reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

no i zapomniałam napisać u mnie znowu leje :p
ja zmykam spać bo oczka mi sie kleją a muszę zbierać siły bo jutro przychodzi sanepid :p - teściowa :p

jeszcze pytanko do mam, które juz mają dzieciaczki
bo ja mam tak, ze rozmiar miski w biustonoszu mi sie nie zmienił, nawet mi nie urosly aż tak piersi, ale za to pod biustem z 80 zrobiło sie juz 90. Doradźcie jaki biustonosz do karmienia mam kupić?/ bo nie wiem czy te 90 mi sie jeszcze powiększy?? czy to przez brzuszek tak dziwnie jest
i tu fajne staniki są :)

http://hindianka.pl/sklep/karmienie-piersi-biustonosze-do-karmienia-c-1_17_159?sort=20a&page=1

a tutaj na allegro facet ma je taniej i tańsza przesylka:p
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=600667

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Oj Kobietki... przeczytałam Was wszystkie, ale niestety nie odpiszę bo teraz już za późno i oczy mi się zamykają, a wszystko przez to że mnie szwagierka odwiedziła jak tylko zaczęłam Was czytać i dopiero jak wyszła (przed chwilą zresztą :wściekła/y:) to dokonczylam i nie mam już siły żeby odpisać :-( Więc jutro się posataram do was skrobnąć.

A tak odnosnie szwagierki to nie moglam jej wygonić (gdyby któraś z Was to zaproponowała;-)) bo widziałysmy się ostatni raz w listopadzie i teraz zobaczymy się w lipcu albo sierpniu, bo ona nie mieszka w PL i musiała się wygadać... a ja za wolnego słuchacza robiłam, ale cóż.... nawet miło było tylko że na BB już siły nie mam :-(

Miłej nocy i do jutra!

Witam się z rańca :-) póki co świeci u mnie słoneczko, a mi się przypomniało, że jutro mam wizyte a wyników nie zrobiłam, więc właśnie się zbieram. Lenia mam okropnego no ale cóż trzeba - oby ludzi nie było dużo. Wam życzę miłego dnia i udanych wizyt :-)

Pajka to przez brzuszek obwod sie zwieksza. Ja nawet nie zawracam sobie glowy kupowaniem teraz nowego stanika z wiekszym obwodem bo szkoda kasy na kilka miesiecy - nadal nosze swoje z obwodem 75 tylko zapinam sie na 1 haftke a nie na ostatnia.
Jak urodzisz to zgubisz brzuszek i znowu bedziesz miala swoj obwod standardowy - przynajmniej u mnie tak bylo, takze ja kupowalam do karmienia standardowy obwod tylko radzilabym wieksza miseczke.

Mnie wczoraj obudzil moj pierwszy w tej ciazy skurcz lydki. Do dzisiaj mnie boli :eek:
Jesli chodzi o wage to mam ok. 7kg na plusie. Ostatnio 1 kg schudlam. Musze sie znowu zwazyc, bo diabetolog bedzie sie mnie pytac na wizycie o wage.

Witam MAmuśki!!!!
Nie pada, chwilowo normanie nie pada:szok::szok:, ale jest tak zimno, ze jak wyszłam na moment na balkon to szybko uciekłam, pewnie zaraz lunie, bo jest b. ciemno:wściekła/y::wściekła/y:
Monika8112 przykro mi, ze z mamcią nienajlepiej, aby wróciła szybko do zdrowia:):-)
Bogusia86 gratuluję udanej wizyty, ale duża już Twoja dzidzia:szok:
MamaAneta jedź do tej kochanej skarbówki, popraw ten NIP i poproś grzecznie, ze jesteś w cięzkiej sytuacji (nakłam) i ta kasa jest Ci b. potrzebna itp., bo jak trafisz na jakąś "lafiryndę" to po złości nie rozpatrzy teraz tego Pitu, a przeciez już go mają na biurku, na wierzchu, więc nie poddaj się, ale nie ma co się kłócić, wiem coś o tym przerabiam to w pracy i naprawdę spokojem można dużo wywalczyć. Rozumię Cię i wcale Ci się nie dziwię, bo ja też bym się wk...., ale tylko spokój Cię ratuje, powodzenia:tak:
Kasikz no pięknie się zachowaliście, niech żyją kaczki:-D
Alaa powodzenia na badaniach:happy2:
Niuunia jakie słoneczko???? ja go nie widziałam z tydzień pewnie:baffled:
Aga Natalia no staraj się dostać jak naszybciej do lekarza i uważaj na siebie;-)
Pajka nie martw się brzunio urósł to i staniki małe, po porodzie powoli wszystko wróci no normalności:-)

