reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

witam sie
ja dziewczynki jestem cały dzien w trasie
rano wstałam o 6:20 zebrałam sie i pojechałam z Radkiem i podwiózł mnie do pracy wiec poklachałam z dziewczynami i wyszłam o 10:30 :) i teraz jestem u mamy zjadłam paczkę tygrysków i usnęłam z moim psiakiem i dopiero teraz wstałam, ale i tak z Wami nie posiedze bo ide do dentysty a potem do przyjaciółki wiec pewnie wroce wieczorkiem :)

a nam wczoraj z kolei na szkole rodzenia mówili, ze obecnie sie wietrzy pępuszki dziecięce i niczym nie owija i nie uzywa spirytusu już. nie wolno moczyc i trzeba trzymac sucho calkiem i nic nie robic albo stosować jakis Oktanisept (cokolwiek to jest :D) zamiast spirytusu, jesli widzimy, ze slabo sie wysusza lub sie boimy nic nie robic.
spirytus ponoc mocno podraznia skore tak ze jest zaczerwieniona i trudno orzecz czy to tylko podrzanienie od niego czy stan zapalny pępuszka, dlatego lepiej go unikac.

też słyszałam taką wersję ogólnie we wszystkich poradnikach podają juz taką wersję

A co myślicie o proszku dzidziuś??? Jest sporo tańszy, pewnie dlatego, że jest to produkt polski, ale czy nie też dlatego, że jest gorszy?
Planuje zakup proszuku dla dzidziusia i nie wiem, który kupić. Myślałam tez o zwyklych bańkach mydlanych, ale czy te wszystkie niemowlęce ciuszki dobrze się w tym wypiorą????

ja mam go teraz, ale zobaczymy czy małego uczuli - ogólnie słyszałam pozytywne info, a cena jest super :) w porównaniu do innych...

Witajcie
Mam pytanie, czy robiłyście badanie na toksoplazmoze? bo w karcie jest rubryka a dzis pani g powiedziała mi, że nie potrzebne jest to badanie i jak chce to żebym poszła sama sobie je zrobić za kasę.

ja miałam robione dwa razy przepisane przez ginekolog bo trzeba je zrobic bo są groźne dla ciąży więc troche nie rozumiem podejscia Twojej lekarki

Bogusia przykre to z pieskami :(
Ciamajdko trzymam słoneczko za Ciebie kciuki :(
Ehtele informuj nas :(

zmykam słoneczka do dentysty buziaczki :*

reklama
Bogusia 007 to jest prawda, największy przyrost jest do 30 tc, który nie zależy od diety itp, bo wszystko rośnie, powiększa się skóra, macica, łożysko, piersi, po 30 tc rośnie głównie dzidziulek, który obrasta tłuszczykiem, w tym czasie warto pamiętać żeby nie objadać się już tak jak wcześniej:)

Martitko to jest prawda, niestety ucisk na żyłę dolną powoduje, że jest utrudniony przepływ limfy i krwi no i płyny sobie zamiast krążyć to się rozłażą pomiędzy tkankami. Mówi się, ze brzuszek bardzo rośnie, oczywiście może zwiększyć się ilość płynu w macicy. Ja od 4 dni stoję z wagą.

Saudades dobrze, że Was mimo wszystko oszczędziło, jak widzę te domy zalane po dach… Ale strach na pewno był.

Marulko kochana nie wątpię, że nie wątpisz:) A że czas leci jak szalony… wiem… Podziel się słoneczkiem!:)

Ehtele kot obłędny:)

Black Opal gratuluję udanej wizyty:)

Dragonfly witamy!:)

Milusia dzięki wielkie, właśnie o to mi chodziło-główkę na początku też tą wodą z oliwką i żelem/mydełkiem, prawda? Jak wybierzesz żel/mydełko daj znać i wszystko inne z tej kategorii później:) A ten 29ty chyba zaznaczę w kalendarzu i będę Cię oglądała:))) Pozdrów nas, pamiętaj!:)

Duralex mi też dziś już przeszło:) Na szczęście jutro wizyta, więc się całkiem uspokoję.

