reklama
Aga_Natalia
Fanka BB :)
dziewczyny mam pytanie co myslicie o lezaczkach czy warto je kupowac?
Ja polecam bardzo. Korzystałam z niego, a raczej moje dziecko bardzo często. W kuchni, salonie, na podwórku.
Zaprosili go na drugi etap rozmowy - dadzą znac do końca tygodnia.
Ale pracowałby w Katowicach, więc mieszkałby u rodziców.. i musi miec własna działalność...
jestem w połowie zadowolona.
To przesyłam połowiczne gratulacje!!!!
Madziujka trzymam kciuki za poprawę pogody. Straszne co się dzieje w Polsce:-(
Na północy są jednorazówki
A teraz powiem Wam coś, co wyczytałam wychowując Olka, a odnoszę się do opowieści bombusi - ciekawa jestem Waszych pomysłów i opinii. Otóż najnowsze trędy w wychowywaniu dzieci głoszą wszem, że chodziki to ZŁO. Sprawa nie brzmi aż tak strasznie, ale moim zdaniem sensownie i ja tym się kierując Olowi nie proponowałam chodzika. Meritum: chodzik owszem, ułatwia nam rodzicom masę rzeczy i ułatwia życie dzieciom ALE:
Małym dzieciom życia ułatwiać w ten sposób nie należy. Chodzik doskonale pomaga dziecku utrzymywać równowagę sztucznie, później uczą się balansować ciałem samodzielnie, chodzik także ułatwia pokonywanie przeszkód, chroni przed urazami, a nie uczy dziecka "uważać na siebie". Była taka pani, co wysnuła nawet daleko idący wniosek, że takie ułatwianie dziecku rzutuje później na jego dalsze procesy uczenia się i radzenia sobie w życiu (choć moja siorka na przykład w chodziku pomykała i jakoś specjalnie nie widzę żeby obijała sie przez to o szafki, Adrian bombusi raczej też ).
Ja osobiście postanowiłam Olowi nie proponować takiego ułatwienia, jedyne co mu kupiłam to takie cuś: http://www.fisher-price.com/pl/infanttoys/product.asp?s=bubrilliant&id=41231 i to mu baaaardzo pomoglo w nauce wstawania i chodzenia, później tylko puścił rączkę... Co wy sądzicie o chodzikach?
Ja Nati nie kupowałam chodzika, bo uważam, że dziecko raczkując wzmacnia sobie mięśnie, uczy się ostrożności. Uważam też skoro fizjoterapeuci nie popierają tego wynalazku to im ufam, bo się znają, są przecież fachowacami. Często oglądam program na TVN Style Mamo, to ja, w którym pan Zawitkowski jest przeciwnikiem. A dziecko wcześniej czy później samo nauczy się chodzić.
Polecam taki pchacz, też mamy podobny po Nati.
Rowerek super sprawa.
Dziewczyny mam skurcze co 6 minut!!!!!!!!!!
idę myć włosy... patrze na zegarek od 13.. ale wczesniej juz czułam..od ok 11
boli z tyłu, z jednej strony, po kilka razy co 6 minut dokładnie..
tylko mnie nie stresować... czuwam...
bo się naczytałam tych pierdół:/
Ciamajdko weź sobie no_spę i kąpiel, powinny minąć, jak nie to zadzwoń do lekarza.
Bombusia super ciuszki!!!!
Leżaczek mam taki po Nati :Maclaren Leżaczek/Bujaczek (1042670121) - Aukcje internetowe Allegro
Granatowy, bo kupowałam w ciąży jak miał był chłopiec
Bardzo szybko zaczęliśmy go używać. Sprawdził się w 100%.
Trzymam kciuki za wizyty, egzaminy i inne ważne sprawy, za które dobrze potrzymać kciuki
Ostatnia edycja:
R
RiSiA
Gość
Mnie się ten bardzo podoba, zwłaszcza, że chcę kupić karuzelę do łóżeczka z tej serii:
LEŻACZEK RAINFOREST FISHER PRICE K2565 w24h (1033762592) - Aukcje internetowe Allegro
ale ta cena ;/
Tak więc chyba zdecyduję się na ten:
LEŻACZEK BUJACZEK FISHER PRICE DO 18 kg WIBRACJE (1036135615) - Aukcje internetowe Allegro
poza ceną na plus jest jeszcze to, że ten starczy na dłużej, bo robi się z niego fajny fotelik dla starszego bobasa
u nie ten pierwszy odpada bo do 9 kg dlatego chyba zdecyduje sie na ten drugi, ale czy orientowałas sie moze w sklepach o ceny? bo ja na necie znalazłam prawie 90 zł drozsze a takie same
Ehtele u jakiego sprzedawcy kupowałaś tą wanienkę?? Mążdał sielone światełko namkupowanie
Black_Opal
Kąpiel przy skurczach stanowczo nie zalecana!!!! Leżenie w wodzie pobudza macicę do skurczy!
