reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

z racji moich wielkich piersi mama mi juz kupiła biustonosz bo to rozmiar 75 E (i to takie porządne E), ciezko taki dostac ale jej sie udało a wiele nie płaciła na giełdzie.. a przez allegro troszke sie cykam stanika kupować.. dac 50zł i jeszcze mogłby nie pasować, sa na allegro tansze biustonosze ale niestety ja z allegro musiałabym brac rozmiar G a te są od 40zł w zwyż.. chocby tez w sklepie 40-50zł brrr drogo..

reklama
Dziewuszki - zmienie temat na chwilkę. Ja tutaj bardzo rzadko zaglądam, ale może wy mi powiecie - wiecie coś o saudades i martat? Od jakiegoś czasu nie widuję ich tutaj... moze coś pisały na głównym?
Martat wiem, ze pisze na innym forum, bo widziałam.

U mnie w szpitalu dają środki higieniczne i koszulę do porodu też!

Mój urwisek w brzuszku bardzo fika codziennie o najróżniejszych godzinach i chyba robi najróżniejsze fikołki, bo czuję go wszędzie, a najgorzej to jak ma nóżki wewnątrz mnie i tam w środku mnie wtedy tak "łomoce", ze wydaje mi się, iż flaki mi skręca w supełki:):):) łobuziak!

Połaziłam trochę po osiedlu, bo miałam parę spraw do załatwienia,jejku jak mnie wyziębiło, poprostu dziś jest tak zimno jak w październiku brrrr:(((

Milusia,a Ty dziewczynko coś też mało zaglądasz do nas, znów nawał pracy??? Jak samopoczucie??? Kiedy odpoczywasz???

Nektarynko rozmiar Eeee .....no ładnie, ładnie:):):)

Witajcie sierpnioweczki.
Trudno was nadrobić :-p ale czytam wytrwale.
Ethele czytam o tej Twojej przygodzie i normalnie klapa opadła. Jak można tak ludzi traktowac. Super ze taka twarda byłaś i się nie dałaś ja bym nie wytrzymała :dry:

A ja dzisiaj o 17 USG :-) już się nie mogę doczekać.
Jade o 15 bo jeszcze jakies zakupki zrobic.
Mam nadzieje ze się dowiem co tam nosze pod serduszkiem :sorry2:
Niewiem ile mi tam zejdzie wiec mogę zajrzeć do Was dopiero jutro, zwłaszcza ze jeszcze do teściów chce wstąpić.
Znów zaczynam mieć problemy ze snem :angry:
Właśnie w ta noc długo nie mogłam zasnąc. Po dwóch godzinach obudził mnie mój brzuch.. był twardy i strasznie sikac mi się chciała. Więc mykiem do łazienki i wziełam nospe po czym się wszystko uspokoiło ale znów nie mogłam zasnąć. Ale jak już zasnełam to do 9 spałam :-D Tak się zastanawiam może ten brzuszek taki był po urosepcie bo on jest moczopenny a jak spie to tak często do kibelka nie latam. Jak myslicie??

Pogoda do bani :angry:

Ostatnia edycja:
Hej :happy2:

Ethele to straszne co przeżyłaś. Najlepiej teraz zapomnieć o tym incydencie. I masz rację.. nie ma co się wybierać w ciąży na urlopy, a zwłaszcza za granicę i już tym bardziej do krajów mniej rozwiniętych niż Polska.

Gratuluję udanych wizyt wczorajszych :tak:

Co do lewatywy i chemicznych środków na zaparcia (syropy, tabletki) to nie ma żartów Kobietki. Można sobie poród wywołać, bo to przecież prowadzi do skurczy!
Same to możemy pomagać sobie naturalnymi i nieskomplikowanymi metodami jak jogurt, mleko, owoce, odstawienie słodyczy. Ale lewatywa i chemiczne środki to tylko z lekarzem lub położną!!! I wysilać się na kibelku też nie można za mocno!

Ewelinka od pełnego pęcherza też jest wrażenie napiętego brzuszka, więc raczej to to, a tym bardziej jak maluch się ułoży na nim :tak:

ewelinka- powodzenia więc :)!!

U mnie w szpitalu dają wielgachne podkłady poporodowe, do porodu dają także koszulę szpitalną. Dla dziecka ubranka tylko na wyjście. Pieluchy można mieć swoje,chociaż te też dają w szpitalu.

