reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć!!!:happy:
Pogoda u nas do du.., cieszę się, ze nie ma upałów, ale zeby o 9.00 było ciemno w mieszkaniu??? Pewnie będzie lał deszcz.
Mój maluszek w piątek też siedział sobie główką do góry, ale spoko do ostatniego fikołka to mają jeszcze sporo czasu:tak:
Zauważyłam, ze jak mało łaże, a więcej lezę to brzuch mi w ogóle nie twardnieje, czyli oszczędzania się ciąg dalszy, przynajmniej w moim przypadku:rofl2:
Ja miałam wczoraj miły wieczór, bo M wrócił z pracy zjadł obiad i zabrał mnie na spacer, miał wielką ochotę na lody włoskie, a ja o dziwo nie:szok::szok:, pogoda była bardzo przyjemna więc sobie pospacerowaliśmy godzinkę:)
Dziś przyjeżdza do mnie mamcia więc sobie troche poplotkujemy.

Cayra nie daj się smutkom, jak maluszek Cię kopnie to zaraz humor się poprawi.
Malagonia życzę pomyslności na dalszych badaniach;-)
Rozalka kuruj się Mamuśka, mleko z czosnkiem i miodem te ż jest dobre na kaszel, a jak nie to do lekarza, kaszel nie wskazany w ciązy:no:
Pajka mój kręgosłup też się odzywa częściej niż bym chciała buuu, no ale cóż jednym puchną nogi,drugie bolą biodra itp. uroki ciązy:crazy:
Miłego dnia i udanych wizyt życzę:happy2::-)!

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ale mnie tu nie był, nawet nie próbuje nadrabiać postów, bo zejdzie mi cały dzień. Mam nadzieję, że u Każdej wszystko w porządku.
Ja byłam ponad tydzień w szpitalu, stąd ta moja nieobecność na forum. W nocy z 2 na 3 maja obudził mnie potworny ból nerki, do tego stopnia, że nie mogłam lewą nogą ruszać. wziełam nospę i myslalam ze powoli przejdzie, ale bolało mnie co raz gorzej. Nad ranem Mąż zawiózł mnie na izbę przyjęc i wyladowałam na oddziale :-( Po badaniach okazało się, że mam bakterię, nerka nie pracuje tak jak trzeba i do tego jakąś infekcję przewodu moczowego. Dostalam zastrzyk i 3xdziennie antybiotyk dozylni. Teraz jestem w domku, mam 30 dni zwolnienia i za tydzień do kontroli. Myslę, że wszystko co najgorsze juz za mną.
Leżałam na pierwszej sali od porodówki i jak wcześniej balam się porodu, to po tym czego się nasluchałam i naooglądalam to stwierdzam, że teraz panicznie boję się porodu!
Pozdrawiam Was wszystki i miłego dnia życzę!

pozwoliłam sobie powiekszyć, bom ślepa:)))Ciamajdka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to dziś już jestem:) Wczorajsze „obchody rocznicowe” się udały, nawet długi spacerek mimo zmiennej pogody-zdążyliśmy wrócić akurat przed burzą:) Oboje doszliśmy do wniosku, że rocznica ślubu z dzidzią (dającą o sobie znać, choć jeszcze schowaną:)) jest już zupełnie inna niż wcześniejsze, taka pełniejsza i mmm…:)Fajnie jest:)))

Marulka no napracowałam się trochę wczoraj ale było miło:)

Pajkaa Prenatal DHA (skład):
1 kapsułka zawiera:
DHA (kwas dokozaheksaenowy z oleju rybiego)
300
mg
EPA (kwas eikozapentaenowy z oleju rybiego)
72
mg
Witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu)
2
mg
oraz: żelatyna, gliceryna (składniki kapsułki).
Muszę się po niego wybrać do apteki… ale mam jeszcze tydzień:) Jak kupię dam znać, ile kosztuje.

Kolumnea gratuluję Narzeczono:)))

Madziujka ja na takie ciacho to się piszę o każdej porze…:) Masz jeszcze?:)

Chorusy zdrowiejcie!!!

Dzień dobry :-) Ja zaraz będę jeść śniadańko, a później zmykam na wizytę do stomatologa :baffled: Mam nadzieję, że z moimi zębami wszystko ok, no ale to się okaże... Wczoraj się trochę martwiłam, bo nie czułam przez dzień ruchów dzidziusia. Ale wieczór już dał o sobie znać :-) Chyba muszę trochę sfolgować. A tak chciałam trochę rzeczy na tym L4 podgonić np w ogrodzie, bo później to już będzie gorzej ogród pielęgnować... Zobaczę jak dziś będzie z tymi ruchami skarbeczka.

