reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć dziewczynki!
Wczoraj nie pisałam, bo po prostu zabrakło sił i brzuszek mnie pobolewał... Musiałam trochę poleżeć, nospę wzięłam, ale przy trzylatce trudno o wypoczywanie:sorry2: Poza tym coś mnie kłuło serce-teraz to już chyba cały czas będzie, że zawsze "coś";-) Ale zmierzyłam się w pasie i znowu 2 cm do przodu-zawsze boli mnie brzuch, jak się powiększa:tak:
Zaraz zmykam do pracy podpisać się na liście-biorę ze sobą Basię:tak: Czekam tylko, żeby trochę przestało padać, bo od rana leje jak z cebra:no:
Ehtele-ale miałaś przeżycia:szok: Nie zazdroszczę spotkania z takim lekarzem:no::wściekła/y::angry:
Kiniusia-ale masz dużego synusia:szok::tak:

Gratuluję wszystkim udanych wizyt:tak: I trzymam kciuki za te dzisiejsze:happy2: Co do saudades i martat też się zastanawiałam, co się z nimi dzieje...

reklama
Witajcie kochane

Dziękuję za ciepłe słowa:tak:

Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że skoro dziecko to dla mnie najważniejsza "rzecz" w życiu to takiemu LEKARZOWI-DUPKOWI nie mogę powiedzieć nic...muszę zacisnąć zęby i milczeć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze się uśmiechać i udawać że jest ok, bo nie wiadomo co zrobi jak mu powiem co o nim myślę...Oleje całkowicie i nie wykona badania...:no::no: I to co powiedziała Marulka, jak usłyszę o strajkach lekarzy i walce o podwyżki to wybuchnę...:angry::angry:

Padł nam akumulator i nici z badań...jutro się wybiorę;-)

krzynka77 wizytę mam w poniedziałek, więc jestem już spokojna...tyle to jeszcze poczekam...;-)

rozalka kolejny remoncik na sierpniówkach:-p Trzymam kciuki:-p

Pajkaa ja już się ze zgagą normalnie zaprzyjaźniłam:-p Proponuję towarzysza - mleko- troszkę pomaga...

Bombusia u mnie też dziś szaro, smutno i buro:baffled:

Bogusia86 aaa baaardzo Ci dziękuję...ja również tęskniłam:-p:-p

marulka stanowczo odstresuję się zakupami i przeglądaniem ciuszków mojego Oleczka, który bądź co bądź ostatnimi dniami jest tak ruchliwy:-D:-D Kopie z przodu z boku w pęcherz i inne narządy:-p:-p Czuję go bardzo intensywnie i baardzo często, więc szczęsliwa mamusia ze mnie...:-):-)
aaa i dziękuję za słowa o figurze, ale na prawdę foka już ze mnie na całego:p uda i ręce stanowczo poszły w górę hee ale dam radę...

krzynka77 martatt się obraziła na nas. Ktoś coś tam jej napisał na innym wątku i ona powiedziała, że więcej się nie odezwie...nie pamiętam czego to dotyczyło, ale generalnie bzdura...

Ostatnia edycja:
ehtele wspolczuje tych przezyc, stresu sie pewnie najadlas. Ja sie wlasnie dlatego w tym roku nigdzie nie wybieram na wakacje, bo niestety wiem, ze nie pochodzilabym, nie pozwiedzala, bo zaraz mnie boli brzuch. Bardziej mysle moze o wyjezdzie we wrzesniu - o ile pogoda dopisze, maluszek bedzie zdrowy i bedzie mi sie chcialo.

polianno powodzenia w odpieluszaniu. To jedna z ciezszych nauk niestety ale niektore dzieciaczki sa bardzo pojetne i szybciutko lapia o co chodzi. Oby Olimpii poszlo szybiutko :-)

polianna oooo to podajmy sobie łapki... ja też marzę o tym żeby Olka z pieluch wyprowadzić do sierpnia, ale to nie jest takie proste... mój skunksik się buntuje i nie chce siadać WCALE... próbowałam już wszystkiego, została mi ostatnia deska ratunku pod tytułem: "idzie matka z dzieckiem do sklepu i ono sobie samo wybiera nocnik" liczę na to, że zdołamy z A. dobudować do tego taką historię że Olek zasiądzie i siknie, a później kupą poprawi ;)

ehtele mój Frank też daje czadu... mam wrażenie, że dziś u niego jest karnawał i dyskoteka na całego... ruszam się, prasuję a on ze mną :p

