reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Chciałam spytać Was Mamuśki, czy wiecie już lub planujecie, ze wracacie po macierzyńskim do pracy????
Pytam, bo ja raczej muszę wrócić i nie wiem czy nie jestem wyrodną matką tak postępując,:baffled: ale póki co mogę liczyć własnie na mamę, bo teściowa chętna, ale jeszcze pracuje????

Gdyby moja mama nie pracowała, to pewnie bym wróciła do pracy. Ale ponieważ nie wyobrażam sobie 5ciomiesięcznego bąbla oddać pod opiekę obcej babie, a tym bardziej do żłobka, to zostanę w domku do czasu, aż Gabi pójdzie do przedszkola :-)

reklama
Bombusia umknęło mi to:zawstydzona/y: ale z olejków? teraz nie wyjde bo T. nie ma, a by mi poszedł..a można z hmm.. soli do stóp z olejkami eterycznymi?:-D tam jest lawenda, eukaliptus i cos jeszcze...

co do powrotu do pracy... duzo musiałabym sie rozpisać ale w najlepszej wersji: nie wracam...
Ciamajdko ja robiłam 4xdziennie z olejku eukaliptusowego, naprawdę pomaga, "ściera" na głowę i tak 10 min. twardo wdychałam, można w ciązy, bo byłam u laryngologa tak mi zatoki zawaliło i powiedział, aby na noc wpuszczać krople "Surfarinol", działają 12 godz. i po nich ŻYŁAM i te inhalacje kazał i naprawdę poczujesz ulgę, dr powiedział, ze lepiej to niż antybiotyki więc uratowałam się tym (trochę Bioparox też, ale dała mi dr internistka)

Idę teraz z Adim do miasta, bo mam parę spraw do załatwienia, a dałam mu dziś luz od szkoły, więc będzie miom opiekunem w mieście, do poklikania póżniej!!!!!

Witajcie z rana kochane

Wuzelek
no widzisz jakiego kochanego Ty masz męża:-D a jakie kołysanki Ci kupił bo ja myśłałam o - kołysankach utulankach - Turanua;-) A też chce jakieś kupić...

Pajka piękne masz te ciuszki. A ogrodniczki ehhh sama wiesz mam bzika na tym punkcie. Boskie:-D

Nektarynka świetne zestawiki:-p:-p

kasia2506 no nareszcie L4:-) najwyższy czas:-p

Ciamajdka ja chcę, ja chcę:-p:laugh2: kciuki zaciśnięte za pracę Twojego Tobiego...widzisz psioczyłaś a on potrzebował czasu:tak:

Bombusiu ja również będę raczej wracać... teściowa nie pracuje i zajmie się Olkiem...może uda się choć np. 3 mieś wychowawczego...zobaczymy jak to będzie wyglądać...boję się, że finansowo nie wyrobimy...niby pieniędzy nie braknie, ale nie będziemy wtedy oszczędzać, a z kredytem mieszkaniowym nie można pozwolić sobie na wydawanie wszystkiego czego się ma...trzeba mieć jakieś zabezpieczenie gdyby coś się działo...

Ostatnia edycja:
Dziewczynki prosze sprawdźcie listę sierpniówek czy wszystko wpisane i czy jest ok!!!
bo Kiniusi nie ma (uczy się:p), a nie wiem czy ona wpisywała na bieżąco płec.. i dajcie mi znac na pw jak czegoś nie będzie:)

ps. lista tak naprawdę zajmuje się Kiniusia, ale tak orientacyjnie zobaczymy czy wsio gra:)

Ostatnia edycja:
Ciamajdko - w aptece można kupić fajne krople do inhalacji : Inhalol. Można w ciąży i pomaga na katarzydło! Trzymam kciuki za Tobiaszka!!
Bombusiu - ja planuję powrót - mam nadzieję, że się uda. Moja mama zadeklarowała, że z dzieckiem zostanie. Ja szukałam już żłobka, bo mama mieszka z siostrą i jej dziećmi, ale mama powiedziała, że nie wyobraża sobie żeby 5 mc dziecko dawać do żłobka i że nie wyobraża sobie, żeby miała siedzieć tylko z dziećmi siostry. No i siostra bedzie próbować swoją roczną wtedy córe dać do żłobka, albo do dziadka, a moja mama ma zostać z moją. Oby jej starczyło zdrowia!!