Życzę miłego dnia i udanych wizyt :-):-)

U mnie na razie słonecznie :-)

Kurczę, mam ambitne plany spacerowo-zakupowe na dziś, ale wisi mi tu taka czarna chmura... A ja nie lubię po sklepach z mokrym parasolem, bo nie wiem, co z nim zrobić, przeszkadza mi i tyle... Ale chyba się jednak ogarnę i zaryzykuję. Odezwę się po południu, jak usiądę do pisania zaległych zadań na kursie internetowym:)

Ehtele Pierogi to bardzo prosta sprawa wystarczy kupić biały ser ja kupuje zawsze 2 kostki półtłustego i jedną tłustego, cebulka (przysmażona na patelni), ziemniaki troszk.ę soli i pieprzu to wszystko mieszasz i masz już farsz na ruskie :-) No i ciasto, a ciasto robie różnie zależy jeżeli ma być delikatne to daję mąkę, troszkę roztopionej margaryny, troszkę soli i ciepłą wodę, a jak ba myć takie grubsze, bardziej sycące to dodaję jedno jajeczko :-) No i lepisz :-)

Sierpień Powodzenie na dzisiejszej wizycie :-)

Madziujka O ja o tej godzinie takie słodkości?? Ja tak nie mam co najwyżej z rana czekoladowe płatki śniadaniowe i tyle ze słodkości :-p

Cayra Tulam mocno i pamiętaj, że "facet to świnia" :-D

U mnie pogoda też beznadziejna pada, a Ja z psem musze iść na spacer :-( Ale co tam ważne, że maleńka bryka sobie w brzuszku od rana i miała nawet pierwszą czkawkę :-)

Witam.
noc do bani,tak kaszlałam,że spac nie mogłam od 2.00 do rana,masakra.
w sumie dobrze sie czuje,ale ten kaszel ,taki gardłowy,co moge wziać?Serwuje sobie syrop z cebuli,macie jakies inne pomysły?:baffled:

Możesz spokojnie stosowań syrop prawoślazowy i syrop *spam* chyba tak sie nazywa on jest specjalny dla kobiet w ciąży.

witam...

a ja od wczoraj znowu w dołeczku... dzięki mojemu kochanemu mężusiowi, który wie, jak mnie "dobić"... :-( Eh... szkoda gadać...

miłego dnia

oj to trzymam kciuki, zeby dzisiaj jednak słoneczko się u Ciebie pojawiło.

Cześć!!!:happy:
Pogoda u nas do du.., cieszę się, ze nie ma upałów, ale zeby o 9.00 było ciemno w mieszkaniu??? Pewnie będzie lał deszcz.
Mój maluszek w piątek też siedział sobie główką do góry, ale spoko do ostatniego fikołka to mają jeszcze sporo czasu:tak:
Zauważyłam, ze jak mało łaże, a więcej lezę to brzuch mi w ogóle nie twardnieje, czyli oszczędzania się ciąg dalszy, przynajmniej w moim przypadku:rofl2:
Ja miałam wczoraj miły wieczór, bo M wrócił z pracy zjadł obiad i zabrał mnie na spacer, miał wielką ochotę na lody włoskie, a ja o dziwo nie:szok::szok:, pogoda była bardzo przyjemna więc sobie pospacerowaliśmy godzinkę:)
Dziś przyjeżdza do mnie mamcia więc sobie troche poplotkujemy.

Cayra nie daj się smutkom, jak maluszek Cię kopnie to zaraz humor się poprawi.
Malagonia życzę pomyslności na dalszych badaniach;-)
Rozalka kuruj się Mamuśka, mleko z czosnkiem i miodem te ż jest dobre na kaszel, a jak nie to do lekarza, kaszel nie wskazany w ciązy:no:
Pajka mój kręgosłup też się odzywa częściej niż bym chciała buuu, no ale cóż jednym puchną nogi,drugie bolą biodra itp. uroki ciązy:crazy:
Miłego dnia i udanych wizyt życzę:happy2::-)!

dokładnie, to tak jak mi wczoraj pani diabetolog powiedziała : jednym mamom maluszki uciskają trzustke i mają cukrzycę ciążową a innym żołądki i mają zgagę.

Cześć Dziewczyny!
Ale mnie tu nie był, nawet nie próbuje nadrabiać postów, bo zejdzie mi cały dzień. Mam nadzieję, że u Każdej wszystko w porządku.
Ja byłam ponad tydzień w szpitalu, stąd ta moja nieobecność na forum. W nocy z 2 na 3 maja obudził mnie potworny ból nerki, do tego stopnia, że nie mogłam lewą nogą ruszać. wziełam nospę i myslalam ze powoli przejdzie, ale bolało mnie co raz gorzej. Nad ranem Mąż zawiózł mnie na izbę przyjęc i wyladowałam na oddziale :-( Po badaniach okazało się, że mam bakterię, nerka nie pracuje tak jak trzeba i do tego jakąś infekcję przewodu moczowego. Dostalam zastrzyk i 3xdziennie antybiotyk dozylni. Teraz jestem w domku, mam 30 dni zwolnienia i za tydzień do kontroli. Myslę, że wszystko co najgorsze juz za mną.
Leżałam na pierwszej sali od porodówki i jak wcześniej balam się porodu, to po tym czego się nasluchałam i naooglądalam to stwierdzam, że teraz panicznie boję się porodu!
Pozdrawiam Was wszystki i miłego dnia życzę!

