reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ja tylko na chwilkę, bo dzielnie piszę zaległe zadania na kurs-już tylko 3 mi zostały:)

Bombusia dzięki dobra kobieto, nie puszczaj do jutra!:)

Kiniusiu teściowa to teściowa… a na gości na ślubie nawet nie zwrócisz uwagi, gwarantuję:) CC i wadą serca maluszka się nie martw, na pewno będzie dobrze, sama wiesz, że można z tym normalnie żyć:) My też się stęskniłyśmy za Tobą:) Gratuluję zaliczeń, trzymam kciuki za pozostałe:)

Ewelinka kurteczka bardzo fajna, tylko ja jestem niereformowalna i nie mogę się przekonać do rękawów, które się są długie:) Poza tym naprawdę mi się podoba.

Martuśka85 co Ci nie idzie? Opowiadaj, pomożemy:)

Monika373 biedactwo… strasznie Ci współczuję…

reklama
Monika373 no współczuję dzisiejszego dnia, jak to trzeba mieć oczy w koło głowy, dlatego nigdy nie powinno się nosić dokumentów w portfelu, zmądrzałam i nie noszę jak mnie obrobili:no:
Saudsdes i ta Twoja koleżanka ma świętą racje, że te listy zakupów są stanowczo za długie i z częsci nie skorzystasz, ale rozumiem Mamusie pierwiastki, nie da sie przetłumaczyc:tak::-)

A mój "malutki" synuś leży cały dzień w łóżku, oczy ma jak pies Pluto , kaaatar okropny i cały czas stan podgorączkowy, szkoda mi go, nawet nie mogę z nim za długo posiedziec w jego pokoju, bo boję się, aby mnie nie zaraził tak smarka bidulek:-(, no ale aplikuje mu leki więc moze jakoś go wykuruję:eek:

Dziewczynki Wrocław i Wa-wa szykują sie na przyjście fali kulminacyjnej!!!!!!!! Łódzkie też dostanie w du..:(

Ostatnia edycja:
wróciłam od promotora, mam juz podpisana tytułowa wiec spokojni emoge pisać. Przyszły tydzien pod znakiem zaliczen i egzaminów i...zbliza si ekoniec studiow wielkimi krokami... szybko zleciało.
Pogoda w Szczecinie do bani- duszno i gorąco- teg tygryski nie lubią- nogi mam już jak dwa balony, musze odpoczac troszeczke.
Nadrobie Was pozniej ide szamac pierogi :]
co do parowaru-poki kasy nie mam to zrobie tak- do gara woda, na durszlak (wielkopolski cedzak) rybka, miesko warzywka i na to przykrywka. mysle, ze taki mini macgyver może być :)

Ciamajdko cieszę się że pojechałaś jednak do szpitala no i oczywiście życze szybkiego powrotu do domku:tak:
milusia oj Ty pracusiu obyś miała czas odpocząć bo mam poczucie że bardzo tego Ci trzeba :sorry2:
monika373 współczuję utraty portfela i problemów z tym związanych a temu co to ukradł to żeby myszy pożarły wszystko:tak:
kiniusiu nie ważne sn czy cc w końcu najważniejsze żebyście Ty i synuś byli bezpieczni :tak:
kasia2506 może coś z tą pogodą nie tak bo ja dzisiaj byłam z córcią na bilansie dwulatka potem na zakupach i domu to już ledwo ledwo doszłam:no:
dragonfly witaj wśród sierpniówek i rzeczywiście sporo tu ciężąróweczek ale za to same babeczki:tak:
No i mogę się po bilansie córci pochwalić że ma 93 cm wzrostu i waży 15,5 kg jest zdecydowanie powyżej normy dla swojego wieku ale że jest proporcjonalna to nie ma obaw no i ani ja ani tatuś nie należymy do ułomków w każdym razie mam tylko dbać o jej zdrowe nawyki żywieniowe :tak::tak:

