reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Rany Ciamajdko - co za sen!!!!!! Ale dla pocieszenia powiem, że takie kiepskie sny z reguly znaczą naodwrót -że wszystko jest ok- ale w sumie to ciekawe co w głowie ciężarnej siedzi, nie?? Mi się co noc śnią jakieś tego typu głupoty, ale po obudzeniu się nie umiem spamiętać i szybko na szczęście wyparowują z głowy resztki tego sennego koszmarku.
A co do gołębia to trzymam kciuki, zeby tym razem jednak się nie sprawdziło - ja mam podobnie ze snem z wypadającymi zębami - już 2 razy tak miałam i za każdym razem złe wieści...

reklama
Witajcie

Ja właśnie jestem po wizycie, wszystko ok. Dostałam skierowania na toxo, przeciwciała, mocz, morfologię i na glukozę tylko, że 75g. Myślę, że dopiero za tydzien pójdę i zrobię. A kolejna wizyta już za 2 tyg.
A no i pochwalę się, że zapisałam się do szkoły rodzenia, zaczynamy 13.05. Pytałam czy to nie za wcześnie bo to będzie 26tydz, a oni do mnie, że to jest najlepszy czas. Bo kobiety w 8-9miesiącu często nie mają już siły na ćwiczenia, nic im sie nie chcę, a czasem muszą lezeć na patologii, poza tym mówili, że polecają kilka lektór, na które właśnie jest czas pod sam koniec ciąży. Aha no i najwazniejsze, byłam na zakupach i obkupiłam się na full :)))). Spłukałam się całkowicie.
Jutro mam imprezkę u męża znajomych a w sobotę kolejny grill :)

Ostatnia edycja:
Mallaika, Bogusia007, Alaa gratuluję udanych wizyt:-):-D
Puchatko, ale jak się przeprowadzisz to będziesz juz spokojniejsza i oby sami:tak:
Alaa fajnie masz, ze idziesz do szkoły rodzenia:happy:
Ciamajdka sny potrafią być niewytłumaczalne, najpierw pies, potem slimak :rofl2:hi hi;-)........o przepowiedni gołębia nie wspomnę:no:

A ja jutro mam zwrariowany dzień... rano ginek. ,a własnie dostałam telefon jutro przychodzą mi montowac nowe drzwi w pokojach i przywożą mi moją kochaną komodę dla "dzidziloka" huuurrrra, a na 17.30 mamy USG w mieście nie wiem jak się wyrobimy, jeszcze ten remont, no cóż najwyżej pojade na USG sama:no::crazy:

Na obiad dziś zaserwowałam chińskie, tak mi się chciało mmmmmniam, ale ryżu to nagotowałam jak na wesele:happy2::rofl2:!!! zabrakło mi w torebeczkach i jak mi się sypnęło do gara:(

Ostatnia edycja:
a wiecie, ze już jest wątek Styczniówki 2011!!!! SZOK jak ten czas leci! Aż musiałam się z nimi przywitać, jak to zobaczyłam!! Kurde a dopiero co myśmy tutaj raczkowały i były na szarym końcu!!:szok:

Za mną wczorajsza wizyta na USG - synuś pozostanie synusiem :-) gin się ze mnie śmiał, że teraz jak chcę mieć dziewczynkę to może następnym razem się uda. Na co mój małż stwierdził, że damy radę bo jeszcze dwójkę planuje;-) ja tu w ferworze walki z pierwszym a On już następne planuje.. no wariat po prostu!:-D
Maluch rozwija się jak trzeba, więc nie ma powodów do niepokoju. Ulżyło i bardzo.
Morfologia i glukoza też są OK.
Zaraz wybieram się na kontrolę do gin prowadzącej. Zero stresu tylko muszę pamiętać o skierowaniu do szkoły rodzenia, bo we wtorek zaczynamy :)

Jestem masakrycznie niewyspana:baffled: nie dość, że taka paskudna pogoda to jeszcze przed blokiem na parkingu od 4 rano wył alarm. Szkoda, że właściciel samochodu nic z tym fantem nie zrobił. Auto zniknęło dopiero przed 8.:wściekła/y:
Niech no ja dorwę tego typa:crazy:

