reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ja z Nati już na drugi dzień werandowałam, po 5-ciu dniach pierwszy spacer.
Kombinezon na początek raczej nie potrzebny.
Ja zakładałam małej o jedną warstwę więcej niż ja miałam.
Jak ja miałam krótki rękaw Nati zakładałam body z krótkim, pajacyk z długi i ewentualnie sweterek.

Pajkaa
spokojnie z tymi zakupami. Sklepy w sierpniu też będą otwarte. Zawsze możesz dokupić.
A wiele rzeczy uznasz za niepotrzebne.

reklama
Cześć!
Byłam dzisiaj po wyniki glukozy i już sama nie wiem czy wszystko w porządku... Miałam obciążenie 50g glukozy, czyli tylko pobieranie krwi po 1godz, ale u mnie w laboratorium dodatkowo pobierają jeszcze mocz i wyszły takie wyniki:glukoza na czczo-83 po 1 godz-101 (czyli w porządku) i glukoza w moczu-OBECNA (++) Co to może oznaczać?
M wrócił wczoraj (a raczej dzisiaj) z pracy o 4 nad ranem, jak już świtało:no: Zapomniałam dodać, że wyszedł o 8 rano... Nie mogłam spać całą noc, bo podświadomie czułam, że go nie ma... Zasnęłam dopiero nad ranem i zaspałam o godzinę-biegiem ubierałam się do pracy:eek:
Ciamajdka-ale z Ciebie wulkan emocji:shocked2:;-) Dobrze, że przeszło:tak:
Bogusia-leżaczek to super sprawa-bez niego nie dałabym sobie rady z ciekawską Basią;-)
Pajkaa-Ty szalejesz z zakupami-śliczne:tak: Moja siorka miała ten leżaczek z wibracjami-super się sprawdzał:tak: Ja maty do wanienki nie kupowałam tylko leżaczek do kąpieli:happy2:
Ola-szkoda słów dla braku ludzkiego zrozumienia dla kobiet w ciąży:no: Ja piję cały czas bezkofeinową, bo po normalnej mam kołatanie serca:tak:
Shiraa-ja też z Dolnego Śląska, ale o "zrywkach" słyszę pierwszy raz:eek:
Marulka-ja też jestem przeciwna chodzikowi, ale ten "pchacz"jest super (kupiłam taki bratankowi M:tak:)
Bombusia-super ubranka:tak:
Bogusia-przykro mi, że masz taką sytuację, a Twój ojciec nie potrafi stanąć na wysokości zadania:no:
Milusia-to teraz zasługujesz na długi odpoczynek;-)
Ehtele-ciekawa jestem tej sukienki-na modelce prezentowała się bardzo ładnie:cool2:

bogusia serdeczne współczucia,niezły dzieciak z tego twojego ojca! i ma facet tupet z tymi zdjęciami.
pajkaa rozwaliłaś mnie tą lista:) ja tak jak marulka daleko w lesie, mam nadzieję że mój mąż dotrzyma słowa i w czerwcu po wypłacie zakupimy komodę , łóżeczko i parę innych rzeczy.
milusia podziwiam pracusiu:( i jak ty dałaś radę 12 h w samochodzie, my ostatnio wracaliśmy znad morza 5 godzin to myślałam że umrę po drodze tak mi było nie wygodnie i wogóle:(
black opal z tymi spacerami to nie będziemy tak długo musiały czekać, moja szwagierka rodziła w marcu gdzie zimno było i już po tyg,śmigała z Majeczką na spacerek! dzidzia zdrowa i nic jej nie jest!

Bogusia86, to bardzo przykra sytuacja... Szkoda, że musisz przez to przechodzić, zwłaszcza teraz... Trzymaj się, mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży...