Aaaaaaaaaaa za chwile mi przełyk wypali:no::no::no::no:
od dwóch dni mam taką zgagę, że już nie daję rady...mleko leje się litrami...:happy2::happy2::happy2: Tylko jedzenie uśmieża ból...ale chwilowo, musiałabym cały czas jeść:-p:-p:-p:-p A to nie wpłynie dobrze na moje krągłości:sorry::sorry:

Natka witamy, witamy...dbaj o siebie i stosuj się do zaleceń lekarza:-):-)

dragonfly jest lista sierpniówek na odpowiednim wątku:-p:-p a produkcje mamy niezłą co znaczy, że trochę nas tu jest:-D:-D Prawdziwe baby boom:szok::-) Zapraszamy od czynnego udziału i liczymy na pomoc doświadczonej mamusi:-):-)

milusia83 słońce to ty karierę robisz w wielki mieście:-p:-p:-p koniecznie poinformuj nas czy będziemy Cię mogły zobaczyć w Dzień dobry...u mnie to stały pkt dnia. Wstaję, włączam komputer, śniadanko, kawka i dzień dobry...:-D:-D:-D
A dlaczego parowar szybko się znudził? Dużo dłużej się na nim gotuje??? A jak jedzonko smaczne?

monika8112 szalona, szalonaa...albo lepiej: szalała, szalała i musi przestać:-D:-D:-D Koniecznie zwolnij...bo Cię tu dobre ciotki - sierpniówki - dupkę przetrzepią:-D Nie możesz tak biegać po mieście...

Wuzelek trzyma i zaciskam bardzo mocno, kciuki puchną:-p:-p:-p POWODZENIA:-D Czekam na wieści...

kiniusia dzidzia zdrowo rośnie, mama razem z nią, ślub zorganizowany, sesja już na zamknięciu...:-):-) Tylle dobrych wieści na raz...cudownie...gratuluję. I nie opuszczaj nas już na tak długo:-p:-p:-p:-):-)

Jak dla mnie bardzo fajna...sama mam podobną tylko czarną kupiłam w camieuu:tak::tak::tak:

monika373 a to pech...cóż...mnie takie sytuacje doprowadzają do szału, tym bardziej, że oprócz kasy czeka wymiana dokumentów... współczuję kochanie...musisz to sobie jakoś odbić, jakoś się zrelaksować...

Bombusia i co idzie Twój Adrian na tą imprezę???

Ostatnia edycja:
Ciamajdka trzym sie dzielnie

Bogusia86 jestem w szoku, jak dorosly facet, ojciec może tak się zachwywać.. brak mi słów.. współczuje

Magda.wu gratuluje jajeczek..

Bogusia007 powodzenia na obronie..

urszulka202 ja nie mialam zleconego badanie na toksoplazmowe, moze dlatego ze Pai doktor wypytywala czy mam kontakt z kotami itd odpowiedzialam ze nie, i ze bardzo uwazam.. i w sumie powiedziala ze nie trzeba..

Ethele :-D:-D:-D:-D:-D:-D uśmiałam się z Twojego kota

Black_opal gratulacje udanej wizyty.. mój tez juz ląduje główką w dól..

Natka uwazaj na siebie i wypoczywaj

dragonfly witaj wsród sierpniówwek

Kiniusia jak dobrze ze juz jestes z nami.. a Emilka ma juz 2 miesiące? jak ten czas szybko biegnie..

Mionika wspolczuje.. niestety biurokracja u nas jeszcze duza, dobrze ze za dowód nie trzeba płacić..

a co u mnie.. byłam dzis w pracy i porobiłam zdjecia na odrze

ponizej zamieszam fotki z Krapkowic.. moje miejsce pracy i odre dzielli tylko mur.. tylko ze targ jest wyzej polozony i rzeka musiala by sie jeszcze o 3 metry podniesc by mnie zalało.. (w senise moją prace) w tu gdzie mieszkam rzeka płynie w korycie

gdzie normalnie wygląda to mniej wiecej tak
519_01.jpg

Bombusiu, z pewnością macie racje. właśnie biorę się za modyfikację (czyt. skracanie) listy zakupów. Jak coś będzie potrzebne - mam sklepy pod nosem. Chyba, że na jesieni znów jakaś powódź odizoluje mnie od świata :-p
Nektarynka, no niezaciekawie to wygląda... :no: myślałam, że u mnie już robi się lepiej, a tu znów deszcz leje....