No właśnie-proszę trzymajcie kciuki, jutro rano idę na wizytę, oczywiście odezwę się jak wrócę, ale to nie będzie prędko, bo w mojej przychodni nie słyszeli o zapisach na godziny, więc na pewno ze 2 godz. w kolejce posiedzę, jak zawsze… Miłego popołudnia wszystkim!:)))

Dziewczyny ile jest Was tu na wątku? Oczywiście od początku nie dam rady czytać,a już od przewertowania ostatnich kilku stron kręci się w głowie od informacji i ilości forumowiczek ;-). Na Styczniówkach '05 było nas 6 dziewczyn, a tu chyba duuużo więcej.

ależ mi sie spać zachcialo i lydki bolą. ewidentnie zbiera sie na burze.. mam nadzieje, ze nie zmokne w drodze na szkołe rodzenia ani z powrotem, bo mam zamiar isc spacerkiem przez park :p

P.S. zaliczenie zrobił hardkorowe :-(

dragonfly, bo powszechnosc Sieci chyba znacznie wzrosla w tym czasie ;-)
witamy :-) kiedy masz termin?

Witajcie
Mam pytanie, czy robiłyście badanie na toksoplazmoze? bo w karcie jest rubryka a dzis pani g powiedziała mi, że nie potrzebne jest to badanie i jak chce to żebym poszła sama sobie je zrobić za kasę.

Wiesz Twoja ginka jest naprawdę dziwna:confused: Toxo robi się każdemu, bo nawet jak nie miałaś styczności z kotami to i tak mogłaś się zarazić, a toxo jest bardzo niebezpieczne w czasie I trymestru, później powtarza się w III trymestrze, ale w tedy już można brac antybiotyk więc nie jest aż taka straszna, ale to jednak wirus który trzeba wyleczyć. Zrób sobie toxo i tak trzeba zrobić prywatnie Ja płaciłam za oba 60zł.
A to ile przytyjesz to też sprawa indywidualna, Ja przytyłam już 14kg i mój ginek powiedział, że taki mój urok i tyle, bo jeżeli się nie objadasz, nie jesz za dwoje to co masz zrobić?? W ciąży nie przejdziesz na diete odchudzającą :dry:

Saudades Współczuje "powodzi" Ja teraz siedze jak na gwoździach, bo wszędzie trąbią, że niedługo woda do Wrocławia dojedzie, co prawda mnie nie zaleje, ale będę uwiązana... No i wodę mają w całym Wrocławiu zakręcic na kilka dni, co to będzie:confused: żeby nie było powtórki z 97'

Ehtele Ja właśnie dzisiaj zrobiłam kurczaczka z warzywkami, bardzo szybciutko :-)
Pokroiłam kurczaczka na małe kosteczki zostawiłam w przyprawach na 30min w lodówce, podsmażyłam, osobno zrobiłam kupne "warzywka na patelnię" posypałam świeżymi ziołami, ugotowałam ryż i oto obiadek był gotowy, a moja młodsza siostra która nie znosi warzyw tak się zajadała, że aż sie jej uszy trzęsły :-)
P.S. mój kot robi to samo :-) Uwielbiam kotki:-)

A Ja jutro jadę po parowar i już kupiłam rybkę i już sobie lerzy w ziołach w lodówce i warzywka świeże też mam więc będzie smakowicie :-)
A teraz idę do sąsiadki i jej miesięcznej córeczki w odwiedziny :-) Miłego dnia :-D

Bogusia007 ja mam z tym pęcherzem taki sam problem, poprostu chodzę często, a jak wychodzę z domu to już myślę gdzie będzie jakaś toaleta :szok:brrrr., a dziś mały jak na złość znów tańcuje po pęcherzu więc regularnie co 15 min. jestem w WC buuu:no:
Dragonfly no nas jest znacznie więcej niż 6 , moze 26???? hi hi w każdym bądź razie 1 dzień bez BB i już się ma wieeelkie zaległości:tak:
Martuśka, a czemu smutna?????;-)
Wuzelek kciuki zaciśnięte:):-)