Ciamajdka, super, że już lepiej się czujesz.. Nie strasz więcej ;-)

Pajkaa, Ty co chwilkę coś kupujesz, a jeszcze tyle niekupionych rzeczy masz?? Kurczę, mi się wydawało, że mam tak mało jeszcze do kupienia, ale może coś pominęłam, cholewcia...
Skoro tyle jeszcze NIE MASZ, to co MASZ w takim razie? Mogłabyś podesłać swoją pełną listę rzeczy potrzebnych?? Byłabym Ci bardzo "dźwięczna" :-)

chcesz listę z ciuszkami czy bez :)
Bo ogólnie kupiłam
- 2 kocyki polarowe
-2 ręczniczki z kapturkiem (ale zastanawiam się jeszcze nad jednym BO ten jeden nie jest zbyt miływ dotyku i moze nie byc odpowiedni dla skury maluszka)
- gruszkę
- nożyczki
- grzebyczek, szczoteczkę
- 2 butelki szklane (120 ml i 240 ml)
- 10 pieluch tetrowych
- ceratki pod prześcieradełko
- 2 butelki do przechowywania pokarmu (potrzebne mi są bo na wesele ide wiec pewnie bede musiała odciągnąć pokarm i zostawić u mamy)
- łóżeczko z baldachimem
- przybornik malucha przypinany do łóżeczka
- 2 prześcieradełka bawełniane (zastanawiam się czy nie kupić frotowych jeszcze??)
- 2 komplety pościeli
- przewijak
- poduszka do karmienia

jeżeli chodzi o ciuszki to
- 2 pary niedrapek
- 2 pary czapeczek letnich
- czapeczka i szaliczek zimowe
- 2 półśpiochy 56
- 2 kafraniki 56 kolorowe + 2 kafraniki takie bawełniane wiążane 56
- 1 kafranik wiążany 62
- 4 pary skarpetek
- 2 czapeczki jesienne
- 6 śliniaków
- 2 małe ręczniczki
- zimowy komplet na 9-12 miesięcy - spodnie i kurteczka
- kurteczka zapinana na 12 m zimowa
- 2x śpiochy 68
- 4x body 68
- 3xpajace 68
- 1x kafranik 68
- 2xpajace 62
- 1xśpiochy 62
- 4xbody 62
- 3xkaftanik 62
- 7xbody 56(ale tutaj duzo teściowa dała)
- komplet bluza, spodnie i czapeczka rozmiar 6-9 m
- 4xbody 74
- 1 x pajac 74
- 1 bluza zapinana na wyjscie do szpitala cieplejsza
- ogrodniczki z bluzeczką 68-74
- ogrodniczki 80
- komplet ciepljszy bluza i spodnie 9 m
i to chyba wszystko :p

a dla siebie mam juz kupione:
- podklady poporodowe
-majtki jednorazowe
- wkladki laktacyjne do szpitala

ehtele w sumie tak - to TYLKO zabawka ;);) ale wiesz ile radości kupienie takiej zabawki i czytanie o jej edukacyjności przynosi rodzicom :p

Pajka a co to jest "śpiworek po 2 tygodniach, zakładamy dziecku tylko body i pieluszkę, ma mieć gołe stopki (noworodek wtedy szybciej się stymuluje i rozwija)" :szok::eek: pierwsze słyszę.. Twoja lista faktycznie pokaźna :p ja jedyne co zrobiłam dla Franka to przejrzałam ciuszki po Olku stwierdziłam "hm. jeszcze cośtam dokupię" i tyle ;) także jestem w daleeeekim, zielonym lesie :D

bogusia86 zgadzam się - zakochany facet po 40 to porażka... a nawet przed 30 to też porażka... jak baba zawróci mężczyźnie w głowie i go omota porządnie to facetowi rozum odbiera. Współczuję przeżyć...

milusia smerfie pracusiu czy ty aby nie miałaś odpoczywać? no nic mam nadzieję, że Twoja aktywnośc zostanie Ci nagrodzona leciutkim porodem ;) trzymaj się cieplutko!

do tego musze czekać bo w czerwcu będą dopiero meble montowali jak dobrze pójdzie :)

Ja z Nati już na drugi dzień werandowałam, po 5-ciu dniach pierwszy spacer.
Kombinezon na początek raczej nie potrzebny.
Ja zakładałam małej o jedną warstwę więcej niż ja miałam.
Jak ja miałam krótki rękaw Nati zakładałam body z krótkim, pajacyk z długi i ewentualnie sweterek.

