reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Ufff ja juz po pracy:):) Smutkiem zawialo na bb az mi sie wstyd przyznac, ze ja czuje sie wspaniale, mimo tego, ze maly ulozyl sie w poprzek i nei moge spac po nocach:angry: diabel jeden:-p

Saudades- Wspolczuje z calego serduszka:-( Dobrze, ze sprawa sie wyjasnila juz teraz,muisz byc silna. Co do szyjki to moja ma 19mm od 23 tygodnia, ale zamknieta:-) A twoja kiedy sie skrocila?

Moje też w poprzek, ale aż tak bardzo nie czuję jak kopie w nocy. Śpię jak kamień :D poza tym mam łożysko na przedniej ścianie, więc ruchy odczuwam słabiej... w sumie to szkoda. bo lubię jak kopie i czasem jak długo nic nie czuję, to kładę sie na łóżku i czekam na kontakt :)
Co do szyjki to o dwóch centymentrach dowiedziałam się podczas pierwszej wizyty, tj w 7tc. Lekarz powiedział, że szyjka jest otwarta i miękka i przepisał luteinę, którą zażywałam do 23tc. Od tamtego czasu nic się nie zmienia. Szyjka ma cały czas te 2cm i jest zamknięta. Nie wiem więc kiedy mi się ta szyjka skróciła, jeśli już to przed 7tc, a jak nie to po prostu taka moja uroda... Martitka, a co ci lekarz powiedział? coś nakazał? bo mój mówi, że najważniejsze, że szyjka jest zamknięta i twarda, a 2cm to nie jest mało (to samo mówił lekarz od usg). Oby tak było do porodu!

Witam was dziewczynki
Przepraszam z góry nie dadrobie nie mam za bardzo czasu. Wczoraj bylismy strasznie padnieci i jeszcze pralka mi sie popsuła jutro mam do niej ludzi. Nowy sprzet kurcze i już sie psuje. No ale musi byc dobra jak dzidzius przyjdzie na świat. Śpie już na rogalu fajna sprawa jeden koniec w nogi drugi pod głowę i śpie jak zabita super no i rano nic nie boli. Zobaczymy jak zda swoją funkcję przy karmieniu. Wczoraj tez zamówiłam juz pościel do łożeczka wiec czekam z niecierpliwościa napisali ze za 3 dni max. A mam pytanie wy normalnie pierzecie pościel prawda? oczywiście w specjalnym proszku dla maluszka a własnie jaki proszek jest najlepszy? Jutro zaczynam szkołe rodzenia jestem strasznie ciekawa jak tam jest. :)

pozdrawiam was

Witam was dziewczynki
Przepraszam z góry nie dadrobie nie mam za bardzo czasu. Wczoraj bylismy strasznie padnieci i jeszcze pralka mi sie popsuła jutro mam do niej ludzi. Nowy sprzet kurcze i już sie psuje. No ale musi byc dobra jak dzidzius przyjdzie na świat. Śpie już na rogalu fajna sprawa jeden koniec w nogi drugi pod głowę i śpie jak zabita super no i rano nic nie boli. Zobaczymy jak zda swoją funkcję przy karmieniu. Wczoraj tez zamówiłam juz pościel do łożeczka wiec czekam z niecierpliwościa napisali ze za 3 dni max. A mam pytanie wy normalnie pierzecie pościel prawda? oczywiście w specjalnym proszku dla maluszka a własnie jaki proszek jest najlepszy? Jutro zaczynam szkołe rodzenia jestem strasznie ciekawa jak tam jest. :)

pozdrawiam was

Ja piorę wszystko w Arielu, Natalii też od początku w nim prałam.

Moje też w poprzek, ale aż tak bardzo nie czuję jak kopie w nocy. Śpię jak kamień :D poza tym mam łożysko na przedniej ścianie, więc ruchy odczuwam słabiej... w sumie to szkoda. bo lubię jak kopie i czasem jak długo nic nie czuję, to kładę sie na łóżku i czekam na kontakt :)
Co do szyjki to o dwóch centymentrach dowiedziałam się podczas pierwszej wizyty, tj w 7tc. Lekarz powiedział, że szyjka jest otwarta i miękka i przepisał luteinę, którą zażywałam do 23tc. Od tamtego czasu nic się nie zmienia. Szyjka ma cały czas te 2cm i jest zamknięta. Nie wiem więc kiedy mi się ta szyjka skróciła, jeśli już to przed 7tc, a jak nie to po prostu taka moja uroda... Martitka, a co ci lekarz powiedział? coś nakazał? bo mój mówi, że najważniejsze, że szyjka jest zamknięta i twarda, a 2cm to nie jest mało (to samo mówił lekarz od usg). Oby tak było do porodu!

mój mały też w poprzek ułożony:) moja szyjka też ma 2 cm ale zamknięta i nic się nie dzieję, mam nadzieję że tak zostanie do końca. w środę mam wizyte to muszę dopytać co i jak.mój gin miał mi odebrać mój wypis z pobytu na badaniach w szpitalu więc mam nadzieję że ze szczegółami mi wszystko wytłumaczy co od czego:)

Kurcze dziewczyny, ale dołka złapałam, moja koleżanka właśnie mi napisała, że straciła dzidziulka:(:(:( jej ciąża była o dwa tyg starsza:( nawet mi nie napisała jeszcze co się stało:(:(:( echhhhhh:no::no::no::no::no::no::no:

Zapomniałam Wam napisać-wiecie, co mi się dziś śniło-że miałam robione usg (ale u jakiejś kobitki, nie u mojego gina), i udało się wreszcie podpatrzeć płeć-wyszedł chłopak:) I teraz już zgłupiałam do reszty, bo od początku ciąży byłam przekonana, że dziewczynka, a od jakiegoś czasu sama nie wiem… Najważniejsze, żeby zdrowe było, ale czy ja już nie zaczynam wariować?:)

Mama Aneta odpoczywaj, dbaj o siebie i niech już tak dobrze zostanie:)

reklama
Zdjęcie-0063.jpgZdjęcie-0061.jpgZdjęcie-0058.jpg
A to są moje małe zakupki dla dzidzi i moje sandałki, pierwsze od 100 lat na płaskim obcasie, prosze się nie śmiac ze świecących, kolorowych koralików, ale mam trochę schize na tym punkcie:)

Do góry