witam!
u mnie słoneczko nieśmiało wychodzi za chmurek więc myślę że będzie ładnie:)
od dziś jestem prawie jak "wdowa" mąż wyjechał na delegację do Wałbrzycha będzie wracał w piątek i tak przez parę tygodni:(
ciamajdko rób te inhalacje co ci bombusia radzi bo nam się kobieto udusisz i kto nas będzie rozweselał swoimi tekściorami:) a co do T. to trzymam kciuki!
bombusia ja też będę wracała po macierzyńskim do pracy bo raczej z jednej pensji to naszego domu przez nastepne 10 lat nie skończymy budować, moja teściowa jest w domu więc powiedziała że będzie nam małego pilnować, mam nadzieję że jakoś sobie poradzimy.
krzynka77 moja teściowa też powiedziała że nie wyobraża sobie żebyśmy dali małego do żłobka, bo ja już o tym wspominałam, tylko ona będzie miała 2 maluchów do pilnowania bo mojego męża siostra też urodziła 2 miesiące temu i w październiku wraca do pracy, więc Majka będzie z babcia.

mały kopie jak szalony, ja już zaczęłam gotować brokułową na obiadek bo już dawno nie jadłam, mniam....
zaprosiłam koleżankę ze swoim maluszkiem 3 miesięcznym na pierdołki więc mam nadzieję że nie będe się nudzić.dziś operacja mojej mamy, trochę się denerwuje,dziś do niej nie pójdę bo nie mam sensu cały dzień będzie spała, ale jutro od rana to na pewno.

Ostatnia edycja:
Wchodzę na forum, a tu takie wieści ... Milusiu to straszne co przeżyła Twoja koleżanka !
Strasznie Jej współczuję, ale szczerze to wolałabym tego nie wiedzieć ... Jakoś źle działają na mnie takie wiadomości, chociaż staram się myśleć pozytywnie.
Chciałabym, żeby ten 7 miesiąc już minął i zaczął się 8 ... ehh.

Saudades co za gbur z tego Twojego byłego ! Takie słowa mi się cisną na usta a raczej pod palce, że głowa boli ! głowa do góry kochana :)) Teraz będzie tylko lepiej ! Córeczka wynagrodzi Ci wszystko :))

Ehtele no jestem w szoku, że Twój mąż pamiętał :) Nawał pracy, kłótnia z Tobą, a On nie zapomniał ! :) Nie wiem dlaczego na Niego narzekasz ;P
Super, że z Olusiem wszystko w porządku ;) A jaki duży już :D
Ciekawa jestem ile moja Królewna waży ;P

Ciamajdka zrób tak jak pisze Bombusia. Sama robiłam inhalacje z olejku eukaliptusowego i na prawdę pomagały ! To cudo udrożni Ci nos i górne drogi oddechowe tak, że poczujesz ulgę :)

Co do powrotu do pracy ... Teraz jestem bez pracy, a więc na lodzie. Myślałam, że posiedzę z Małą tak z 8 miesięcy jak dobrze pójdzie i postaram się poszukać czegoś godnego. Może akurat wypali ... Ale to zalezy od dzieciątka. Jakie będzie, czy grzeczne, czy nie chorowite ...

Swoją drogą orientujecie się od ilu miesięcy przyjmują do żłobka? Od 5? Bo nie mam pojęcia.

a słyszałyście o tej sytuacji w złobku co sie ostatnio wydarzyła? że chłopczyk bodajże się udusił jak spał a kobitka nie zauważyła? wiecie może jak ta sprawa się rozwiązała?

zaraz zadzwonie do T. i poproszę żeby mi kupił jak będzie wracał z miasta...
kupiłam sobie wczoraj *spam*, pycha syropek..

idę pakowac książki, które się sprzedały na all... nie pytajcie ile mi to zajmie:)

ja do "pracy" wracam w październiku czyli na kolejne studia. Niestety nikogo do pomocy mieć nie będę jak wrócimy na swoje do Szczecina więc zostaną nam zmiany z Jasiem. Mam nadzieję, że się uda wszystko pogodzić. A jak mnie na doktorskie nie przyjmą? Hmm to nie wiem, bo szczerze powiedziawszy nie przyjmuje do wiadomości, że się mogę nie dostać i tyle.

reklama
a słyszałyście o tej sytuacji w złobku co sie ostatnio wydarzyła? że chłopczyk bodajże się udusił jak spał a kobitka nie zauważyła? wiecie może jak ta sprawa się rozwiązała?

zaraz zadzwonie do T. i poproszę żeby mi kupił jak będzie wracał z miasta...
kupiłam sobie wczoraj *spam*, pycha syropek..

idę pakowac książki, które się sprzedały na all... nie pytajcie ile mi to zajmie:)

to kciuki zaciśnięte.

witam sie i ja
troche poleniuchowalismy z M:p

Do góry