reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Cześć!!!:happy:
Pogoda u nas do du.., cieszę się, ze nie ma upałów, ale zeby o 9.00 było ciemno w mieszkaniu??? Pewnie będzie lał deszcz.
Mój maluszek w piątek też siedział sobie główką do góry, ale spoko do ostatniego fikołka to mają jeszcze sporo czasu:tak:
Zauważyłam, ze jak mało łaże, a więcej lezę to brzuch mi w ogóle nie twardnieje, czyli oszczędzania się ciąg dalszy, przynajmniej w moim przypadku:rofl2:
Ja miałam wczoraj miły wieczór, bo M wrócił z pracy zjadł obiad i zabrał mnie na spacer, miał wielką ochotę na lody włoskie, a ja o dziwo nie:szok::szok:, pogoda była bardzo przyjemna więc sobie pospacerowaliśmy godzinkę:)
Dziś przyjeżdza do mnie mamcia więc sobie troche poplotkujemy.

Cayra nie daj się smutkom, jak maluszek Cię kopnie to zaraz humor się poprawi.
Malagonia życzę pomyslności na dalszych badaniach;-)
Rozalka kuruj się Mamuśka, mleko z czosnkiem i miodem te ż jest dobre na kaszel, a jak nie to do lekarza, kaszel nie wskazany w ciązy:no:
Pajka mój kręgosłup też się odzywa częściej niż bym chciała buuu, no ale cóż jednym puchną nogi,drugie bolą biodra itp. uroki ciązy:crazy:
Miłego dnia i udanych wizyt życzę:happy2::-)!

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ale mnie tu nie był, nawet nie próbuje nadrabiać postów, bo zejdzie mi cały dzień. Mam nadzieję, że u Każdej wszystko w porządku.
Ja byłam ponad tydzień w szpitalu, stąd ta moja nieobecność na forum. W nocy z 2 na 3 maja obudził mnie potworny ból nerki, do tego stopnia, że nie mogłam lewą nogą ruszać. wziełam nospę i myslalam ze powoli przejdzie, ale bolało mnie co raz gorzej. Nad ranem Mąż zawiózł mnie na izbę przyjęc i wyladowałam na oddziale :-( Po badaniach okazało się, że mam bakterię, nerka nie pracuje tak jak trzeba i do tego jakąś infekcję przewodu moczowego. Dostalam zastrzyk i 3xdziennie antybiotyk dozylni. Teraz jestem w domku, mam 30 dni zwolnienia i za tydzień do kontroli. Myslę, że wszystko co najgorsze juz za mną.
Leżałam na pierwszej sali od porodówki i jak wcześniej balam się porodu, to po tym czego się nasluchałam i naooglądalam to stwierdzam, że teraz panicznie boję się porodu!
Pozdrawiam Was wszystki i miłego dnia życzę!

pozwoliłam sobie powiekszyć, bom ślepa:)))Ciamajdka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to dziś już jestem:) Wczorajsze „obchody rocznicowe” się udały, nawet długi spacerek mimo zmiennej pogody-zdążyliśmy wrócić akurat przed burzą:) Oboje doszliśmy do wniosku, że rocznica ślubu z dzidzią (dającą o sobie znać, choć jeszcze schowaną:)) jest już zupełnie inna niż wcześniejsze, taka pełniejsza i mmm…:)Fajnie jest:)))

Marulka no napracowałam się trochę wczoraj ale było miło:)

Pajkaa Prenatal DHA (skład):
1 kapsułka zawiera:
DHA (kwas dokozaheksaenowy z oleju rybiego)
300
mg
EPA (kwas eikozapentaenowy z oleju rybiego)
72
mg
Witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu)
2
mg
oraz: żelatyna, gliceryna (składniki kapsułki).
Muszę się po niego wybrać do apteki… ale mam jeszcze tydzień:) Jak kupię dam znać, ile kosztuje.

Kolumnea gratuluję Narzeczono:)))

Madziujka ja na takie ciacho to się piszę o każdej porze…:) Masz jeszcze?:)

Chorusy zdrowiejcie!!!

Dzień dobry :-) Ja zaraz będę jeść śniadańko, a później zmykam na wizytę do stomatologa :baffled: Mam nadzieję, że z moimi zębami wszystko ok, no ale to się okaże... Wczoraj się trochę martwiłam, bo nie czułam przez dzień ruchów dzidziusia. Ale wieczór już dał o sobie znać :-) Chyba muszę trochę sfolgować. A tak chciałam trochę rzeczy na tym L4 podgonić np w ogrodzie, bo później to już będzie gorzej ogród pielęgnować... Zobaczę jak dziś będzie z tymi ruchami skarbeczka.