Hej dziewczyny :-)
kilka dni nie pisałam (choć czasem zaglądałam i czytałam :tak:), ale tyle spraw na głowie z M. mieliśmy, że w domciu padałam jak mucha i od razu zasypiałam :sorry2:
Od dziś już postaram się być na bieżąco :tak:
Może opowiem co u Nas :tak:

Zacznę od początku :tak:

1. Co do ślubu, to obrączki już mamy, do złota po dziadkach M., dołożyliśmy 200 zł i mamy je już nawet w domku zrobione :-D Zwykłe, klasyczne, 3 mm :tak: M. jednak chyba źle się zmierzył, bo mam wrażenie, że jego obrączka jest troszkę za luźna :dry: Ale jutro lub po niedzieli, jak będzie miał chwilę to pójdziemy do jubilera i zobaczymy co on powie, może mi się tylko zdaje ;-)
Moja nieobecność tutaj była także spowodowana tym, ze musieliśmy jeździć po jego rodzinie i zapraszać na Nasz ślub, bo M. mama jak zwykle bez uprzedzenia poumawiała Nas do wszystkich, nie patrząc nawet na to czy w danej chwili mamy czas :wściekła/y: Moja teściowa całkowicie wróciła do swoich standardów :angry: Więc dzień po dniu, wsiadaliśmy w auto i jeździliśmy, bo głupio Nam było odwoływać to, jeżeli sobie czas pozajmowali :sorry2: Ale już mamy to za sobą ;-)
Choć jestem zła, bo teściówka dobrze wiedziała, że chcieliśmy tylko rodziców i rodzeństwo/świadków na ślubie :dry:Od samego rana do późnego wieczora jeździliśmy, czułam się do bani o no spą ratowałam bolący brzuch, w końcu powiedziałam dość, to poprzenosiła na następny dzień wizyty :szok::wściekła/y:
2. Co do mojej wady serca i porodu, to moja kardiolog, po moim echo i ogólnie po całości, wypowiedziała się i mam wpisany poród poprzez cięcie cesarskie. :-(
O naturalnym mogę zapomnieć :-(No, ale już się nie smucę, bo przecież dobro dziecka i moje jest najważniejsze, więc trza to będzie przeżyć i już :tak: Poród będę miała zaplanowany na okolice II połowy lipca :tak:Wszystko będzie wiadomo pod koniec czerwca/początek lipca :tak:
3. Co do wady serduszka mojego szkraba, to jednak się nie wy normowało i najprawdopodobniej odziedziczy ją po mnie (byliśmy przedwczoraj na echo serduszka małego). Na szczęście u niego w sercu nic nie tętni, więc taka będzie uroda jego serduszka :tak:Pani doktor mnie uspokoiła. Zaleciła jeszcze jedno kontrolne badanie echo u niego w 1 m-cu jego życia :tak:
4. Mały przedwczoraj ważył już ponad 1,3 kg :szok::-D Wczoraj miałam wizytę u mojej lekarki, wszystko jest w porządku :-)
5. Co do mojej szkoły, to zastały mi jeszcze tylko 2 zaliczenia w przyszły weekend (nie ten teraz), ale to już pikuś :tak::-) Wcześniejsze wszystkie pozaliczałam :tak:
6. Moje siostry córeczka Emilka za chwilę skończy 2 m-ce :szok::-D
Szoook, czas leci, a ona rośnie i rozwija się jak na drożdżach :-D
7. Bardzo się za Wami stęskniłam :zawstydzona/y::-)

To teraz mogę Wam życzyć miłego dzionka, a raczej tego co z niego zostało :tak:;-):-D Lecę do apteki i po lody :-p:-)
Przepraszam, że nie odpisuję, ale przez tyle dni, to bym musiała książkę napisać z odpowiedziami na Wasze posty ;-):-)

reklama
Do góry