Uff wreszcie nadrobiłam ;-)
ostatnie dni to koszmar jeśli chodzi o powódź tu w krakowie... naokoło bloku miałam widok jakby na jezioro
gdziekolwiek trzebabyło jechać autem (bo woda sięgała do połowy łydek) i nawet żeby wyprowadzić psa musiałam pożyczać auto i podjechać kilkaset metrów dalej, gdzie mógł się piesek załatwić. Od wtorku dwie straże wypompowywały na zmianę wodę i już jest trochę lepiej, ale na parkingu (mamy podziemny) nadal jeziorko. Mieszkam na ulicy, która od tej głównej drogi idzie w dół, a mój blok jest na końcu tej ulicy, czyli najniżej. I tam się zbierało najwięcej wody. Dodatkowo mieszkańcy innych domów wypompowywali na tą ulicę wodę z piwnic, więc jeszcze więcej do nas spływało. Także mieliśmy wesoło...
Aga-Natalia, teraz już niewiem, czy to co odczuwam to te skurcze Braxtona-Hicksa czy też stawianie się (twardnienie) macicy, jak myślałam. A może to to samo?
Często takie twardnienie odczuwam w ciągu dnia, zwłaszcza po południu jak coś robię. Czasem nawet parę razy w ciągu godziny...
Ciamajdka, wiesz jak postawić sierpniówki na baczność! Mam nadzieję, że i tym razem będzie wszystko OK!!
Bogusia86, jednak większość facetów nigdy nie dorośnie. A twojego ojca, jak i mojego faceta możemy wrzucić do jednego worka. Nie martw się kochana i staraj się o nim nie myśleć. najważniejsze, że Twoje maleństwo będzie miało obojga rodziców, a takiego dziadka kopnij w dupę i pozmieniaj zamki
po jakimś czasie sam zrozumie swoje błędy jak za wami zatęskni.
Pajka pozwolisz, że ja też będę się wzorowała na twojej liście przy robieniu zakupów. Mam dopiero łóżeczko i wszystko do łóżeczka (kołderki, 3 komplety pościeli, itd) oraz chyba wszystkie ubranka na 0-3m, rożek, fotelik do samochodu i to chyba tyle
Ciociu
Marulko ;-), twoje rady bezcenne dla mnie, niedoświadczonej mamy. z wiedzią o kosmetykach i produktach do higieny dla dziecka u mnie najgorzej, a tyle rzeczy na rynku!
Ehtele, ale szalejesz na All. :-) raz po raz słyszę o nowych zdobyczach. Szkoda, że ja nie mam głowy do zakupów
to mnie przeraża.
Magda.wu, gratuluję chłopaka :-) męskie szeregi u sierpniówek coraz silniejsze!
Bogusia007, powodzenia z obroną.
to koszmar co piszesz o tych psiaczkach. Chyba też bym się załamała jakbym to zobaczyła. Biedactwa. Czym one zawiniły? Takie bezbronne stworzenia. Aż mi się łzy cisną do oczu... Skąd się u ludzi bierze taka znieczulica?? Jednak człowiek to największy drapieżnik...
urszulka202, nie miałam tego badania i właśnie się zastanawiam czemu nie doktor nie zlecił
nawet mnie nie pytali czy mam styczność z kotami, a mam. Może sama powinnam podpytać.