Życzę miłego dnia i udanych wizyt :-):-)

U mnie na razie słonecznie :-)

Kurczę, mam ambitne plany spacerowo-zakupowe na dziś, ale wisi mi tu taka czarna chmura... A ja nie lubię po sklepach z mokrym parasolem, bo nie wiem, co z nim zrobić, przeszkadza mi i tyle... Ale chyba się jednak ogarnę i zaryzykuję. Odezwę się po południu, jak usiądę do pisania zaległych zadań na kursie internetowym:)

Ehtele Pierogi to bardzo prosta sprawa wystarczy kupić biały ser ja kupuje zawsze 2 kostki półtłustego i jedną tłustego, cebulka (przysmażona na patelni), ziemniaki troszk.ę soli i pieprzu to wszystko mieszasz i masz już farsz na ruskie :-) No i ciasto, a ciasto robie różnie zależy jeżeli ma być delikatne to daję mąkę, troszkę roztopionej margaryny, troszkę soli i ciepłą wodę, a jak ba myć takie grubsze, bardziej sycące to dodaję jedno jajeczko :-) No i lepisz :-)

Sierpień Powodzenie na dzisiejszej wizycie :-)

Madziujka O ja o tej godzinie takie słodkości?? Ja tak nie mam co najwyżej z rana czekoladowe płatki śniadaniowe i tyle ze słodkości :-p

Cayra Tulam mocno i pamiętaj, że "facet to świnia" :-D

U mnie pogoda też beznadziejna pada, a Ja z psem musze iść na spacer :-( Ale co tam ważne, że maleńka bryka sobie w brzuszku od rana i miała nawet pierwszą czkawkę :-)

Witam.
noc do bani,tak kaszlałam,że spac nie mogłam od 2.00 do rana,masakra.
w sumie dobrze sie czuje,ale ten kaszel ,taki gardłowy,co moge wziać?Serwuje sobie syrop z cebuli,macie jakies inne pomysły?:baffled:

Możesz spokojnie stosowań syrop prawoślazowy i syrop *spam* chyba tak sie nazywa on jest specjalny dla kobiet w ciąży.

witam...

a ja od wczoraj znowu w dołeczku... dzięki mojemu kochanemu mężusiowi, który wie, jak mnie "dobić"... :-( Eh... szkoda gadać...

miłego dnia

oj to trzymam kciuki, zeby dzisiaj jednak słoneczko się u Ciebie pojawiło.

Cześć!!!:happy:
Pogoda u nas do du.., cieszę się, ze nie ma upałów, ale zeby o 9.00 było ciemno w mieszkaniu??? Pewnie będzie lał deszcz.
Mój maluszek w piątek też siedział sobie główką do góry, ale spoko do ostatniego fikołka to mają jeszcze sporo czasu:tak:
Zauważyłam, ze jak mało łaże, a więcej lezę to brzuch mi w ogóle nie twardnieje, czyli oszczędzania się ciąg dalszy, przynajmniej w moim przypadku:rofl2:
Ja miałam wczoraj miły wieczór, bo M wrócił z pracy zjadł obiad i zabrał mnie na spacer, miał wielką ochotę na lody włoskie, a ja o dziwo nie:szok::szok:, pogoda była bardzo przyjemna więc sobie pospacerowaliśmy godzinkę:)
Dziś przyjeżdza do mnie mamcia więc sobie troche poplotkujemy.

Cayra nie daj się smutkom, jak maluszek Cię kopnie to zaraz humor się poprawi.
Malagonia życzę pomyslności na dalszych badaniach;-)
Rozalka kuruj się Mamuśka, mleko z czosnkiem i miodem te ż jest dobre na kaszel, a jak nie to do lekarza, kaszel nie wskazany w ciązy:no:
Pajka mój kręgosłup też się odzywa częściej niż bym chciała buuu, no ale cóż jednym puchną nogi,drugie bolą biodra itp. uroki ciązy:crazy:
Miłego dnia i udanych wizyt życzę:happy2::-)!

dokładnie, to tak jak mi wczoraj pani diabetolog powiedziała : jednym mamom maluszki uciskają trzustke i mają cukrzycę ciążową a innym żołądki i mają zgagę.

Cześć Dziewczyny!
Ale mnie tu nie był, nawet nie próbuje nadrabiać postów, bo zejdzie mi cały dzień. Mam nadzieję, że u Każdej wszystko w porządku.
Ja byłam ponad tydzień w szpitalu, stąd ta moja nieobecność na forum. W nocy z 2 na 3 maja obudził mnie potworny ból nerki, do tego stopnia, że nie mogłam lewą nogą ruszać. wziełam nospę i myslalam ze powoli przejdzie, ale bolało mnie co raz gorzej. Nad ranem Mąż zawiózł mnie na izbę przyjęc i wyladowałam na oddziale :-( Po badaniach okazało się, że mam bakterię, nerka nie pracuje tak jak trzeba i do tego jakąś infekcję przewodu moczowego. Dostalam zastrzyk i 3xdziennie antybiotyk dozylni. Teraz jestem w domku, mam 30 dni zwolnienia i za tydzień do kontroli. Myslę, że wszystko co najgorsze juz za mną.
Leżałam na pierwszej sali od porodówki i jak wcześniej balam się porodu, to po tym czego się nasluchałam i naooglądalam to stwierdzam, że teraz panicznie boję się porodu!
Pozdrawiam Was wszystki i miłego dnia życzę!