Mam nadzieje, ze teraz będzie już coraz lepiej trzymam kciuki.

No to dziś już jestem:) Wczorajsze „obchody rocznicowe” się udały, nawet długi spacerek mimo zmiennej pogody-zdążyliśmy wrócić akurat przed burzą:) Oboje doszliśmy do wniosku, że rocznica ślubu z dzidzią (dającą o sobie znać, choć jeszcze schowaną:)) jest już zupełnie inna niż wcześniejsze, taka pełniejsza i mmm…:)Fajnie jest:)))

Marulka no napracowałam się trochę wczoraj ale było miło:)

Pajkaa Prenatal DHA (skład):
1 kapsułka zawiera:
DHA (kwas dokozaheksaenowy z oleju rybiego)
300
mg
EPA (kwas eikozapentaenowy z oleju rybiego)
72
mg
Witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu)
2
mg
oraz: żelatyna, gliceryna (składniki kapsułki).
Muszę się po niego wybrać do apteki… ale mam jeszcze tydzień:) Jak kupię dam znać, ile kosztuje.

Kolumnea gratuluję Narzeczono:)))

Madziujka ja na takie ciacho to się piszę o każdej porze…:) Masz jeszcze?:)

Chorusy zdrowiejcie!!!

Wuzelku ja go własnie zamówiłam płaciłam niecałe 31 zł za 30 kapsulek.

witajcie....

Wczoraj niestyty sie nie pojawiłam ,gdyz ciagle u mnie byla burza a pozatym pogoda do bani... ale i tak z rana lecialam do dentysty mosialam zminic dentyte gdyz moj do ktorego chodzilam juz nieprzyjmuje na NFZ . Obecna jerst spoko- wczoraj sciagala mi kamien brrrr co mnie najbardziej zszokowalo ze powiedziala iz mam sporo zembow do zrobienia szok bo gdy bylam miesiac temu u poprzedniego stomatologa to powiedzial ze juz wszytko jest oki... mozna juz czasami zglupiec... wczoraj popoludniu tak sie aczelam zle czuc bylam osowiala i brzuch mi stwadnial ze caly czas lezalam i nawet niemialam sily wlaczyc komputera, dzis za to lepiej sie czuje ale pogoda znow jest fatalna niewiem co w sumie robic ajlepiej bym sie polozyla i wogole nie wstawala ale tak sie nie da. :-)

Co do afery styczen 2011 szok jak mozna tak sie bawic no ale coz sa ludzie i ludziska

Bogusia86- co do twojej siostry -kiedys zrozumie tak aprawde jak znajdzie sie w takiej samej sytuacji

ehtele- sandałki śa naprawde śliczne gdyym juz niekupiła to tezbym sobie zamowila tylko ze z moja stopa to ciezko maly rozmiar wysokie podbicie i ciut szersze stopa :-(

kolumnea- gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zielona26- kochana dobrze , że juz wróciłas i jest lepiej teraz sie oszczedzaj...

trzymam kciuki za wszytkie dzisiejsze wizyty .... i zycze wam udanego czwartku -buziaczki

witam dziewczynki!!!

u mnie galareta na niebie... żeby jeszcze było pochmurno ale sucho, a tu co chwilkę popaduje..... fuj. okropna ta wiosna i na prawdę pocieszam się tym, że skoro wiosna jest w tym roku taka wstrętna to jesień będzie łaskawa dla nas i maluszków...

cayra zgadzam się, smutki w kąt - zwłaszcza te wywołane przez faceta.... ma cię przeprosić na kolanach i nie daj sobie w kaszę dmuchać. jesteś w ciąży i nie wolno ci się smucić, a ten kto cię smuci grzech popełnia najcięższy :p

wuzelek ojj ja też wczoraj popracowałam... mąż w łazience pocałował mi i powiedział, że jestem bardzo seksowna w tej ciąży i tak mi się to spodobało, że pracowaliśmy razem do północy ;D

panienka ja w tą zgniłą pogodę nie mam wcale ochoty na ogrodowe prace, a kwiaty same się nie zrobią :|

zielona poród z boku wygląda okropnie, ale wierz mi - gdy rodzisz to nie myślisz czy jest strasznie czy nie ;);) samo się wszystko toczy... nie bój się - urodzić trzeba a strach nie jest najlepszym doradcą.. pomyśl o pozytywach - kiedy ostatnio bez skrępowania darłaś się w niebogłosy? a widzisz podczas porodu będziesz mogła wszystko :D:D:D

bombusia ja w tej ciąży już czuję się jak stara babcia - mówię o kręgosłupie i pogodzie i brzuszku... nie przypominam żeby było mi tak ciężko w poprzedniej - plecy bolą, skarpetki niedługo będzie mi mąż zakładał, sapię jak lokomotywa i duszę się w samochodzie........ boję się każdego następnego dnia ;)

reklama
wiecie co teraz tak zglodnialam ze mam metlik w glowie co zjesc?????????????? glownie bierzemnie na coslodkiego jak sie niemyle w lodowce zostal ostatni kawalek sernika na zimno ide :)

Do góry