Ja zjem śniadanko i szykuję się powoli do wyjścia, niedługo przyjeżdza moja psiapsiółka i jedziemy buszowac po lumpkach na moim osiedlu, ja z nadzieją zakupów dla maluszka, ona ma do tego nosa więc zaufam jej intuicji.

Miłego dnia,a wizytującym udanych wizyt:cool:!!!!

Ostatnia edycja:
Witam Was w ten piękny dzionek (znów leje, wieje i jest ciemno). Humorek dopisuje, bo wczoraj wieczorem mąż namówił mnie na zakup większej ilości kosmetyków z oriflame i avon przez allegro, właśnie zrobiłam przelew, więc na razie nie narzekam:) Też się ostatnio zastanawiałam nad zakupem biustonosza do karmienia (szwagierka poleciła mi mały sklepik u nas w mieście, sama sprawdziła-dobre i niedrogie), tylko nie wiem, czy już, czy jeszcze z miesiąc poczekać. Choć przypuszczam, że nic się nie zmieni, miseczka już nie powinna się powiększać, obwód też... Nie wiem, co radzicie?

Witam się dziewczynki!!!!

troszkę się opuściłam z pisaniem do Was, bo jakoś nastroje mam anty-wszystko...

wuzelek wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin :) spełnienia marzeń i samych radości.

u mnie bez większych rewelacji... Franek kopie jak szalony, Olek w związku z pogodą przeziębił się i weekend mieliśmy pod znakiem ocierania dziecięcych gilów. Pogoda nie sprzyja niczemu więc siedzimy w domu i już wszyscy dostajemy szału :p

Wczoraj wpadli do mnie rodzice i naopowiadali mi jak to jedli jakieś pierogi, były słodziutkie i z jagodami i z bitą śmietanką i naleśniczki blablablabla..... a ja siedzę i myślę "nie.... zaraz zwariuję jak nie skończą mi tu o słodkościach takich pysznych prawić..". Franek natychmiast podchwycił temat i zaczął się prężyć i wiercić, na co i ja musiałam się zacząć wiercić, brzuch mi się napiął i ogólnie padaczka... Rodzice pojechali dopytując czy aby na pewno się dobrze czuję, bo minę miałam na tyle nieciekawą, że mój mężuś natychmiast jak tylko rodzice wyszli powiedział, że usmaży mi te naleśniki. Okazało się że lodówka pusta więc pobiegł do sąsiadów po składniki... Nie miałam dżemu ani sera, a na słono z pieczarkami nie chciałam więc otworzyłam serek wiejski i zmiksowałam go z cukrem i łyżeczką masła - WYSZŁO BOMBOWE!
nigdy już nie będę jadła naleśników z niczym innym jak tylko z kremem z serka wiejskiego:tak::-):-)

a odnośnie biustonoszy do karmienia, póki co radzę kupić jeden z obwodem dla nas standardowym i o rozmiar większą miską, a po porodzie i ustabilizowaniu laktacji uzupełnić bieliznę o właściwe rozmiary. Biustonosz musi być duży bo na początku cycuchy są dużo większe, pełne mleka, do tego jeszcze wkładka laktacyjna... Poza tym lepiej będzie jeśli by był luźny niż miałby być za mały i uciskać piersi.

Ostatnia edycja:
reklama
Marulka dziękuję:) Patent na naleśniki z serkiem wiejskim kupuję bez zastrzeżeń, już to sobie wyobrażam, spróbuję przy najbliższej okazji i coś czuję, że zostanę jego fanką:) A jakby tak jeszcze łyżeczkę miodku do tego wmiksować...?:)

Do góry