Mam nadzieje, ze teraz będzie już coraz lepiej trzymam kciuki.

No to dziś już jestem:) Wczorajsze „obchody rocznicowe” się udały, nawet długi spacerek mimo zmiennej pogody-zdążyliśmy wrócić akurat przed burzą:) Oboje doszliśmy do wniosku, że rocznica ślubu z dzidzią (dającą o sobie znać, choć jeszcze schowaną:)) jest już zupełnie inna niż wcześniejsze, taka pełniejsza i mmm…:)Fajnie jest:)))

Marulka no napracowałam się trochę wczoraj ale było miło:)

Pajkaa Prenatal DHA (skład):
1 kapsułka zawiera:
DHA (kwas dokozaheksaenowy z oleju rybiego)
300
mg
EPA (kwas eikozapentaenowy z oleju rybiego)
72
mg
Witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu)
2
mg
oraz: żelatyna, gliceryna (składniki kapsułki).
Muszę się po niego wybrać do apteki… ale mam jeszcze tydzień:) Jak kupię dam znać, ile kosztuje.

Kolumnea gratuluję Narzeczono:)))

Madziujka ja na takie ciacho to się piszę o każdej porze…:) Masz jeszcze?:)

Chorusy zdrowiejcie!!!

Wuzelku ja go własnie zamówiłam płaciłam niecałe 31 zł za 30 kapsulek.

witajcie....

Wczoraj niestyty sie nie pojawiłam ,gdyz ciagle u mnie byla burza a pozatym pogoda do bani... ale i tak z rana lecialam do dentysty mosialam zminic dentyte gdyz moj do ktorego chodzilam juz nieprzyjmuje na NFZ . Obecna jerst spoko- wczoraj sciagala mi kamien brrrr co mnie najbardziej zszokowalo ze powiedziala iz mam sporo zembow do zrobienia szok bo gdy bylam miesiac temu u poprzedniego stomatologa to powiedzial ze juz wszytko jest oki... mozna juz czasami zglupiec... wczoraj popoludniu tak sie aczelam zle czuc bylam osowiala i brzuch mi stwadnial ze caly czas lezalam i nawet niemialam sily wlaczyc komputera, dzis za to lepiej sie czuje ale pogoda znow jest fatalna niewiem co w sumie robic ajlepiej bym sie polozyla i wogole nie wstawala ale tak sie nie da. :-)

Co do afery styczen 2011 szok jak mozna tak sie bawic no ale coz sa ludzie i ludziska

Bogusia86- co do twojej siostry -kiedys zrozumie tak aprawde jak znajdzie sie w takiej samej sytuacji

ehtele- sandałki śa naprawde śliczne gdyym juz niekupiła to tezbym sobie zamowila tylko ze z moja stopa to ciezko maly rozmiar wysokie podbicie i ciut szersze stopa :-(

kolumnea- gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zielona26- kochana dobrze , że juz wróciłas i jest lepiej teraz sie oszczedzaj...

trzymam kciuki za wszytkie dzisiejsze wizyty .... i zycze wam udanego czwartku -buziaczki

witam dziewczynki!!!

u mnie galareta na niebie... żeby jeszcze było pochmurno ale sucho, a tu co chwilkę popaduje..... fuj. okropna ta wiosna i na prawdę pocieszam się tym, że skoro wiosna jest w tym roku taka wstrętna to jesień będzie łaskawa dla nas i maluszków...

cayra zgadzam się, smutki w kąt - zwłaszcza te wywołane przez faceta.... ma cię przeprosić na kolanach i nie daj sobie w kaszę dmuchać. jesteś w ciąży i nie wolno ci się smucić, a ten kto cię smuci grzech popełnia najcięższy :p

wuzelek ojj ja też wczoraj popracowałam... mąż w łazience pocałował mi i powiedział, że jestem bardzo seksowna w tej ciąży i tak mi się to spodobało, że pracowaliśmy razem do północy ;D

panienka ja w tą zgniłą pogodę nie mam wcale ochoty na ogrodowe prace, a kwiaty same się nie zrobią :|

zielona poród z boku wygląda okropnie, ale wierz mi - gdy rodzisz to nie myślisz czy jest strasznie czy nie ;);) samo się wszystko toczy... nie bój się - urodzić trzeba a strach nie jest najlepszym doradcą.. pomyśl o pozytywach - kiedy ostatnio bez skrępowania darłaś się w niebogłosy? a widzisz podczas porodu będziesz mogła wszystko :D:D:D

bombusia ja w tej ciąży już czuję się jak stara babcia - mówię o kręgosłupie i pogodzie i brzuszku... nie przypominam żeby było mi tak ciężko w poprzedniej - plecy bolą, skarpetki niedługo będzie mi mąż zakładał, sapię jak lokomotywa i duszę się w samochodzie........ boję się każdego następnego dnia ;)

reklama
wiecie co teraz tak zglodnialam ze mam metlik w glowie co zjesc?????????????? glownie bierzemnie na coslodkiego jak sie niemyle w lodowce zostal ostatni kawalek sernika na zimno ide :)

Do góry