Ehtele, łączę się w bólu. I wznieśmy toast mlekiem za to cholerstwo ;-) mnie atakuje wieczorem jak już leżę. koszmar!

Dziewczyny, martwi mnie mój żołądek. Dosłownie studnia bez dna :-) dopiero zjadłam sałatkę z kurczaka z tostami i myślę, co by tu jeszcze... w sierpniu zobaczę 30kg na plusie, jak słowo daję.

Ehtele na ten moment nie widzę tego, aby miał siłę iść, zobaczymy jutro, może stanie się cud????
Szkoda mi go, bo on naprawde nigdzie nie łazi, dużo się uczy i należałoby mu sie to wyjście tym bardziej, ze wróciłby z kolegą samochodem (tata by ich przywiózł tak sie umówiliśmy), ale zobaczymy, nakupiłam leków, mleko z czosnkiem i miodem i herbata z cytyna i sokiem malinowym może jakoś go postawią na nogi:(
Daaawno nie chorował, a teraz było tak zimno to i jego dopadło:(

A ja zjadłam loda i nadal czegoś mi brakuje, na szczęscie nie wiem co to zgaga w ogóle:)

Saudades teraz sa takie czasy, ze wszystko można dokupić bez problemu:)

Niuunia, Marulka, Bombusiu, Cayra, Kasia2506, monika8112, saudades, Wuzelek, Puchatko, ehtele, Nektarynko,

dziękuję Wam dziewczyny za ciepłe słowa.

Obiecuję już więcej nie zostawiać Was na tak długo.

Jesteście cudowne.

Bombusiu, ta wada serca u małego jest nieoperacyjna, ale też nie zagraża jego życiu czy zdrowiu, po prostu taka jego uroda będzie.:tak: A malucha będę miała już w lipcu, ale i tak sierpniówką dalej będę. :-p:tak::-)

Cayra, dziękuję. :-) Obiecuję już nie zostawiać Was na tak długo. :tak::-)

Monika373, o cholerka… bardzo Ci współczuję…:-(
Co do nowego dowodu, to dzwoń wcześniej, bo często dowód już jest wcześniej, tylko u nich leży i czeka. :tak:

Kolega miał gotowy po tygodniu, moja siostra czekała na nowy 2 tygodnie, więc może i Tobie się trafi czekać krócej. :tak:
Natka. , mam tętniaka przegrody międzyprzedsionkowej w sercu, ale jest on nieoperacyjny. Nie ma wycieku i podobno zagrożenia, ale kontrolować trzeba. :tak: Cieszę się, że u Twojego maluszka nic nie znaleźli.:-)
Nektarynko, o rany, jak patrzę na te zdjęcia to aż serce ściska…:no:

I bardzo ważna wiadomość od Ciamajdki:
Ogólnie wszystko jest opanowane, bierze kroplówki rozkurczające, plamień już nie ma, mała szaleje w brzuszku. Dziś się dowie czy jutro wyjdzie do domku.
:-)

reklama
Pajkaa jeszcze nie wróciła? ja już po dentyście - jednak musiał mi wyrwać zęba - stan zapalny się wdał (te ósemki są takie fatalne wrr). 2 miesiące temu go ratowaliśmy bez sensu bo teraz musiał opuścić moją paszcze. teraz mnie wszystko boli :-( jak zwykle boje się o znieczulenie czy z małą się nic nie dzieję - ale kręci się, więc jest ok.a co do dziąseł to powiedzial, że to moja wina, że nie docieram po lewej stronie i mam sobie odciągnąc poliki i szorować :-p co ja się mam z tymi zębami makabra.

Do góry