Pajkaa spokojnie z tymi zakupami. Sklepy w sierpniu też będą otwarte. Zawsze możesz dokupić.
A wiele rzeczy uznasz za niepotrzebne.

niee ja jestem nauczona mieć wszystko przygotowane na zapas.
Nie lubie zostawiać wszystkiego na ostatni moment a potem z dzieckiem ganiać po sklepach zamiast na spacer :) dlatego dla mnie sklepy juz nie istnieją w sierpniu :)) szczególnie, ze nie mam z kim malego zostawić a wszędzie do sklepów takich, gdzie takie zreczy się kupuje mam za daleko i musiałabym sie tłuc autobusami.
Zostaną tylko te rzeczy, które "wyjdą w praniu, ze sie przydadzą":)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jestem! Nakarmiona do granic przytomności:) Rozleniwiona słoneczkiem, które niespodziewanie wyszło:) Szczęśliwa…:)

Marulka co do chodzika Ehtele podała już argumenty, które miałam napisać, więc nie będę powtarzać:) Pchacz jak najbardziej-właśnie dziś pan kurier przywiózł mi taki (jeden z prezentów dla chrześniaka męża)-z playskool, nazywa się skuter 9-36, jest o tyle niegłupi, że najpierw służy jako pchacz, a potem się go składa i mamy jeździk-taki do odpychania się nóżkami. Rowerek bez pedałów śmieszny:)

Ehtele już wiem, dziś dostałam maila z PARP-termin mam do 29 czerwca, ale ja mam jeszcze jedno szkolenie na głowie, moje zawodowe… i chyba pilniejsze, obawiam się… Ale zrobię to dzisiaj, choćby nie wiem co!:)

Bogusia86 trzymaj się:) Andropauza…

Pajkaa ja kupiłam taką profilowaną gąbkę do wanienki-zamiast się stresować, że mi się dziecko wymsknie, kładę je na niej i mam dwie wolne ręce, patent sprawdzony na chrześniaku. Są jeszcze takie plastikowe leżaczki-stelaże, ale jakoś mi tak niewygodnie było, jak na nie patrzyłam… Wiadomo-gąbka wymaga porządnego płukania i suszenia, żeby było higienicznie, rwie się po jakimś czasie, ale przy tej cenie myślę, że warto.

Ciamajdka bez takich numerów więcej! Wychodzę sobie na obiadek do teściowej, no chwilę mnie nie ma, a Ty już rozrabiasz! Cieszę się, że już dobrze:)

Milusia ja nie wiem, co Ty bierzesz, że masz tyle siły, ale ja też to chcę:)

kasia2506 moim zdaniem wyniki dobry:-) więc nie martw się...coś chyba powyżej 140 jest niebezpiecznie...ja miałam 114...
a w moczu glukoza o wypiciu to chyba normalne:eek: Nie miałam w ten sposób tego robionego, ale jak wynika z moje dedukcji powinno być cacy...:tak:
ja bez męża też zasnąć nie potrafię...więc rozumiem Twoją bezsenną noc;-)

Tak Pajeczko, właśnie podobny zakupiłam. Bo te plastikowe leżaczki-stelaże to coś takiego
Leżaczek do wanienki, niezbędny do kąpieli dzie (1038863006) - Aukcje internetowe Allegro
ale mnie to nie urzekło...

Pajeczko mnie również...zbędny zapychacz miejsca...zwykła gąbka praktyczniejsza...dla higieny zmieni się co jakiś czas i będzie ok:-)

reklama
Dziewczyny wystarczy pieluszke polozyc na dnie wanienki;-)
My tak na poczatku robilismy, a potem na ręce zwyczajnie.

Do góry