzień spała:shocked2:

Hallo:tak:
T Ponoc lekarze nie odradzaja tak tego bo dziecko chronia wody plodowe i moze jak brzusio juz by byl wiekszy to wtedy unikac. P[/B]

To nie jest tak do końca,odpoczątku powinno sie unikać ucisku na brzuch,a czym dziecko większe,tym ma mniej miejsca i dotyka ścian macicy.Po za tym nasze narządy wewnętrzne mogą uciskać macicę i poprostu dziecku nie jest wygodnie.:tak:

Hello witam się ja dopiero wstałam :sorry2:

Pajkaa ales mnie wystraszyla tym... najgorsze ze ja nie umiem inaczej niz na brzuchu - szczegolnie zasypiac nie potrafie :-:)szok:
Od dzis chyba bede musiala zaczac sie przestawiac.... bedzie ciezko :baffled:

Nie masz sie co denerwowac, trzeba sie nauczyc inaczej spac ja tez zasypiałam na brzuszku a teraz daje rade:tak:

Witajcie dziewczynki w Nowym Roku.
Ja bawiłam się na Sylwestra u znajomych:-))Do domciu wróciłam koło 6 rano.
Moja kochana 2 letnia Majeczka dotrzymywała nam kroku i nic nie spała, dopiero jak wróciliśmy do domciu.Ja mam wizytę 7 stycznia już nie mogę się doczekać.

reklama
Witajcie dziewczynki,

ja uwielbiam spać w pozycji embrionalnej na lewym boku, więc dla mnie nie ma problemu z pozycją boczną:) A co do spania, to tak naprawdę na początku nie ma problemu ze spaniem na brzuszku:) Do 10 tyg można śmiało spać:) Później kobiecie automatycznie przeszkadza pozycja na brzuchu.
Pozdrawiam i miłego dzionka;) W środę wybieram się do lekarza i wtedy wrzucę 2 zdjęcia USG ze środy i z 22 grudnia:) Będzie można porównać;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry