reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Bogusiu86 jejku no zdenerwowałam się Twoim postem. Przykre to bardzo co piszesz słonko, tak.... rodziców się nie wybiera, a z tą NK to, rzeczywiście dał popis jak małolat się zachował, ale faceci wierz mi po 40tce jak sie ponownie zakochają to tak wariują, poprostu tracą rozum, myślą, ze mają znów naście lat, mój chrzestny wywinął taki sam numer, poszedł do kobity 30 lat młodszej i są od lat przeszczęsliwi, a on z nią po miasteczku (bo to Łask) chodzi za rączkę i jest zakochany!!!!!
Przykre jest to, ze Ciebie tak traktuje, a o płaceniu za garaż nie wspomne, to taka dziecinna zemsta zauważ, nie ma broni na to co robi, to zachowuje się jak gówniarz. Przytulam Cię mocno, bądź blisko mamy, miziaj brzunio,a siostra??? no cóż chyba nie popuściłabym jej i powiedziała co o tym sądze, bez względu na wszystko, czy ona mysli o mamie???
Mam nadzieję, ze tata na długo nie zawitał i jak wyjedzie to wróci spokój w domu! Buziaki:)

reklama
Napisała Kiniusia, że jutro postara się już być z nami... Jej maleństwo wazy już 1,3 kg:-) wieczorkiem jutro pewnie zajrzy....

Kupiłam sobie krówki, kaszkę, dwa batony, nospę i aspargin... teraz będę jeść leczo, i za jakąs godzinkę jadę po babcię..

Ciamajdka no to dobrze, że przeszło...może po takiej akcji nie chodź do Biedrony na zakupy?:eek: Wypocznij jeszcze, a nospę niech T. Ci kupi jak będzie wracał...uważaj teraz na siebie...ja nic podobnego nie miałam więc nie pomogę czy to skurcze czy co innego:sorry:

Pajkaa tyleee?? kochana ty już na końcówce jesteś...ja też więkoszości tych rzeczy ni mam...ale ja to sobie podzieliłam czerwiec: łóżeczko plus staniczki i piżamki do karmienia przewijak, laktator, lipiec wózeczek i wszystkie kosmetyki dla dzieciątka i dla mnie:-)
Doświadczone mamusie mi mówiły, że mata przydatna kładziesz maluszka na czymś miękkim zresztą to grosze, więc ja kupiłam;-);-)...:-)

Bogusia86 bardzo mi przykro...powiem Ci, że nie warto się denerwować, bo gdyby dzieciątko miało mieć takiego dziadka to lepiej nie mieć żadnego...jego czyny mówią same za siebie...więc olej go tak jak on olał Waszą rodzinę... i nie wracaj do tego bo będzie bolało...
powiem tak mój ojciec też mnie olał, przy rozwodzie i mimo, że nie pamiętał o żadnych moich urodzinach to ciągle jakoś mam tęsknotę do ojca którego nie miałam...więc nie będzie łatwo, ale na pewno sobie z tym poradzisz...mam nadzieję, że teścia to masz cudownego...:-D:-D

kupiłam w końcu kieckę na all tę ostatnią, którą pokazywałam...zobaczymy, ale w sumie traktuję to raczej testowo bo babeczka mi napisała że do 10 dni mogę zwrócić...w pt będzie więc się zobaczy do tego czasu mam spokój...a kolorek jednak czerwień:p Zaprezentuję się Wam wtedy w pełnej krasie w końcu już 30 tydzień a ja nowego zdjęcia nie mam hehhe:p:p

Ostatnia edycja:
Bogusiu tulam mocno... to bardzo przykra sytuacja :(

Pajka ja mam coś takiego:
MATA do wanienki MATERACYK do kąpieli + GĄBKI (1046444543) - Aukcje internetowe Allegro
Moja bratowa używała i była bardzo zadowolona. Nie jest to taki duży koszt ;)

A co do Twojej listy to proponuję się wstrzymać z zakupem np. kombinezonu na chłodniejsze dni do czasu, aż dzidziuś się urodzi i będziesz wiedziała jaki rozmiar brać ;) Ze szpitala opatulimy dzieci w kocyki, a pierwszy spacer to i tak dopiero po 3 tygodniach chyba :)

Ciamajdka no to dobrze, że przeszło...może po takiej akcji nie chodź do Biedrony na zakupy?:eek: Wypocznij jeszcze, a nospę niech T. Ci kupi jak będzie wracał...uważaj teraz na siebie...ja nic podobnego nie miałam więc nie pomogę czy to skurcze czy co innego:sorry:

Pajkaa tyleee?? kochana ty już na końcówce jesteś...ja też więkoszości tych rzeczy ni mam...ale ja to sobie podzieliłam czerwiec: łóżeczko plus staniczki i piżamki do karmienia przewijak, laktator, lipiec wózeczek i wszystkie kosmetyki dla dzieciątka i dla mnie:-)
Doświadczone mamusie mi mówiły, że mata przydatna kładziesz maluszka na czymś miękkim zresztą to grosze, więc ja kupiłam;-);-)...:-)

Bogusia86 bardzo mi przykro...powiem Ci, że nie warto się denerwować, bo gdyby dzieciątko miało mieć takiego dziadka to lepiej nie mieć żadnego...jego czyny mówią same za siebie...więc olej go tak jak on olał Waszą rodzinę... i nie wracaj do tego bo będzie bolało...
powiem tak mój ojciec też mnie olał, przy rozwodzie i mimo, że nie pamiętał o żadnych moich urodzinach to ciągle jakoś mam tęsknotę do ojca którego nie miałam...więc nie będzie łatwo, ale na pewno sobie z tym poradzisz...mam nadzieję, że teścia to masz cudownego...:-D:-D

kupiłam w końcu kieckę na all tę ostatnią, którą pokazywałam...zobaczymy, ale w sumie traktuję to raczej testowo bo babeczka mi napisała że do 10 dni mogę zwrócić...w pt będzie więc się zobaczy do tego czasu mam spokój...a kolorek jednak czerwień:p Zaprezentuję się Wam wtedy w pełnej krasie w końcu już 30 tydzień a ja nowego zdjęcia nie mam hehhe:p:p

Ehtele ja sie załamałam bo juz tyle mam pokupione i jeszcze tyle trzeba kupić.MASAKRA. Zastanawiam się tylko kiedy zacząć kupować kosmetyki dla małego bo niby termin na 17 sierpnia, ale róznie moze byc.Trzeba byc wcześniej przygotowanym :)

Bogusiu tulam mocno... to bardzo przykra sytuacja :(

Pajka ja mam coś takiego:
MATA do wanienki MATERACYK do kąpieli + GĄBKI (1046444543) - Aukcje internetowe Allegro
Moja bratowa używała i była bardzo zadowolona. Nie jest to taki duży koszt ;)

A co do Twojej listy to proponuję się wstrzymać z zakupem np. kombinezonu na chłodniejsze dni do czasu, aż dzidziuś się urodzi i będziesz wiedziała jaki rozmiar brać ;) Ze szpitala opatulimy dzieci w kocyki, a pierwszy spacer to i tak dopiero po 3 tygodniach chyba :)

Kochana wiem, to jest ogólna lista rzeczy, których jeszcze nie mam :)) a kombinezonu nie mam a i tak we wrześniu kupie bo podobno lata ma w tym roku nie byc wiec jak w maju mamy śnieg to ciekawe co bedzie w październiku.

a pierwszy spacer to i tak dopiero po 3 tygodniach chyba :)

oj ja bym tyle nie wytrzymała w domu.
Z Kuba (luty) wychodziłam po 10 dniach,a teraz to pewnie po kilku,jka bedzie ciepło,tzn. bezwietrznie,bo mrozów w sierpniu sie nie spodziewam.

Pajkaa spokojnie,ja nie mam połowy tego co Ty.Damy rade.:tak:
Bogusia86 przykre to co piszesz,ale teraz ty jestes najwazniejsza i maleństwo,wiec staraj sie nie przejmować.

Bogusia86, to bardzo przykra sytuacja... Szkoda, że musisz przez to przechodzić, zwłaszcza teraz... Trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży...

Ciamajdka, super, że już lepiej się czujesz.. Nie strasz więcej ;-)

Pajkaa, Ty co chwilkę coś kupujesz, a jeszcze tyle niekupionych rzeczy masz?? Kurczę, mi się wydawało, że mam tak mało jeszcze do kupienia, ale może coś pominęłam, cholewcia...
Skoro tyle jeszcze NIE MASZ, to co MASZ w takim razie? Mogłabyś podesłać swoją pełną listę rzeczy potrzebnych?? Byłabym Ci bardzo "dźwięczna" :-)

Ostatnia edycja:
Cześć kochane słoneczka,

jestem, żyję, na nic czasu, nadrobię was jak tylko znajdę czas:D Wczoraj wróciłam z Kazimierza Dolnego - jechalismy łącznie samochodem w jedną i drugą stronę 12h - byłam wykonczona.
Tam odbywala się konferencja kosmetologów itp. Pierwsze co jak przyjechaliśmy rzuciłam się jak szczerbaty na suchary na pyszności przygotowane w restauracji: zeżarlam mosakę, pstrąga w sosie czosnkowym, zupę czardasza i myślałam, ze zwymiotuję, a za poł godziny byłam głodna;D
Dziś od rana biegam i załatwiam mnóstwo spraw, jestem teraz w biurze.

Obiecuję, że was moje kochane brzuchatki nadrobię, mam nadzieję, że u was wszystko w porządku.
Do napisania....:*:*:**:*

reklama
ehtele w sumie tak - to TYLKO zabawka ;);) ale wiesz ile radości kupienie takiej zabawki i czytanie o jej edukacyjności przynosi rodzicom :p

Pajka a co to jest "śpiworek po 2 tygodniach, zakładamy dziecku tylko body i pieluszkę, ma mieć gołe stopki (noworodek wtedy szybciej się stymuluje i rozwija)" :szok::eek: pierwsze słyszę.. Twoja lista faktycznie pokaźna :p ja jedyne co zrobiłam dla Franka to przejrzałam ciuszki po Olku stwierdziłam "hm. jeszcze cośtam dokupię" i tyle ;) także jestem w daleeeekim, zielonym lesie :D

bogusia86 zgadzam się - zakochany facet po 40 to porażka... a nawet przed 30 to też porażka... jak baba zawróci mężczyźnie w głowie i go omota porządnie to facetowi rozum odbiera. Współczuję przeżyć...

milusia smerfie pracusiu czy ty aby nie miałaś odpoczywać? no nic mam nadzieję, że Twoja aktywnośc zostanie Ci nagrodzona leciutkim porodem ;) trzymaj się cieplutko!

Do góry