reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Gratuluje synka:-D:-D:-D

Ja urzywałam spirytusu i pepek szybciutko odpadł wiec jestem zdziwiona :szok:

bo to nie chodzi o to, ze nie działa, bo wysusza dobrze. tyle ze czesto powoduje zaczerwienienie, ktore trudno potem sklasyfikowac bo moze oznaczac zwykle podraznienie, a moze to byc tez infekcja, ktora potrafi byc grozna. ale - wybor kazdej mamy :-)

reklama
Urszulka nie martw się tą wagą:/ myślę, że jak na koniec 26 tygodnia ciąży jest ok, tym bardziej, że dużo nie ważysz kobietko!!! Twoja pani ginekolog ma dziwne podejście, rozumiem gdybyś miała dużą nadwagę lub jakies problemy, ale jeśli wszystko jest w porządku to chyba nie ma co się przejmowac....
ja miałam przytyć przez całą ciążę około 10kg , a już mam około 8 więc pewnie przekroczę mój próg.... ale coż możemy zrobić...

Ciamajdka w dalszym ciagu czeka na lekarza:wściekła/y:

Urszulka Ty sie nic nie przejmuj, bo Ty piorko przed ciaza bylas i masz prawo przytyc wiecej.Moj ginekolog twierdzi, ze to wszytsko zalezy od wagi wyjsciowej i budowy;-)

Bogusia007
- 29.05 bedziemy Trzymac kciuku:-)
Magda.WU-Gratuluje KAROLKA;-)

Uff wreszcie nadrobiłam ;-)
ostatnie dni to koszmar jeśli chodzi o powódź tu w krakowie... naokoło bloku miałam widok jakby na jezioro :no: gdziekolwiek trzebabyło jechać autem (bo woda sięgała do połowy łydek) i nawet żeby wyprowadzić psa musiałam pożyczać auto i podjechać kilkaset metrów dalej, gdzie mógł się piesek załatwić. Od wtorku dwie straże wypompowywały na zmianę wodę i już jest trochę lepiej, ale na parkingu (mamy podziemny) nadal jeziorko. Mieszkam na ulicy, która od tej głównej drogi idzie w dół, a mój blok jest na końcu tej ulicy, czyli najniżej. I tam się zbierało najwięcej wody. Dodatkowo mieszkańcy innych domów wypompowywali na tą ulicę wodę z piwnic, więc jeszcze więcej do nas spływało. Także mieliśmy wesoło... :sorry2:

Aga-Natalia, teraz już niewiem, czy to co odczuwam to te skurcze Braxtona-Hicksa czy też stawianie się (twardnienie) macicy, jak myślałam. A może to to samo? :confused: Często takie twardnienie odczuwam w ciągu dnia, zwłaszcza po południu jak coś robię. Czasem nawet parę razy w ciągu godziny...

Ciamajdka, wiesz jak postawić sierpniówki na baczność! Mam nadzieję, że i tym razem będzie wszystko OK!!

Bogusia86, jednak większość facetów nigdy nie dorośnie. A twojego ojca, jak i mojego faceta możemy wrzucić do jednego worka. Nie martw się kochana i staraj się o nim nie myśleć. najważniejsze, że Twoje maleństwo będzie miało obojga rodziców, a takiego dziadka kopnij w dupę i pozmieniaj zamki :tak: po jakimś czasie sam zrozumie swoje błędy jak za wami zatęskni.

Pajka pozwolisz, że ja też będę się wzorowała na twojej liście przy robieniu zakupów. Mam dopiero łóżeczko i wszystko do łóżeczka (kołderki, 3 komplety pościeli, itd) oraz chyba wszystkie ubranka na 0-3m, rożek, fotelik do samochodu i to chyba tyle :sorry2:

Ciociu Marulko ;-), twoje rady bezcenne dla mnie, niedoświadczonej mamy. z wiedzią o kosmetykach i produktach do higieny dla dziecka u mnie najgorzej, a tyle rzeczy na rynku!

Ehtele, ale szalejesz na All. :-) raz po raz słyszę o nowych zdobyczach. Szkoda, że ja nie mam głowy do zakupów :sorry: to mnie przeraża.

Magda.wu, gratuluję chłopaka :-) męskie szeregi u sierpniówek coraz silniejsze!

Bogusia007, powodzenia z obroną.
to koszmar co piszesz o tych psiaczkach. Chyba też bym się załamała jakbym to zobaczyła. Biedactwa. Czym one zawiniły? Takie bezbronne stworzenia. Aż mi się łzy cisną do oczu... Skąd się u ludzi bierze taka znieczulica?? Jednak człowiek to największy drapieżnik...

urszulka202, nie miałam tego badania i właśnie się zastanawiam czemu nie doktor nie zlecił :confused: nawet mnie nie pytali czy mam styczność z kotami, a mam. Może sama powinnam podpytać.

Dzięki dziewczyny za informację, moja ginka trochę mnie poirytowała bo nie dośc że to badanie odpuściła a ja tego nie dopilnowałam( ale to ona jest lekarzem i powinna informować o takich rzeczach) to dzis powiedziała mi że przytyłam za dużo bo w całej ciązy prawidłowo powinnam mieć 11 kg a mam juz 10+ na tym etapie (czyli ważę 62), czlowiek musi sie pilnować i czytać cały czas i dopytywac a to a siamto...ide robić obiad, nie będę z tego powodu głodować. Później was poczytam, pozdrawiam:-)
Nie przejmuj sie lekarką kazda z nas inaczej przybiera na wadze ale ja pierwsze słysze ze trzeba przytyc 11i koniec kropka znam osobiscie dziewczyny które w ciazy przytyły 30na plus dobrze sie czuły a po ciązy wróciły do swojej wagi wiecb moim zdaniem nie ma co martwic :tak:

Dzięki dziewczyny za informację, moja ginka trochę mnie poirytowała bo nie dośc że to badanie odpuściła a ja tego nie dopilnowałam( ale to ona jest lekarzem i powinna informować o takich rzeczach) to dzis powiedziała mi że przytyłam za dużo bo w całej ciązy prawidłowo powinnam mieć 11 kg a mam juz 10+ na tym etapie (czyli ważę 62), czlowiek musi sie pilnować i czytać cały czas i dopytywac a to a siamto...ide robić obiad, nie będę z tego powodu głodować. Później was poczytam, pozdrawiam:-)

Nie przejmuj się tą doktor, kurcze ciekawe czy ona taka skrupulatna we wszystkim, najlepiej dobic i zdołowac człowieka, moze mogła więcej się wysilić na temat badań na toxo i poinformować, ze takie winno się zrobić, nie każda z nas musi to wiedzieć,a nie sie Ciebie uczepiła jak Ty masz super wagę, wrrrr ci lekarze:(:(

Saudades to okropne co piszesz, współczuję jejku dobrze, ze mieszkania Ci nie zalało!!!! Jak niestety wielu, wielu ludziom:(
Pozostaje mieć tylko nadzieję, aby nie zaczęło ponownie padać!

Jakąś dziwną masz lekarkę, skoro ci tak powiedziała. Ja przytyłam już ponad 10 kg (nie wiem dokładnie ile, będę ważona za tydzień), a mój lekarz nic nie mówił, że za dużo, mimo że moja wyjściowa waga była o wiele wyższa od twojej. Naprawdę bym się nie przejmowała na twoim miejscu :tak: tyle co przytyłaś zrzucisz migiem przy karmieniu.

Bombusia, mieszkam na wysokim parterze. woda NA SZCZĘŚCIE nie sięgnęła. Póki co deszcz też nie pada i oby tak było przynajmniej do czerwca!

Ostatnia edycja:
Byłam w biedronie, zakupy zrobione. Chlebek świżuni z piekarni też:-)
Zjadłam loda zapp i czekam na tego listonosza...:blink::blink: no i obiadek trza zrobić...muszę poszukać jakiegoś przepisu na kurczaczka w kawałkach z czymś...

zielona26
my tu wszystkie trzymam kciuki, żeby wszystko było ok...:-D:-D:-D a nami się nie przejmuj jak będzie zdrowa to wszystkie zaległości nadrobisz:-p śle uściski dla Ciebie i maluszka

Aga_Natalia a czytałaś o cholestazie ciążowej? Objawia się właśnie opuchlizną...daj znać co lekarz powiedział...powodzenia;-)

Ola_ kurczę ten temat kosmetyków to ciągle czarna magiia...w sumie ja używam balsamu z nivei dla dzieci (hipoalergiczny) i jest świetny...ale jak podziała na maluszka nie wiem...może rzeczywiście poczekać w końcu w szpitalu dostaniemy próbki i dopiero wtedy kupować kosmetytki...nie wiem sama. Milusia pisała, że ziajka taka sobie...może na hipp postawię...

urszulka202 oczywiście. To jedno z podstawowych badań, toxoplazmoza i cytomegalia (oba wskaźniki: przeciwciała - wczesne zakażenie) kosztowały mnie ok 80 zł...Ja już dwa razy robiłam to badanie...okazało się, że cytomegalię przechodziłam i są anty ciała więc teraz badam tylko wczesne zakażenie...a toxo nie przechodziła, więc oba wskaźniki robię...Myślę, że to ważne...

saudades mam nadzieję, że teraz już słońce wyjdzie, że będzie koniec z deszczem i całą tą katastrofą...to straszne, że to tak dotknęło Ciebie..moje tereny na szczęście na górce...
A co do moich zakupów to widzisz, czasu dużo a sił za mało by chodzić po sklepach (w dodatku jeszcze prawka nie zdałam:no:) Więc buszuję przy komputerze w domku:-D a all nigdy mnie nie zawiodło, nigdy nie byłam oszukana...więc jest ok:-p:-p

dziewczynki melduję że SŁOŃCE U MNIE WYSZŁOOOO!!!!!! :-):-):-):-):-):-) od razu gębusia mi się cieszy :-):-):-):-):-)

słucham sobie muzyczki, o takiej:
[video=youtube;9nOd5_Bdc8I]http://www.youtube.com/watch?v=9nOd5_Bdc8I[/video]

i czuję że idzie ku lepszemu :-D bo nie wiem jak Wy, ale ja bez słońca po prostu długo nie mogę.. choruję.:zawstydzona/y:

ehtele ODDAWAJ ZAPPA!!!!!jej to moje ulubione lody :p:p:p mnnniam :D

reklama
kurcze u nas tak ladnie slonko swieci , ze az milo tylko siedzialam ciagle przy biurku i wkuwalam a slonce mi ostro na glowe swiecilo a na obecna chwile iema zadnych zaslon czy rolet - po jakim czasie tak mi sie zrobilo nidobrze ze mosialam sie polozyc zaczely sie dosc ostre zawroty glowy czyli za mocno na swiecilo mnie :( znow weszlam z ciekawosci na wage znow 1 kg na plusie jak narazie 12 na plusie razem mam nadzieje ze niejste zle ale coz moja siora w calej ciazy wazy 11 kg ( no i nadal czekamy bo maly Gabriel niechce wyjsc z brzucha) a juz 2 dzien po terminie

Urszulka202- co do toxoplazmozy sama tez pytalam lekarza to dop. wtedy powiedzial ze dobrze by bylo zrobic ale niestety ale trzeba placic za to u mnie kosztowalo 60 zl za dwa

Do góry