reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ehtele a no chyba mozna jak dostałam... trza podpytać Pajki bo ona z tej samej firmy co ja.. może tez cos dostała:-) ale to naprawdę mała premia ale zawsze coś... no ZUS mi już płaci, ale przelew mam jak od pracodawcy.. aaa ja sie na tym nie znam...:rofl2:
Pajko jak tam? wyrobili Ci jakaś premię kwartalna?

idę leżęć, spłakałam sie jak cymbał... wiadomo o co chodzi... już nie będę o tym pisac bo zanudzam...

ale za to pierogów się najadłam, okazało się że są z kapustą i grzybami a nie ruskie, ale tez były pycha... :rofl2:

reklama
Ehtele a no chyba mozna jak dostałam... trza podpytać Pajki bo ona z tej samej firmy co ja.. może tez cos dostała:-) ale to naprawdę mała premia ale zawsze coś... no ZUS mi już płaci, ale przelew mam jak od pracodawcy.. aaa ja sie na tym nie znam...:rofl2:
Pajko jak tam? wyrobili Ci jakaś premię kwartalna?

idę leżęć, spłakałam sie jak cymbał... wiadomo o co chodzi... już nie będę o tym pisac bo zanudzam...

ale za to pierogów się najadłam, okazało się że są z kapustą i grzybami a nie ruskie, ale tez były pycha... :rofl2:

No z tymi wypłatami to też chyba różnie bywa. Ja jestem na zwolnieniu od marca i teoretycznie już ZUS powinien w tym miesiącu pierwszą kasiorkę przysłać a tu cisza była aż do dzisiaj... Bo zadzwoniła księgowa z mojej firmy że są pieniądze do odbioru, ale w firmie. I muszę jechać i się dowiedzieć co jest grane. Przecież nie będę tam się co miesiąc targała, a do pracy mam ponad 30 km...

Nektarynka rzeczywiście nieciekawie... a nie ma szans na wyprowadzkę na swoje?? No to nie będzie Wam łatwo...
no nie za bardzo mamy jak.. tzn musielibysmy sprzedac ziemie i kupic mieszkanie.. a ja bardzo chce sie budowac.. szkoda by mi było ją sprzedawać.. w razie W piętro niżej mieszkają moi rodzice, więc gdyby coś sie działo nie dobrego pakuje manatki i schodzimy do nich :-) więc jak coś to mamy gdzie się podziać.. ale ogólnie rzecz biorąc zamykam drzwi w pokoju i co sie dzieje u nich mnie zbytnio nie interesuje..

Witam!
Widzę, że narzekacie na pogodę-no u mnie też do d.upy:no: Chociaż nie powiem-nie chcę upałów, ale te codzienne ulewy nie nastrajają optymistycznie:angry: Wczoraj wieczorem brzuch mnie bolał po tylu godzinach w pracy-musiałam wziąć nospę... Jeszcze tylko dwa tygodnie do pracy:tak:
Przyszły dzisiaj kurierem ubranka dla Małgosi-body i półśpiochy-w sumie nic więcej z ciuszków kupować nie będę, bo wszystko mam, a właśnie brakowało mi body:tak: Teraz czas zamówić kołdrę i poduszkę, bo ta po Basi do niczego się nie nadaje-a tyle za nią zapłaciłam (Feretti):no:
Na razie bez wysokich temperatur nogi nie puchną i czuję się dobrze, ale zobaczymy co to będzie jak temperatura przekroczy 25 stopni... Schylam się już z problemami, ale wiem, że będzie gorzej, więc jeszcze nie narzekam;-) No i łapią mnie skurcze łydek i pośladków:dry: Nie zauważyłam, żebym się mocniej pociła, ale może dlatego, że temperatura jak na razie jest niska:blink: Co do wagi, to ja chyba tak jak Milusia-dopiero teraz wystartuję-na razie jestem 4kg do przodu, z czego 1kg w ciągu ostatniego tygodnia:blink:
Rozalka-szybkiego pozbycia się kaszlu życzę:tak:
Fiuu-nie dałabym rady do końca roku-jeszcze tylko dwa tygodnie, a później pójdę tylko wystawić oceny:tak:
Zielona-cieszę się, że u Ciebie już wszystko w porządku-oszczędzaj się:happy: A co do porodu-to nie taki diabeł straszny...:blink:
Ciamajdka-ja też myślę podobnie na temat tego Prenalenu-wolę już zjeść osobno czosnek i wypić sok z malin:tak:
Panienka-ja w poprzedniej ciąży nie potrzebowałam żadnych adnotacji w karcie ciąży:baffled:

Witam Dziewczynki :tak: !

Ostatnio brakuje mi jakos czasu,zeby tu zaglądac ale uwierzcie mi zawsze mysle co tam u Was slychac ;-), tak sobie myslałam ostatnio, ze te forum naprawde zbliza ludzi do siebie ! :-D Mimo ze napewno nie jestem kojarzona za bardzo ( zbyt czesto sie nie udzielam:zawstydzona/y:), ja kazdą z Was kojarze ! :tak:

Wczoraj zakupiłam dla mojego Malenstwa posciel KUBUŚ I PRINCESS DISNEY POŚCIEL 12 -EL. + GRATIS (1026177660) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
pościel nr 15 :tak:

Pozdrawiam Was, i uciekam Was troszke nadrobic, zeby chociaz troszke byc na bierząco :zawstydzona/y::-D Buziaki :tak:!

Bogusia007 dwa gołąbki dla mnie koniecznie mmmniam!!!!!!!!!
Ja się też nie pocę, nie puchną mi nogi, ale pobolewa kręgosłup, jak dłużej poleżę to przechodzi.
Dziewczyny fajne rady dałyście np. aby dzidzia się przekręciła, ale czy nie mogłoby to być w tym nowym wątku, bo potem trzeba szukać tych waszych info,a tu sie mozna pogubić. Prosze nad tym pomysleć!!!!Plis.
Ja np.też od dawna wiem, ze dobrze jest polegiwac na lewym boku, bo wtedy dzidzia jest najlepiej dotleniana i raczej nie leżeć na plecach, choć to niełatwe, bo na kręgosłup mnie sie na plecach najlepiej leży.

A L-4 to dostaję min. na 3tyg. i zawsze mam napisane , ze mogę chodzić (tj. B2 ) mimo, ze po szpitalu i po zabiegu jestem też mi wystawili, ze mogę chodzić!

Ehhhh.... z tym leżeniem to jest przegięcie, ja ostatnio to ani na lewym boku ani na prawym nie mogę dłużej wyleżeć, a na plecach to mnie brzuch "ciągnie" i też niedobrze :no: No i tak się niekiedy kulam w nocy że się mąż śmieje, że chyba drugą kołdrę będziemy musieli kupić i spać pod osobnymi. A chciałabym zaznaczyć, że mamy taką kołdrę 200/220 cm bo mamy duże łóżko (200/200) a i tak niekiedy przez moje wiercenie na mężu niewiele zostaje :-D Ale ogólnie to staram się jak najdłużej wytrzymywać na lewym boku, bo mi tak nawet gin i położna doradzali, że tak najlepiej. Ale jak tu być mądrym jak boki poodciskane na maksa :-(

Ostatnio brakuje mi jakos czasu,zeby tu zaglądac ale uwierzcie mi zawsze mysle co tam u Was slychac ;-), tak sobie myslałam ostatnio, ze te forum naprawde zbliza ludzi do siebie ! :-D Mimo ze napewno nie jestem kojarzona za bardzo ( zbyt czesto sie nie udzielam:zawstydzona/y:), ja kazdą z Was kojarze ! :tak:

Wczoraj zakupiłam dla mojego Malenstwa posciel KUBUŚ I PRINCESS DISNEY POŚCIEL 12 -EL. + GRATIS (1026177660) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Pozdrawiam Was, i uciekam Was troszke nadrobic, zeby chociaz troszke byc na bierząco :zawstydzona/y::-D Buziaki :tak:!

Pościel śliczna! I widzę że gustujemy w podobnych kolorkach :-) PS. A dziewczyny też codziennie podczytuję ale nadążyć za nimi się nie da :-D

A tak do wszystkich kobietek to chciałam powiedzieć że na stronce http://www.patryczek.pl/ jest dużo fajnych i dosyć tanich ciuszków dla maluszków. Wiem że jest do tego odpowiedni post ale chciałam się tą wiadomością podzielić najpierw z Wami :-) Chyba że któraś tą stronkję zna albo była już gdzieś wstawiona to przepraszam za "plagiat" :-D

Ostatnia edycja:
czesc mamuski!!!!!!!!!!
kilka dni mnie nie bylo- bylam strasznie zaganiana i nie mialam na nic czasu.
wczoraj mialam wizyte u gin i z mala wszytsko ok- gorzej ze mna. mam niedokrwistosc- oczywiscie dostalam silniejsze leki i zobaczymy jak po nich bedzie. dodatkowo caly czas mam bole brzucha i brzuch twardnieje i do nospy ktora mam brac 3 razy dziennie po 1 tab dostalam jeszcze luteine.na szczescie szyjka trzymam i nie ma zagrozenia porodem przedwczesnym- puki co. zaswiadczenie do szkoly rodzenia dostalam ale warunkowo- jak brzuch bedzie bolal to nie bede mogla chodzic na te zajecia. troche sie podlamalam ale coz- wazne z mala ok i za 4 tyg bede miala robione dokladne usg- juz sie nie moge doczekac!!!!!!!!!
remont dalej trwa ale mam obiecane ze do konca tygodnia( do niedzieli) bedzie skonczone i bede mogla zaczac sprzatac- oczywiscie z pomoca mamy bo sama juz chyba nie dalabym rady.
a dodam jeszce ze jestem 18 kg na plusie- tyle srednio 3- 4 kg miesiecznie- ciekawe do ilu dobije:)))))))))
dzis chcialam zaszalec i wybralam sie na zakupy- przymierzylam mase bluzek, tunik ale nic jakos mi sie nie podobalo i wyszlam po 3 godzinach z centrum handlowego jedynie z rajstopami dla ciezarnych i szamponem do wlosow:))))))))))))))

jesli chodzi o zwolnienie to ja dostaje na max 30 dni- i tak tez chodze na wizyty do gina.

reklama

Pościel przepiękna naprawdę sssuper, ale ta cena to jest za co???? Za komplet z łóżeczkiem, a ile sama pościel? Nie mogę sie połapać,a moze bym kupiła jakby była dostępna sama????

Kassia gratuluję udanej wizyty,proszę o fotkę brzunia:)

A Wy ciągle piszecie o jedzeniu, więc poczłapałam do kuchni i zrobiłam sobie tosty z sandwicza były pyyycha:)
Mój M zadzwonił, ze pracuje do......22.00 od 7.00 buuu Adi się uczy, więc nadal sama:(

Do góry