A mój maluszek ostatnio o dziwo sie uspokoił. Rusza sie ale bez szalenstw. A moze to dlatego ze przestalam sie słodkim obrzerac. a wydaje mi sie ze teraz wyjada mi wszystkie witaminy bo paznokcje słabsze zajada jakas i skórki sie zadzieraja. a moze to poprostu zmeczenie bo nawet w pracy mowia mi ze wygladam na zmeczona.

witam sie

Witajcie kochane

Dziękuję za ciepłe słowa:tak:

Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że skoro dziecko to dla mnie najważniejsza "rzecz" w życiu to takiemu LEKARZOWI-DUPKOWI nie mogę powiedzieć nic...muszę zacisnąć zęby i milczeć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze się uśmiechać i udawać że jest ok, bo nie wiadomo co zrobi jak mu powiem co o nim myślę...Oleje całkowicie i nie wykona badania...:no::no: I to co powiedziała Marulka, jak usłyszę o strajkach lekarzy i walce o podwyżki to wybuchnę...:angry::angry:

Padł nam akumulator i nici z badań...jutro się wybiorę;-)

krzynka77 wizytę mam w poniedziałek, więc jestem już spokojna...tyle to jeszcze poczekam...;-)

rozalka kolejny remoncik na sierpniówkach:-p Trzymam kciuki:-p

Pajkaa ja już się ze zgagą normalnie zaprzyjaźniłam:-p Proponuję towarzysza - mleko- troszkę pomaga...

Bombusia u mnie też dziś szaro, smutno i buro:baffled:

Bogusia86 aaa baaardzo Ci dziękuję...ja również tęskniłam:-p:-p

marulka stanowczo odstresuję się zakupami i przeglądaniem ciuszków mojego Oleczka, który bądź co bądź ostatnimi dniami jest tak ruchliwy:-D:-D Kopie z przodu z boku w pęcherz i inne narządy:-p:-p Czuję go bardzo intensywnie i baardzo często, więc szczęsliwa mamusia ze mnie...:-):-)
aaa i dziękuję za słowa o figurze, ale na prawdę foka już ze mnie na całego:p uda i ręce stanowczo poszły w górę hee ale dam radę...

krzynka77 martatt się obraziła na nas. Ktoś coś tam jej napisał na innym wątku i ona powiedziała, że więcej się nie odezwie...nie pamiętam czego to dotyczyło, ale generalnie bzdura...

Ehtele wiem własnie, ze mleko pomaga, ale ja w ciązy nie mogę sie napic mleka bo od razu bym w wc wylądowała :( ostatnio zjadłam przed snem jogurt naturalny Boze od razu przeszło taka ulga wiec chyba o bede stosowała :)

Dzień dobry, u mnie tez pogoda pod psem.. pada i pada i pada i... pada
Kolumnea mój maluszek też ostatnio się spokojniutki zrobił; wieczorem trochę pokopie, troche w ciągu dnia a takto jest spokój
Ehtele współczuję przeżyć... takich lekarzy to powinni wyrzucać...szkoda słów

Kobietki dziś chyba zakupię sobie na allegro wszystko co potrzebne do szpitala, np. podkłady poporodowe, myślałam też o takiej macie (nie wiem jak to się nazywa- cerata?) na łóżko- ale nie wiem czy to szpital daje czy nie? mOże wy wiecie?

u mnie podklady, podpaski i koszule dawal szpital, ale to zalezy od wewnetrznych regulacji i po prostu musisz sie dowiedziec jak to jest u ciebie.

Dzień dobry, u mnie tez pogoda pod psem.. pada i pada i pada i... pada
Kolumnea mój maluszek też ostatnio się spokojniutki zrobił; wieczorem trochę pokopie, troche w ciągu dnia a takto jest spokój
Ehtele współczuję przeżyć... takich lekarzy to powinni wyrzucać...szkoda słów

Kobietki dziś chyba zakupię sobie na allegro wszystko co potrzebne do szpitala, np. podkłady poporodowe, myślałam też o takiej macie (nie wiem jak to się nazywa- cerata?) na łóżko- ale nie wiem czy to szpital daje czy nie? mOże wy wiecie?

Olu zobacz po aptekach ja kupiłam10 zł taniej w aptece nic na allegro własnie za te moje rzeczy no i nie płaciłam za przesyłke bo odbierałam w tej aptece dbam o zdrowie.
u nie w szpitalu musze miec swoje natomiast nie mam brac ciuszków dla malucha.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No i zastanawiam się czy kupować już biustonosz do karmienia , czy się wstrzymać????

Do góry