Z kwestii torby do szpitala, to moja lista:

- woda niegazowana, butelka "z dzióbkiem" do polewania krocza (gdyby jednak nacieli)
- tantum rosa w saszetkach
- majtki jednorazowe z siateczki
- 4-5 koszul ( cóż...nie fajnie się biega po oddziale z brudną koszulką...)
- staniki do karmienia x2
- wkładki laktacyjne
- szlafrok,klapki pod prysznic, kapcie
- ręcznik duży i mały
- małe kosmetyki (takie a'la próbki) szampon,krem,mydło,żel pod prysznic.
- szczotka,szczoteczka do zębów,pasta
- kilka pieluch, sudocrem, chusteczki do pupy
- ładowarka do telefonu,mały aparat, książka
- laktator i butelka (na wszelki wypadek)

Na wyjście dla maluszka w zależności od pogody, ale body i półśpioszek pewnie, może kaftanik gdyby było chłodniej.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry, u mnie tez pogoda pod psem.. pada i pada i pada i... pada
Kolumnea mój maluszek też ostatnio się spokojniutki zrobił; wieczorem trochę pokopie, troche w ciągu dnia a takto jest spokój
Ehtele współczuję przeżyć... takich lekarzy to powinni wyrzucać...szkoda słów

Kobietki dziś chyba zakupię sobie na allegro wszystko co potrzebne do szpitala, np. podkłady poporodowe, myślałam też o takiej macie (nie wiem jak to się nazywa- cerata?) na łóżko- ale nie wiem czy to szpital daje czy nie? mOże wy wiecie?

Ja takie zakupy zostawiam sobie na czerwiec.U nas w szpitalu daja i podkłady i ceratki na lóżko.Zapas to tylkodo domu robie.
Olu zobacz po aptekach ja kupiłam10 zł taniej w aptece nic na allegro własnie za te moje rzeczy no i nie płaciłam za przesyłke bo odbierałam w tej aptece dbam o zdrowie.
u nie w szpitalu musze miec swoje natomiast nie mam brac ciuszków dla malucha.
O polecam ta metode,sama tez tak niektóre leki zamawiam.

No i zastanawiam się czy kupować już biustonosz do karmienia , czy się wstrzymać????
Ja kupiłam jeden Canpola,jestem zadowolona.Reszte pózniej.

ewelinka- powodzenia więc :)!!

U mnie w szpitalu dają wielgachne podkłady poporodowe, do porodu dają także koszulę szpitalną. Dla dziecka ubranka tylko na wyjście. Pieluchy można mieć swoje,chociaż te też dają w szpitalu.

Z kwestii torby do szpitala, to moja lista:

- woda niegazowana, butelka "z dzióbkiem" do polewania krocza (gdyby jednak nacieli)
- tantum rosa w saszetkach
- majtki jednorazowe z siateczki
- 4-5 koszul ( cóż...nie fajnie się biega po oddziale z brudną koszulką...)
- staniki do karmienia x2
- wkładki laktacyjne
- szlafrok,klapki pod prysznic, kapcie
- ręcznik duży i mały
- małe kosmetyki (takie a'la próbki) szampon,krem,mydło,żel pod prysznic.
- szczotka,szczoteczka do zębów,pasta
- kilka pieluch, sudocrem, chusteczki do pupy
- ładowarka do telefonu,mały aparat, książka
- laktator i butelka (na wszelki wypadek)

Na wyjście dla maluszka w zależności od pogody, ale body i półśpioszek pewnie, może kaftanik gdyby było chłodniej.

no ja mam podobna listę
+ soczek w kartoniku winogronowy(szybko podnosi cukier w fazie kryzysu przy porodzie)
+Bepanthen na brodawki(bo bola niemiłosiernie na początku)
hmmm...jak cos mi sie przypomni napiszę.

Bombusia tak E niestety a jakbym zamawiała na allegro to Gieee :-( nie wiem w co sie zmieszcze jak jeszcze urosną..

byłam w Zusie pani pomogła mi wypełnic korekte za chorobowe i w sumie teraz nie musze nic płacic tylko zdrowotne w czerwcu zaplace takze mniej i jutro powinnam dostac pieniazki za chorobowe.. będzie na pieluszki wielorazowe:-)

reklama
i ja sie witam!!!!!!!!!!
pogoda fatalna- jescze nie poada ale wieje strasznie i jest zimno. ja juz po zakupach- dzis spagetti robie mniammmmmmmmmmm.

jesli chodzi o staniki do karmienia- bardzo fajne sa w triumf za 30 zl- ja sie jeszce wstrzymalam z kupnem bo piersi pewnie jeszce urosna.

ethele-co za glupi lekarz. ale tak niestety wygladaja nasze szpitale. ostanio jezdzilam z kolezanka wiec wiem cos na ten temat- po prostu masakraaaaaaaaaaa- to moje zdanie. sama pracuje w szpitalu ale to co sie dzieje na izbie przyjec to jakas przeginka.
polianna fajnie ze u Ciebie w szpi5talu tyle daja- u nas trzeba miec prawie wszytsko swoje.

kciuki za wizyty zacisniete

Do góry