Pajka orientowałam się. Już jakiś czas temu pytałam jaką cenę mi zaproponują w sklepie u mnie w mieście za bujaczek i karuzelę i te ceny były znaaaacznie wyższe
Pajka orientowałam się. Już jakiś czas temu pytałam jaką cenę mi zaproponują w sklepie u mnie w mieście za bujaczek i karuzelę i te ceny były znaaaacznie wyższe
Mama Aneta
Bedzie Majeczka
Słuchajcie przyszła chyba kasa ze skarbówki właśnie dostałam telefon od babci jupiii ide szaleć
R
RiSiA
Gość
Kąpiel przy skurczach stanowczo nie zalecana!!!! Leżenie w wodzie pobudza macicę do skurczy!
własnie bo ja znalazłam na necie za 240 zł najtańszy oprócz allegro.I byłam ciekawa cen w sklepach dzięki
Aga_Natalia
Skurcze Braxtona-Hicksa
Skurcze, jakie odczuwać może kobieta ciężarna po 20. tygodniu ciąży to skurcze przepowiadające, nazywane także skurczami skurcze Braxtona-Hicksa. Czasami są one nieprzyjemne w odczuciu, a to ze względu na stwardnienie mięśnia macicy.
Są one bezbolesne i nieregularne, choć z czasem ich wyczuwalność zwiększa się i mogą przynosić kobiecie ból. Od skurczów porodowych różnią się tym, że zmiana pozycji łagodzi je, zatem wskazane jest położenie się i odpoczęcie, kiedy stoimy lub przespacerowanie się, jeśli skurcze wystąpiły w trakcie leżenia. Niemal całkowicie skurcze ustępują w ciepłej, nie gorącej kąpieli.
Skurcze, jakie odczuwać może kobieta ciężarna po 20. tygodniu ciąży to skurcze przepowiadające, nazywane także skurczami skurcze Braxtona-Hicksa. Czasami są one nieprzyjemne w odczuciu, a to ze względu na stwardnienie mięśnia macicy.
Są one bezbolesne i nieregularne, choć z czasem ich wyczuwalność zwiększa się i mogą przynosić kobiecie ból. Od skurczów porodowych różnią się tym, że zmiana pozycji łagodzi je, zatem wskazane jest położenie się i odpoczęcie, kiedy stoimy lub przespacerowanie się, jeśli skurcze wystąpiły w trakcie leżenia. Niemal całkowicie skurcze ustępują w ciepłej, nie gorącej kąpieli.
Ciamajdko- ODPOCZYWAJ i nie czytaj więcej czerwcówek!!!!!
Bombusia- ciuszki superowe, a cena powalająca
A my mamy coś takiego:http://www.allegro.pl/item1040153353_delti_swing_hustawka_lezaczek_nowa_od_1zl.html
Bombusia- ciuszki superowe, a cena powalająca
A my mamy coś takiego:http://www.allegro.pl/item1040153353_delti_swing_hustawka_lezaczek_nowa_od_1zl.html
Ostatnia edycja:
Pajeczko moim zdaniem wszystkie leżaczki są ok...ja bym kupowała taki baz muzyczki, choć akurat przy fischer masz pewność, że będzie ona fajna...więc może ten właśnie kup...w sumie róznica 50zł...
tu masz linka wanienki
http://www.allegro.pl/item990352383_kolorowa_wanna_wanienka_prima_baby_100_cm_new.html
Marulka na prawdę śmieszny ten filmik...jak dla mnie to po prostu zabawka dla dziecka...i to właśnie od dziecka zależy czy mu podpasuje Jeśli Olek przy tym się dobrze bawi to czemu nie... A chodziki są bardziej edukacyjne w cudzysłowiu oczywiście...
Bombusiu zakupy superowe...i te cena na prawdę udane łowy
Wuzelek musisz się uwinąć ze szkoleniami, bo ja też właśnie się obudziłam i termin ukończenia szkolenia mam do 22 maja, więc teraz pędzę jak szalona hehehe Termin możesz sobie sprawdzić jak klikniesz na grupę szkoleniową...
tu masz linka wanienki
http://www.allegro.pl/item990352383_kolorowa_wanna_wanienka_prima_baby_100_cm_new.html
Marulka na prawdę śmieszny ten filmik...jak dla mnie to po prostu zabawka dla dziecka...i to właśnie od dziecka zależy czy mu podpasuje Jeśli Olek przy tym się dobrze bawi to czemu nie... A chodziki są bardziej edukacyjne w cudzysłowiu oczywiście...
Wuzelek musisz się uwinąć ze szkoleniami, bo ja też właśnie się obudziłam i termin ukończenia szkolenia mam do 22 maja, więc teraz pędzę jak szalona hehehe Termin możesz sobie sprawdzić jak klikniesz na grupę szkoleniową...
Ostatnia edycja:
reklama
R
RiSiA
Gość
Pajeczko moim zdaniem wszystkie leżaczki są ok...ja bym kupowała taki baz muzyczki, choć akurat przy fischer masz pewność, że będzie ona fajna...więc może ten właśnie kup...w sumie róznica 50zł...
tu masz linka wanienki
Kolorowa WANNA wanienka PRIMA BABY 100 cm NEW (990352383) - Aukcje internetowe Allegro
oj jak juz zobaczyłam , ze napisąłas to sie ucieszyłam i mowie no to zakupy znowu P