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę udanych wizyt, zakupów jeśli macie takowe zaplanowane:tak:

gratuluję udanej wizyty

Hej sierpniówki
Przeczytałam Wasze posty z ostatnich dni.
Ehtele - współczuję przejść (palant a nie lekarz), ale najważniejsze że już wszystko ok i jesteś pod opieką swojego
Polianna - pomocna lista, ja na razie w tym temacie zieloniutka jestem (mam głupie pytanie gdzie się kupuje te majtki siateczkowe?:zawstydzona/y:) A koszulki do porodu będziecie zamawiać przez allegro czy poszukacie gdzieś u siebie? O mini kosmetykach też myślałam (są np. w rossmanie) żeby nie targać tych wszystkich butelek ;-)
Chyba bliżej terminu będę się musiała wybrać do szpitala i zapytać co trzeba a co jest na miejscu. Nie wiem jak wy ale (już nie mówię o porodzie) mam czasem wrażenie że już sam temat zakupów mnie przerasta...:-(
kasia181-zgadzam się, te z triumpha faktycznie dobre i o dziwo niedrogie:tak:
Wszystkim co dziś mają wizyty - kciuki zaciśnięte i miłego podglądania waszych pociech.:tak:

na allegro albow aptece mozna kupić:)

Kobietki, ciesze sie bardzo, bo wybieram sie do szkoły rodzenia:)) myslalam, ze nie pojde, a jednak z przyjaciolka sie wybieramy, ale u nas przyjmuja dopiero po 30 tygodniu:/ u was tez tak jest??? chyba nie, skoro niektore z was juz chodzą
u mnie jest od 26 tc ja ide dopiero 21 czerwca i bede wtedy w 32 tc.

ja bede miala gosci za niedługo wiec znowu z Wami nie posiedze:(

a wiecie, ze już jest wątek Styczniówki 2011!!!! SZOK jak ten czas leci! Aż musiałam się z nimi przywitać, jak to zobaczyłam!! Kurde a dopiero co myśmy tutaj raczkowały i były na szarym końcu!!:szok:

Tak są juz od jakiegoś czasu, ja im tez zyczyłam najlepszego pare dni temu, a jedna mamcia to będzie miała trojaczki, a w domu ma maluszka chłopczyka, urodziła chyba w styczniu tego roku!!!!!!! Ale czasami los płata figle:)))

Witam Kobietki :-)

Ja już po usg - jestem MEGA ZADOWOLONA :-D:-D:-D

Oczywiście Szymuś pozostaje Szymusiem :-D

Wymiary:

BPD - 7,6
FL - 5,3
AC - 23,7
HC - 27,0

Waga dziecka - UWAGA UWAGA - 1346 g :szok::szok::szok: :-D:-D:-D

Rośnie mi chłopak jak na drożdżach :-D:-D:-D Ale to dobrze, niech nabiera masy :tak:

Najgorsze, że ja w zatrważającym tempie też nabieram masy - od ostatniej wizyty 5 kg do przodu :szok: No ale cóż....:sorry2: Trzeba się poświęcać, jak mi taki chopok wyrasta ;-)

W odpowiednim wątku zaraz wrzucę fotkę ;-)

Miłego popołudnia i wieczorku, idę poczytać, co u Was :-)

Tak są juz od jakiegoś czasu, ja im tez zyczyłam najlepszego pare dni temu, a jedna mamcia to będzie miała trojaczki, a w domu ma maluszka chłopczyka, urodziła chyba w styczniu tego roku!!!!!!! Ale czasami los płata figle:)))

no ale jedno mnie ciekawi jak ona w 5 tc jest w stanie powiedziec, ze ma trojaczki. Chyba troszke za wczesnie. Mi lekarka byla w stanie dopiero w 7 tc powiedziec ile mniej wiecej bedzie jak serduszko było juz widac.

Wymiary:

BPD - 7,6
FL - 5,3
AC - 23,7
HC - 27,0

Rośnie mi chłopak jak na drożdżach :-D:-D:-D Ale to dobrze, niech nabiera masy :tak:

Najgorsze, że ja w zatrważającym tempie też nabieram masy - od ostatniej wizyty 5 kg do przodu :szok: No ale cóż....:sorry2: Trzeba się poświęcać, jak mi taki chopok wyrasta ;-)

no to gratuluję udanej wizyty
ja zmykam bo zaraz goscie nadjadą

Wymiary:

BPD - 7,6
FL - 5,3
AC - 23,7
HC - 27,0

Gratuluję udanej wizyty!!!!! :tak:Ale ten Szymuś to wielkoludek nam rośnie kochana wyprzedził wagą Kiniusi maluszka ho ho:szok:1!!

Pajeczko ona pisała teraz, bo czytałam, ze była dopiero co na USG i widziała trzy serduszka:)

reklama
Cayra - gratuluję małego - WIELKIEGO człowieka!! A wagą się nie przejmuj!!
Bombusiu - trojaczki - hoho :-D i to w takim szybkim czasie po poprzednim porodzie? No to się dopiero im "narobiło" :-)

Do góry