reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam się :happy2:

Ciamajdko będzie dobrze! Jesteśmy z Tobą :tak:

Podpisuję się pod tym co napisała Martuśka :-) ja ostatnio czytałam artykuł o pielęgnacji pępuszka i tam też było napisane, że spirytusu się już nie stosuje tylko trzeba oczyszczać w okół wodą i dobrze osuszać i wietrzyć, a odpadnie raz dwa ;-)

Ethele śliczny kociak :-) Uwielbiam kotki :tak:

fiuu jak najbardziej polecam gotowanie na parze! Ja kupiłam sobie garnek do gotowania na parze, o taki
GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE 3el.FLORINA !!! 18cm (1008931344) - Aukcje internetowe Allegro

tylko ja zapłąciłam 3 lata temu w supermarkecie 19,90 ;-)
No, ale wracając do sedna to u mnie ten garnek jest baaardzo często używany! Niezastąpiony jest smak ziemniaczków młodych z brokułem albo kalafiorem ugotowanych na parze :tak: Albo sałatka warzywna z warzyw ugotowanych na parze - zdecydowana różnica z tymi gotowanymi w wodzie. Poza tym nie musisz gotować wszystkiego oddzielnie, bo produkty nie przechodzą zapachem nawzajem - wkłądasz wszystko na raz i szybciutko jest gotowe :-D

A ja dziś miałam wizytę :-) Wszystko jest ok, maluch już waży 1340g - duży chłopczyk :-D Ja tyję ostatnio regularnie 2kg w trzy tygodnie i już mam 7kg na + (pomijając, że na początku ciąży schudłam). Dzidź ułożył główkę w dół, ale resztę zawinął w koci grzbiet i jest dość zabawnie ułożony, ale lekarz mówi, że dzidziolki różnie się okręcają i wyginają, więc ok :happy2:

Black_Opal hmmm to ja chyba taki garnek sobie zakupię:p W Końcu trzeba będzie się zdrowo odżywiać;P
:-p:-p Ano zapomniałabym Ci pogratulować...chłopczyk widzę zdrowo rośnie. Serdecznie gratuluję...super, że wszystko dobrze...

Ciamajdka napisała, że jest już po USG, z maludą wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach i jest już ułożona jak do porodu...;-) Lekarz powiedział, że jest dobrze...jeszcze jedna kroplówka i może jutro już Ciamajdka wyjdzie:-):-):-)
Ciamajdka Serdecznie DZIĘKUJE NAM WSZYSTKIM ZA WSPARCIE:-D:-D:tak::tak::tak:

hmmm a gdzie Pajeczka? Jakoś jej tu brakuje...mam nadzieję, że wszystko dobrze...

Ostatnia edycja:
kot boski ehtele :D aaa zapomiałam Ci juz wczesniej powiedziec, ze masz BOOOOOSki kolor ścian :)
martuska- kciuki trzymam
gotowanie na parze dla jasia, bo ... hmmmm cięzko mu się trawi i bywaja rozne takie problemy-wiecie jak jest.

garnek dzisiaj chyba zakupię do gotowania! co tam.

A! I jeszcze podpytałam lekarza o witaminy - czy mają wpływ na wagę dziecka i odpowiedział mi, że nie! opowiedział mi, że są dwie szkoły - jedni lekarze zalecają, drudzy nie. On jest zdania, że witaminy warto brać, bo mimo iż morfologia w normie i się je wszystko to witaminy dostarczają nam mikroelementów, których w obecnym środowisku życia brakuje. Oczywiście nie naciska i jeżeli pacjentka zgłasza, że źle się czuje po witaminach to nie musi ich brać :tak:

Wiem wiem kapke ostatnio się zaniedbałam i z Wami nie byłam - wybaczcie i nie bijcie:sorry2: ale wstawałam rano swojemu robić śniadanie i tak cały dzień na obrotach a później leżenie, bo czuje napięcie brzuszka, więc do kompa nie podchodziłam. Dziś odwiedziłam położną, bo dr nie było - za tydzień. Chyba zaczyna się moje tycie :-p w ciągu 2 tyg 2 kg, więc póki co 7 na plusie. na 18 idę do dentysty, bo dziąsła nadal strasznie mi krwawią i czuje jak jedzonko wchodzi między zęby, a poza tym ząb, którego mi robił "tli" mnie wrr :wściekła/y: a tak mi się chce tam siedzieć z otwartą papką, że już się rwe :wściekła/y: oby tylko z tymi dziąsłami było ok i nic nowego się nie pojawiło. namarudziłam, nabredziłam a teraz idę się położyć od rana znów na nogach ehhh. Ale mam nadzieję, że u Was jest wszystko oki :-)

black_opal gratulacje wizyty- ale masz duzego synka:)))) super

ethele pewnie ze to zgubimy- innej opcji nie dopuszzcam do ciebie. a moj maz ciagle mi mowi ze wcale nie wygladam grubo:)))))))

dobrze ze z ciamajdka juz lepiej. teraz bedzie musiala odpoczywac. moze dzis sie juz odezwie do nas:)))))))

reklama
Black Opal gratuluję duuuuużego dzidziusia:)
Ehtele kot rewelka, naprawdę to są udane stworzenia:)
Niuunia leż odpoczywaj i marudź jak masz potrzebę!!!!

To dobrze, ze z Ciamajdka i malutką wszystko się normuje, oby jak najszybciej do nas wróciły!
No własnie się zastanawiałam, ze Pajka się nie odhaczyła i gdzieś dzisiaj zniknęła????

Jejku jak się najadłam kapuśniaku...leżę i kwiczę:)buuuu

Do góry